- Motorola G86 - majdnem Edge
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem nyílnak a Foldok?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kerti008
aktív tag
Az internetem Gigabites, a letoltesi sebesseg 600mbps felett van a szamitogepemre Netgear Orbi router + satelit-tel. Kabelen kapcsolodik a Nashoz a router, a satelit meg a PC-hez. Elmeletileg 1700mbps a backhaul es a speedtest 600mbps-t mer a PC-n. (ennyi az internetem valos sebessege kabelen is) A file masolas viszont a PC es a Synology NAS kozott csak 40 MB/s (320mbps). Tehat van egy wifi backhaul-om ami kepes 600mbps-re de csak 320mbps a Synology-ra a feltoltes. Miert van ez a kulonbseg?
-
kerti008
aktív tag
Sziasztok
A lanyom kapott egy notebookot a nagyanyjatol ajandekba. (n3060-as processzorral) Mivel nincs szamlam hogy kicsereljem erosebre kezdodik a szenvedes. (codec, beallitasok stb)A proci gyenge a multitaskinghoz ezert csak legszuksegesebbet telepitettem es most mar vegre "hasit"
. A VLC nem tudja megnyitni halozaton a filmeket, A Media Player Classic meg elkezdi letolteni(?).
Ugy dontottem hogy feladom az elveimet es felrakom a NAS-ra meg a laptopra is a DS Videot vagy a Plex-et. Melyiket tegyem fel?
A NAS-om eleg eros a Plexhez is de az az elvem minek rakjak fel extra programokat ha nem kellenek. Csak es kizarolag az itthoni halozaton lesz hasznalva es boven eleg lenne a fajlokat latni es lejatszani a filmeket. (kepek, tumbnail-ok stb. nem szuksegesek) -
kerti008
aktív tag
válasz
lupakgabor #43834 üzenetére
A Synology DS218+ ketmagos de igy is erosebb mint a QNAP TS-251A amelyiknek viszont 4 magos a procija. Elofordulnak olyan programok amelyek nem hasznaljak ki a tobb processzort.
A software allitolag jobb a Synology-n viszont a QNAP-on van HDMI port ami (ha jo a softwer es nem fagy) le tudja jatszani a filmeket mint egy media player a tv-re kotve.
Ha kizarolag az LG tv-re szeretned streamelni a filmjeidet akkor a HDMI nem kotelezo. Az LG WebOs kepes lejatszani DLNA serverrol a 4k filmeket is (pl. a DS215j-rol is) vagyis a Plex sem. Media Index a progi neve, megmutatod a konyvtarat ahol vannak a fimjeid, indexeli. Viszont nincsenek szep boritokepek. Persze ha tabletra vagy mobil telefonra illetve tavolra szeretned stream-elni a filmjeidet akkor viszont kell a Plex. Mindketto arra a celra amire szeretned venni tobb mint elegendo. Ha nincs nagy arkulonbseg akkor En a DS218+ vennem. -
kerti008
aktív tag
Kigyomlaltam SSH-n az Universal Search-ot mert a SYNO.Finder.fil process 30-50 masodpercenkent felugrott olyan 15-25%-os processzorterhelessel. Elonye hogy kellemesen, akadasmentesen megy a NAS de ugy latom minden frissitesnel vissza fog telepulni. Lehet hogy ujratelepitem az Universal Search-ot majd kikapcsolom a config fajlban akkor elvileg frissitesnel nem fog elindulni.
Most szepen megy a letoltes nincsenek nagy lassulasok.
Osszefoglalva DS215j optimalizalasa:
-Universal Search uninstall ssh-n keresztul
-Photo Station megosztas "elrejtese"
-maximum 20 peer
-internetes eleres kikapcsolasa (belso halon IP cimmel mukodik a DS file meg a Get)A 100 Mb/s a jovo zeneje majd atmegyek a hidon ha odaertem.
-
kerti008
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #43294 üzenetére
Hmm, van egy 2 TB-os hdd-m az xboxban. Lehet hogy ujraformazom es akkor lesz helyem menteni. Ha jol ertem akkor azt javaslod telepitsem ujra a Synology op rendszeret es allitsam be ujra a NAS-t..
Raid0 vagy 1-es legyen (illetve az ennek megfelelo Hibrid kotet) vagy 2 kotet? Melyik HDD konfiguracionak van a legjobb teljesitmenye? -
kerti008
aktív tag
válasz
Alex91 #43292 üzenetére
Ha belegondolok hogy egy QNAP TS-459 -esem volt intel atom procival, meg 2012-ben akkor ez jo peldaja hogyan mulik el a vilag dicsosege. Eloszor megrobalom optimalizalni mert kozben atalakultak a mediafogyasztasi szokasaim is. Hetekig Netflixet nezek 4k-ban meg Dolbi Visionnal a gyerekek meg youtub Kid-et neznek.
Ha vegkepp megadja magat a NAS akkor mit erdemes venni ami kenyelmesen elbir a 100 Mb/s-os letoltesekkel is? -
kerti008
aktív tag
válasz
Borisz76 #43290 üzenetére
Azon gondolkodom hogy kikapcsolom a media indexelest. De ezzel meg az a bajom hogy ha filmet szeretnek nezni akkor meg kapcsolhatom vissza es ido amig ujraindexeli magat. Az USB hotplug funkciot esetleg ki lehet meg kapcsolni illetve a halozati SMB, Bonjour illetve NFS kozul valamelyiket le lehet allitani. Azert kerdeztem mert nem ertem a processzeket pl. miert van 4 transmissionb amibol 3 alszik (sleeping) es csak egy aktiv. Szerintem meg lehet par dolgot letiltani. Illetve a lemezeim tukrozve vannak ami az irasi sebesseget limitalja. Esetleg atraknam Raid0-ba akkor gyorsabban irna a swap file-okat. De itt meg az a gond hogy nincs annyi szabad kulso merevlemezem amire el tudnam menteni az adataimat illetve nem is biztonsagos.
-
kerti008
aktív tag
Sziasztok. Van egy DS215J-m amin a 25 Mb/s-os csomag szepen ment de most gondjai vannak az 50 Mb/s sebesseggel.
Korlatozas nelkul 1-2 percen belul felment 99%-ra a processzorterheles, letoltes 0-ra visszaesett mad ujra kezdte. Probaltam korlatozni a letoltest 2900Kb/s-re es a peer-ek szamat 8-ra ami ugy ahogy mukodott is persze meg igy is ugy nezett ki a letoltesi diagram mint a furesz fogai viszont nem ment le 0-ig.
Ma elrejtettem a Photo konyvtar halozati megosztasat azota eletrekelt. Mukodik 20 peer-rel (25-el mar elkezd 0-ra lassulni 99%-os terheles mellett) illetve nem kell korlatozni a letoltesi sebesseget sem.De meg mindig nem szereti ha megnyitom a Download Stationt a bongeszobol ekkor erezhetoen felmegy a processzor terhelese.. Gondolom processzor limites lehet. Halozaton ha nem megy letoltes 80-100 MB/s-el masol (neha 110
) ami szerintem jo.
A NAS mediaszerverkent mukodik a tv DLNA-n eri el. SMB, NFS, Bonjour van bekapcsolva. Van valami otletetek milyen szolgaltatasokat lehet meg kikapcsolni vagy letezik egyeb trukk az optimalizaciora?
-
kerti008
aktív tag
A regi routerem nem ismeri a kabeltv-s halozaton hasznalt protokolt. Amikor elofizettem feloras vitam volt a szolgaltatoval ezugyben mert ragaszkodtak a routeruk megvasarlasahoz. Megvettem es egy mozdulattal bevagtam a sarokba. Miutan keptelen voltam bejelentkezni 2 oran keresztul -pedig meg a MAC cimet is kicsereltem- a regi routerem ment a sarokba. Azert furcsa a fureszfogas leszabalyozas mert ha a router melegszik tul akkor inkabb olyan negyszogjel szokott lenni. (fel, tartja egy darabig majd le) De itt van 5 MB/s-nel egy pont es lemegy 0-ra. Ugy nez ki mint egy egyenloszaru haromszog ami pontosan ismetlodik. Kozben a NAS CPU hasznalata 85-90%-ra ugrik fel az 5 MB/s kornyeken ami visszazuhan a sebesseg csokkenesevel. Holnap cserelek kabelt a NAS es a router illetve a kabelmodem es a router kozott. A PC-n speedtest 43-45 le es 17-18 fel. Most keresek valami teszt programot pc-re ami ki grafikusan megjeleniti a letoltest.
-
kerti008
aktív tag
válasz
Pubszon #38470 üzenetére
Nekem DS215j-m van. Ha jol ertem az 50 Mbps-t birnia kellene. Az a furcsa helyzet allt elo hogy 5 MB/s-ig felmegy a letoltesi sebesseg majd le 0-ra. Es fel majd le, gyonyoru fureszfogakat rajzol. Az elozo csomagomban a 25 Mbps sebessegnel 2.5-2 MB/s kozott ingadozot. Az olyan letoltesek amelyek nem erik el a 3 MB/s-ot azok pont ugy viselkednek mint a sebessegemeles elott. Neha kicsit tobb de 2 ala soha sem megy. Szolgaltatoi routerral semmit sem tudok kezdeni mert az elozo routerem ami ismeri ezt a szabvanyt fel sem akar kapcsolodni. Elkepzelheto hogy a szolgaltato korlatozza a letoltesi sebesseget? ( PC-rol vezeteken 8 MB/s felett masolok a NAS-ra)
-
kerti008
aktív tag
válasz
Laposelemer #36129 üzenetére
Koszi az otletet mar megint tulbonyolitottam. Eredetileg valami mountra gondoltam es a megoldas ami a szemem elott volt eszembe sem jutott.
-
kerti008
aktív tag
Sziasztok. Van valami otletetek hogyan tudom a Download foldert es a Video mappat egyidoben indexelni a Media szerverbe? Egy Panasonic tv-n szeretnem nezni es elegge maceras atmasolni mindent a Video mappaba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest