- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Google Pixel topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elrood
őstag
Az elképzelt modell szerint ezek a gamma-kitörések úgy keletkeznek, hogy a szupernóva-robbanás nem gömb-, hanem tengelyszimmetrikusan történik, és a tengely véletlenül pont felénk irányul. Ekkor a nyílt mágneses erõvonalak mentén nagyenergiájú részecskék szabadulhatnak ki a robbanásból, melyek gyorsuló mozgásukkal röntgen-, gammasugárzást keltenek, és ez okozza a hirtelen nagyenergiájú felvillanást.
Bővebben: link
Tehát nem minden supernóva átalakulás generál felénk gamma kitörést (gamma-burster). -
Elrood
őstag
Az a Nibiru-s link említi, hogy láttak valami fényeset a nappali égbolton.
Erre is tippelnek egy szerintem jobb magyarázatot. Egy közeli csillag alakulhatott át supernovává, annak elég nagy a fénye ahhoz, hogy a nappali égbolton is látszódjon jópár évig. -
Elrood
őstag
A Planet X mozgását két csillag határozza meg: a Nap és a Nemezis. A jelenlegi legkorszerûbb távcsövek használatával bizonyosnak tûnik, hogy 2003. tavaszán, május végén vagy június elején, a Jupiter pályáján is belül kerülve, Naprendszerünk belsõ térségébe hatol.
Hmm, mivel ez nem következett be, ezért a Nibiru elmélet mehet a kukába. -
Elrood
őstag
-
Elrood
őstag
Megnéztem, Uránuszé, akárcsak a Vénuszé, a bolygó forgása tényleg retrográd.
De ez mit bizonyít? A naprendszer nem egységes, vannak elméletek, hogy miért más a Vénusz, és miért más az Uránusz. -
Elrood
őstag
Ezzel sok baj van, sokan a Plútot se tartják a 9. bolygónak, hanem egy Kuiper-övi égistetnek tartják. Akkor hogy lehet 10. bolygó?
.
Mivel nincs megegyezés, hogy mit nevezzünk bolygónak, és a Kuiper-övben számos gömb alakú égitest lehetséges (lásd Szedna, meg az amit a napokban is felfedeztek).
A linket nézve, én is hallottam ezeket, hogy kell lennie még valaminek a Plúton túl. És ha van? (2-t már találtak, bár azoknak még érdekesebb a pályájuk.) -
Elrood
őstag
A Merkúr felszíne a Holdéhoz hasonló: kráterekkel borított fennsíkok és egyenletesebb felszínű vulkanikus síkságok tagolják.
Még szép, mit vártál? Olyan közel van a nap, hogy légkör nem tud megmaradni.
hogy a keringési és a forgási periódus hosszának e különleges arányáért a bolygó testében fellépett erős dagálysúrlódás a felelős. A jelenség hasonló ahhoz, mint ami a Hold esetében játszódott le,
Sztm a Napnak elég erős gravitációja van ahhoz, hogy ezt megcsinálja, ráadásul a Nap se szilárd, tehát a dagályeffektus létrejöhet. -
Elrood
őstag
Figyeljetek, ez a két link egy jól felépített hazugság.
Pár nyílvánvaló igazság közé, hamis feltételezéseket raknak, ami igaznak tűnnek, de nem az.
Találtam még egy szépséget. ''Ráadásul (Uránusz), tengelyforgási iránya, a Vénuszéhoz hasonlóan, fordított.'' A nagy frászt, kizárólag a Venúsznál van ez. -
Elrood
őstag
Csak most vettem észre a topicot, biztos leírkálták már, amire én is gondolok, de egyszerűen nem tudok szótlan maradni
.
Sumér-magyar, ahogy olvasgattam, egy bizonyítékuk a nyelv, meg az, hogy milyen hasonlóan ejtették stb. Kérem, egy több ezer kihalt nyelvről honnan tudják, hogy ejtették ki? Ráadásul a sumér írást látom szépen átültették latinra. Aztán ezt hogyan? Gondolom a hasukra ütöttek módszerrel. Egyáltalán megfejtették a sumér írást/nyelvet? Mert ebben se vagyok biztos. Ezt a marhaságot kitalálta pár ipse, aki a magyart felsőbbrendűbbnek akarja felmutatni, más eu-s népeknél. Az a forrás annyi marhaságot, illetve elméletet közöl tényként, hogy az már szomorú.
Másik forrást nem olvastam végig, de néhány ''szépséget'' találtam.
''A Merkur bolygó rendkívüli módon hasonlít holdunkhoz. Talán egykor maga is egy hold volt.'' Ez aztán a következtetés!. Tipikus, Merkúr hasonlít a Holdhoz, ez egy igazság, aztán egy következtetés, ami igaznak tűnik, mert előtte igazság hangzott el. Vénusznál is ez van, írnak pár triviális igazságot, aztán jönnek a jó kis feltételezések.
A A Michelson-Morley kísérletet úgy meghamisították, hogy sírva röhögtem.
Többire nem is vesztegetem az időt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Home server / házi szerver építése
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- 90-es években voltam gyerek
- Google Pixel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RX 6700XT 12GB +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC! i7-10700K / RTX 3060 Ti / Z490 / 32GB 3200MHz / 500GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Yamaha MX 630 (végfok)
- Lemezes PlayStation 5 + 2 kontroller
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest