Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bteebi

veterán

válasz ljs #48 üzenetére

Kifejezetten hasznos link, köszi. :R A Dimensity 9400 teljesítményére meg csak annyit tudok mondani, hogy tyű. :Y Csúnyán lelépték a Snapdragon 8 Gen 3-at. Mondjuk ha minden igaz, akkor a Gen 4 eléggé hasonló eredményt tud majd. Mindenesetre én ezek után inkább Dimensityt raknék a telefonjaimba, a gyártók úgyis szeretik a fillérb.ást. Itt pedig nem is vagy 2 fillérről, hanem azt hiszem vagy 40 dollárral olcsóbb. Ez ám az igazi rezsicsökkentés! :K

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

• bteebi

veterán

válasz hapakj #19 üzenetére

Nagyon régen volt egy LG G4-em. Az eredeti példányon sajnos volt egy (talán kék) szubpixel hiba. Nagyon zavart, de végül is tudtam vele élni. Aztán egy bő fél év után BGA hibás lett (szériahiba volt - az egyik). Megemlítettem a szerviznek a kijelzőt is (amibe addigra valahogy beköltözött egy porszem is :( ), azt is kicserélték gariban, rendesek voltak. Szóval vagy fél év után lett egy hibátlan, újszerű használt telefonom (bár felmerült, hogy esetleg végül konkrétan újat kaptam-e, de nem csekkoltam). Ami vagy egy évre rá elkezdett brutál módon melegedni. De olyan szinten, hogy alig lehetett megfogni, és közben brutál módon be is lassult, throttlingolt. Volt, hogy hiába töltöttem eközben, még úgy is merült! :Y :U (Ki kellett kapcsolni töltéskor.) Többször is azt hittem, hogy tuti valami program beakad neki, esetleg valamilyen vírus. Többször is csináltam factory resetet, az rövid időkre segített, aztán viszont idővel feladtam, és vettem egy új telefont (egy V30-at használtan - az még jobb lehetett volna, de annak meg folyton térerő problémái voltak). Aztán nemrég tudtam meg véletlenül, hogy az Android 5-6 frissítés vágta haza teljesen azokat a telefonokat. :( Pedig amúgy talán a legjobb, legmegbízhatóbb-szerethetőbb telefonom volt eddig.

• bteebi

veterán

válasz hapakj #12 üzenetére

"valami modern de nem túlpakolt chip + normális szoftver optimalizációval, milyen használhatóságot és akkuidőt lehetne elérni"

Ezt úgy hívják, hogy Apple, az első frissítésig. :DDD

Sajnos ez amúgy egyáltalán nem cél, ami amúgy nagyon gáz.

• bteebi

veterán

válasz hapakj #9 üzenetére

"s attól egyébként jó lett, hogy sok mag volt benne?"

Szintetikus tesztekre mindenképp jobb, hogy valós helyzetben ezekből mennyit profitál, az már igen erős kérdés. Teszem hozzá, szerintem a csúcs SoC-k teljesítménye már több éve erősen overkill, szóval az, hogy "van gyorsabb", az nem feltétlenül releváns, ha mondjuk a "van gyorsabb"-at egy szálon mondjuk 60, a lassabbat meg 85%-ig terheled. Fogyasztásban, throttlingban persze lehet különbség.

Ha nem vagy nagyon power user, akkor nagyjából mindegy. Én pl. bizonyos okokból idén év elején egy (még új!) S20 Ultrát vettem, ami az esetek nagyon nagy részében kifejezetten smooth. Egy S23-S24 nyilván jobb, és szintetikus tesztekben sokkal jobb lenne, de én pusztán azokból igazából nem profitálnék.

Épp ilyen alapon egyébként egy Tensor se feltétlenül "rossz", hiába az a leggagyibb teljesítményre.

• bteebi

veterán

válasz Thom! #2 üzenetére

:C :)) Mondjuk van benne valami...

Az utóbbi időkben egész jó lett a MediaTek, bár a csúcs-Snapdragontól azt hiszem még mindig le vannak maradva valamelyest. Persze nem annyira, mint a Tensor ;], vagy régebben az Exynos. A legutóbbi Exynos már talán nem is volt annyira rossz - persze elég sok mag kellett hozzá, de ez az átlag usert nem kell, hogy érdekelje. Amíg nem lagol/throttlingol, vagy fogyaszt átlagban nagyon sokat.

Azért az a majdnem 30 milliárd tranzisztor elég kemény. :Y Kíváncsi leszek, hogy viszonyul majd teljesítményben a Snapdragon 8 Gen 4-hez.

Új hozzászólás Aktív témák