- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csari93
aktív tag
a) Momentum megvót? Most dobta elém az insta, egy-két órájuk közel pofás, de zömében meg nem nevezett japán kvarc, vagy jóval drágábban NH35. Legjobban a szopottgombóc búvár Steelix tetszik a dátumablak kivételével. Van eltúlzott Field órájuk és SKX utánérzésük. Meg flíger.
b) WeWood órát tapizott/birtokolt már valaki? Édemanyámnak gondolkoztam el egy virágos nőin. Felejtsem? Köszi.
[ Szerkesztve ]
www.flickr.com/csari
-
rbalint88
addikt
válasz Deskdiver #204054 üzenetére
szép dolog az órabuzulás, de én azért inkább az 55k€-t kérném bármilyen órával szemben, ha nem nyerészkedés a cél egyszerűen egy óra nem adhat annyi-akkora élményt, mint 55k €, amiből be tudod járni a világ egy jelentős részét nem rossz körülmények között, ami aztán tényleg egész életedre meghatározó lehet, míg egy ilyen órát rosszabb esetben óvhatsz úgy, mint a Ponyvaregényben...
-
ricsik
őstag
válasz rbalint88 #204055 üzenetére
Egy 55k-s óra nem azoknak készül, akiknek dönteniük kell, hogy óra, vagy föld körüli út. És igen, ha milliárdos vagy és órabuzi, akkor megveszed, nagyjából mindegy mennyiért adják. Ez már az a szint.
Aki netán kuporgat egy ilyenre, szerintem ilyen nincs, az meg is érdemli. -
nagyúr
Apropó!
Ma megkaptam a Seiko szokásos levelet...
Olyan cuki, csillogó és köves a Valentinos ajánlat (pillanatra rosszul is lettem tőle), hogy felmerült bennem.... Miért kell erőltetni ezt a csillogóst? Sok ismerősöm nem kedveli ezt a közhelyet. Férfiórát hordanak.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
rbalint88
addikt
válasz ricsik #204056 üzenetére
van az a mondás, hogy mindenki a saját szintjén nyomorog nyilván aki 55k €-s órát vesz, az az átlagember szintjéről nézve mindenképp "tele van", de lehet, hogy az órára allokálható büdzséje miatt a szavaiddal élve "kuporgat" az órára vagy valami helyett veszi meg. lehet az asszonynak egy új autó, lehet egy világkörüli út fontosabb számára egy "páttek"-nél és gyűjt egy ilyen órára inkább 2-3-5 évig. más meg modellvonatra vagy bélyeggyűjteményre locsol el milliókat, ilyen szempontból nézve semmivel sem nagyobb hülyeség egy órára elverni azt a pénzt, amiért megdolgoztál. csak akkor, ha más területeken emiatt hiányt szenvedsz az életben a saját értékrended szerint.
-
-
titán
-
Deskdiver
senior tag
válasz gipsztigris #204074 üzenetére
Az leginkabb ötvözetlen szerszámacélon működik. A 316l-hez agresszívabb cucc kell. Én Caswell-t használok. Nem túl olcsó, de működik. (10-11k 2.5 deci) Előtte érdemes szétbontani az órát. Homokszóras, zsírtalanítás és mehet a kémia. Hogy hitelesebb legyen végül valami buffer-al ki lehet fényesíteni az éleket és azokat a felületeket amik jobban ki vannak téve súrlódásnak.
-
titán
-
m3tr0
őstag
Sziasztok,
van olyan aki tud jó Seiko beszerzési forrást?
Bejött a képbe egy Seiko quartz,amiért a Citizentől is megválnék. (Az Atlast már eladtam. )
Az új Street szériából választanék,bár ez a 150 k -s ár elég meleg de hát új széria. -
Deskdiver
senior tag
válasz djeperto #204081 üzenetére
Én nem bántanám a helyedben a Luminoxot. Első ok ,hogy nem egy 30-40 forintos óra, Szétszedetni meg nem érdemes ha nem szervizérett. A másik ok ,hogy nem biztos ,hogy jól mutatna kb. 70 évnyi patina egy ilyen modernebb kinézetű órán. A Bulova és Laco a 2. világháborúhoz köthető dizájn azon hitelesebbnek hat. Persze ha nagyon akarod és van kedved szétszedve csak a tokot és gombokat keresztülutaztatni Európán akkor megcsinálhatom.
[ Szerkesztve ]
-
Deskdiver
senior tag
válasz 5-ös kezelő #204085 üzenetére
Próbáltam a hőkezelést csaton. Elég nehéz belőni ,hogy olyan szint kapj amilyet elképzeltél. Nekem nem sikerült. Gondolom Kínában ezért nem is szarakodnak a csavarok valódi kékítésével csak egyszerűen befestik.
-
evilskati
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon megtetszett a Tisell Bauhaus órája: [link]
Az lenne a kérdésem, hogy a 6 cm széles, 18 cm átmérőjű csuklómra megfelelő lehet? Ez lenne az első automata órám. Nem lenne napi használatban, csak alkalmakra venném fel, de nem zavar, hogy be kell állítani az időt felvételkor. Baj, ha huzamosabb ideig "áll" egy mechanikus óra?
Ha rendelésbe fordulna a dolog, akkor melyik oldalról érdemes megrendelni?
[link]
[link]Illetve tetszik az óra fekete verziója is, de úgy olvastam, hogy a festett felületek sérülékenyek, van ebben igazság?
Alternatívaként felmerült a GT&FQ Rider M003, ez valamivel olcsóbb beugró lenne a mechanikus órák világába. Úgy látom a fórumban mindenki elégedett mindkét márkával. Szerkezet szempontjából melyik jobb választás? (A Tisell egyébként valamivel jobban tetszik)
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
arcitec
addikt
Sziasztok. Használt óra beárazós topic nincs?
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
freelanced
addikt
Üdv!
A Longines Hydroconquestet meg lehet nézni valahol Budapesten?
Köszi!
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Deskdiver
senior tag
válasz pulutodurumo #204089 üzenetére
Köszi. A számlapot még nem merem piszkálni. Nem találtam eddig semmi értelmes megoldást, ami vállalható patinát eredményez. Próbálkoznak kávéval, sütővel, festékkel stb. de nem néz ki jól szerintem. A Luminova amúgy is elég makacs festék, nem szeret sárgulni/barnulni természetes úton sem.
(#204090) consono Köszi. Viszont a fotó ismét pocsék. Telefonon ok, aztán mikor megnézem monitoron
-
veterán
válasz freelanced #204094 üzenetére
Polusban pl megtudod a royaltimenal en is ott vettem. Ha erdekel en arulom az enyemet fent van a hardverapron...
3njoy the Lif3
-
s4tch
veterán
válasz freelanced #204094 üzenetére
Arena, Babós szintén tartja készleten.
-
freelanced
addikt
válasz Sn00k #204096 üzenetére
Köszönöm az infót.
Ha jól tudom ebből a modellből van automata szerkezet is nem? Nem sok 280 ezres új ár egy kvarc szerkezetért
Annak ellenére, hogy az elején mennyire nem akartam ilyen típusú Divert most alig győzöm nézegetni őket, nagyon megtetszettek...
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest