- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
adalbert1
veterán
mellesleg kapnánk olyan szakembereket akik valóban azért végeznek el egy szakot, hogy abban később megtalálják az elvárásaikat, nem pedig mint munkanélküli pályakezdők tébláboljanak évekig az egyetem után
A legtöbb haverom pont ezért váltott még talán időben...
A középiskolás felkészítésben pedig tényleg az a baj, hogy nem minden iskola rendelkezik az ehez megfelelő erőforrásokkal.
Az is egyértelmű, hogy az államnak is megérné, de őket meg szerintem nem érdekli annyira, hogy ezzel foglalkozzanak, vagy csak egyszerűen nem látnak az orruknál tovább...
Egyik ismerősöm azt fejtegette még régebben, hogy ő azt csinálná, ha újra kezdhetné, hogy középiskola után rögtön kihagyna egy évet, és elmenne külföldre erre-arra dolgozni, szétnézni jöbban a világban, szélesíteni a látókörét, és akkor talán jobban rájönne, hogy mi érdekli igazán... De ehez is kellene egy alaptőke, viszont nem rossz ötlet, de ez is csak egyéni szinten megvalósítható. -
adalbert1
veterán
Ez az előkészítő egy év tényleg jó ötlet lenne, főleg úgy, hogy beleszámítana ugyanúgy a félévek számába. Rengeteg haverom van aki 1-2 év után váltott, mert akkor jött rá, hogy ez neki nem is annyira jó, pl: 1 év tesi után 3 éves gazd suli, 2 év angol közgazd után sima angol, 2 év pszf után környezetvédelmi mérnök, 1,5 év élelmiszaripari után iparművészeti...
És ezek csak azok a példák a környezetemből, amik így hirtelen eszembe jutottak.
Szerintem lehetne középiskola 4. (vagy talán már 3. évfolyamban) is egy olyan tantárgy, ami a pályaorientációval foglalkozik mondjuk heti egy órában. -
adalbert1
veterán
A vicc, hogy Finnországban még a külföldieknek is ingyenes az egyetem. És gyakorlatilag ez egyik legjobb oktatási színvonal ott van Európában. És nagyon nagy részben ennek az oktatásnak köszönhetik a jólétüket.
Szerintem meg pont fordítva a magas életszínvonalnak köszönhetik azt, hogy ingyenes az oktatás... Mondjuk nem ismerem az ország gazdasági mutatóit, de sokkal jobban állnak mint Mo. és úgy könnyedén megtehetik.
Meg így látatlanban azt gondolom, hogy aki ott végez vmi. komolyabb szakon, az pont a magasabb életszínvonal miatt nem emigrál egy másik országba. -
adalbert1
veterán
Megint milyen vita indult a két oldal között tegnap, ráadásul pont a születésnapomon
Jobban belegondolva a dologba a biga-Integra-tildy oldalnak igaza van, lehet meló mellett is tanulni, én is ezt csinálom, igaz, hogy emiatt elvagyok csúszva jópár vizsgával, de a lehetőség megvan... A legjobb példa erre anyám: olyan csórók voltak, hogy már egészen kiskorától dolgozniuk kellett (főleg neki, mivel testvérei közül ő a legidősebb), de mégis lett 2 diplomája, és a saját szakmájában nagyon magas szinten van.
És az is egy dolog, hogy így is elég sok nimandot támogatnak ilyen-olyan jogcímeken a befizetett adókból, legalább ezzel kevesebb lesz. -
adalbert1
veterán
Ez a megtanulom-elfelejtem dolog tényleg elég furcsa, főleg ha úgy nézzük, hogy bizonyos szituációkban előjöhetnek rég elfelejtett dolgok, csak elő kell csalogatni őket vhogy.
Pl.: régebben lakótársamnak voltak itt ismerősei Angliából, és egy kevés ital után azt vettem észre, hogy olyan angol szavak is eszembe jutnak, amiket már évek óta nem használok. -
adalbert1
veterán
Lehet, hogy félreérted amit írtam, nem síránkozásnak szántam...
Másrészt ha valami miatt nem úgy jönnek össze a dolgok, hogy időben végezzek, és a rendszer úgy van megcsinálva, hogy van lehetőségem pótolni a tárgyakat, akkor miért ne használjam ki?
Másrészt nekem úgy tünt, hogy mások sírnak itt, hogy őket csak fizetősre vették fel, és hogy az államisok elveszik előlük a helyet, így nem tudnak átkerülni... Erre írtam neki, hogy sorry, miért nem próbálta meg egy évvel később? -
adalbert1
veterán
Végig akartam olvasni a topicot mielőtt hozzászólok, de ez a megjegyzés nagyon felhúzott.
Honnan tudod, hogy miért nem jár be valaki valamilyen órára csak azért mert államira jár?
Lehet hogy épp ő is melózik valahol?
Igaz, hogy lassan haladok a sulival, de semmi pénzért nem fogok kiiratkozni csak azért, hogy valakinek jobb legyen, mivel a terveim között van az elvégzése.
Ha valakinek nem tetszik, hogy csak költségesre veszik fel, miért nem próbálja meg jövőre, abban az egy évben meg dolgozna? Ja, ha így nem jó, akkor ne sírjon, hogy csak költségesre vettek fel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GRADO GW100x bluetooth fejhallgató eladó.
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest