- iPhone topik
- Netfone
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
A DC és PWM közti szabályzás különbségét értem, csak nem tudtam, hogy utóbbi nem szereti, ha 12V-nál kevesebbet kap
Nem gondolom, hogy hibás a táp, szimplán csak hangos terhelés alatt a házban lévő (letekert) Arctic P14 és P12 mellett. Tehát nálam az itt megadott görbét követi.
Szóval akkor nincs olyan slim 92mm-es ventilátor ami nem PWM-es (én sem találtam, de még Aliexpressen sem), az meg rizikó. A reddites linken az eredeti posztolónak működik, másnak meg gondjai voltak vele.
Ez a Thermalright 8€, annyit megér kísérletezni; de a Noctua 20€, az túl sokMondjuk az előbbire is azt írják, hogy hangos max fordulaton. Na most mit csinál egy PWM-es venti szabályzás nélkül, ha megkapja a 12V-ot? Gondolom maxon pörög...
Tehát arra a következtetésre jutok, hogy a ventilátor mérete okozza a gondot. Lehet jobb lenne egy SFX-L táp amiben 12cm-s venti van. Abban a méretben legalább van slim 12-es ami 3 pin-es. -
barnam_
nagyúr
Köszi a linkeket!
Rákeresve a típusra nekem főleg keret nélküli ventilátorokat dobott ki, bár azok kép alapján PWM-esek. Nem tudom, hogy az egyéb teljesítményben van-e különbség.Miért búg a PWM-s venti 2 pines csatlakozóra kötve, mert nem kapja meg a 12V-ot a motor?
Sajnos én sem látok mást, mint PWM-es ilyen méretben. Szélesebb pedig nem fér el. -
Viktor77
titán
Hú, nagyon köszönöm a levezetést, még ha nem is teljesen értem.
Elég megtévesztő ez így, hiszen én mint laikus csak a megadott számokat tudom összehasonlítani. Bár az számomra is világos volt, hogy valószínűtlenül magasak az értékek, miközben egy direkt nyomásra tervezett ventilátor nem tud ennyit.
De ha ennél komolyabb tápokba is ez lett ajánlva, akkor gondoltam mit veszthetek (legrosszabb esetben lekapcsol, gondolom).
Szerencsére könnyű volt összedugni, csak le kellett szedni az eredeti csatlakozót mindenestül és a ventin lévő 3 lyukat kellett eltalálni a fogalalt 2 tüskéjéhez képest.Úgy veszem ki a szavaidból, hogy igen, elég lesz a P12.
Amúgy nagyon halk kis venti (felpörgésnél van némi motorhangja), játék közben is "hallhatatlan", miközben az eredetinek megjött a hangja és mivel elég halk a gép, így zavaró volt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- NOCTUA NF-A14 PWM Chromax.Black.Swap-Edition
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest