Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Silenzio

addikt

válasz sh4d0w #102 üzenetére

Ebben nem vagyok annyira biztos, de 90%-ra taksálom, hogy így van, és remekül működik. Nem vagyok Sony fan, mert képtelenség kedvelni őket az árképzésük okán, de mikor eladtam az 5 II-t, fizikai kínokat éltem át, és ugyanígy hiányzik az 5 III is. Csak megfogni, ennyi. Kurvajó érzés szorongatni. Lehet, mégis Sony fan vagyok?

• Silenzio

addikt

válasz Medocsabi #99 üzenetére

Milyen innovációt látunk másutt? A Sony-nál volt először 10 bites videórögzítés, gyári LUT-ok, köztük a méltán népszerű Venice, ld. Top Gun: Maverick, Avatar 2, Mission Impossible filmek. A Honornál is van már ilyen, pl. a Magic V2-nél is, de pro módban nem működik (GIGALOL). A Sony 4K-s kijelzőt tett 6.5 inchre (mondjuk nekem fölösleges), hivatalos szoftveres támogatással oldotta meg, hogy a telefon külső kijelző legyen kamerához, a Sony-nál volt először 2020-ban (!) 4K 120 fps, ami épp csak most kezd divatba jönni. Lassan innovációnak számít notch mentes kijelző, az értesítési LED és a 3.5-ös jack (bár utóbbiakról a Sony is kezd leszokni).

Az egyetlen innováció, amit mostanában láttam, a Xiaomi fizikai blendéje - bár a Samsung ilyet már csinált a 2010-es évek végén. Milyen innovációt lát kend másoknál? Én 2020 óta nem láttam fejlődést. A Oneplus 8 Pro elhozta a profi kamera szintű mozgóképet a telefóniába, amit, halkan jegyzem meg, a Sony Xperia 5 SZINTE lelépett egy évvel korábban sokkal kisebb kameraszenzorral, pusztán azért, mert a kamera API-ja kétszer annyi tone mapping curve pointot támogatott, mint bárki akkoriban, így simán tudtam vele a sötétben videózni szinte zajmentesen. Azóta is ez a két készülék az etalon. A Sony-nál bekapcsolom a real time zajszűrést meg valami LOG módot alacsony ISO-val, a Oneplus 8 Pro meg a brute force, mert még zajszűrés se kell (nem is működik, teszem hozzá), egyszerűen többet lát a sötétben a kamerája, mint a tulajdon szemem. Miféle innováció is történt azóta? Szerintem semmilyen.

• Silenzio

addikt

válasz csako #11 üzenetére

Az IMX 888 az a LYT 808, utóbbi néven került be a Oneplus Openbe is. A 900-ast ők nem hiszem, hogy használni fogják. Azaz de, ha majd csinálnak egy új Xperia Pro készüléket.

Ezt meg mindenkinek: nem tudom, mit lehet ennyit sírni a Sony termékek automatikus képességei miatt. Fél éve beruháztam egy sima Xperia 1 III-ra, téli vaksötétben mcpro24fps beizzít, elmentem kamerázni a szakadó hóesésben. A képminőségen is meresztettem a szemem, zaj ugyanis konkrétan nem volt egyáltalán - itt a cikkben prezentált videóminőség szinte nevetséges ahhoz képest - de a mikrofonok térrögzítése telefonos viszonylatban páratlan volt. Most meg itt a mérföldekkel újabb és modernebb Honor Magic V2 a birtokomban (a cikkben is említik), és egy rakás szar, amit produkál - kivéve a mikrofonokat, azok több mint korrektek.

Aki nem ért hozzá, vegyen telefont megbízható brandből, Apple, Samsung stb., de point n shootra szinte nem is lehet mellélőni, a Honor algoritmusai is kiválóak. Csak nekem nem ez kell, így aki ért is hozzá, annak nehezebb a dolga, én most pl. befürödtem, de a Sony-ban még nem csalódtam, mióta az 1/5 vonalat elindították. Mindegyik készülék képalkotó tudása pazar, és ez csakis attól függ, mennyire tudnak programozni és mennyire követik a Google kamerákra vonatkozó előírásait. A Honor pl. nem nagyon, ez megmaradt a Huawei "majdénazttudom" mentalitásából.

Új hozzászólás Aktív témák