Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Netfone
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Categoryt hiába indexálod, fészbúk operátor miatt mindig full table search lesz az eredmény...
Ha nem muszáj, ne nyomd a lájkot.
Nem tudom, melyik a gyakrabb a táblából olvasásnál, channel_id-re szűrés vagy a dátum szerinti rendezés, attól függően lehetne összetett indexet is használni, pl.:
CREATE INDEX table_ix1 ON table(channel_id, date);
Gyakrabban használt oszlopot tedd előre az indexben.Egy táblából olvasáshoz egyszerre csak egy indexet szoktak használni a DB kezelők, így hiába tennél minden oszlopra külön-külön, jobban jársz pár jól megválasztott összetett indexszel.
-
Taci
addikt
Illetve még egy kérdésem lenne:
Indexeltem elvileg, aztán a duplikálással felvittem 500e körülre a rekordok számát.
Viszont ugyanolyan lassú még mindig.- Most akkor nem vártam eleget, idő kell az indexeléshez, és csak később lesz gyorsabb?
- Vagy az indexelés csak az aktuálisan létező elemekre vonatkozik, a jövőbeniekre nem, ezért mondjuk minden új rekord felvétele után újra indexelni kellene?
Ezt mondjuk most meg is válaszolom magamnak, mert újra futtattam az indexelős parancsot, és azt írja, nem lehet, duplikált kulcsazonosító.
- Nyomon tudom követni valahol vagy valahogy az indexelés állapotát? Azt írják, hogy a user nem látja, de valahol biztos jegyezve van.(Kérlek, ha lehet, az előző kérdéseket is próbáljátok már megválaszolni.)
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Kis gamer/kis tervező PC: Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500, 16GB RAM, 512GB, nVidia T600
- ASUS ROG Strix XG32UCWG
- Nintendo Switch kontrollerek Nixy QRD Nexigo Oniverse joy con gripcon
- Segítség PC össze szerelés legjobb komponensek (ár-érték) összeállítása 0-ról is.
- -151 760 Ft KEDVEZMÉNY: ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF:i5 14500, 16GB DDR5, 512GB, nVidia T1000
- Új DreamQuest mini PC, mini számítógép
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest