Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeterrTM
csendes tag
Üdv! Használtan vettem egy Galaxy S8-at de kiderült, hogy Deutsche Telekom függő. Két GSM boltban is azt mondák, hogy függetlenítéssel nem foglalkoznak, csak a szolgáltatók. A Magyar Telekomnál online lehet kérni kódot, de a németnél semmi ilyet nem találtam. Mit lehet tenni ilyenkor? Köszi előre is a válaszokat.
-
Üdv!
Nekem adtak egy Samsung GT-C3530-as kis telót,amiben Telenoros kártya volt(már nem volt használva sem)Aki adta,ő sem a tulaj,valahonnan kapta valamikor.
Én viszont Telekomos kártyával szeretném még használni,persze így nem lehet,azt írja ki.
Hova érdemes fordulni a függetlenítés miatt?Telenorhoz vagy a Samsunghoz?Lehetséges-e még egy ilyet függetleníteni? -
Chris.G
tag
Sziasztok!
A hugomnak van egy iPhone telefonja, amit már nem használ, oda adná nekem. A telefont az osztrák tmobile-nál vette még 4 éve. Én telenoros sim kártyával használnám.
Az osztrák tmobile-nál hogy működik a függetlenités? Úgy mint itthon, meg kell várni a hűségnyilatkozat végét utána ingyen függetlenitik? -
4Grider
nagyúr
válasz
zsuzsi476 #343 üzenetére
Grand Prime-ot 2 éve már csak használtan lehetett kapni.
A törvény valamivel kevesebb mint két éve változott, tehát azóta van függetlenítési kötelezettség. Ahol a gyártónál elérhető ettől korábbi kód, ott jellemzően minden szolgáltató ingyen függetlenít, de a törvény hatálybalépésénél korábban vásárolt készülékek esetében erre nem kötelezhető egy szolgáltató sem. -
zsuzsi476
friss újonc
A kérdésem a következő lenne, több mint két éve vásárolt Samsung Grand Prime telefonomat szerettem volna a t-mobilnál függetlenítettni, viszont a kód már a gyártónál sem érhető el. A törvény szerint függetleníteni kell, ez így rendben van?
-
petike26
csendes tag
Sziasztok!
Ismerős kapott Telenortól a meglévő előfizetéséhez egy új telefont (Nokia 2.2) amit szeretne Telekomos kártyával használni. Ki lehet ezt a szolgáltatónál függetleníteni vagy ilyenkor hűségidőt hosszabbítanak és a lejártáig nem lehetséges?
Köszönöm! -
Compika
aktív tag
Sziasztok lenne egy lumia 635 öm (telenor függő) amit használt kereskedésben vettem hogyan tudnám függetleníteni?
-
eron009
tag
Sziasztok
Adott egy régi Nokia 2230 1SIM-es butatelefon. Telekom függő, de ma kaptam 2db függetlenítő kódot sms-ben a telefonhoz (az imei alapján).
Telekom oldalán fent van, hogy hogy kell függetleníteni, de az nincs hogy a 2 közül melyik kóddal.
Melyik kód kell, valaki tudja esetleg? -
dhrbikes
csendes tag
Hali srácok!
Telenoros iPhone 5S, más szolgáltató kártyájával kellene használnom, fogalmam sincs ki vette, sokadik tulajdonos vagyok, minden lejárt már.
Valaki tud segíteni ezt megoldani a Telenornál? (Dark függetlenítést nem szeretnék)
Nyilván vehetnék 25-ért egy független telefont, de ha már itt van, nem küszködnék ilyesmivel.
Privátban jöhet infó, ha van.Köszi!
-
prsq
aktív tag
Egy régi Alcatelt próbáltam függetleníteni a Vodafone-nál. (Hibátlanul működik, kéne idős rokonnak a családban.)
Elhajtottak, hogy "nem látja a rendszer" az IMEI-t. Meg hogy ők csak azt függetlenítik, amit az üzletben vettek. (Online beleértve.)
A telefon Vodafone függő. (Próbáltam.) Én vettem, benzinkúton, három éve, egy Voda Sim-mel összecsomagolva. A SIM már nincs meg, és a számra sem emlékszem. (Másik két SIM-vel volt használatban az elmúlt években.)
A vásárlási blokk megvan (számla nincs), a doboza is, IMEI-k is egyeznek, nyilván.
A SIM lockot nyilván a Vodafone tette rá, ki más? Akkor hogyhogy nem tudnak róla?
(A telót is nyilván a Vodafone csomagolta össze szép piros dobozba SIM-mel együtt.)írtam a Vodának, az volt a válasz hívjam fel a 1270-et.
Azokat már hívtam egy hete, ők mondták, hogy menjek be üzletbe.
Ott voltam ma, hiába.Mit lehet tenni?
Röhej, hogy nem hajlandóak tudni egy általuk zárolt, teljesen tiszta telefonról. -
Üdv!
Ha a te neveden van a készülék, akkor Telenor kirendeltségen ingyen kifüggetlenítik neked.
Sajnos más egyéb, szolgáltatói beavatkozást megkerülő függetlenítés nem számít legálisnak és nem szabad róla a topikban beszélgetni.-------------------------------------------------
@Márk: A Telekom már elég régóta függetlenként árulja minden készülékét. Kevesen tudják. 🙂
-
andor43
újonc
üdv: lenne nekem egy Navon classic T20.telefonom.ami hálózat függő.(telenor) szeretném függetleniteni.hogyan és mivel lehetne?segitséget köszönöm.
-
Márk
senior tag
Sziasztok.
Vettem használtan egy Sony Xperia XZ Premium telefont, az előző gazdája Telekomos volt, én Telenoros vagyok.
Nem tudja, hogy függő-e a készülék.
Ha belerakom a Telenoros sim kártyámat, és kéri a függetlenítő kódot, ha ott akkor nem írok be semmit csak simán kikapcsolom a készüléket, akkor bármi bajt csinálok-e vele?
Előre is köszönöm a választ.
-
aszti75
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy i6S-t, Telenor fuggo. En sem tudom, hogy hanyadik tulaja vagyok. Papir semmi. Szoval ha bevinnem a Telenorhoz, akkor fizetnem kene a fuggetlenitesert, ha jol tudom. Na, de mennyit?! -
ajapi
tag
wifi only tabletet kell/lehet függetleníteni?
köszönöm -
-
4Grider
nagyúr
Szolgáltatja válogatja, hogy mi történik. Van amelyik határozott idejű szerződés mellett is simán függetlenít, van amelyik csak annak lejárata után, vagy előtte, de csak komoly kötbérért/készülékkedvezmény visszafizetésért, plusz a függetlenít ára. Letiltani készüléket jellemzően a szolgáltató akkor szkott, ha nem fizeted a részleteit vagy a hozzá tartozó előfizetés havidíjait. Illegális kifüggetlenítésért jellemzően nem tiltanak.
-
Sziasztok.
Zöld vagyok a témában sose csináltam ilyet.
Most vettem egy kétkártyás s10 et... külföldi szolgáltató ,hálózatfüggö.
2 kártyás teló... Na most szeretném használni benne az itteni kártyám + egy magyar kártyát is. Eddig 2 telót használtam erre... most az a kérdés ha beviszem a szolgáltatóhoz majd és kérek függetlenítést akkor mind2 kártya hely független lesz? Nem kis pénzt kérnek érte ,nem tudom megéri e....azon felül ha nem a szolgáltatónál függetlenitem és az imei vagy mi nem változik akkor a garancia megmarad? Vagy fenéken billentenek... -
Ezekiel.
tag
Sziasztok!
Amennyiben a telefont adásvételi szerződéssel veszem (használtan) telenorosan, decemberben fog lejárni a hűség amit venni szeretnék. Mondjuk azt, hogy decemberben veszem meg a telefont adásvételi szerződéssel, mikor lejárt a hűség. Az átíráshoz muszáj lesz bemenni az előző tulajdonosának is, hogy a nevemre írassuk a telefont, vagy elég hogyha viszem az adásvételi szerződést, hogy megvettem tőle. (függetlenítés kell, lehet nem kell névre íratni vagy nem tudom, hogy működik ez)
Remélem elég az is, ha az adásvételi szerződéssel bizonyítom, hogy megvettem az illetőtől.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Chesterfield #313 üzenetére
Legálisan csak a Telenornál függetleníthetsz. Az eredeti előfizetőhöz csak az ingyenes függetlenítés esetén ragaszkodnak.
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Egy Lumia 550-et szerettem volna a telenornál függetleníteni, de kérik az eredeti tulaj meghatalmazását.
Mivel én kb 3. vagy 4. tulaj vagyok, így ezt esélytelen megszereznem.Van valami tippetek, hogy tudnám mégis elérni, hogy független legyen?
Mindenmegoldás érdekel.
-
thotzoltan
tag
Sziasztok...ez a kódos SMS igénylés nem akar nekem sikerülni..
Lelakott Iphone 4 ...Telekom függő..van más út? fogalmam sincs,kié lehetett valamikor egy messzi-messzi galaxisban.. -
Agrippa22
tag
Az én tapasztalatom az lett végül, hogy ez is úgy működik, mint minden Magyarországon:
Ha van ismerősöd a szolgáltatónál, akkor még egy talicskát is függetlenítenek akár online, de ha nincs, végtelen ciklusba kerülsz az internetes, a telefonos ügyfélszolgálat és az üzlet között... -
4Grider
nagyúr
A Telenor és a Vodafone a törvény betűjének megfelelően jár el, a Telekom pedig attól eltér kedvezőbben, mert rájöttek hpgy így olcsóbban megússzák a függetlenítést. Viszont így a hűség alatt álló előfizetésekhez elvitt telefonkészülékek is gond nélkül függetleníthetőek lettek, és ezért kötbér jár. Ezt kényetelen volt elengedni a Telekom, míg a másik kettő úgy gondolja, hogy ezzel növekedne a rosszhiszemű előfizetéskötések aránya.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Céges mobilt selejtezés után csak úgy tudnék a telenornál függetleníteni, ha viszek papírokat a cégtől: kéttanús meghatalmazást, meg még valami IMEI-s doksit? Korábban írva volt, hogy minden tartozék is kellhet. Azért az elég pofátlanság és esélytelen leírt készülékeknél... Az IMEI-s doksival is simán bajban lehetek. Szerintem kb, egy Galaxy A5 2017 készülék érkezik majd önmagában azt annyi. Nem is értem, hogy csak a Telekom a korrekt ezzel a függetlenítéssel a többiek akadékoskodnak.
-
rover45
őstag
Hátha hasznos lesz még valakinek:
Azt a választ kaptam az osztrák szolgáltatótól, hogy vigyem be bármelyik ügyfélszolgálatukra ahol 40€ áron függetlenítik.
Illetve felajánlották, hogy ha elküldöm az adataimat, akkor az előfizetésem terhére (ami nincs már, szóval ez így nem játszik), hozzáadják a havi számlához a függetlenítés összegét. -
rover45
őstag
Sziasztok!
Végső próbálkozásként fordulok hozzátok.
Az öcsém vett 3 éve ausztriában egy Huawei B890-75 típusú asztali mobilroutert 2 év hűséggel a "Drei" szolgáltatónál.
Mivel a hűségideje már lejárt, szeretném ezt a routert legálisan függetleníttetni.
Merre induljak vele?
Ha felkeresem ezzel a Huaweit, ők ezt megcsinálják, vagy kihez fordulhatok a problémával? -
Pirosász
aktív tag
Sziasztok!
Telekom által függetlenített Galaxy S6 edge visszaáll függővé, ha gyári visszaállítást csinálok?
Választ előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest