- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz
Celtis #25931 üzenetére
Hát pedig az eddigi leírások alapján erről lehetne szó...
Amit te írsz és szerinem is ez van, az pedig egyértelműen nem az algoritmus hibája, hanem a rossz minőségű anyagé, amiből hiányzik a képi információ.
Amúgy aki ezt látja, illetve ezzel találkozik, az kipróbálhatná a yettelTV szolgáltatást. Telepíthető az alkalmazása a TV-re. Hátha azzal máshogy jelenik meg. Bár szerintem csodák nincsenek és a rossz minőségű anyag szerintem "csúnya" is marad.... -
mikrofon
veterán
Kizárt!
Videó felvételt készítők mit nem adnának egy olyan algoritmusért, ami ilyen szintű képelemzést és feldolgozást adna valós időben. De ehhez hasonló dolog sokkal erősebb hardveren is elég körülményes lefuttatni, nem hogy a TV-n.Ez szerintem egyszerűen annyi, hogy a kapott, vagyis sugárzott anyag ilyen rossz minőségű. Aki pedig panaszkodik rá az valószínűleg érzékeny erre a jelenségre meg még néz TV-t.
Ezek a TV-k már olyan megjelenítést tudnak amit az igen magas bitrate-ű filmek tudnak kiszolgálni. Néha még a streaming alkalmazások anyaga is kevés. Ehhez képest a sugárzott TV adások még rosszabbak. Valószínűleg a sugárzott adás olyan hogy onnan hiányoznak az adatok képi információk....
Sajnos ezek a TV-k nem alkalmasak nagyon rossz minőségű tartalom megjelenítésére. De erről már beszéltünk sokszor.
-
mikrofon
veterán
Most jól értem hogy többen is azt feltételezitek hogy bizonyos FW egy képfeldolgozó algoritmussal belenyúlt a videóba és valós időben módosítja a háttérben (csak a háttérben) lévő arcokat és festményt szerű színelmosódású efekttel látja el?
-
mikrofon
veterán
Mint ahogy előttem írták sajnos a jogaidat ki kell harcolni. Mert először meg próbálnak ....
Ez egy ilyen ország...A szoftver cserét te is megcsinálhatod....
Kell egy img FW.
Először Faktory reset
Img frissítés
Reset all
Reset shop
Mehet fel a legszínpatikusabb OTA FW
BeállításÉn ezeket végig csinálnám mielőtt elvitetem a szervezzel. Nincs egy óra beállítással mindennel együtt....
Én amúgy nem szeretném ha a hibás tv-met a kanapémon borítanák szét és ott állnának neki szerelgetni. Szeretném azt hinni hogy az előírásoknak megfelelő környezetben, körülmények között és eszközökkel szerelik a TV-met....
-
mikrofon
veterán
válasz
Vhiktor #25490 üzenetére
Nem tudom, hány TV-t adnak el adott típusból,.. De ez azt jelenti, hogy TV-nként 2GB-ot kell letölteni egyszerre. Így emiatt szerintem nem teszik ki egyszerre. Persze azt a bot-ot lehetne ütemezni is és akkor nem egyszerre terhelné a szervert. Meg persze a bot figyelhetné intelligensen a szerver terheltségét is és ha csökken, akkor további területek számára tenné elérhetővé ...
Gondolom valahol hiba van a rendszerben... -
mikrofon
veterán
válasz
Vhiktor #25487 üzenetére
Erre is ott a fórumon a válasz!
Azért mert több szerverre teszi fel a TCL.
Most van is egy aktuális példa. A v603-s szoftvert hivatalosan elindították EU-s régióban OTA-n frissíteni. Ma írt az első ember a csoportba, hogy neki ma megjött a c845 készülékére. Pedig már egy hete kint van.Tehát a v603 hivatalosan is megy online a készülékekre EU régióban. Az jó kérdés, hogy mitől függ hogy kinek és mikor.
Pont ezért van ez a Telegramos TCL Update csatorna, hogy mindenkihez biztosan eljusson..... -
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #25481 üzenetére
Erre a posztra megjött a hivatalos válasz a Telegram csoport adminjától.
Ahogy mi olvassuk őket ők is minket! Nem vicc, tényleg!
Van olyan poszt ami konkrétan angol fordítással linkelve is van a topikjukban. Ez olyan ami nem éppen pozitívan találgatja őket hogy kik is lehetnek ők és mi a céljuk....Engedélyével változatlanul megosztom a válaszát, vagyis reakcióját:
"This group is for international discussions about new TCL Android TV Updates.
This group is unofficial and not affiliated with TCL itself!.
We are not developer of firmwares in any kind.
All firmwares posted here, is coming from official corresponded TCL servers.
So, 100% is genuine." -
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #25484 üzenetére
Így már el lehet dönteni, hogy az utóbbi kettő közül melyiket, melyik TV-re érdemes feltenni, hogy biztos ne legyen hiba:
V605
New TCL T615T03 platform Google TV Update available in V605.
TV models ....C745 & C845....C955 (Japan)
C735 & C835 & C935.......(C728 & C825)
V603
New TCL T615T03 platform Google TV Update available in V603.
(C735 & C835 & C935).......(C728 & C825)
V8-T615T03-LF1V603.000847 -
mikrofon
veterán
Ha már marad a Link, akkor ez egy nagyon fontos információ:
TCL Android TV Firmwares are always global and not country specific. So you can use any firmware that is for your TV chipset independent from your location.
- Okay, I understand that, but how can I decide whether the given new firmware is ...
- TV models.....in bracket is not dedicated. -
mikrofon
veterán
válasz
Szbyyke #25478 üzenetére
Nem bántásnak írtam és nem is kell törölni. Sőt mivel te a helyén kezeled ezért még jó is ... Csak...
Igazából inkább azoknak szól, akik innen gondolkodás nélkül letöltik a firmware-t, aztán meg jönnek panaszkodni és sértegetni a Telegram-osokat, hogy orosz Heckerek, meg ....
Egyszerűen mindenki fogja fel úgy, hogy a Telegram egy fejlesztői fórum fejlesztőknek, meg lelkes amatőröknek. Aki ebben rész kíván venni az vegyen részt, de legyen egy dologgal tisztában. Fejlesztők is emberek, ők is hibázhatnak így jöhet ki hibás FW is, de azért általában a hiba az felhasználói, hogy mondjuk nem tudja, hogy pontosan melyik mire való...
Azt is megjegyezném, hogy nem csak a TCL van jelen a telegram-on, hanem más gyártók is az FW-jükkel és a témáikkal. Magam akkor ismerkedtem meg vele, amikor az első két SIM-es telefonok elkezdtek beszivárogni hazánkba pl Lenovo márkanévvel...
Azt is vegyük figyelembe, hogy több topikban rendszeresen felhozzák, hogy ez a PH egy szakmai fórum.... Így szerintem a Telegrammos témáknak lenne helye, de megfelelően kellene kezelni. De kezdem azt érezni, hogy a Telegram-os témák maradjanak ott inkább és akit az a rész érdekel akkor ő menjen oda....
-
mikrofon
veterán
Ezek alapján nekem az a javaslatom, hogy ne linkeljük ide közvetlenül firmware-t, csak említsük meg, és az elejét másoljuk be, pl így:
New TCL T615T03 platform Google TV Update available in V605.
C735 & C835 & C935.......(C728 & C825)
V8-T615T03-LF1V605.000851
V605 OTAAztán majd mindenki eldönti, hogy szeretné-e telepíteni, ha meg igen, akkor mindenképpen javasolt a telegram csatornán telepítés elött az FW-hez tartozó megjegyzések elolvasása!
-
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #25474 üzenetére
Ez is egy érdekes megjegyzés ennek a firmware-nek a beszélgetésében:
B P:
The last update messed up the Wi-Fi connection (you had to connect manually) every single time you restarted the C825.2Old 2Slow - admin:
Because it's not designed for c825 but no one does any research. -
mikrofon
veterán
válasz
Szbyyke #25473 üzenetére
Ehhez egy fontos és érdekes megjegyzés a Telegram csatorna adminjától:
stasiof - admin:
Please, stop commenting if you don't know......
All similar post will be deleted......
Previous V603 came from other region for 2023 models and
V605 came from another region for 2022 models. -
mikrofon
veterán
válasz
classic B #25410 üzenetére
A lényeget már leírták előttem.
De mivel nekem címezted kiegészítem.
Nem úri huncutság és nem snobizmus. Illetve talán az lenne ha azt írnám hogy lejátszónak csak az Apple Tv vagy az Nvidia shield TV pro a jó. De nem ezt írom...
Tehát 6 évvel ezelőtti TV-d minden féle tartalmat megeszik egy bizonyos szintig, de optimálisan leginkább a hat évvel ezelőtti szintig. Sajnos az utóbbi időszakban rengeteget fejlődött mind képben minden hangban a tartalmi szint illetve megannyi féle változat lett belőlük. Azért hogy ezek közül mindegyiket megbízhatóan lett tud játszani az adott szintén és valóban azt kapd amit az adott formátum tud hangban vagy képben is és ne csak egy vissza egyszerűsített változatot akkor kell a cél hardver, mint a médialejátszó, megjelenitő és a hangkeltő eszköz. Ebből a TV csak a középső. Ahhoz hogy a c8x vagy c9x TV valódi képességeinek megfelelő szintet kapd mindenből, vizuális és audió szinten, érkezve megbízhatóságban és használhatóságban is, kell a másik kettő is. Sőt sajnos a tartalmak sokszínűsége miatt a medilejátszóból lassan kettő kell, ágy ami streaming-re optimalizált egy pedig ami offline tartalom lejátszásához. Ezt az utóbbit én is csak most kezdem el elhinni és elfogadni...Jók ezek a TV magukban is de lehetnek még jobbak is.
-
mikrofon
veterán
válasz
classic B #25400 üzenetére
Pedig többször elhangzik hogy aki a legjobb eredményt akarja elérni az használjon külső lejátszót.
Pl egy Firestick 4k max gen2 -t. Streamingre tökéletes és az offline tartalmakat is elég jól kezeli Kodival. De ha a prio1 az offline tartalom akkor egy duneHD Homatics vagy Nokia 8010 vagy Homatics Coreelec-kel. -
mikrofon
veterán
válasz
tomisanzero #25355 üzenetére
DV lejatszásba bekavar az intelligens fényerő bekapcsolt állapotban.
Amúgy nálam a 65c845-ön hibátlanul megy a V603 azóta mióta kijött. Nekem úgy tűnik hogy a DV képminősége tovább javult, de ez lehet csak placebo... -
mikrofon
veterán
válasz
BreamHunter #25262 üzenetére
Akkor először hallgas meg egy c845-öt vagy c935-öt.
Utána írj általánosságban a márka hangzásáról.
Az hogy te hallottál belépő TV-t szólni miért lenne általános a felső kategóriára is?!Mindegy legalább írhattál néhány plusz HSz-t...
-
mikrofon
veterán
válasz
4264adam #25172 üzenetére
Van egy olyan hogy intelligens fényerő. Azért tud galibát okozni főleg DV tartalom esetén Pl c825-ön tökéletesen működött míg c845-ön van hogy ki kell kapcsolni pedig mind a kettő készüléken pontosan ugyan az az FW van.
Dee egy ilyen hálószoba esetén nagyon jól jön és igen hasznos. Mert tök sötétben vissza veszi a fényerőt egészen 19%ig. Ha meg DV-t nézel akkor kikapcsolod ezt az opciót ha éppen beakadt....
Én biztos a c805-öt venném. Minden tud amit kell, évekig kiszolgál még és még 5 éves garancia hosszabbítás is elérhető ha megfelelő helyen veszed. -
mikrofon
veterán
válasz
kenicsab #25147 üzenetére
Szerintem Telegram-on próbáld valahogy elérni a TCL egyik emberét. Próbáld szépen megkérni angolul, hogy szükséged lenne egy img FW-re mert valami baj történt frissítés közben.
Csak az img segíthet, ha azt már próbáltad, hogy áramtalanítod az egészet vársz néhány percet, aztán elindítod a TV -t.Ha a pendrive nem lenne jó akkor nem indult volna el a frissítés. De mivel neked menet közben állt le így vagy közben ment tönkre, vagy nem voltál türelmes, vagy frissítés közben történt valami ami miatt megszakadt a folyamat.
-
mikrofon
veterán
Én most vettem észre hogy HDR tartalom esetén van a kép módok között a "Mozi" mellett "IMAX" is. Első ránézésre ugyan olyan mint a mozi. De gondolom azért van különbség különben nem lenne.
Van erről valami infó, hogy milyen ez az IMAX kép mód?
@Vhiktor, te esetleg ezt próbáltad már? -
mikrofon
veterán
válasz
pictigjis #25032 üzenetére
Miért érdekes?
Az hogy eggyel korábbi de egyel magasabb kategóriájú termék a jobb ez normális. Különben mi értelme lenne a magasabb kategóriának?#25030 Stealth:
Tudom ezért írtam.#25034Stealth:
A C805-ről terjedt, hogy a C835 utódja.
Ez téves következtetés. Egyértelműen a C745 utódja a C805 ezért is a hivatalos típusa: C755. Csak egyes területeken marketing okokból C755 helyett C805 néven árulják.
A C835 utódja a C845.
Általad kért sorrend: C805 << C835 < C845; ú
A C805 és C835 között egy kategória ugrás is van. -
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
Mint már többször szó volt róla OTA frissítés valóban ezt adná eredetileg amit vártok.
A frissítés Android alapú TCL-nél annyiban más hogy nem találja meg online a TV automatikusan, mert még nem adták ki mindenki számára. Hanem egy pendrive-on kell a TV-nek megmutatni. A többi már úgy folyik ahogy kell.
Feltehetően azért Telegramra kerül fel mert így egy korábbi fázisban jutunk az új verzióhoz és nem kell külön nagy darabszámú tesztelő csapat, csoport készülék típusonként. Mert azok mi vagyunk. Van aki ezt szereti és élvezi. Mint én is.
De azoknak akik úgy akarják használni mint a többi márkánál és mint ahogy írod annak meg kell várni az internetes automatikus frissítést, mert azért jön ott is néha. Így pont ugyan annyi frissítést fog kapni a TCL TV is mint a többi ismert márka, azaz az élettartama alatt max 1-2-t. Mint korábban jelezte valaki, azért a drágább készülékeknél van olyan ahol sűrűbben jön.Az előzőek alól kivétel a most nem régi itt is előkerült M999 verzió amit még át is kellett nevezni v999-re. Ez igen kezdeti stádiumú lehet és nem gyakori. Én nem is emlékszem hogy lett volna ilyen korábban.
Még annyi infó ehhez hogy a TCL Amerikában vezető TV gyártók között van de ott RokuTV rendszerrel árulják. Nem tudom hogy nálunk miért nem azzal jön és miért kell az Android vagy Google TV rendszer. Én személy szerint szívesen kipróbálnám a RokuTV-t is. De elképzelhető hogy nem tart fent külön csapatot az Androidra és ezért szerencsétlenkednek ezzel így.
-
mikrofon
veterán
válasz
Stealth #24874 üzenetére
hát mp4-eket és ts tartalmakat viszi, m,ert a tesztfájljaim ebben vannak.
Amiket nézek, nem szoktam nézni mert nem tartom megtartósan és még nem találkoztam olyannal amit nem vitt volna, de lehet egyik se mkv-volt...Szerk:
Visszakerestem utoljára ezeket néztem:The.Creator.2023.READ.NFO.2160p.MA.WEB-DL.DDP5.1.Atmos.DV.HDR.H.265.HUN.ENG....mkv
The.Wandering.Earth.II.2023.BluRay.2160p.DTS-HD.MA.5.1.DoVi.HDR.....mkv
halo.s01e09.dv.2160p.web.h265.....mkv
Tehát ki kell próbálni!
-
-
mikrofon
veterán
válasz
(ex)Cat #24835 üzenetére
Neked is azt javaslom, amit korábban írtam!
Egyetlen lejátszó ami erre biztos képes a korábban linkelt aktuális Kodi nighty verzió megfelelő beállítással.
Amíg azt valaki nem próbálta ki, addig nem lehet azt mondani, hogy nem tudja....
Sok esetben jól működik még a Vimu Mediaplayer.Ha pedig van lejátszó, AVR/Soundbar és TV, akkor nem a TV engedi át a hangot, odáig el se jut és TV-nek cak képpel kell foglalkoznia.
Mert a helyes bekötési sorrend:
Médiaplayer => AVR/Soundbar => TV
Kevésbé csúszik el a hang és a kép amit az AVR-rel korrigálni tudsz.
Videó jel átengedése az AVR-eknek sokkal jobb mint a TV-k videó és audio szétválasztása és audio tovább küldése.
Eltérni csak akkor javasolt ha régebbi az AVR és nem engedi át a a 4k HDR/DV tartalmakat. De itt is érdemes meg gondolni a megfelelő hdmi splittert vagy extractor beszerzését...További részleteket itt és itt találtok bőven, mert rengetegszer elő jön, hogy nem megfelelő a hang és/vagy kép:
Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok -
mikrofon
veterán
válasz
sircoon #24815 üzenetére
A @mikrofon által említett opció ráadásul csak analóg kimenet esetén számít.
Elvileg igen. De van egy hiba a Kodiban, amikor is ha az nem 7.1-re van állítva akkor nem tudsz HD hangokat kiválasztani. Ezt nemrég javították, így biztos nincs benne az általad használt "gyári" Kodiban...
Én biztos kipróbálnám a helyedben legalább a 7.1-re állítást....Az általam linkelt kodi változatban pedig egyéb javítások módosítások is vannak amik pl HDR és DV tartalomra is meg hangra is vonatkoznak...
-
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
válasz
sircoon #24794 üzenetére
Hangbeállításoknál beállítások/rendszer/hang kell lennie
Két helyen tudod kiválasztani hogy Kodi IEC és egy helyen hogy 7.1 .
Ezek a menük eléréséhez a beállítások menüben a menü alatt bal alul a profi beállítási szintnek kell kiválasztva lenni.
Innen a legújabb Kodival próbáld meg: [link] -
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #24742 üzenetére
Hupsz az erősítőd adatlapján ez szerepel:
eARC:
A HDMI eARC csatlakozás tömörítetlen 5.1 csatornás és 7.1 csatornás hangzást, illetve a Dolby Atmos® és DTS:X® rendszerek objektum-alapú hangzását biztosítja, egy ezzel kompatibilis televízión keresztül.
Elérhető a 2018 őszén kiadott hálózati firmware-frissítésen keresztül.Jó firmware van rajta?
-
mikrofon
veterán
Nem tudom milyen lejátszóval próbáltad, de megérne egy próbát a Kodi aktuális nightly verziójával. Ott a hangbeállításoknál ha jól állítasz be mindent és a TV is tudja, illetve eARC portra van kötve az AVR, akkor működnie kell. Ha így sincs akkor valami nem kerek. A termék adatlapon a hang specifikációnál szerepel hogy tud Dolby TrueHD-t.
[link] -
mikrofon
veterán
válasz
Vhiktor #24729 üzenetére
Pontosan így ahogy írod:
Térhangzáshoz szerintem olyan soundbar kell amihez jár két surround is, ilyeneket halottam, megvolt a tér.Ilyen mármint Atmos szempontból ami szerintem megfelelő lehet az a:
JBL Bar 1300
Samsung HW-Q990CDe kihallani tényleg nem fogod. Ha ez a cél akkor szerintem is kell a 4 felső hangszóró. Akkor lesz igazán célirányosan. Csak ugye javasolt még mellé az hogy ne legyen egyéb visszaverődés sem ami még bezavar.
Ezek inkább arra jók hogy szélesítik a térérzetet és nem arra hogy valódi objektum követő Atmos vagy DTS-x hangot adjanak.Egyébként a Samsung soundbar esetén sokat ad még az élményhez ha Samsung Q-Symphony képes TV van hozzá mert akkor a TV két felső hangszórójával együtt dolgozik. Ami egy nagyobb TV esetén még tovább növeli a térérzetet és nem visszaverődéssel hanem irányított hanggal.
Csak ugye a Samsung TV-kben még mindig nincs Dolby Vision ha jól tudom. Az meg lehet nagyobb hiány mint a Q-Symphony.... -
mikrofon
veterán
válasz
Vhiktor #24726 üzenetére
Persze meg egy dedikált házi mozi szoba ahol hangelnyelők vannak a megfelelő helyen megfelelő frekvenciára, továbbá megfelelő borítás a falon, padlón és a mennyezet. És még sorolhatnám....
De ha ezt elengedjük és az élményre figyelünk akkor ezek nélkül is elég elvezetés térhangzást lehet elérni. Főleg ha ezt egy nappaliban kell megvalósítani ami más célt is betölt mint a filmnézés.
Lehet ezen filozófálni, hogy most ez akkor Atmos vagy DTS-X objektum alapú hangzás-e vagy nem, hogy szabad-e így nevezni vagy nem. De élményben sokat ad, lefedi a teret és színesíti a hangzásképet.Viszont árban tényleg érdemes 500.000HUF körül számolni még akkor is ha Soundbar alapon képzeljük el.
-
mikrofon
veterán
Egy érdekes future -t / hibát vettem észre a TV-men.
Nekem a TCL 65C845X1 típus van a legújabb V599-es verziójú firmware-val.
Csak kijelzőnek használom. Firestick 4k max gen2 média lejátszó van rákötve a JBL bar 1300 soundbar-ra és az a TV-re. Eddigi TV-knél (C825 és C728-nál is) a HDMI1 volt az, ami a legnagyobb felbontást tudta és az volt az eARC kompatibilis csatlakozás is. Így ebbe a készülékbe is automatikusan ide kötöttem be a HDMI kábelt. Semmilyen hibát nem vettem észre. Egy- két hétig így használtam, mert gyorsindítást használok. Majd az egyik teljes kikapcsolás és bekapcsolás után felfigyeltem, hogy kiírja a TV, hogy audio eszköz van hdmi1-en, kössem át hdmi4-re, mert az az e-ARC kompatibilis. Megnéztem és tényleg, rajta is van a felirat (HDMI1 - 4K@144Hz; HDMI4 - 4K@60Hz eARC/ARC). Úgyhogy át is dugtam a soundbart. Majd felfigyeltem, hogy bizonyos egyenletes mozgásoknál, pásztázó kameramozgásnál, pici szaggatások akadások voltak. Valószínűleg ez nem a különböző megjelenítési és video frekvencia miatti mikróakadás, mert azt nem nagyon szoktam észre venni, legalábbis eddig. De ahhoz hasonlóvolt. Akkor lett gyanús, mikor hiába állítottam, kapcsoltam ki-be a mozgásmegjelenítés javításait, nem változott. Se rosszabb se jobb nem lett.
Visszadugtam a HDMI1-be és megjavult vagyis eltűnt.Nem tudom, hogy ez típushiba, firmware hiba, egyedi probléma, mert ugye én újracsomagolt készüléket vettem és amint megjött felraktam a legújabb v599-es szoftvert, mert a C825-ön bevált. UCS előzményéről semmit nem tudok.
Amúgy egy appleTV+-on nézett filmnél és egy HBOmax-on vagy Amazon Prime Videon nézett filmnél is ilyen volt. Vissza dugtam a kábel. Azóta nem láttam ezt a jelenséget!Majd ha lesz egy kis időm megcsinálom ugyan ezt visszafelé és megnézem, hogy akkor is elő jön-e.
-
mikrofon
veterán
válasz
Cartmenn #24418 üzenetére
Pedig szerintem pont ez a két tulajdonság amiért megéri többet költeni rá ha valakinek bele fér.
C935 az ami szerintem nem éri meg a felárat a hangrendszere miatt. Bár az is biztos, hogy a 2.2.1 csatorna nem rossz annak aki sosem szeretne Soundbar-ra vagy avr+hangszóró szettre költeni.
De ugye a c845 fényerősségben felül múlja a c935-öt is... -
mikrofon
veterán
válasz
7Heads Drago #24410 üzenetére
Ilyenről még nem is hallottam.
De én inkább nem kezelem semmilyen vegyi anyaggal.
Biztos ami biztos .
Inkább becsomagoltam így. Legalább van egy kis indok az áralkuhoz a leendő érdeklődőknek és majd engedek egy flakon wd40 árát. -
mikrofon
veterán
X-plore alkalmazást feltelepited és ott tudsz beállítani hálózati mappa hozzá férést is vagy akár egy másik készülékre pl mobilra is feltelpíted és a két x-plore hálózaton keresztül elküldi egymásnak.
Így már át tudod juttatni mondjuk a Download mappába, ahol már látja a Kodi. -
mikrofon
veterán
válasz
Imi1981 #24383 üzenetére
Hát én így jártam a c825-tel. Most hogy átraktam a szalagot az új TV-re. Ott maradt a c825 hátulján a nyoma. Mondjuk szerencsére nem mindenhol, csak felül és oldalt a felén .[kép]
Így kénytelen vagyok az árazásnál figyelembe venni. Mondjuk mivel nem látszik, mert hátul van a TV-n, így aki megveszi és nem zavarja a tudat hogy rajta van, az olcsóbban jut hozzá.Ha már itt tartunk mennyi lehet most a reális használt piaci ára a 65c825-nek? Mennyiért rakjam fel hogy elmenjen?
250e megfelelő szerintetek? -
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #24363 üzenetére
Még egy fontos dolgot kifelejtettem.
C845-öt nem nagyon lehet bármilyen fali tartóval felszerelni a falra, csak speciális konzollal.
Ugyanis ahová felcsavarozható a fali konzol tartólapja, azon a részen közepén van a hangszóró, a mélynyomó és kb 15mm ki áll a hátsó sikból. Így olyan lap kell ahol pont ezen a részen ki van vágva a hátsó lap. Ráadásul a leírás azt írja legalább 30mm szabad hely kell körülötte.
Idáig a TV-im falon voltak konzollal. De ezt most a saját talpára állítottam. Meglepődtem mert nagyon stabil úgyhogy így is marad. Ráadásul több magasságban felszerelhető a talp. Én a legmagasabb állásban csavaroztam össze. Így pont elfér alatta a 60mm magas Soundbar.
-
mikrofon
veterán
Mivel mindig csak a panaszkodás megy, szeretnék egy pozitív példát is megosztani az emag újracsomagolt TV + SameDay futárszolgálat párosról.
Hétfőn késő este rendeltem az újracsomagolt 65c845 TV-t. Illetve még egy töltő kábelt is vettem, mert így két termék vásárlása esetén további kedvezmény jött le az UCS árból is. Mikor megrendeltem szerda-csütörtök volt írva várható kézbesítési napnak. Kicsit kételkedtem benne, ezért kedden és szerdán is többször ránéztem. Kedden este és szerdán kicsit furcsa volt a nyomkövetés, mert azt írta, hogy egyik csomag megérkezett már a helyi (győri) raktárba és a másik csomagra vár, ami még el sem indult. Hogy miért kell bevárni, fogalmam sem volt mint ahogy azt sem tudtam kideríteni, hogy melyik a TV vagy a kábel érkezett már meg.. Csütörtökön reggel 8:32-kor jött a Viber üzenet, hogy futárnál van a csomagom és az üzenetben benne volt a futár száma. 9-körül tudtam felni mert akkor volt egy kis időm erre. Mondta, hogy tök jó hogy hívtam, kb 40 perc és nálam van. Kicsit meglepődtem, mert ez számomra azt jelentette irány haza. Érkezés elött még 10 perccel csörgött hogy 10 perc múlva nálam lesz. Így is volt. 5 perc pontosan akkor érkezet mint előre jelezte. Szakadó esőben egyedül behozta, csak annyit kért a kiskapu és ajtót nyissam ki, a kutyát meg fogjam meg. Behozta lerakta, kedvesen köszönt és elment. Mindkét csomagot, a TV-t és a kábelt is meghozta.
UCS TV-vel sem volt semmi baj. Gyári csomagolása épp volt, csak át volt ragasztva EMAG-UCS szalaggal mert ugye már bontott volt. Látszott, hogy ki volt már bontva és használva is volt. De kb csak a távirányító volt kibontva, a talp csavarjai nem voltak kibontva így fali állványon lehettet. Illetve a kereten a védőfólia is rajta volt még. Hátulja kicsit poros volt, de a kijelző szépen le volt takarítva.
Mivel 65c845X1 változatot kaptam, így az első bekapcsolás után felraktam a már bevált v599-es FW-t. Egyébként V562 volt rajta és látszott, hogy volt használva, mert a képbeállítások el voltak állítva. Beállítottam Vhiktor c835 ajánlása alapján. Én nagyon örülök az X1 változatnak, mert jó ez az új FW. Csak kijelzőnek használom így nekem nem gyenge a HW-ja.Nagyon elégedett vagyok a TV-vel és az emaggal és a SameDay-jal is.
C845 észrevehetően jobb fényerőben a C825-nél. Adaptív/automatikus fényerőt használom ill. használtam mind a kettőn. Nagyon szeretem, hogy nem kell állítani nekem, hanem tök sötétben vagy lámpa mellett vagy világosban automatikusan állítja a környezeti fényhez a fényerőt. Főleg, hogy így a gyerekeimnek is könnyebb. Viszont pont emiatt jobban észrevehető, hogy a fényerő erősebb a C845-ben mint a C825-ben. Kicsit talán világosabb is mint kellene, mert kicsit zavaróan erős, de majd megszokom
. Talán a feketéje is még jobb bár lehet, hogy az csak a nagyobb fényerő miatti nagyobb kontraszt hatására tűnik jobbnak. Kijelzője sokkal jobban tükröződik mint a c825-é. De gondolom emiatt is tisztább a képe.
Viszont az is kiderült számomra, hogy a c825 milyen jó TV volt annak idején és még most is megállja a helyet képi minőségben. -
mikrofon
veterán
válasz
joydrv #24359 üzenetére
Jah... jók ezek a kinyilatkozások, csak ma már nem helytálló...
Azért hallgass meg egy JBL Bar 1300-at egy megfelelő szobában és utána írj le ilyet!
Lehet hogy nem olyan mintha a plafonon van négy atmos hangszóró, de igen jól teszi a dolgát egy ilyen soundbar...
Lehet már egy JBL bar 1000 is elég és érezni fogod, de az 1300 az igaz. Elég jól vissza adja a valódi térhangzást és sokkal egyszerűbb kiépíteni mint egy sokhangszórós rendszert, főleg egy nappaliban.... -
mikrofon
veterán
Hol is találom a Vhiktor felé beállítások listáját? Vagy a kalibrációs beállításokat amit meg lehet venni?
-
mikrofon
veterán
válasz
winters123 #24225 üzenetére
Viszont van egy számomra nagy előnye az X1-nek, hogy az a régi hardver így a régi fw megy rá. Amiből a mostani v599 már igen jó lett. De ugye előtte rengeteg verzió volt és jó hosszú ideig tartott mire ez meglett.
Míg az X2-ben új hardver van így az új fw megy rá amiből a legújabb elég hibás. Ami ráadásul még csak az első vagy második változat. Így van rá esély hogy még lesz néhány próbálkozás mire abból is kijön a legjobb. Ami valószínűleg nem néhány nap lesz sajnos.
-
mikrofon
veterán
How to read the model code in Europe
Example - TCL 65 C 8 4 5 G X165 - Display diagonal in inches
C - Family:
X - Extreme - UHD/4K, Quantum dots,
C - UHD/4K, Quantum dots,
-CF - models with FireTV OS
-RC - models with Roku OS
P - Progressive - UHD/4K,
-RP - models with Roku OS
S - FHD/HD,
-RS - models with Roku OS
-SF - models with Fire TV OS8 - Series:
9 - series, Flagman, Mini LED,
8 - series. Hi-End, Mini LED,
7 - series, Mid-Range, FALD
6 - series, Mid-Range
5 - series, Base-Range4 - Year of the model according to the calendar:
5 - 2023-2024
4 - 2022-2023
3 - 2021-2022
2 - 2020-2021
1 - 2019-2020
0 - 2023-2024 (intermediate series, as in the 805 series, because in hardware the model lies between the 745 and 8455 - Exclusive variations of the model for different chain retailers and online stores. Differences in the color of the case, the configuration:
9 - only for Amazon
8 - Silver
7 - Brushed Silver
6 - Gun Gray
5 - Brushed Dark Metal - The standard offline model.
4 -
2 -
1 - Brushed Titanium / Brushed
0 - BlackG - Regional designation:
G - Germany
N - Nordic (Denmark, Sweden, Norway, Finland, Iceland and Greenland)
K - UK (with different plug, Freeview and Freesat (MHEG-5))
JP - JapanX1 - Hardware Revision:
X1 - first revision
X2 - second revision (hardware upgrade of the original model version) -
mikrofon
veterán
válasz
st6969 #24141 üzenetére
Szerintem ez sokkal bonyolultabb sőt... Sose raknék ilyen szervert telefonra... Ennyi offline adatot meg pláne...
Akkor már inkább egy NAS a hálózatra, mert arra is van Plex szerver meg NFS meg DLNA meg ... De akkor még mindig az van, hogy kell a letöltés, hogy tartalom is legyen a NAS-on, az meg szerintem elég idő igényes az elején míg megtöltöd....
-
mikrofon
veterán
válasz
Vismajor01 #24137 üzenetére
Szobák számából ítélve ez már egy ház vagy igen nagy lakás. Ebben az esetben már szerintem mesh rendszerben érdemes gondolkodni. Ha pedig stabilan szeretnéd a nagyméretű filmeket nézni WiFi-n, és vagy egyszerre több helyen streaming-gelni akkor szerintem WiFi6E kompatibilitás is fontos.
TP-link Deco XE75 rendszer nagyon jól működik tudja azt amit szeretnél. Kiegészíthető a X50-5G modemmel és úgy aztán tényleg vezeték nélkül száguldozik a hálózaton az internet -
mikrofon
veterán
válasz
Snoop27 #24109 üzenetére
Én az alábbi lehetőségeket ismerem:
- Vannak a streaming szolgáltatók mint egyik irány.
- Vannak a tárolt nagyméretű filmek lejátszási irány, amire szerintem három lehetőség van:
-- NAS-on tárolni és hálózatról lejátszani egy lejátszóval, mondjuk Kodi-val vagy Vimu Media Player-rel
-- Real-Debrid szolgáltatás egy ezzel kompatibilis Kodi Addon (Seren, Crew..) vagy Android szoftver (Syncler, Cinema HD APK). Ebben az esetben nem kell letölteni, hanem valójában stream-eled
-- TorrServe és Vimu player -
mikrofon
veterán
válasz
Snoop27 #24094 üzenetére
Abban bízok, hogy X1-et küldött vissza valaki, mert X2-t akart.
Igazából szerintem akkor lehet észrevehető, ha a saját android rendszerét használod. Én média lejátszóval használnám, így nekem mindegy.
Ahol még érdekes lehet az a firmware frissítések, X2 az új platform mint a c805. Kérdés a régire X1-re meddig jönnek még.Azt hogy csinálod, hogy a Roman e-mag-tól rendelsz?
-
mikrofon
veterán
válasz
Celtis #24083 üzenetére
Most rendeltem egy visszaküldött 65c845öt az emagról. Alapból is jó ára van most. A visszaküldés miatt még olcsóbb volt és még jött rá egy 15%os electro hétvégés kupon így lement az ára 300e-re. Ennyiért nem tudtam kihagyni.
Aztán érdeklődöm mert kíváncsi vagyok hogy miért küldhették vissza és mire számítsak mikor átveszem.
Lehet hogy nagyobb a piac mit ez a fórum. De ha volt vele baj akkor ha keresgélt a visszaküldő az interneten visszaküldés előtt akkor rátalálhatott erre a fórumra és esetleg megoszthatja velem a problémáját. Én meg akkor előre el tudom dönteni hogy az nekem is probléma-e.
Nem hiszem hogy olyan sokat küldenek vissza ebből a TV-ből. Így ha valaki mostanában küldte vissza az e-mag-ra akkor nagyvalószinűséggel ez lehet.Amúgy nagy valószínűséggel bolond vagyok mert a c825-tel is elégedett vagyok így nem biztos hogy szükségem van erre helyette
-
mikrofon
veterán
Topiklakó aki visszaküldött az emag-hoz egy 65c845-öt?
Ha igen, legyen kedves megírni, hogy miért küldte vissza. Akár itt válaszban is jó nekem, de nyugodtan írhat privát üzenetet is.
Előre is köszönöm! -
mikrofon
veterán
válasz
7Heads Drago #24030 üzenetére
Igen nekem rendesen működik az alábbi felállás:
Firestick 4k max gen2 - JBL Soundbar 1300 - TCL 65c825 -
mikrofon
veterán
válasz
Snoop27 #23964 üzenetére
A procinál sokkal fontosabb különbség az 1300/2000nit..... a több zóna már csak pozitív mellékhatás ;)
Egymás mellé rakva a két készüléket nem kérdés melyik a jobb.
Természetesen igaz, amit a többiek írnak, hogy c805 nagyon jó... de a c845 még jobb....
A c805 valójában a 7x kategória, csak az európai régió ahol ez 80x néven fut marketing okok miatt, mert így a neve alapján feljebb pozíciónálódik...Illetve usb3-mal rendelkezik, így egy usb-ethernet adapterrel magasabb hálózati sebesség érhető el, ha a felhasználója nem használ média lejátszót....
-
mikrofon
veterán
válasz
Vismajor01 #23791 üzenetére
Nah ez szép. Ilyennek kéne lennie.
Kalibrált?
Milyen beállításokkal használod? -
mikrofon
veterán
válasz
boborján2 #23786 üzenetére
A szín eltolódást lehet rajta állítani. Ezt is próbáltam. De sajnos ebben a szögben szerintem nem egy egyszerű színeltolódás van. Mert csak a fehérnél jelentkezik és ott is annál pirosabb minél világosabb. Maga a színek jók és nem csak az alap piros kék és zöld, hanem a többi szín is. Éppen ezért, ha fehérnél kikorrigálom a pirosas rózsaszínes árnyalatot akkor a többi szín tolódik el a kék irányba.
-
mikrofon
veterán
válasz
doggie #23781 üzenetére
A kép amit küldtem mobiltelefonnal készült és azon is látható az elszíneződés. Így szerintem a Govee kamerája is ilyennek látja és ez alapján jeleníti meg a LED ezt a pirosas rózsaszínes szint. Úgyhogy szerintem vagy ez a fajta panel ilyen, vagy csak nem jól van beállítva nálam a szín összetétel. Az utóbbit mondjuk így lehetne ellenőrizni, ha más is csinál egy-egy képet alulról és felülről fotózva a TV kijelzőjét. Ha másnak nem ilyen akkor egyedi probléma... Legjobb lenne egy kalibrált TV-n leellenőrizni ezt.
-
mikrofon
veterán
válasz
doggie #23775 üzenetére
Sajnos lentről is ilyen.
Amúgy bárki ellenőrizheti hogy nála is ilyen-e a kijelző.
Az alábbi két képet fentről és lentről készítettem mobiltelefonnal egy fehér képről és itt is jól látszik mi a probléma. [kép1] [kép2]
Nekem úgy tűnik a kamerás megoldás nem működik csak a HDMI jel elemzős de ott meg bukó a HDMI 2.1 -
mikrofon
veterán
Hamár ez a téma szóba jött. Karácsonykor tettem fel teszt jelleggel a Govee TV Backlight 3 Lite verzióját a 65c825-re. Sajnos jelenleg használhatatlan, mert a kamera ugye fentről nézni és abból a szögből nézve a fehér szín piros árnyalatúnak tűnik. Így amikor fehér rész van a képernyőn akkor piros lesz a LED. Sajnos kalibrálni nem lehet mert nem egyenletes a szín eltolódás, hanem minél világosabb fehér a szín annál pirosabb. Ezzel szemben a színek rendben vannak. Csak a fehér lesz piros arnyalatú fentről nézve. Így elég zavaró..... Ráadásul egyértelműen a TV "hibája". Kíváncsi leszek mit ír a Govee technical support-ja...
-
mikrofon
veterán
Ezekszerint nálad azért is lehetett hogy semmilyen frissítést nem kaptál, mert az Android TV-t nem frissítette a TLC automatikusan Google TV-re, mivel ezeket az újabb modellekhez szánta. Android TV rendszer fejlesztésével meg mintha le is állt volna...
Emlékeim szerint erről volt itt szó korábban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest