Keresés

Aktív témák

• HerrKiss

tag

Köszönök minden választ. Hétvégén fény derült a probléma okára. Nagyon egyszerű, és prózai.
    Több tanács (nem itt a fórumon), és a józan ész is azt sugallta, hogy a hűtéssel lesz valami gáz (terhelés alatt halt le a dolog). Beszereztem néhány hűtés-javító kelléket, amit már régebben is szerettem volna a gépbe belenyomni (''cső'' IDE kábelek plusz két ventillátor), és mivel már a régi ''dobozom'' is elég lelakott volt, vettem egy Codegen házat (táp nélkül, mivel a Chieftek-et nem szándékozom a közeljövőben lecserélni)...
    Szétszereltem, összeszereltem, és - valami isteni sugallatra - még mielőtt visszaraktam volna a doboz oldalait, bekapcsoltam, megnézem ezt a ''csodát'' belülről, működés közben is... És ekkor jött a döbbenet:
    a vadonatúj (egy hónapos sincs), márkás (Gigabyte) FX5700 hűtőventije áll, mint a cövek, és a hűtőborda kézzel foghatóan, érezhetően folyamatosan melegszik (hogyne melegedne, mikor nincs, ami hűtse...!!!).
    Nem is tudom, mit mondjak hozzá... A cuccokra fordított pénzt nem érzem kidobott pénznek, mivel már régen terveztem a gépemet ilyen ''extrákkal'' bővíteni, de akkor is... Nem ezt vártam egy márkás cucctól... Csalódtam benned, Gigabyte... Ez van. Az ember a személyes tapasztalatai alapján ítéli meg az egyes termékeket, és rajtuk keresztül a cégeket is. A több mint egy éves Abit Siluro GF4 Ti4200-am ventije azóta is pöpecül pörög, igaz már Öcsém gépében...

• HerrKiss

tag

Köszi az eddigi válaszokat.
    - 3DMark 2001 és '03 is rendesen, képhibák nélkül lefut, kb. a kártyától elvárható, reális eredményt produkálnak (szerintem... 2001: 12.500 körül, '03 pedig ha jól emlékszem 2500-3000 körül, ebben nem vagyok biztos).
    - a monitor is alig fél éves, a videokártya pedig csak 1 hónapos. Nem hinném, hogy a monitorral lenne gond, mert a monitor nem érzékeli szerintem, hogy 3D-s cuccok futnak vagy csak alap windows, és a hiba csak 3D dolgoknál jelentkezett
    - ilyen VPU akármi alkalmazásról nem tudok. Húzni nem próbáltam a kártyát sem és a gépet sem, alap órajeleken megy minden.
    - a gyári drivereket dobtam fel a kártyához is, éppúgy mint mindenhez... nem szoktam nvidia referencia-driverekkel kísérletezgetni, mert mind a korábbi ABIT, mind a mostani GB kártyával azt vettem észre, hogy minden más, a gyáritól különböző driverrel lassabbak...
    még valaki???

• HerrKiss

tag

Helló!
    A következő a probléma... Nemrég beújítottam egy komplett számítógép-belsőt Sulinetben. A következő lett a konfig: P4 3.2 GHz-es Northwood, gyári hűtőventivel. ASUS P4P800-E Deluxe alaplap, 4x256 MB Kingston memória, Gigabyte FX 5700 256 MB-os VGA kártya; egy régi Miro PCTV tuner kártya; ezen felül van a rendszerben egy 80-as és egy 160-as Maxtor, rack-ben egy 120-as Samsung winyó, van egy Pioneer DVD író és egy Pioneer DVD-olvasó, plusz egy LG CD-író. A monitorom egy LG F700B. Ja, meg van egy 3.5''-ös floppy meghajtó... :) Az egész cuccot egy noname ház foglalja magába, és egy Chieftek CT420A látja el delejjel... Ha valami lényegeset kihagytam, szóljatok.
    A probléma a következő. A konfig kb. egy hónapja volt meg, eddig sajna sok időm nem volt tesztelgetni, játékokkal legalábbis. Alkalmazásokkal ment rendesen, nem volt semmi gond. A proci alapjáraton 35 fok körüli, terhelve (DivX tömörítés) 50 fok körüli értékre megy fel, szóval szerintem nem vészes, bár nem tudom mennyinek kéne lennie pontosan egy ilyen procinak...
    Szóval a probléma az, hogy pár napja kipróbáltam a HALO-t, meg a Far Cry-t... És kb. 10-15 perc játék után egyszerűen lekapcsol a monitor (mint amikor kikapcsolom a gépet). A játék közben megy, mert a hangokból hallom, hogy kinyírtak... :( Ilyenkor csak a kikapcsolás, majd pár másodperc utáni visszakapcsolás segített a dolgon, ezután minden ment, egészen a következő játék-indításig... Még annyi, hogy egy alkalommal nem vártam ki azt a pár másodpercet, hanem amint leállt a rendszer, visszanyomtam. Ekkor egy nő síri hangon közölte, hogy ''System failed video test - system failed video test ...'' amíg le nem lőttem...
    Volt már valakinek ilyen tapasztalata? Mi lehet az oka???? Help, pls!!!!!!!!!!

Aktív témák

Hirdetés