Hirdetés
- Kamera előtt az iPhone 17 széria mintadarabjai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hosszú bejegyzésben érvel a Nothing az UFS 2.2 mellett
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatta a Pixel 9a-t a Google, ennyibe kerül itthon
- Fotók, videók mobillal
- A fa is jól áll a Motorola Razr 60-nak
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
válasz
hegedus001 #116 üzenetére
ha már nem támogatott sokra megyek majd azzal - amúgy ez miért lenne hulladék, csak jókat olvastam róla
-
hapakj
őstag
Hát abba jól is meg van csinálva a 120Hz-es kijelző
Ráadásul az nem csak behajítunk egy vacak 120Hz-es kijelzőt kategória, oszt jóvanazúgy meríti az aksit, hanem ugye VRR-t is csinál. Persze, nyilván gáz, hogy az Apple nem rak mindenbe is ProMotion kijelzőket, de sokaknak azért nem a világvége
-
hapakj
őstag
-
hapakj
őstag
Továbbra is érdekelne, mi köze a laggolásnak a képfrissítésnek. Nekem 120Hz-es telefonon sokkal szembetűnőbb volt és jobban zavartak a megakadások, mint egy 60Hz-esen. A képfrissítés a kijelző és a display motor paramétere. A laggolás, meg főleg CPU-ból, RAM-ból és OS-ből jön.
-
hapakj
őstag
Tényleg hülyeség elvárni, hiszen az SE nem lehet semmilyen tekintetben jobb mint az aktuális alapmodell, függetlenül attól mit illett volna ott meglépni 2 évvel ezelőtt.
Az meg hogy 15 éve mennyi RAM volt a telefonokba és hogy ez hogy függ össze azzal, hogy a 60Hz-es képernyőt mennyire kínszenvedés használni tényleg rejtély
-
Csandi
őstag
Én pl. csak a 120hz miatt vettem Pro iPhonet és ki nem kapcsolnám, azt vártam végre a 360+hz-es monitorjaim után, hogy a telefon is legyen smooth. Ezután kézbe veszem barátnőm telefonját ami 60hz-es iphone és mintha visszamentem volna a C64 korába annyira lagos, biztos nem használnám
-
Ricardo
titán
válasz
classic B #98 üzenetére
15 évvel ezelőtt 512Mb ram volt a telefonokban. Akkor nem volt kínszenvedés használni.
Kicsit változott a világ, mások az elvárások.
Mindenki érti, hogy ez a cég alsó ajánlata, és erre hivatkozva nem lépnek túl a 60Hz-en, de függetlenül attól kinek okoz problémát és kinek nem, egy ilyen árú készülékben illene feljebb lépni (ne legyünk telhetetlenek) minimum 90-re.
Mielőtt megkapom, hogy hülyeség elvárni, hiszen a sima alap iphone-okban is 60 HZ akkor itt mire számítok.
Ott már két éve illett volna legalább meglépni.Ezek után azért arra is kíváncsi vagyok mennyire valósak a pletykák miszerint az alap kiszerelés 64 gigás tárhelye kap.
Két nap múlva kiderül. -
janeszgol
félisten
Nekem nem kell mellé semmi, csak a menüt böngészve is látom a különbséget. Csak engem nem érdekel. Az i16 cpu-ban erősebb, mint az SD8 Elite, jobb hatásfokkal. Engem ez érdekel.
Megvettem az i16-ot és boldogan használom. 60 Hz-en. De félreértés ne essék ennyiért illene benne lennie. -
-
Hallosz
senior tag
60 Hz
Nem kell megnéznem, hogy mekkora a képfrissítési ráta. Akár iOS, Droid, vagy Windows, vagy TV, ha könnyezik a szemem 10 perc használat után, akkor nem megfelelő.Kipróbáltam, i15 pro 120 Hz és i14 60 Hz egymás mellett ugyan azt a felületet nézve,
már a névjegyek lasú scrollozásánál is látszik a különbség.Droidnál szintén!
-
Felesbandi
senior tag
Eszre lehet venni a kulonbseget de nem minden atlag felhasznalo látja, sokakat meg nem erdekel. 144Hz-es monitorom, 120as MBP es 120Hz-es Tv mellett nem dolok kardomba ha a MBA ele ulok vagy eloveszem a telom (13 mini).
Azt is el kéne fogadni hogy nem mindenki ar/ertek arány alapjan vásárol. Keveset ad az SE az arszegmensben? Keveset. Rossz telo lenne az uj SE ha kvazi egy i14/16 keverekrol beszelunk? Nem.
-
vadkörte
addikt
Egy munkatársnőm iPhone-ról váltott Android-ra, majd több Samsung-gal és Redmi-vel szerzett rossz tapasztalat után vissza iOS-re. A lánya lerakott "X"-ét nyúlta le. Boldogan és elégedetten használja, szerintem vagy 1,5 éve újra sem volt indítva. Több év iPhone-ozás után tőlem tudta meg, hogy a telefonjában van AirDrop.
Egy másik, meg azt, hogy a Fájlokkal lehet dokumentumokat szkennelni.
Szerinted ezt a felhasználói réteget érdekelni fogja a 60Hz-es kijelző, vagy a lassú (=15-20W-os) töltés? Megsúgom. Leszarják. Nagy ívben és magasról!
-
kuntics
aktív tag
“gyàrtó leragad egy technél, az igenis baj.”
ez teljesen igaz, de nincs leragadva az apple, csak nem pakolja bele az alsóbb kategóriákba.
“sokak meg küzdenek a fejlődés ellen”
ha valamire nincs feltétlen szükségem és nem hiányolom, akkor már küzdök a fejlődés ellen? Alap tv-t vettem tavaly, az újra csak azert volt szükség mert a régi 10+ éves bedöglött. Laptopból is azert van csak újabb mert felszabadult a családban. De bőven megfelelt az en használatomra a szintén 10+ éves gép is. Közben meg bicikli(k)re 7 számjegyű összeget költöttem az utóbbi pár évben, mert azt viszont használom. Ha neked meg rosszabb biciklid van akkor te is küzdesz a fejlődés ellen? Vagy csak szimplán nem igenyled a jobbat? -
ddaydome
senior tag
Ne izgulj a Samsungnàl is megírom, hogy mi az, ami nem jó. Ez nem Apple kiváltsàg, csak azt hiszitek....
A mininek lenne piaca most is.
Amikor egy magàt prémiumnak beàllító gyàrtó leragad egy technél, az igenis baj. Meg az is gond, hogy sokak meg küzdenek a fejlődés ellen, mintha ez lenne az új divat....
A töltésbe is bele lehet kötni. Ott a Googlenél is a Samsungnàl is meg az Iphonennàl is. -
kuntics
aktív tag
5 éve használok 120hz-s ipad-et meg alap se telefont 60hz-s kijelzővel. Egymás mellé téve látok kis különbséget ha direkt erre figyelek, de alapból nem tűnik fel. Meg nem is sűrűn használom egyszerre a kettőt. Persze biztos jól esik sokatoknak szinte minden apple cikk alatt felhozni ezt a “hiányosságot”, ha már másba nem feltétlen tudtok belekötni.
Vannak kósza hírek iphone air-ről, vajon a még vékonyabb telefonra nagyobb az igény, mint egy minire? Tenyleg 1-2 mm vastagság fontosabb egy egy kézzel is használható méretű telefonhoz képest? Csak maradhatott volna annyi 13 mini ház, hogy abból is lehessen egy se mini -
ddaydome
senior tag
válasz
Felesbandi #84 üzenetére
Hàt, lehet, hogy időszerű lenne meglépni a 90hz-et😂.
Nekem teljesen mindegy, de szerintem egyik apple vàsàrló sem sírna azért, ha alapból lenne, max kikapcsolnà.
Akiket ismertem és Se-t hasznàltak, azok nem voltak elégedettek vele, viszont a mini màr màs tészta.
Én is használtam minit, csak én az egész iost meg is utâltam, aztán fél êv utân eladtam.
A mérete szerintem tökéletes volt és nem egy ismerősöm venne újra minit.
A különbséget meg tényleg észre lehet venni.
Tudod ez olyan, hogy ha van egy 100e ft-os tv-ben egy jó képpel kapcsolatos funkció, de a 300e ft-osban nincsen, akkor azért mindenki felvonja a szemöldökét. -
hapakj
őstag
Szerintem azok a megnyilvánulások, hogy "rossz a szemed", "vak vagy" meg "menj orvoshoz", ha nem érdekel a különbség, nem csak dramatizálás, hanem sokkal durvább kategória
Sokkal nagyobb gáz, hogy egyesek nem bírják elfogadni, hogy valakiket nem érdekel, mint az hogy nincs benne a telefonba
-
ddaydome
senior tag
válasz
Felesbandi #81 üzenetére
Ebben semmilyen dramatizàlàs nincsen. Egy bizonyos àr felett benne kell lennie.
-
Felesbandi
senior tag
Adom, hogy a sima i16 fényében teljesen egyértelmű hogy ez is 60hz lesz, megis itt huledezik a nép, hogy a legalsobb kategorias iphone 60hz-et kap. Senkinek nem uj ez, csak jo szitkozodni.
En speciel preferalnam a 120hz-et, de nem vagnek eret a 60 miatt. Sokkal fontosabbnak tartom a max fényerőt.
Szerintem sokan direkt tuldramatizaljak az egészet hogy lehessen ocsarolni agyatlanul. 120hz-es MBP melle vettem 60as MBA-t (munka vs sajat). Hiaba a 120Hz, az MBA jobban bejön pusztan a kialakitasa miatt. Szoval nem minden a képfrissítés. Rossz keszulek 120hz-el is rossz lesz, jó készülék meg 60-nal is jo lesz. Jobb lenne 120-szal, de a 60 miatt meg nem lesz ipari hulladek...
Az apple nyilvan genyozik vele, ez nem is kérdés, de ettől még nem lesz kuka az egész készülék...
-
scdlsc
senior tag
Minire pont akkora az igény, mint a 11 inch-es MacBook Airre és a matt kijelzős MacBookokra. Van, de nem elég nagy, ezért nem lesz. Így jártunk.
-
baloo79
tag
Hmm, kíváncsi leszek, mit villantanak Almáék...
-
janeszgol
félisten
En is azt szurtrm le, hogy kell a Mini. Plane most lenne jelentosege. Miert is? A 12 Mini 2020-ban jelent meg, a 13 Mini pedig 2021-ben. Meg piacon volt a SE2020, illetve utobbi megjelenesekor pletykaltak a SE2022-t valtozatlan kulsovel. Tehat volt es varva volt kicsi telefon. Most ez nincs igy.
-
xhege
veterán
válasz
ggbuffon1897 #71 üzenetére
Ha figyelem észreveszem, de ha nincs egymás mellett piszkosul fel sem tűnik. Ilyen is van.
-
classic B
senior tag
válasz
ggbuffon1897 #71 üzenetére
Nem haragszom, de akkor olvasd el légyszi a #14-es hsz-emet is.
-
Ganzer
aktív tag
Várós, kajafutár munkástelónak nekem tökéletes lesz.
-
-
Mint telefon, nem fogyott rosszul, hiszen nem egy gyártó elégedett lehetett volna a 12-15 milliós nagyságrendű értékesítéssel. Az Apple számára volt kevés (sajnos). Magam is szívesen vennék újra minit (volt 12-es kiadásom és szerettem). Létező felhasználók vagyunk mi is, akik számára nem elsődleges tartalom-fogyasztási eszköz az iPhone, de a kis méret nagyon is vonzó. Bízom benne, hogy egyszer lesz újra mini.
Most elvagyok 6,1 inch-en (iPhone 15), feljebb nem szeretnék menni. -
-
-
Moonline.
aktív tag
Nah, jöhet, 13 mini után pont jó lesz
-
lmno
őstag
Miből szűrted le, az itteni 20 hszből?
Jól csődbe is vinnéd a céget
Szerinted miért nem csinálnak új minit? Segítek : nem kell az embereknek. Nagy kijelző kell és hosszú akkuidő. A refresh rate sem érdekli a legtöbb embert, azt se tudják mi az, vagy sokan nem is latják a különbséget. -
Ricardo
titán
"Egy új mini 90-hzzel és mindenki boldog lenne, aki ios vonalon van."
A hozzászólásokat olvasva, őket nem érdekli a 60HZ.
De jót tenne szerintem is a megítélésüknek, ha elengednék már, és az alap verziók is legalább 90Hz-et kapnának.Szerintem vannak akiknél ez az egyik oka, amiért nem váltanak iosra.
-
ddaydome
senior tag
Ahogy elnézem az ios kedvelőinek inkàbb kellenne egy új mini, mint egy fosSE.
Szerintem ez most egy tévút lesz az almànàl.
Egy új mini 90-hzzel és mindenki boldog lenne, aki ios vonalon van.
Ja és nem kell felülértékelni az almàs dolgozókat, mert igazàn nagy újítàst nem tettek le az elmúlt 3 évben. -
judas13
addikt
Nem tudom, hogy merült fel. Egyszerűen abból indultam ki hogy egy-két pálcás droidok is kapnak ilyen képfrissítésű rátát..."majd esetleg idén beleteszik". OK tegyék, úgy legyen. Lapoztam.
RaZroX
Mindkettő van, de én inkább a 120-ast használom, De kedvelem a kis 13 minimet is, másért.... -
-
Nem merült fel
, a várakozások az első perctől kezdve 60 Hz-ről szóltak s így is lesz.
Csak a piszkálódás, kötözködés miatt erőltetik néhányan a témát, a célközönség pedig nyugodtan megveszi ettől függetlenül és elégedetten használja is. Ők a többség, nem ez a néhány (minden topikban ugyanaz a kb fél tucat személy) PH! felhasználó. -
-
judas13
addikt
Nem lenne unalmas ha nem lenne 60Hz ebben a történetben, nem lenne miről beszélni de sajnos van
Őszinténhittemreménykedtem abban, hogy ez idén már a belépő szinten azért változni fog majd végre. De nem. Mindegy sokan majd 2030 után is ezzel a kijelző frissítésel fognak együtt nyomulni. Ami persze az ő szabad választásuk volt, így engem nyilvánvalóan ez már egyáltalán nem is érdekel. Mindenki azt vesz amit tud, amit megengedhet magának. -
kuntics
aktív tag
Annyira rá vagytok pörögve erre a 60Hz-re. Ez az apple alap telefonja bika belsővel ami a következő 4-6 évben bőven jó lesz az alap felhasználóknak. Számlabefizetésre, pár hsz elolvasására, instán unalomból csöcsök pörgetésére miért létszükséglet a 120Hz? Persze tehetnének bele, de a célközönség nagy részét valszeg nem izgatja.
Használtam eddig az összes se-t, de lehet most idő elött cserélem a 2022-t erre az újra. Bár a mérete nem tetszik, de sajnos új mini már nem lesz, kamerában meg lehet előrébb lépnék. Majd tesztek meg ár alapján fog úgyis eldőlni a csere. -
hapakj
őstag
-
classic B
senior tag
Most azt mondod, hogy amikor kifizettél az iphone 13 pro telefonodért sok-sok pénzt, mintha egy alsókategóriás androidosat vettél volna?
Na jó, nem fárasztom magam tovább. Ez a vita nem vezet sehova. Olyan ez, mint az alacsony pwm. Valakit marhára zavar, másra semmilyen hatással nincs. -
judas13
addikt
válasz
hegedus001 #2 üzenetére
13 minim van és zavar
Pedig vártam a telót nem kicsit, de így kizárt ez a típus.9 éves és fluid ez nem lep meg. 6s-em van teljesen jól működik szintén az alapokat tekintve.
-
Még a végén nehogy ez legyen a 13 minim utódja.
Engem nagyon nem érdekel a 60Hz-es kijelző....... -
hapakj
őstag
-
Shyciii
veterán
iOS-en ugyanúgy laggol pl a facebook, instagram. Persze persze tudom, az alkalmazás hibája. Androidon meg az android a hibás így van.
Nyilván ha a te szemed a 60Hz-et folyamatosnak érzékeli, míg más (sokan) mondják hogy nem folyamatos, az is nyilván más hibája, éls nem a te korlátoltságod, és az értelmes hozzászólás a röhögcsélés, meg mosolygás. bravó!
-
hapakj
őstag
De igen így van most irtam le. Az a droid telefon a 120Hz-es paneljával egy ipari hulladék volt a 60Hz-es iPhone-hoz képest. Hiába ment 120Hz-el, ha az alkalmazások jelentős részében animációkkor és görgetésekkor egy csomót mikrolaggolt.
Mások tapasztalatai sem igazán számítanak, ha én a saját készülékemen nem tapasztalok mikrolagokat.
S ez a rossz a szemed személyeskedés pont olyan ostoba megnyilvánulás, amin itt sokan csak röhögünk
Én meg azon tudok mosolyogni, hogy mások elégedettek a mikrolagtól hemzsegő droiddal, amit még 2x annyi RAM-mal sem tudnak megugrani
-
Shyciii
veterán
Aha. Jah. Kár hogy a volt Oneplusom, meg Samsungon se volt microlag, míg azóta az Iphone 13 Pro egy-egy frissítésnek hála megjelentek a microlagok. Zollotech videóiban is látni mikor épp ilyen bugokról számol be. Pl legutóbb 18.3.1-es frissítés is a security fixen kívűl 1-2 microlagot is megszüntetett pl a zárképernyő feloldsásakor. jah és az iphone fórumban is egy-egy frissítésnél ti írjátok be, hogy most milyen smooth lett a kezelés a frissítés után
Nah ennyit az atomstabil iOS-ről...
Az hogy 60Hz-en atom smooth a megjelenítés az meg a vicc kategória. Az hogy a szemed ennyire "rossz" az a te dolgod, de hogy akkor hülyeséget állítani, hogy atom smooth. Jesszusom... -
Shyciii
veterán
válasz
classic B #10 üzenetére
Eléggé... Csak azt felejtik el, hogy ios 60hz ≠ android 60hz.
De. Pontosan ugyanolyan akadozós hulladék még Iphone 16-oson is a 60Hz. Egész pontosan még a micro lagoknál is rosszabb. Azt hittem, hogy az Iphone 16-os a 60Hz-el jobb lesz, mint a mostani Iphone 13 Pro-m 60Hz-re váltva, de ugyanolyan akadozós, hogy borzalom úgy használni. Mint valami alsó kategóriás androidos telefon.
-
zzola
titán
Vagy másképp:
*amíg nem jelent meg az i13PRO, addig istenkirály volt a 60Hz
*miután megjelent, már a 120Hz volt a király és a 60Hz a fos
*akiknek király volt a 60Hz már soha nem térne vissza 120-rólAkárki akármit mondd, szégyen a 60Hz 2025-ben. A 64/128GB tárhellyel karöltve.
-
Decske
senior tag
válasz
hegedus001 #30 üzenetére
Jó, de melyik Windowst rakod mellé? Mert 10 és 11 között is ám van bőven különbség memória kezelésben, utóbbi javára.
Illetve kérdés a proci és a hattértár sebessége is.
Szóval ez is olyan, hogy ha rosszul fogod, akkor elmegy a térerő. Ha kellően szar konfiggal hasonlítod össze, ki lehet mérni óriási különbséget. -
janeszgol
félisten
Ebben nincs vita köztünk. Csúcs teló, legyen benne. Kész. Nincs benne, akkor szépen felhozzuk hiányosságnak addig, amíg nem lesz benne.
Ezt most ne vedd magadra. De lehülyézni azt, aki ilyen eszközt vásáról olyan, mint amikor a nyolc általánost talán elvégzett alkoholista paraszt oktatja az agrármérnököt. Felesleges, nem odavaló.
-
válasz
hegedus001 #24 üzenetére
Az emberek sokfélék.
Nekem is bőven elegendő egy Apple 5W töltő, amit kiegészít egy 20W (ha váratlanul kellene egy kis gyors plusz kraft), de vannak, akiknek a munkája, hobbija miatt előnyösebb az ennél is magasabb töltési kapacitás.
Hasonlóan látom a képernyő frissítési ráta kérdését is, számomra tökéletes a 60 Hz, és vannak, akiknek ez nincs rendjén. A lekezelő stílust nem tudom hova tenni, amivel bennünket illetnek néhányan, csak mert nem vagyunk egyformák… de ez már más kérdés, ők ilyenek, ez van. -
Várom a bemutatót
-
-
hapakj
őstag
válasz
hegedus001 #18 üzenetére
+1 Én is. Engem a kijelző méret növekedésével jobban el kezd zavarni. 27"-os monitoron pl nagyon más a 144Hz mint a 60, de telefonon valahogy annyira nem hat meg a különbség.
-
hapakj
őstag
Imádom, most jön a vita az emberek, között, akik
* látják és szeretik a 120Hz-t
* akik látják a 120Hz-t, de nem érdekli őket, s
* akik nem igazán látják a 120Hz-et -
janeszgol
félisten
A videó zenéje új csengőhang? Ez is jön majd a SE-vel, meg a következő frissítéssel a többi telóra?
-
Ricardo
titán
Kíváncsi vagyok. Várom a teszteket. Ami leginkább érdekel, az az üzemidő, és a kamera.
-
Ádám16
addikt
válasz
hegedus001 #2 üzenetére
13 mini utódjaként én is gondolkozok rajta. Kérdés, mennyiért kínálják.
Máshova is írtam már, hogy újra csúcs iPhone-t az iPhone 20-nál tervezek venni, addig (számomra) érdemi fejlesztést nem várok a cégtől a telóiknál, ez a készülék pedig jó átmenet lenne a következő ~4 évre. A 13 minivel nem húznám addig. -
hegedus001
aktív tag
A 13 mini és a macbook air is 60Hz-es, ha ott nem zavar, akkor itt sem fog
ha jó árban lesz akkor én szerintem ezt fogom venni a 16 helyett.
Legrosszabb esetben melós telefon lesz belőle. Az 1. generációs (9 éves!) SE-m is a mai napig fluid az alap dolgokat tekintve.
Jó ks telefon lesz ez szerintem.
-
judas13
addikt
"új családtaggal bővül az Apple kínálata"
Szegény rokonok 2025, avagy 60Hz mi más.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az új apróság kevésbé kompakt, ám annál erősebb lesz.
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest