Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dzoli

tag

válasz attiati #6872 üzenetére

Másik jó oldal korrelációkra.

Pozíciók jobb kitartása, és a ráépítések amikben még bőven van hová fejlődni. Ezek viszont java részben már pszichológiai, és nem technikai akadályok.

Én sajnos "fordítva" kezdtem el tanulni. Naivan azt hittem majd 1 perces idősíkon találok olyan nagy valószínűségű helyzetet, amit kis elmozdulásra is be lehet kötni nagy tőkével. Szerintem a scalperek nem azért maradnak scalperek, mert így érzik jól magukat. Hanem azért mert nincs hosszabb távú elképzelésük a piacról, vagy mentálisan képtelenek a pozícióikat megtartani. A kezdeti átlagosan 4 perces pozícióimat mára 40-60 percre tornáztam fel úgy, hogy viszonylag gyorsan (10-30 perc) csinálok egy részzárást. Csak hosszabb idő alatt tud az árfolyam jelentősebb távolságokat megtenni, és nagyobb profitot generálni. A részzárással kiveszem a kockázatot, és a maradék részt már nyugodtabbal el tudom engedni, akár több órás távolságokra is.
    A napon belüli pozíció sorokhoz pedig szinte tökéletes trendelés kell, különben gyorsan le tudja darálni az ember a lebegő nyereséget. Ezért sokszor nem nyomom le a jó helyen a gombot az újabb belépéshez, csak stop módosítással követem az árat. :(

Új hozzászólás Aktív témák