Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Hunork #16487 üzenetére
Nekem van Samsung HW-Q60B soudbarom. Pont azért vettem ezt, mert előtte egy 2.1-es BlitzWolf AirAux soundbarom volt és nagyon gyengén adta vissza a középcsatornát, egy robbanásnál levitte a fejedet a hanghatás, de a szereplők beszéde érthetetlen volt
Biztosan van jobb 2.1-es soundbar a BlitzWolfnál, de úgy voltam vele, hogy próbálgatja a fene a különböző megoldásokat, inkább megvettem a Samsungot.
A Samsung lényegesen jobban adja vissza szereplők beszédét, sokkal érthetőbbek a párbeszédek, kicsit jobb a sztereó hatása is. Szépen beállítható az egyenletes hangkép, a magas és középhangok jobban/tisztábban szólnak a Samsungon. Nem mellékesen a Samsung TV-mel is jobban együttműködik.
A BlitzWolf átkerült a számítógép monitor mögé, ott szépen teszi a dolgát, dögös mélyhangjai vannak, kellemes meleg hangja van.
-
Yodamest
veterán
válasz
Hunork #16490 üzenetére
Azzal is úgy látom vannak kisebb QC problémák. A felárat biztosan nem éri meg akkor már a 75K-s Q60b-hez képest, az elég jó áron van. Csak ne kelljen a visszaküldéssel szenvedni. Én ezt mindenképp el akartam kerülni.
Denonnál tudom nem sok, de amúgy 5% lejön az árból a márkabolt oldalán történő első vásárlás alkalmával, én ezt kihasználtam.
-
Yodamest
veterán
válasz
Hunork #16487 üzenetére
Nemrég rendeltem meg az első soundbaromat, ezeket a típusokat nézegettem én is.
A Q60B nagyobb tudású kicsivel mint a B650, viszont nem tudom hogy van most, de volt belőle egy rossz széria, látható a sok 1* reviewből is pl. amazonon. Szóval szerintem a Q60B azért van ilyen nyomott áron, mert szériahibás és sok lehet a beragadt készlete. Ettől függetlenül, ha kifog az ember egy jól működőt akkor fasza, csak ott a kockázat, hogy lehet vissza kell majd küldeni.
A B650-nél nincs ilyen probléma, ott nem volt rossz batch, viszont emiatt kicsit drágább a szerényebb tudása ellenére is, mint a Q60B. Szóval itt azt kell mérlegelni, hogy a kockázat, hogy vissza kell esetleg küldeni, megéri e.... kicsit ilyen kaszinó a dolog.
Én végül inkább rádobtam még és egy DHT-S517 lett belőle. Úgy vagyok vele, hogy egyszer adom ki rá ezt az összeget, akkor már a lehetőségekhez képest olyat veszek, amit biztosan nem bánok meg még évekig.
-
válasz
Hunork #10205 üzenetére
PC-s hangfalakban még nem sokszor csalódtam.
Mmint pozitív értelemben.
3 napig volt egy 90k-s Logitech z906-om,vittem is vissza mert olyan borzalom a hangja.Dübörögni azt tud,akkor is amikor nem kéne...
Úgyhogy inkább nem mondok semmit az ajánlásra,nálam a PC-s hangfalak nagyrésze a “hagyjuk” kategória.
Az Edifier hangfalai egész jól szólnak,ahogy a Klipsch Promedia 2.1 meg nagyon jó (mondjuk ez utóbbi 80-100k is,na meg ezt egy valóban hifire/házimozira specializált gyártó gyártja).
A Logitech,Trust,Creative stb márkákat én nagy ívben kerülöm,max valóban pc-hez zajkeltőnek youtube mellé (nem zenére!) használok ilyet.Arra jó 12k-s Logi 2.0 hogy havonta 1x ha kell legyen valami a gép mellett.
Viszont ez csak az én véleményem,az én fülemet bántja ezeknek a hangja,de mindenkinek más az igénye,így Te egy próbát tehetsz vele,hátha neked tetszik a hangja.
Ha mégsem akkor ott a 14napos elállás lehetősége. -
válasz
Hunork #10203 üzenetére
Mélynyomó nélkül semmi értelme.
Az ilyen soundbaroknál (de igazából 150-200k-ig szinte mindegyiknél) a bar nagyon fent fogy el,tehát a sub megy magasra (ezért is hallani a helyét,a mélyebb beszédhangokat is hallani belőle).
Optimális esetben házimozinál a sub kb 75-80Hz alatt szól csak,a többi hangfal meg eddig megy le.
Na a soundbarok nagytöbbsége jó esetben olyan 120-130Hz-ig megy le (ha lemegy eddig),onnantól már hallani a subot is,az irányát is
Tehát ha kilövöd a subot nagyon rossz és vékony hangod lesz nulla dinamikával,ablakon kidobott pénz.
Ha nem kell sub és elfér a tv/monitor mellett 2db pc-s hangfal,akkor inkább az Edifier házatáján nézelődnék 2.0-ban.
Keresztben-hosszában lenyel egy sub nélkül használt soundbart dinamikában,még mélyed is lesz valamennyi (árfüggő mennyi). -
falabu88
aktív tag
válasz
Hunork #10194 üzenetére
Ugyan ez a tv-m van 55"-ban, gyakorlatilag bármi jobb lesz a tv hangszórónál :) egy 120w-os 2.1 LG-vel használtam (amit kb 5 évvel ezelőtt vettem használtan 20ezerért :D) a HW-T650 előtt és bőven jó volt, le se cseréltem volna, ha nem kezd el recsegni kikapcsolásnál. Sőt, így 1,5 hét használat után azt mondom, hogy sima tv adásnál szinte minimálisan jobb a 80ezer ft-os Samsung, csak komolyabb minőségű filmeknél hallható a minőségbeli különbség.
Szerintem akár a Xiaomi Redmi soundbar is jó lehet neked (bár nem hallottam még), általánosságban az a tapasztalatom, hogy a Xiaomi termékek mindig minőségibb cuccok mint az azonos árban mozgó nagyobb márkák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged