Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
-
Tyrael
senior tag
válasz
aton-hawk
üzenetére
szedjuk reszekre a feladatot.
elso lepesben kellene nekunk az az ar, ami az adott idoben volt aktualis:
SELECT regi_ar FROM arvalt WHERE kód='általunk megadott kód' AND mikor>'2005.05.04' ORDER BY mikor DESC LIMIT 1
Ez a lekerdezes azt csinalja, hogy lekerdezi az altalunk megadott kodhoz tartozo arakat, amelyek regebbiek, mint az altalunk megadott idopont, es ezek kozul az utolsot (vagyis a kerdeses idopontban aktualisat) adja vissza.
ezt belerakjuk a masik lekerdezesbe, ami az osszes termeket listazza, es elmeletileg kesz.
tesztelni nem tudom, mert most huztam ujra a gepem, es meg nincs fent semmim.
Tyrael -
cucka
addikt
válasz
aton-hawk
üzenetére
nem igazán egyértelműek a tábláid jelölései, de leírom, én hogyan csinálnám, aztán hátha ki tudsz belőle bogarászni valami hasznosat:
ezek a táblák vannak: termek(id, nev, akt_ar) és arvalt(id, termek_id, datum, ar). az id mindenhol elsődleges kulcs, a termek_id pedig külső kulcs, ami a termek táblára mutat. ekkor:
select termek.nev, termek.akt_ar, arvalt.ar from termek left join arvalt on (termek.id=arvalt.termek_id) where arvalt.datum<'2006-05-04' order by arvalt.datum desc limit 1;
ezt kipróbálás nélkül írtam, szóval jó eséllyel lesz benne hiba, de talán segít valamit
Új hozzászólás Aktív témák
- Thermalright Assassin X 120 V2
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest