- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atesz 666
aktív tag
válasz 7s26c #169450 üzenetére
-Olyat még nem találtam karórában.
-De ezt is csak érdekesség ként raktam be.Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
C0RVUS
tag
válasz Atesz 666 #169446 üzenetére
Gondolom nem mondok újdonságot azzal, hogy a napsütésen kívül ehhez iránytű is kell. De ha netán nincs, és már úgyis süt a nap, akkor így tudod belőni az égtájakat: [link]. Aztán már csak észak felé kell fordulnod ezzel az izével, és már tudod is, hogy kábé hány óra...
-
Land
veterán
válasz Mercutio_ #169443 üzenetére
Mondjuk én most nem pörögtem rá a Mako/Ray 2 anyagminőségére. Csak megjegyeztem a fél évvel ezelőtti tapasztalatomat róla. Kifejezetten a Parnis minősége érdekelt. Písz!
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
C0RVUS
tag
válasz Atesz 666 #169451 üzenetére
Ezek akkor már érdekesebbek:
(Nem tudom, a Fosszil mennyi, de utóbbi húsz dollár, sárgarézből.)
[ Szerkesztve ]
-
squir
aktív tag
válasz #17803776 #169447 üzenetére
Sürgetném én, de azt mondták a srácok, hogy április elejénél korábban úgy sem érkezik meg! De ha nem szólnak azonnal, kicsontozom mindkettőt!
Skimaster: lehet öregszem , de egyre jobban tetszenek a Panerai-ok.
Kimondottan az egyszerű, nem túlbonyolított számlapos és csak a kézihúzós. Maradi vagyok, nekem ezek illenek a névhez. -
squir
aktív tag
A Parnis vagy jó lesz, vagy nem. Akkor tudod meg, amikor kézhez kapod. Minőségbiztosítás alig van, garancia egyáltalán nincs. Vagy szerencséd van. Igen, nem kevés az 50-60k HUF kiadása és meg is kell gondolni, ezzel nincs probléma. Mindenkinek mások az anyagi lehetőségei. Ez is igaz.
De bármilyen összegű óráról beszélünk, az én értékrendemben 5k HUF is túl sok, ha csak a kukába dobom és nincs semmi hasznom nincs belőle. Berendelsz egy Parnis-t lehet olyat kapsz, ami konkrétan semmire sem használható. Akkor bármilyen olcsó is volt, azokat a bankjegyeket beleszorhattad volna a budiba és mosollyal az arcodon integetve le is húzhatnád. A végeredmény ugyanaz.[ Szerkesztve ]
-
Atesz 666
aktív tag
Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz squir #169457 üzenetére
Vagy FB-n megkeresheti privátban az ilyen márkát áruló szakikat, biztosan tudnak segíteni információval, vagy esetleg be is rendelik neki / van nekik és megnézheti élőben. És máris kisebb a lutri.
A kézihúzós Panerai hátránya, h a koronavédőt kétnaponta ki kell nyitni / visszacsukni.[ Szerkesztve ]
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
squir
aktív tag
válasz 5-ös kezelő #169462 üzenetére
Az sem garancia semmire. Haveromat hiába próbáltam lebeszélni, beszerzett egy 20ATM-es Parnis "búvárórát". Megjött, kidolgozásra tűrhető volt, pontosságot nem tudom, nem kérdeztem mert nem érdekelt. Valszeg ez is olyan "Tetriszes", így pakolom-úgy fordítom, 'oszt valahogy ki lehet játszani, hogy az időt is mutassa. Vagy egész jó és nincs annyi gond. Rábeszéltem, hogy nyomáspróbáztassa le, annyira nem bízom benne... Konkrétan 5ATM-et tudott újonnan. Tömítéscsere és kb 10ATM-ig sikerült is feltornázni kis játékkal (más tömítések kellettek bele, hogy kitöltse a hézagokat. Annyira nem éppen voltak pontosak az illesztések...
Minden kézihúzóst naponta-kétnaponta kell huzogatni, ez ilyen. Mondjuk azt nem igazán hiszem, hogy komoly megterhelést jelentene egy Panerai koronavédőnek a nyitogatás.
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
válasz squir #169463 üzenetére
Moonwatchon legalább nincs ilyen gond, cserébe nem is vízálló
Amúgy nem olyan nagy dolog a naponta felhúzás, mint előtte gondoltam. Imádom az órát, nem is tudom miért vártam eddig vele.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Atesz 666
aktív tag
válasz Polarstar #169459 üzenetére
"Jól néz ki, de maga a márka miatt sok értéke nincs.
Amúgy mennyibe kerül?"-Tudom,hogy nem egy negyed milliós márka modell és ezért le is van nézve, de ez már nem is érdekel.
-Nem tudom mennyibe kerülhet, sac 60-65 ezer körül.
-Ha be gyűjtöttem a nekem tetsző Fossil modelleket,elkezdek gyűjteni egy ilyen [link] Seiko-ra.[ Szerkesztve ]
Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
squir
aktív tag
válasz WiZARD #169464 üzenetére
A Monnwatch nem is arra való, hogy sárban-vízben fetrengjen vele az ember. Eredetileg a Panerai-t viszont arra találták ki (javítsatok, ha tévedek).
Volt időszakom, mikor mind a 8-10 használatban lévő órám kézihúzós volt, egyáltalán nem probléma a naponta felhúzás.
Volt egy ilyen telefonbeszélgetésem az egyik haverral, mikor pont az irodában ültem. Automata vs. kézihúzós témában mondtam a következőket a telefonba: "Esténként leülök, kezembe veszem, húzogatom kicsit és nekem ez jó! Én ezt élvezem!"
Mivel nem egyedül voltam, a hirtelen beállt csendben gondoltam át, mit is mondtam végül...Atesz666:
"Tudom,hogy nem egy negyed milliós márka modell és ezért le is van nézve, de ez már nem is érdekel."
Erről a részéről viszont leszállhatnál végre. Az árának semmi köze nincs a márka/modelljei megítéléséhez és erről korábban nem is egy alkalommal volt már szó. Veled is.
Magánvéleményem szerint még túl drágán is adják ezeket, hasonlóan a Diesel, Police, MK és még sorolhatnám márkákhoz...[ Szerkesztve ]
-
Atesz 666
aktív tag
válasz 7s26c #169466 üzenetére
-Áá dehogy,azokat sosem fogom eladni nem azért vettem,hogy aztán eladjam.
-Amit én egyszer megveszek azt sosem adom el,történjen bármi.Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
Skimaster
senior tag
válasz squir #169461 üzenetére
De azok,csak sajnos nem az olcsóbb modellek közé tartoznak!Saját szerkezetes mind ezekből.
Itt találod őket,és mindjárt meg is tudod nézni,melyik órában található meg:Kézihúzós szerkezetek -
C0RVUS
tag
válasz Atesz 666 #169465 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy ezt is már lejátszottuk. A Fosszil nem az árfekvése miatt nincs megtisztelve itt (és egyéb "órabuzi" körökben sem) különösebb figyelemmel, hanem az önmeghatározása miatt. Divatórák közül kétségtelenül talán a tartósabbak közé tartozik, azonban, hogy egy olcsó kvarcszerkezet kínai tokban 60-65-ért olcsó lenne, azt nem mondanám. Ennyiért már egész rendes választék van japán mechanikusból, hogy a jobbféle kvarcokat ne is említsem. De egy Pulsar-t, mondjuk Seiko szolár-kronográf werkkel, már konkrétan a feléért megkapsz. Úgyhogy ne játszd már te is itt a lenézett kispénzűt, kérlek!
Ha valaki "árérzékeny", hát én az vagyok. De ez az ár/érték arány felismerését kell jelentse. Nem feltétlenül az olcsóbb kerül kevesebbe.[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz squir #169463 üzenetére
Felhúzás O.K., engem újabban zavar a koronazár minden formája. Pana nem is hiszem, h elkopna ettől, a klónoknál viszont simán elképzelhető. De most nem érdekel sem az eredeti, sem a másolat, mert nagyon boldog vagyok az snzg71-gyel! Melóban -3s, lapjával letéve behozza +3s kb. fél-fél nap alatt. Ez nekem bőven belefér. És merem viselni, míg Omegát, Rollert és társait nem venném fel, csak sátoros ünnepeken. Fényképet közkívánatra nem csatolok.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
squir
aktív tag
válasz 5-ös kezelő #169472 üzenetére
A másolatok nagyon szót sem érdemelnek.
Az "utángyártás" max annyiban, hogy én pl szeretnék egy eredeti Rolex/Cortebert szerkezetes beépítést, de más okok mellett pont azért nem vágtam még bele a projektbe, mert kérdéses, hogy milyen minőségű tokot tudnék egyáltalán beszerezni hozzá. Volt itt korábban a topicban egy brutál szép beépítés Cortebert szerkezettel valakinek (már nem emlékszem ki készíttette, de M1ó volt az elkövető) -
phranxinatra
aktív tag
válasz 5-ös kezelő #169472 üzenetére
-
titán
válasz phranxinatra #169476 üzenetére
Egyik haver a casioban hegeszt+flexel. Az idot mar alig lehet leolvasni olyan az uvege. Persze nem ertem a miertjet, de o tudja.
-
C0RVUS
tag
Respekt, erre való.
Vót egy kis favágás, ahogy látom. -
Mercutio_
félisten
válasz Atesz 666 #169465 üzenetére
Egyrészt nincs lenézve csak a helyén kezeljük, másrészt az Orient Bambino/Mako/Ray vagy elég sok Seiko se negyedmilla mégsincs lenézve.
Szóval ezt a komplexusos középiskolás szöveget szerintem ne erőltesd
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
squir
aktív tag
Ez az! Frankó!
Én is a Tudor Ranger-t hordom terepre. Arra való és bírja is!
Mondjuk hülye nem vagyok, pl flexelésnél nincs rajtam. Ahogy minden mást is leveszek, amiben kárt tehet, de ez így logikus...Mercutio: bírom a "mártírokat"...😩🙏
[ Szerkesztve ]
-
M1ó
csendes tag
válasz 5-ös kezelő #169475 üzenetére
-
squir
aktív tag
válasz krx21 #169483 üzenetére
Dehogy zavaró! Inkább különleges.😊
De nem ritka megoldás akár automata, akár kézihúzós órában, nekem is volt jó pár ilyen.
Sok gyártónál előfordul: Panerai, Seiko, Omega, Longines, Meistersinger, stb., lehetne sorolni.😊M1ó: HelloHelló!😊 rég jártál erre.😉 nem, nem erre gondoltam. Egy Panerai-stílusú tokban, asszem egy Cortebert cal. 592-es beépítés szendvics-számlappal (aztán lehet rosszul emlékszem, min. 2 éves sztori)
[ Szerkesztve ]
-
C0RVUS
tag
válasz krx21 #169483 üzenetére
Mindenesetre olyasmire, aminél az életed múlik rajta (mondjuk búvárkodás), nem biztos, hogy jó választás.
Amit azért a nagy harcibúvárság miatt nehezen tudok összerakni. Lehet, hogy erre a harmincas (negyvenes, ötvenes, hatvanas...) években, még nem gondoltak?
Vagy föl sem merülhet, hogy nem jár: a katonának kötelessége felhúzni az óráját, tehát ha elfelejti, a következményben rejlik méltó büntetése. -
krx21
nagyúr
válasz C0RVUS #169487 üzenetére
Szerintem azért valamilyen visszajelzés kellene. Én értem, hogy letisztult design, de valami diszkrét jelzés kellene, pláne, hogy járás tartalék jelző sincs rajta. Mindig felmerülne bennem: jár egyáltalán?
Nem beszélve, hogy mi van az óra nyugtató járásával? Itt már hirtelen nem az a fontos, hogy hogyan jár a másodperc mutató, hanem már nem is kell? Gyakorlatilag az az óra nem is jár.... Legalábbis nem látjuk.
Furcsálom, hogy presztízs értékű mechanikus óránál ez nem szempont... Eddig meg erre "gyúrtak", hogy szépen járjon... -
squir
aktív tag
válasz C0RVUS #169487 üzenetére
És Krx21:
Az a búvárkodás, amiről ti beszéltek a 40-es évek második felében kezdett kialakulni ötlet szintjén, az 50-es években dolgozták ki alapvetően és a 60-as évektől lehet a modern búvár technikáról-elméletről beszélni. (Cousteau kapitánynak köszönhetően elsősorban)
A Panerai 1860-as évektől létezik, az első tényleges "búváróráját" a 30-as évek közepére datálják. Mást jelentett a "harci búvár", mint most, teljesen más volt a feladata és alkalmazási köre.Ronin: Igen, erre a Cortebert-re😈 gondoltam.😉😁
-
C0RVUS
tag
válasz squir #169490 üzenetére
Jelentem értettem!
Amúgy az a kis levélke, amit aztán pont ezért rábiggyesztettek, számomra eléggé feldúlja a békét a számlapon. Én a "Pancsival" is úgy vagyok valahogy, mint a Szubbal, a kezdet jön be igazán: kékmutató, plexi... (na jó, a sugárzástól szívesen eltekintek). Csak hát egy zsebórabeépítés ennyiért...(Egyébiránt, az hogy jár-e az óra, az azért egy akció időzítésénél is létfontosságú tud lenni. A ketyegést harcizajban nem mindig hallani.)
[ Szerkesztve ]
-
Cane
őstag
Halihó!
Chrono24.hu oldalon láttam egy órát, ami tetszik. EU tagállamból való a hirdető, ezzel kapcsolatban három kérdésem lenne:
- Mennyire megbízható az adás-vétel ha nem "trusted seller" az eladó (aki valószínüleg magánszemély)? Tehát tényleg megkapom-e az órát?
- Milyen ajánlatos fizetési módok vannak: fizessek előre vagy létezik olyan, hogy átvételkor?
- EU tagállamból érkező küldeményre kell-e bármilyen vámot, illetéket, stb fizetnem?
A válaszokat előre is köszönöm!
▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□
-
Atesz 666
aktív tag
válasz C0RVUS #169471 üzenetére
"Ennyiért már egész rendes választék van japán mechanikusból, hogy a jobbféle kvarcokat ne is említsem. De egy Pulsar-t, mondjuk Seiko szolár-kronográf werkkel, már konkrétan a feléért megkapsz."
-Oké értem.
-Akkor mutass egy solar-os Pulsart 30-ért,ami: jól néz ki,Magyarországon boltban jelenleg is kapható?
-Mert amit én kinéztem Pulsar-ból és solar-os az 76 ezernél nél kezdődik [link]Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
squir
aktív tag
válasz C0RVUS #169491 üzenetére
Azért az a szerkezet került bele, mert akkoriban jobb nem volt. És tuti ment az óra. Meg persze akkoriban akinek órája volt, az azt jelentette, hogy minden napját azzal kezdte, hogy felhúzta. Nem volt más még a kanyarban sem. Akkoriban az volt a kritérium, hogy járjon, elég pontos legyen és bírja a strapát. Amikor bejöttek a karórák katonai felhasználása, nem éppen a kifinomultság volt az elsődleges: viszonylag olcsó legyen a gyártása, strapabíró szerkezet és tok, ne akadályozza semmiben, beférjen a zubbony alá, látni lehessen sötétben
Nem felmagasztalni akarom, de egy jó konstrukció, remek szerkezettel, az akkori időknek megfelelően. Most pedig hagyomány, olyasmi amire büszke a gyártó. Jogosan.
Én örülök a "heritage" divatnak manapság, szeretem az ilyen hagyományörző modelleket.krx21: jöhet a fotó!
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs