Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lugosi

MODERÁTOR

válasz Puculo #758 üzenetére

Nekem van Kowa és Vortex is, az előbbi egy kicsit drágább kategóriás, az utóbbi egy kicsit olcsóbb kategóriás, mind a kettőre azt mondom, hogy árkategóriájában az árát éri.

Kowából nekem ennek [link] az I. generációs változata van, jó távcső. Próbáltam a Kowa Genesist, az most valamivel 500e alatt van, én (!) személy szerint nem láttam közöttük az árbeli különbségnek megfelelő minőségugrást, sőt túlzottan nagy ugrást sem láttam a drágábbik javára, de lehet hogy én nem néztem jól, ez csak egy személyes vélemény.

Ha az általad írt árkategóriában, kicsit az alatt néznék most távcsövet, amit (személy szerint) én a legjobbnak tartok, ÉS nem zavar a szemenkénti élességállítás, ÉS nem zavar a súly, ÉS elég a 7x-es nagyítás akkor ezt venném: [link]
    Ha a 7x-es nem elég és 10x-es kell, ÉS nem zavar az 1930g-os tömeg, akkor pedig ezt: [link]

Nekem van egy nehéz Fujinonom ( [link] ), ez 1585g ami egy mozgó madárles alatt azért "összeadódik" minden lépéssel :D szóval ezt nem nyakban érdemes vinni hanem inkább vállpánton. És a 12x-es nagyítás miatt sem kézből, hanem inkább állványról használom, ebből viszont egy monopod is teljesen jó, ami mozgó kereséskor praktikus.

Ha lestávcsövet keresel, tehát jellemzően egy helyben használnád (kilátó, madárles, vadászles vagy otthonról), akkor ne riasszon el a súlya, ha túrázáskor, mozgás közben akkor pedig figyelj a súlyra. Ha a 10x-es nagyítás passzol ahhoz amihez keresed, és tudod letámasztva, vagy állványon használni akkor nézd meg az FMT 10x70-es Fujit.

Új hozzászólás Aktív témák