- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Yettel topik
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szena67
aktív tag
Mert ez műanyag. Pár hardverapró hirdetés
XM3: [link]
XM5: [link]
Otthon már egy régebbi rádiós RF Sony fülesen is Made in China szerepel pedig már hány éves és újkorában az sem volt olcsó. Sajnos a kínai gyártás hozadéka a gagyi műanyag. Kínai gyártású fülpárna is bőrt nem látott, a műbőr külső, már 1-2 év után is vedlik, szétmálik. De már a világ első BT fülese HP IPAQ bt headset (2004) is kettétört nekem rövid használat után, nem bírta az időjárást (hideg-meleg betett neki). Sajnos a fém nem helyettesíthető a fejpánton. Műanyag hidegben rideg lesz, napfényt (UV) sem bírja, mert gyorsan öregszik, törik, recseg-ropog, fakul, elreped, szétmálik. Minőségi füleshez nem illenek ezek az anyagok. -
Szena67
aktív tag
válasz
GalaxyS9 #156 üzenetére
Boldog Karácsonyt! Iphone után eléggé sokkoló lehetett a minőségi katapult felfelé. Nekem az 1V van, VI még nem volt, de amúgy is szükségem van a 4K 21:9-re. A VI is nagyon jó telefon. A régi mdr-xb70ap vezetékes fülessel a FLAC pusztítóan jól szól (mindenféle dolby vagy 360 upmix nélkül is), amit egy apple felhasználó sosem lesz képes megtapasztalni.
-
Szena67
aktív tag
válasz
NomadND1 #123 üzenetére
Az 1V-höz én Ebay-en Németországból rendeltem pár db. (ha bebarnul cserélem) átlátszó minőségi szilikon tokot, mert szeretem látni a formát. Teljesen szorosan rásímul, éleket képernyő szélét is védi, minden kivágás pontosan a megfelelő helyen. Gondoltam ha már az 1V karcsú telefon és ezüst színú, ne csináljak belőle kis kövér feketét.
A kamera szigetre is került egy vékony ezüstös fém védőkupak (szintén Kína), hogy az objektívek üvegét védje. A képernyővédő üvegfóliát meg Kínából nagyon jó minőségűt, képeket átnézve látszott melyik a legjobb minőség. Itthon is ugynazt adták jóval drágábban. Így a magyar árért kb. 3-at kaptam ízlésesen védőtokba becsomagolva. Itthon nem szeretek venni telefon kiegészítőt, mert Ebay vagy Aliról rendelve sokkal olcsóbb ugynaz a minőség. A hazai mentalitás az, ha az állam kaszál 27%-ot az ÁFA-n+ egyéb sáp a semmire, akkor a kereskedő is akar legalább 30%-ot, de inkább 50-et a legapróbb dolgokon is. A Spingen német és jó minőség, de a hibája számomra, hogy nem engedi láttatni a telefon eredeti formáját.
-
Szena67
aktív tag
válasz
NomadND1 #112 üzenetére
A hátlap szerintem ugyanaz, mint az 1V-nél. Ez üvegből van a mintázat csak a jobb fogást és a kevésbé ujjlenyomat gyűjtő tulajdonságát szolgálja. A többi mai telefon kifejezetten ronda, de a Sonynál habár szögletes látszik, hogy legalább foglalkoztak a formatervvel, ezért is vettem 1V-öt. A többi gyártó viszont benevezett a ki tud előrukkolni a legrondább kamerasziget megoldással.
-
Szena67
aktív tag
Ebay-en már 1050- 1100EUR Németországból. A vörös Tajvanról 1320USD + egyéb költségek. De fog ez még változni.
-
Szena67
aktív tag
válasz
Knight666 #66 üzenetére
Sztem az 1V határozottan karcsú, pont olyan széles mint egy 10 évvel ezelőtti HTC M8 és kb. 1,5 cm-el magasabb. Nem csak filmnézésnél előny a 21:9, hanem görgetésnél pl. böngésző, youtube keresés, böngészés online zenelejátszó csatornái között, netbank, stb. A 400ppi meg a szükséges minimum, amit egy telefonnak hoznia kell így 2024 körül (M8 2014-ben 440ppi), szóval ha lehet kérni ne visszafelé lépkedjünk. A jobb felbontásért, szebb képért és a szemeim egészségéért hajlandó vagyok némi akkuidőt feláldozni. Ez még mindig sokkal olcsóbb, mint bármilyen későbbi szemműtét vagy szemüveg. Amúgy is túl sokat bámulunk ma már ilyen kis kijelzőket, tiszta egérmozi. Mivel a képarány ennyire megosztó két változatban kellett volna piacra dobni a VI-ot. Ez a fapad meg például egy 21:9 pro 4k változat. Ehhez a Sonynak még a telefont küllemét sem kellett volna újratervezni, egyszerűen a legyártott V készülékházakat használja tovább. A design úgyis annyira jó, hogy a VI is megkapta, kár lenne elrontani. Így a Sony ugyan behoz új vevőket, akik ezt a 19:9 arányt szokták meg, esetleg úgy alkotnak véleményt, hogy soha nem volt kezükben a hétköznapokban 21:9. De közben elveszít olyan régi vásárlókat, akit ezt a képarányt megszokták, igénylik. Szóval ez kapufa lett.
-
Szena67
aktív tag
válasz
Emericus Max #61 üzenetére
Jogos, de az alma kezdte ezt a trendet először a 0,5$-os jack elhagyásával, hogy vegyék az airpod-ot stb. A többiek csak követik, mert megirigyelték a profitját és ők is csökkenteni akarják a saját költégeiket. A következő a szereld magad telefon lesz ömlesztett, tesco tojástartó egységcsomagban. Akinek ez az kimaradt a csomagból, az majd cserélget a többiekkel, ahová meg kettő került valamiből. Használat után a cucc eldobandó a tojástartót pedig visszaváltják.
-
Szena67
aktív tag
+10% ártöbblet esetén is sampon helyett inkább a Sony. Ennél legalább figyelembe vették, hogy az embernek néha telefonálni is szükséges és esetleg nem akar egy tabletet a fejéhez tartani.
Ez, mint minden kezdőár magas, de majd év vége felé a fogyasztókért folyatatott harcban biztos lesznek más ajánlatok is. Több helyen kell figyelni, nem csak MM meg a kis hülye idegesítő zöld robotos gyittegyletnél.
-
Szena67
aktív tag
Ázsiában népszerűbb az 1VI és a 10VI, mint a korábbi modellek. Ennek oka talán a bonyolultabb írásjelek miatt a szélesebb kijelző (10-nél inkább csak a jobb hardver) előnye illetve az extra vörös változat népszerűsége. Ha van eszük az EU-ba is hoznak további színeket vörös, kék... Black Friday meg hasonló akció kell, főleg egy ilyen csóró országban, mint a mienk.
-
Szena67
aktív tag
Ha valami meg akarja venni, az ne most tegye, bevezetéskor a legmagasabb az ár. Lesz black friday, stb. Maradok az 1V 21:9 4k-nál. Nekem ez visszalépés. Nem vagyok üzemidő megszállott, nekem az 1V elég jó. Éppen a jobb felbontás és a karcsú arányok, egyedi design miatt vettem Sonyt. Ebből most 2-őt elvettek. A cikkíró elég zavarsan ír le dolgokat a beépített hangzásal kapcsolatban. Tudtommal semmi extra DAC-ot nem tette bele a Sony, mert akkor akkor azt nagy betűkkel kiírnák, mint annó az LG. A Qualcomm SOC beépített DAC-ját használják. Inkább további hangolásról lehet szó. A hangszórók frekvenciamenetéhez jobban hozzáhangolták a beállításokat. Kb EQ beállítás kategória, mint a HTC tette annó a Beats Audio beállításokkal. Esetleg egy másik Cirrus Logic erősítő chip-et tettek bele (ez nem DAC), de nem tartom valószínűnek. Inkább a korábbi 1V Cirrus chipjének beállítását finomították, meg a hangszórók rezonancia kamrájának geometiája is megváltozott, picit szélesebb lett, ezért faragtak rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egér probléma
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- További aktív témák...
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével