Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Gemini húzza ki a Sirit a csávából
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gh0sT
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
A felvetés jó, a választ nem tudom megmondani.

Az bizonyos, hogy sokkal szigorúbban vizsgálom a rendszert gyenge teljesítmény mellett. Lehet, hogy észre sem vettem volna, ha nem ülök a gép előtt akkor, amikor köt.
Az is biztos, hogy a mostani körülmények nem kedveznek a stratégiának. Tudom, hogy most éppen mi miatt teljesít gyengén, de egész egyszerűen nem lehet az ilyen időszakokat kiszűrni. Vannak, kész, el kell fogadni.Más dolog látni egy backtesztet, ahol szépen megy felfelé a profitgörbe és az ilyen időszakok rejtve maradnak, és más dolog élesben látni, hogy becsúszott zsinórban a tizedik bukó. Tudom, hogy jó a rendszer, nagyon erős, ugyanakkor azt is látom, hogy még mindig van rajta mit csiszolni.
Visszatérve az eredeti problémára: ha van jel, de a rendszer pont ellentétes irányba köt, mint kellene, akkor ott valami gond van.

Mint látható, a piros gyertya zárójában kötött egy longot, holott short szignál volt. Ez aggasztó és rossz, függetlenül az előzményektől. Ráadásul FOMC alatt jött elő a hiba, ahol brutális mozgások lehetnek. Annyi szerencsénk volt, mert a következő gyertya nyitójában zárt a robot.
-
AMDFan
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Ghost azt írta, hogy kódolásból eredő hibák vannak a rendszerben, így szerintem arra gondolt, hogy olyan pozíciót nyitott a robot aminek a stratégia szerint elméletben nem szabadott volna megnyílnia. Mivel egy backtest esetén nem bogarászol át több ezer kötést hogy mindegyik a stratégia szerint nyílt-e, de egy forward teszten, pláne élesben nyilván minden kötést figyelemmel kísérsz, ezért kiszúrsz olyan dolgokat is amiket backteszten nem. Magyarul nem azért állította le a robotot mert vesztővel indult, hanem azért, mert a stratégiával ellentétesen kötött. Ez nem pszichológiai kérdés, hanem informatikai/stratégiai/logikai.
szerk: ez ráadásul lehet hogy nem is kódolási hiba, hanem a két különböző bróker okozta eltérés, attól függetlenül, hogy mindkettő MT4-et használ, lehetnek eltérések.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AliExpress tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Farming Simulator 25
- Lexus, Toyota topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- További aktív témák...
- Sapphire Pulse 6800XT 16Gb Kitűnő! Ingyen posta!
- Cisco Telepresence MX300 G2 - 55" Interaktiv Monitor - Konferencia rendszer
- 70" Interkativ Érintőképernyős Monitor / All In one PC - InFocus INF7021A Multi Touch
- Microsoft Surface Hub (v1) 1597 - 55" All in One PC - Érintőképernyős monitor
- Dell PowerSwitch N2048 48 Port Gigabit Ethernet 2 Port 10Gb SFP+ Switch
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453, 100% Akkumulátor
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD Strix RTX 2070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest