- Milyen GPS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
BosXx
aktív tag
figyelmesen elolvastam amit írtál, és mégfigyelmesebben reagáltam is rá, de ezekután neked annyira tellett, hogy szar duma.
ezek után mit vártál, nem fogom leírni ugyanazt, próbálj meg a saját ksi világodból kiszakadni, és elképzelni hogy másképp is élnek emberek, jól s nem mindenki naplopó aki nem úgy él mint te.
[Szerkesztve] -
BosXx
aktív tag
aha, valószínűleg Magyarországon lehet jobban karriert csinálni, nem egy többszáz éves gazdasági-pénzügyi hagyományokkal rendelkező angolszász típusú válalkozóbarát országban...
LOL.
a legtöbb vállakozó, étteremtulajdonos Londonban mind külföldi, pakik, indiaiak, lengyelek, oroszok stb. És bizony ha ott vlami bejön, akkor szintekkel jobban tusz keresni, érvényesülni, mint Mo.-n.
A diplomás munkanélküli meg a proligyerek itthon itt is elmehet szar melót csinálni, de miért tenné ha 2órával arrébb 5* jobban megfizetik, nyelvet tanulhat, és nem azon múlik a felemelkedése, hogy a szülei kit ismernek a KISZből.
[Szerkesztve] -
BosXx
aktív tag
nézd nem én vagyok az oktatási miniszter, nem látom a kormányzati audit az udvaron,
meg a havi 800k-t a bankszámlámon, tehát nem is fogok full korrekt törvényjavaslatokat
letteni itt az asztalra
nyilván lehet árnyalni a dolgokat, egyetemek vagy akár karok szerint megállapítani a sávhatárokat korábbi átlag átlagok alapján stblehetőségek széles tárháza
példával élve egy ingatlanfejlesztéshez lehetne hasonlítani.
ugye ott úgy néz ki a rendszer, hogy a fejlesztő letesz az asztalra 10-30% önerőt, meg
egy építési/üzleti tervet, ha jó, a bank elfogadja és megfinanszírozza a beruházást,
folyamatosan végigkísérve az építkezést és a költségek, értékesítés állását, és csak
szakaszosan küldve a pénzt. ha nem úgy alakulnak a dolgok, mint ahogy előre lett szerződve, akkor meg szerződést bont, zálogot terhel a projectcégre, szóval büntet.
Ha sikeres az építkezés, a bank visszakapja a pénzét kamatostul, a fejlesztő meg elrakja a maga hasznát, a nép meg örül, hogy vehetett egy társasházi lakást nagyon sok pénzért
Hasonlóan az állam a felvételivel elkezdené a projectet (diplomás emberek nevelése),
anny iszámban, amiben látja a megtérülést, majd folyamatosan figyelve az eredményeket
finanszírozna. ha nem lenne sikeres a project, lépne és visszakövetelné a pénzét.
ha lediplomázik az user jó eredménnyel, akkor meg nyert az állam egy jól képzett,
valszeg magasabb munkabérért (több adó) dolgozó szakembert.
A külföldre távozottak tandíjvisszatérítése viszont tényleg jó ötlet.
[Szerkesztve] -
BosXx
aktív tag
jó, bocs, ingerültem fogalmaztam, de a lényeg, hogy fel tud
húzni, ha nem olvassák végig egy hszemet, és elviszik teljesen más irányba.
szó sem volt prolikról, pont a szorgalmas, de szegény tanulók és az ugyancsak szorgalmas, de tehetős diákok megkülönböztetésésről írtam.
a def szerint ''proli'' népek állami finanszírozására semmi szükség szvsz.
és valószínűleg senki nem szereti őket (én sem), max akinek kell a szavazatuk
-
BosXx
aktív tag
A nemgondolkodást meg az izomból prolizást is be kéne fejezni.
Az alapötletem az volt, hogy félévente a tanulmányi átlag alapján
osztályozzák a népeket, és ehhez kössék az állami támogatást.
Pl 4,5 fölött 100% a támogatás, mint a mai állami képzés, és mondjuk 3.0 alatt mindenképp fizetni kell. (számokba nem belekötni, csak példák)
Ezen felül (érted, átlag, tenni kell érte, nem csak lébecolni...) a jó anyagi helyzetű diákok
kiesnének még ebből is. miért is? mert a közös állami kasszából megy a móka, ami
bármilyen hihetetlen is, véges. És ebből a véges összeget kell a lehető leghatékonyabban
elkölteni, ez pedig nem járhat avval, hogy az alapból tehetős családot támogatjuk.
Szóval mielőtt előjön a primitivezés, gondolkodni se árt néha
A példa meg szar -
BosXx
aktív tag
azért az aranyos, hogy azok harsogják legjobban, hogy túlképzés van és sok a diplomás,
akik 1. most végeznek 2. már diplomások.
értem én, jobb lenne, ha nem lenne ekkora verseny, de van.
azzal kéne foglalkozni, hogy minél több diplomás munkahely legyen, nem azon, hogy kevesebb diploma.
az utólag finanszírozott képzés meg hasonló igazságtalan kormánytervek helyett
iszonyat egyszerű lenne a megoldás, nem egyszeri felvételivel lehetne megkapni
az állami támogatást, mint most, hanem az állam folyamatosan végigkísérné a
tanulmányokat, és tanulmányi átlag alapján finanaszírozná a népeket, (esetleg szociális
elvekkel alátámasztva: hiába tanul jól egy rózsadombi fiatal, ha a szülei kitudják fizetni a tandíjat, akkor fizessék...), így akár megszülethetne az átjárás az állami és ktségtérítéses
képzés között is. aki meg nem diplomázik le, az meg fizessen utólag, ott megy el a legtöbb pénz szvsz, hogy pl a pszfre felvesznek x száz főz szeptemberben aztán a fele abbahagyja egy félév után....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged