- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomika
aktív tag
Van ami OKJ-s, van ami nem.
''Az előző 4 évben a sokat hangoztatott tudás alapú társadalom felépítésével, az életfogytig tartó tanulással, fejlődéssel, hogyan egyeztethető össze a tandíj?''
Hát ezaz, én is ezt mondom.
Pont emiatt az elhelyezkedési problémák miatt kell az egész rendszert átalakítani.
Konklúzió: Az egész oktatási rendszer egy rakás ...
És a magánvéleményem, hogy ezt nem a tandíj bevezetésével lehet megoldani.
PEACE! -
-
tomika
aktív tag
Mostanában rengeteg ingyenes érettségi utáni szakképzés indult. Azokat is az adófizetők pénzelik... Akkor azzal az erővel azokat is tegyük fizetőssé! Jaj, de mégsem lehet, mert kellenek a szakképzett emberek. Ezért azokat érdekes módon nem zaklatják... Itt van a dolog lényege. Itt nem csak bevételt akar a kormány, hanem csökkenteni akarja az egyetemisták számát. De ne így csökkentse! Ésszerűen az egészet meg kellene reformálni...
[Szerkesztve] -
tomika
aktív tag
Amúgy ha az állami oktatás megszűnik, akkor mi lesz a költségtérítésesből? Ők 2x annyit fognak akkor fizetni?
-
tomika
aktív tag
Akkor évente. 5 ezret még kiizzadok. De ugye ez lehet több is...
De nem ez a lényeg, hanem az, hogy a felsőoktatásba nem pénzt kellene pumpálni, hanem átszervezni az egészet. Értelmetlen, hogy ontják magukból az egyetemek a rengeteg diplomás embert, és sok olyan van, akiknek nem sokat ér a diplomája.
Kevesebb embert kellene felvenni, így több pénz lenne a bejutókra, és a lediplomázottak könynebben találnának munkát. -
tomika
aktív tag
1. A felsőoktatás a Magyarország által is aláírt, a bolognai folyamathoz tartozó nyilatkozatok (Bologna, Prága, Berlin, Bergen) szerint közjó, társadalmi felelősség.
2. A társadalomnak felelőssége van abban, hogy finanszírozza azon orvosok, pedagógusok, mérnökök (ácsok, kőművesek, cipészek) tanulmányait, akik tanulmányaik után a társadalmat fogják szolgálni.
3. A mellékelt állítás demagóg: ilyen módon az egészségesek finanszírozzák a betegek költségeit, a dolgozók a munkanélkülieket. A társadalom adóbefizetései a társadalom közös igényeinek finanszírozására szolgálnak, melyek közül az egyik legfontosabb az oktatás.
Forrás: [link] -
tomika
aktív tag
Ha a beígért 150 000 Ft-tal számolok szemeszterenként, akkor az havi 30 rugó. Mivel én budapesti vagyok, de a PTE-re járok, nekem nagyon sok pénzbe kerül ez az egész. És semmilyen szoctámot nem kapok... A havi 30 ezret csak úgy tudnám kifizetni, ha elmennék az egyetem mellett dolgozni, és akkor még esélytelenebb lenne bejutni a legjobb 15%-ba... A diákhitel meg...
-
tomika
aktív tag
[link]
Engem államilag finanszírozott oktatásra vettek fel, utólag ne találják ki, hogy az esetleges MA képzésemért fizessek 600 000 Forintot.
Szerintem meg ne ezzel csökkentsék a felsőoktatásba jutók számát, mert így nagyon sok szegény, tehetséges ember szorul ki belőle... a társadalmi szakadék meg tovább nő...
18-án Pécsett lesz balhé, és a 21-ei budapesti tiltakozásra a HÖOK kibérel egy vonatot, amivel a pécsiek felmehetnek. A vonat természetesen ingyenes lesz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged