Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Távcsövekről általában
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SSJmeszes
üzenetére
Szerintem ár/értékben jó távcső, remélem beválik nálad is. Használd egészséggel, majd számolj be milyenek a tapasztalatok.
Arra azért ügyelj, hogy a 10x-es nagyítás az már jelentős, ott a kézremegés észrevehető lesz. Érdemes lesz valamivel megtámasztani a távcsövet, például ezen már van állványmenet, egy egylábú állvány tök sokat tud segíteni, ha hosszabb ideig kell tartani, mind a kézremegés, mind a súly miatt. (Van 12x-es nagyítású, több mint másfél kilós távcsövem, na az pl. nagyon megköszöni az egylábú állványt.
) -
LOTR
addikt
válasz
SSJmeszes
üzenetére
#555-ben említett dechatlonos solognac-ról [link] (Távcső vadászathoz 500-as, 10x32, vízhatlan, khaki) írtam pár sort (mint teljesen laikus), ha visszaolvasol néhány hsz-t
tulajdonságaiból adódóan nem tud annyit, mint egy következő szintnek számító és a topikban gyakran ajánlott Nikon Aculon A211 10x50, de ára és "kompaktsága" kárpótolja
-
válasz
SSJmeszes
üzenetére
Pár csepp szerintem nem árt nekik, de egy áztató eső azért már sok. Ha rendes esőben akarod használni, akkor legyen vízálló. Ezeknek a tömítéseknek és a gáztöltésnek inkább az az előnye hosszabb távon, hogy a nitrogén vagy argon miatt nem fog gombásodni, illetve ami használat közben is idegesítő lenne, párásodni.
Nézd meg szerintem azt a decathlonost, ami árban a maximum neked. Azt írd meg, hogy mennyire vagy elégedett, és attól függően esetleg árban megnézzük, hogy milyen alternatívája van, ha így jó? -
válasz
SSJmeszes
üzenetére
Nem ismerem konkrétan a decathlonos távcsöveket, de általánosságban használom a saját márkás termékeiket és az alapján az az általános véleményem, hogy a 100-as szériák általában nagyon belépők náluk, de az 5-700-asok nagyon jók. A 900-asok pedig ritkán adnak annyi pluszt ezekhez képest. Esetleg szerintem menj el egy áruházba és nézd meg őket.
Amúgy - mondom ezt úgy, hogy nekem 3 távcsövem is vízálló és gáztöltéses - szerintem ez a tulajdonság sokkal kevesebbszer kell a való életben, mint ahogy elsőre gondoljuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Dell notebook topic
- Projektor topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 M4 16GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4453, 100% Akksi
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Rendelj esetleg 2 garnitúrát, gondolva arra, hogy x év múlva vajon lesz-e hozzá.
)
lugosi