- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Google Pixel topik
- Poszteren a OnePlus 15T, zöld és barna színben jön a kompakt mobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 15 Pro+ - több plusz, mint mínusz
- iPhone topik
- Március 17-én debütál az Oppo Find N6, fotókon a színváltozatok
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- MWC 2026: Kezünkben a Vivo V70, megvan a magyar ára is
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
Aktív témák
-
mzperx
aktív tag
Nos:
A TFT szép dolog... én is most voltam monitor/tft vásárlásban. A következőkre jutottam: meggyőző méret a 19-es TFT, ez kb hasonló képméretet ad mint a 21-es CRT. kb 10 mm mínusz széltében, míg magasságban azonos. A 18-19-es TFT-k képaránya nem 4:3 (1600x1200, 1280x960, 1024x768). Általában 1280x1024 nativ felbontás van, ami jó, és kellemes... persze nincs konvergencia-, geometriahiba, van viszont pixelhiba, ami sajna elég elterjedt... 18-as TFT-t talán találsz, megnézheted, megveheted.... 19-esre esélyed nincs... szzerettem volna megnézni, voltam pár cégnél, pénzel, és mondtam, hogy megveszem ha jó, de nincs, csak rendelésre 1-3 hét, persze csak ha fizettél.... Általában 7 subpixel hiba megengedett... de ha látod, akkor látod és mondjuk 6 szubpixel hiba az szívás.... Plusz ott van még a response time is, ami most már elég jónak mondható a profibb daraboknál (ViewSonic, Iiyama, Samsung).... de megnézni mondom csak a kisebbeket lehet.... általában az előbb említett sorrend a mérvadó....
Hát ezen tulajdonságok mérlegelése után vettem egy olyan monitort, amit ismertem és nem cslódtam benne: SONY GDM F-520. Nálam az első is, meg most a második is ugyanolyan jól muzsikál....
Ennyit tudok hozzászólni... szerintem szép meg jó a TFT, ha valaki az említett gondokkal megbarátkozik, de szerintem még kb egy év és akkor lesz az igazi.... Érdekes lesz az OLED monitor....
Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung kuponkunyeráló
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Google Pixel topik
- Gumi és felni topik
- Poszteren a OnePlus 15T, zöld és barna színben jön a kompakt mobil
- Linux Mint
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo T480S i5 8350U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 13 mini / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- 161 - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest