- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
Yaye
őstag
válasz
tototos #5416 üzenetére
Érdemes foglalkozni vele, legalább diagnózis szinten! Alig egy hete, hogy lötyögős kijelző miatt szét kellett kapnom egy T61 kijelzőjét. Láttatlanban arra tippeltem, hogy a fedélben a zsanért rögzítő csavarok lazultak meg, tipikusan ez szokott kisebb-nagyobb lötyögős holtjátékot okozni, ami hosszabb távon fedélrepedéshez vezethet! (ha a csavarozás mellett a fedél is elkezdi viselni a hajlító terhelést). Másik sansz az volt hogy a zsanért a gép testéhez rögzítő csavarozás lazult meg. Úgy lehet előzetesen megtippeni, hogy a zsanér melletti résen ha benézel és hajtogatod a fedelet akkor látni hogy a lötyögés során a zsanér tengelye a kijelzőhöz képest áll, vagy forog, ebből sejthető hogy fölül laza vagy alul.
Na lényeg a lényeg, nekem fölső lazaságnak tűnt, úgyhogy kis segítséggel -erre visszatérek lejjebb- lekaptam a fedél burkolatait, és konstatáltam, hogy a csavarok remekül állnak. A lötyögést az okozta, hogy a zsanér fémöntvényébe belesajtolt tengely, aminek elvileg sziklaszilárdan kéne állnia az idők végezetéig, meglazult, és elkezdett kotyogni. Ez nem olyan egyszerűen orvosolható, mint egy csavarlazulás. Egyelőre így hagytam, egy kis lötyögés nem a világ, a fedelet ez nem károsítja. Ha nagyon rosszabbodik idővel, akkor meg kell fúrni keresztben a zsanért és két-két beütött pici acélcsappal megfogni újra a tengelyt az öntvényben. Másik lehetőség a csere, ami egy ideig biztos jó lesz, aztán vagy kikopik az is, vagy sem. A dolog számomra egyértelmű csalódás, olcsó budget notikban láttam utoljára ilyen minőségi zsanérhibát. Ez pedig egy alig pár hónapos T modell
Mondjuk láttam már olyan vadonatúj HP notit, az üzleti kategóriából (nc6xxx), aminek out of the box már lötyögött a kijelzője, no comment.
Javaslom, hogy a csavarokat mindenképp ellenőrizd, ehhez mindenképp meg kell bontani a burkolatot, de az egyáltalán nem nagy ügy, ha jól csinálod. Ha a csavarok jók, és neked is a tengely lötyög az öntvényben, akkor én egyelőre nem foglalkoznék vele, csak ha idővel jelentősen tovább romlik.
Végül a kis segítség, amit minden TP tulajnak melegen ajánlok (ha már szerepelt volna a topikban, akkor bocs, ismétlés a tudás anyja). Hivatalos mozgóképes útmutató szervizek részére az összes Lenovo cucc szét- és összeszereléséhez. Szerintem észbontóan hasznos, aranyat ér !! (Én a kijelzőkeret összes patentjét letörtem volna, ha nem tudom innen lelesni hogy először a fedelet kell lepattintani
)
http://www.lenovoservicetraining.com/ion/
üdv: Yaye
Aktív témák
- E-roller topik
- Háztartási gépek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Windows 11
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Router gondok
- NVIDIA: az AI-robbanás csak most kezdődik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- Lenovo Thinkpad T540p i5-4200M / 8GB ddr3/ 120gb sata ssd / töltő / akku nincs
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - 2 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X380 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest