- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagyalllo
őstag
válasz @mriya@ #257548 üzenetére
Dehogy annyi, a legtöbb G-Shock még mindig sima elemes és nem a csavarok miatt szoktak beázni csere után, hanem mert nem ügyelnek a tömítésre.
arn: 2-3000 euro környékén mi nem tucat brand? Svájcban lehet venni valami kvarcválságban becsődölt, majd nagy csoport által felvásárolt nevet Sellita szerkezettel. Ahhoz képest egy The Citizen olyan, mintha Skodát hasonlítanál egy Acurához.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
arn
félisten
válasz dzsi23 #257551 üzenetére
De, csak szeretem ha ez esztetikaban es a hetkoznapi hasznalatban is realizalodik. Ez a jobb minosegu “mert csak”, es mert nehezebb es tekergethetem a hatuljat napestig szamomra nem use case.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz fagyalllo #257554 üzenetére
Az a gond, hogy a citizen nem tipikusan 2-3000 euros brand, es megitelni is ez alapjan itelik meg. Mar ha ez szamit, mert azert ennyi penz sehol sem keves egy orara. Ennyiert mar azok vesznek orat, akik nem csak azt szeretnek, hogy az idot mutassa.
A citizennek is differencialni kellene a brandet, mint ahogy a seiko tette. Ok sem veletlenul csinaltak, igy feljebb pozicionalhatjak magukat.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
fagyalllo
őstag
A The Citizen órákat csak Japánban forgalmazzák, ott nagyon jól tudják a vásárlói, hogy egy üres márkanévvel ellentétben itt egy valódi óragyártó egyedülálló saját fejlesztését veszik meg a saját örömükre. A többiek ott is TAG Heuer és társait választanak, valószínűleg ők vannak ott is többségben, de hogy náluk van-e az igazság...
-
nagyúr
válasz bigmasterg #257540 üzenetére
Na akkor! Mondom!
Kurvaszépek ezek a The Citizen órák ezeken a remek Gnomon képeken. Kékben jöhet minden további nélkül.
No persze volt egy, ami engem is megérintett. Ez a papírpép szerű számlapos . Arany pulykával persze.
Az ellenben nem 1500 dodó. Hanem inkább 10ezer.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
zsizsef
senior tag
Bakancslistámon szerepel: AQ4080-52L megjelenés, sárga számlap, korona 20 mp-nél, eco-drive .
Eco-Drive BM7251-53L és Super Titanium BM7470-84L kell egy olyan is. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz @mriya@ #257561 üzenetére
Eldöntöm a vitát, elég a w-800 is. Ma ilyen volt rajtam melóban, napnyugtáig simán leolvastam hemüveg nélkül is. 10-15 évente elemcsere, simán kibírják a csavarok. Két-három évente egy pár száz Ft-os szíj Aliról a költség az elemen felül. Havonta stabilan késik 10 mp-et, belefér. És a mérete is jobb, mint egy G-nek, legalábbis kis csukló esetén.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
Veron
addikt
-
@mriya@
őstag
-
csabulaxi
senior tag
Az új termék, a „DW-H5600” egy ütésálló óra, amely az első „G-SHOCK” négyzet alakú formáját örökli, és pulzusmérő funkcióval rendelkezik, amely további funkcionális fejlesztésként kényelmes a sportjeleneteknél.
Négy tevékenységet támogat: futást, gyaloglást, edzőtermi edzést és intervallum edzést. A pulzusszám mérésére alkalmas optikai érzékelőn kívül gyorsulásmérővel is rendelkezik a pulzusszám, a távolság és az elégetett kalóriák mérésére.
Ezen túlmenően iparági úttörőként a fitnesz, sport és egészségügy területén közel 50 éve személyre szabott tanácsadási funkciókat kutató és fejlesztő Polar Electro algoritmusa a mért adatok alapján edzéselemzésre és alvásmérésre is használható"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
bigmasterg
addikt
válasz csabulaxi #257567 üzenetére
Tetszik, de gondolom nem 100 ezer ft alatt lesz, akkor meg már egy GPS is elfért volna benne.
[link] itt vannak élő képek is róluk.
szerk.:
"Prices range from 41,800 yen to 44,000 yen. A special specification model will also be released for 60,500 yen."
Az 110ezer Ft környéke, bár gondolom még sarc jön rá.szerk2.:
Heart rate + acceleration sensor ugyanaz, mint a GBD-H2000 -ben.[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
válasz bigmasterg #257568 üzenetére
Egy időben beleszerelmesedtem a gbd200-ba, de élőben annyira nem adta, hogy végül nem vettem meg, pedig többször rajta volt az ujjam a megrendelem gombon.
-
törölt tag
válasz bigmasterg #257568 üzenetére
Néztem én is, vártam is, de magam részéről maradok a GW-5000U-nál, illetve sportra a Garmin Instinct-nél. Annak azért jobb az applikációja, mint Casio-nak.
De a MiP kijelzőért nagy pacsi a Casionak.
-
No.01
őstag
Jezus ez milyen jo... csak lenne egyszerubb a beszerezhetosege... nem is feltetlenul a VAM-al es AFA-val valo vacakolas a gond, hanem kellene hozza egy mar bevalt es kiprobalt forras is mert ugye itt K europa kozepen minden is megtortenhet.
-
bigmasterg
addikt
válasz fagyalllo #257554 üzenetére
Christopher Ward? Igaz jellemzően olcsóbb mint a 2-3000 euró, de van saját szerkezetük is. Igaz nem egy ismert brand. De írhattam volna Yeamát is, ami talán még kevésbé ismert.
Valamikor láttam egy usa videót ahol óramárkákról kérdeztek embereket, a legtöbben csak Rolexet és Casiot ismerték, nagyjából semmi mást nem tudtak maguktól mondani.
De ha belegondolok, mielőtt elkezdtek az órák érdekelni, én is csak a nagyobb brandeket ismertem.
Pl Citizen megvolt, de kb annyit tudtam róla, hogy nem gagyi, de alsóbb kategóriás márka.
Prémium kategóriában megvolt Rolex, Breitling, Omega, Hublot, Tag Heuer (az talán megvolt hogy a Tag kicsivel olcsóbb a többinél, de milliós szint).
Grand Seikoról meg nem is igazán hallottam. 5ös seikom volt, és kb 50-300ezerre lőttem be a sima Seiko árszintjét. (akkor még erősebb volt a forint)Még Tissot, Certina ismerős volt, mint "középkategória".
_
Nyilván kérdés, hogy magának vesz az ember órát, vagy másoknak akarja mutatni hogy "vitte valamire".
Esetleg mennyire fontos a resale value.
Nekem szimpatikusak a highend Citizenek, de lehet addig agyalnék rajta, míg Grand Seiko nem lenne belőle.Amúgy meg 2-3000 euróból ha nem lenne eleve ilyenem, akkor egy Nivada Grenchen Choronmaster-t vennék lehet pandát, vagy Tropical-t és mellé egy CW C65 Aquitaine Bronze -t (szigorúan kék szíjon), vagy sima acélt olcsóbban.
-
ricsik
őstag
Ti a fém óraszíjat hogy állítjátok be? A csat van a csukló közepén, vagy a csat belső felénél az egymásba csukódó rész? Csak mert a legtöbb esetben ezek ugye nem egyenlő hosszúságúak, így ha a belső rész van középen, ahogy lennie kéne, akkor a csat nincs középen.
-
-
fagyalllo
őstag
válasz bigmasterg #257575 üzenetére
Na igen, de akinek fontos a márkanév, fontos hogy mások legalább hallomásból ismerjék az óráját, az ugyanúgy nem fog CW-t venni, mert neki egy Certina/Tissot is "menőbb".
#257573Tsebacsi: Ahogy dzsi23 mondta, nem láttam a vásárlási szándékot, No.01 inkább csak elmélkedett. De akkor tessék: [link]
-
nagyúr
Csak jelzem, hogy a Yema nem mai márka.
És hopsz! Itt is egy új modell! Frankó szerintem. [link][ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
arn
félisten
válasz csabulaxi #257567 üzenetére
Nem rossz, de nekem meg mindig ugy tunik, mintha a casio keresne a helyet az okosoras piacon.
A hatso csatlakozo alapjan ugy tunik, toltheto. Igy vhol elvesziti az ora szerepet, okosoranak meg eleg dummy, barmelyik aktivitasmero tobbet tud.
-
bigmasterg
addikt
Töltős, de de sima óra módban tud csak napelemről menni.
Amit beraktam linket, onnan:
Angolra fordítva:
"The built-in rechargeable battery is charged with a dedicated USB cable. Insert the clip at the tip of the dedicated USB cable into the charging terminal on the back cover to charge. With a full charge, if you do about 1 hour of activity a day, it will last for about a week. USB charging time is about 3 hours.
A solar power generation panel is mounted on the outer circumference of the dial, and it supports "solar assist charging". Even if the battery level becomes low due to the use of the heart rate sensor, etc., and the sensor measurement is stopped and the "LOW" mode is entered, the time display can be driven only by solar assist charging."[ Szerkesztve ]
-
Tufa_
aktív tag
Bel Canto miatt szerintem CW a legtobbet emlegetett marka 2022ben
-
arn
félisten
válasz bigmasterg #257583 üzenetére
Hat ez nem tul acelos egy garminhoz kepest
-
bigmasterg
addikt
válasz Tufa_ #257584 üzenetére
Az hogy órás körökben mennyit beszélnek egy adott márkáról / modellről, illetve hogy mennyi street credit-je van egy márkának az két külön dolog.
Szerintem ha megkérdeznénk 100 embert az utcán a legdrágább márkákról, 95 azt sem tudná hogy ezek órákat gyártanak.
[ Szerkesztve ]
-
-
arn
félisten
válasz bigmasterg #257589 üzenetére
Az ember elsosorban maganak vesz orat, de azert szamit vmit, hogy milyen a brand megitelese. Amit magyarazni kell, annak ugysincs olyan respectje.
-
bigmasterg
addikt
Egyértelmű.
Ez onnan indult, hogy ér-e 2-3000$ -t egy Citizen.
(Az aq4080 szerintem igen.)Én magamnak veszek órát.
Smiley-s, fejjel lefelé feliratos Nivadámat sem egy könnyen értelmezhető dolog sok ember számára.
Sőt volt olyan kollegám aki már a GMW-B5000GD-9ER gshock-ot sem értette.
Egy M.A.D.1 érkezik idén valamikor, na az megint feldolgozhatatlan lesz az emberek számára. -
tag
-
SOAD19
addikt
válasz bigmasterg #257594 üzenetére
Na, kezdesz belelendülni!
-
arn
félisten
válasz bigmasterg #257594 üzenetére
Mint ora, egyertelmu, hogy nem kevesebb, mint egy grand seiko - a tobbit meg mindenki dontse el maga.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest