- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Érkezik a Moto G56, mindent tudunk róla
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Redmi 9 - sok bába közt elvész a gyerek
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
snowdog
veterán
Nem rossz ötlet. Lehet hogy egyszer mégiscsak veszek egyet?
Nem kell foglalkozni az adat roaming díjjal (ami jelenleg még nem kevés), ha külföldre megyek vele. Mindenhol ugyan annyiba kerül a használata. Gondolom most még inkább csak flottáknak járműkövetéshez megfelelő ez az ár.
-
snowdog
veterán
Jópofa az oldal. Ha rámész, akkor megjelenik egy chat ablak, amiben egy élő személlyel lehet beszélgetni az eszközről. Megkérdeztem hogyan lehet a GPRS modemet itthon használni.
Ezt válaszolta: " The Cloud Your Car CarBeacon works world-wide in roaming. There is a chip instead of SIM card."
Tehát jól sejtettem, nincs benne SIM kártya. Azt hiszem hasonló megoldás van az Amazon Kindle olvasókban is. A GSM változat ugyan így használható a világ minden pontján az adott ország GSM hálózatán. Csak hogy az Amazonnál ez a szolgáltatás benne van a gép árában!
Ezt itthon rögtön megpróbálták netezésre használni, ami elég vad ötlet volt. És mivel feltételezem több országban is rájöttek erre a kiskapura, ha jól tudom lecsökkentették a forgalmazási egyenleget. Az Amazon igazából arra találta ki, hogy ha bárhol is vagy a Földön, mindenhonnan online tudjál könyvet vásárolni. Persze feltételezem a könyv árába is beépítették a GSM szolgáltatás árát. Itt meg mivel más szolgáltatást nem veszel hozzá, nincs mibe beépíteni a GSM használatának költségét.
-
snowdog
veterán
Erre nem figyeltem, így már eggyel jobb a helyzet.
Én sem ezt venném, mert elég drága, és ha jól értettem csak GSM előfizetéssel (havi 10$) együtt árulják. Nálam is három szivargyújtó csatlakozó van kiépítve. De a GPS vétel szempontjából valójában csak a hátsó ablak melletti jöhet szóba, a másik kettőből szerintem nem lenne megfelelő vétel. De az az egy is elég.
Megköszönném ha utána néznél van-e arra mód, hogy parkoló állásban is legyen valamilyen töltésre lehetőség. Köszönöm.
-
snowdog
veterán
Nagyon jó, csak a probléma ugyan az mint korábban: nagyon szem előtt van, ezért könnyű eltávolítani, illetve a táplása itt is csak addig tart, amíg jár a motor + max. 30 perc.
Digger
Itt is azt írják az SD használatáról, amit korábban írtam. Tehát nem tracker-elésre, hanem átmeneti adattárolásra való.
"Memory
In case Car Beacon can't transmit a message instantly it will be stored in the unit to be transmitted later on. There is a storage capacity for over one month of continuos data in case of insufficient network coverage."Megjegyzem a probléma általában kettős. Tehát ha valahol nincs GSM vétel, ott nagy valószínűséggel GPS vétel sem lesz. Sőt inkább van GSM vétel mint GPS (például zárt helyen, föld alatti parkolókban, garázsban, stb.). GSM ott nem lesz, ahol nincs térerő, ez Magyarországon nem nagyon jellemző.
-
snowdog
veterán
Félreértetted a felvetésemet. Tehát a kocsim (és akkor a tiéd is) fél óra után letíltja az összes elektromos fogyasztót. Szivargyújtó, USB, AUX, USB box, különböző média csatlakozások minden pontját. És akkor miről töltöd a kocsiban hagyott telefonodat? Egy-két nap után a többségük lemerül.
Korábban már írtam, hogy pont ezért vettem egy 9 A/h-ás zselés akkumulátort, de 4-5 nap alatt az is lemerül. És akkor vihetem haza tölteni, mert én sem akarok a kocsi elektromos rendszerébe belepiszkálni (mondjuk közvetlenül rácsatlakozni a kocsi akkujára, és hasonlók). Ezért most egyenlőre elment tőle a kedvem, és pihentetem a project-et.
Ennek kapcsán azért felmerül bennem a kérdés, hogy annak az OBD2-es egységnek mennyi lehet az áram felvétele? Mert ha pár nap alatt az is lemeríti az akkut, akkor ott vagyunk ahol a part szakad.
-
snowdog
veterán
Viszont egy biztos, webshopos GPS Tracking barkácsolás helyett, bármilyen olcsó Androidos telefon megmutatja az autóm tartózkodási helyét, ( ha bekapcsolva hagyom a csomagtartómban.)
És akkor megint ott vagyunk, ahol voltunk. Mennyi ideig bírja a telefon akkuja egy feltöltéssel, hogyan töltöm fel, ha a kocsi védelmi rendszere minden elektromos berendezést letilt? És hasonló kérdések merülnek fel.
Egyébként maga a GPS Tracking eldugása semennyiben nem érinti a garanciát, hiszen a kocsiban semmit nem bontunk meg, sehova nem csatlakozunk fel.
-
snowdog
veterán
E volt a Francia bejelentés... A nyelvet, országot ismerem...
Ezzel kapcsolatban csak irigyelni tudlak. Beregisztráltam egy pár francia fórumra (navi témában - SMEG+ rendszer), szenvedek is velük rendesen. Google fordítás franciáról angolra, nem egy álom. Azért nem fordíttatom közvetlen magyarra, mert akkor a szöveg teljesen érthetetlen lesz. Így legalább érteni értem, de mikor válaszolok (visszafelé ugyan így fordítva), akkor gondolom a franciák dőlnek a röhögéstől a szövegemtől.
-
snowdog
veterán
Köszönöm szépen a hasznos információkat. Most már én is alig várom, hogy élesben is kipróbálhassam. Ha netán tudomásodra jutna, hogy a szolgáltatás már nálunk is elérhető, akkor kérlek tájékoztass bennünket.
Előre is köszönöm!u.i.
Tavaly 2013 decemberében, a Deutsche Telekom nyilvánosságra hozta forgalmazási szándékát, írásban.
Valószínűleg a német nyelvű piac lesz az első.Ez annyiban lehet jó hír, hogy nemrégen olvastam az EU-ban hamarosan eltörlik a roaming díjat, tehát mindenhonnan azonos tarifával lehet majd telefonálni. Bár nem tudom ez az adatforgalomra is igaz lesz-e, vagy sem. Illetve hogy az eszköz vezérlése megoldható-e sms üzenetekkel. Mert ha igen, akkor akár német T-Mobile kártyával is használhatnák majd az eszközt.
-
snowdog
veterán
Az a vicc az egészben, hogy ami a linkeden van, az az én kocsimban már széria felszereltség. Csak éppen azért nem működik, mert itthon nem lehet hozzá olyan USB modemet kapni, ami a hazai hálózatokra felmenne. Talán erre is jó lesz az állami mobil szolgáltató, amit már évek óta terveznek kiépíteni. A kocsiban minden adott hozzá, ott van a beépített GPS vevő, az USB port, ott van a 7 colos színes kijelző, ott van az internet menüpont, ott vannak a segélyhívó gombok (műszaki és baleseti), tehát szinte minden megvan hozzá. Mi nincs meg? Megfelelő mobil hálózat. Itt tartunk.
Persze a kocsi is úgy lett kitalálva, hogy a boltokban kapható USB modemekkel azért ne működjön, csak a sajátjukkal. Amit ők forgalmaznak adott szolgáltatóval karöltve.
Egyébként az autógyáraknak kötelező lesz minden kocsiba a net hozzáférési lehetőséget kialakítani, aztán egy adott országban vagy működik majd, vagy nem. Nálunk most éppen nem működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Last Epoch
- Azonnali fotós kérdések órája
- Revolut
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Keychron K2 HE
- ZBook Firefly 14 G10 14" FHD+ IPS i5-1335U RTX A500 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- PS5(DS5) Hall effect és Xbox Series TMR analóg analóg csere
- Xbox Series TMR analóg és PS5(DS5) Hall effect analóg csere
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest