- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Google Pixel topik
- Íme az új Android Auto!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Angwatt CS1 - akár jó is lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- A Z Fold7 lesz végül a legvékonyabb hajlítható?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrlujoak
veterán
Megérkezett az android 15 a készülékre.
68.2.A.2.38A
-
contaxg
veterán
A párom átlagon felüli mennyiségben telefonál és a céges iPhone emiatt jött hozzám és a Sony 10 V ment hozzá. 2-3 nap simaliba két kártyával. Nyilván nem egy csúcs teló, de korrekten dolgozik. Egy macerája van. Amikor hívják csak a képernyőzárat mutatja és nem a felvevő gombot. De ha vakon betolja a képenyőn a hívásfelvételt akkor már tud is beszélni. Ezt néha csinálja csak idegesítő, hogy nem látja ki keresi. Ez az egyetlen általunk ismert bug.
-
arecibo
tag
Nos, akkor egy kis rövidke beszámoló 1 hét használat után:
10 III használat után íródik, de volt közte S22 is, ami nem jött be, sem a Samsung felh. felület, sem akku idő terén. Az gyalázat volt. Szóval. A két Sony szinte milliméterre megegyezik, még a tok is jó rá szinte. Fogásban ugyanaz, az ujjlenyomat érzékelő nagyon pontos, egyszer sem tévedett. Amire nagyon kíváncsi voltam, az a kamera. Többen dicsérték, mások szidták. Sztem az átlagnál jobb képeket csinál, ami zavaró, hogy kicsit lassan teszi. Tettem rá Gcamot, azzal sokkal jobb a helyzet. Vállalható fotókat készít. A hardvertől kicsit tartottam, mivel "csak" 695 5g, de egyáltalán nem döcög röcög. Fantasztikusan optimalizált a szoftver. (Volt panasz a billentyűzetre, hogy kicsi a képernyőhöz képest. SwiftKey a megoldás, bőven kihasználja képernyő méreteit.) Hétköznapokra bőven elég. Mondjuk nekem mi az, amit nem tud elfuttatni, amit a 10 III el tudott? A kérdés költői... Hangban nagyon kellett a stereo, bár a minőségtől azért messze van. A fülesen kiválóan szól (vezetékes Sony), egyik fő szempont volt. Bár nekem nem jön be a Sony hangtámogatása, de ízlések és pofonok. Biztos van akinek tetszik. Másik kurrens pont volt számomra a memória bővítés lehetősége, mivel sokat fotózom nagy géppel is, és így kártya átrak, mehet a megosztás/feltöltés.
Akkumulátor. Nos, nem csalódtam. Rengeteget szól az online rádió, sok tartalmat fogyasztok, de így is megvan a 2 nap. 1 nap után 53%, 4,5 óra SoT.
5G-vel. A töltés nem a leggyorsabb, de szinte pariban van a S 22-vel, az is 25W körül tudott, csak itt ugye jóval nagyobb az akksi. Ja és tud másik telefont is tölteni, igaz a 10 III is tudott...
Kijelző. A 10 III után teljesen jó, még napsütésben is olvasható, bár én sötét témát használok. Azt a "zöldesedést" alacsony fényerőn nem tapasztaltam. Az értesítési Led hiányzik, de van számos app, ami tud jelezni. AodNotify például.
Még valami! Nekem többször volt problémám, hogy ujjlenyomatos feloldásnál dupla óra jelent meg, vagy összemosta a zár, és kezdőképernyőt. Nálam azért volt, mert túl gyors voltam, meg kell várnom, míg feloldás után megjelenik a navigációs billentyű sáv. Van mikor ez bizony 1-2 másodperc.
Azt hiszem, hirtelen ennyi, bármi kérdés van, szívesen válaszolok, ha tudok.
Üdv mindenkinek! -
_Dumber_
őstag
Sziasztok
Páromnak mobiltelefont keresek. Mivel kicsi a keze ezért az xperia 10 VI (vagy V) látszik egyik jelöltnek. (másik a Motorola EDGE 40 NEO)
Amit a sonyról tudni illik azt megnéztem neten. Előnyei az extra vékonyság és a sokáig ígért főverzió frissítés. (VI-nál)
Jelenleg agy Huawei P20 lite van a kezében. Nem igazán vannak igényei az új telóval, csupán annyi, hogy fogásra és kezelésre megfeleljen neki. Átlagos mindennapi használatra kell.
A minap bementem a media markt-ba és az eladó nagyon le akart beszélni a sonyról. Minden áron a Honort ajánlotta, mivel a sony egy “hulladék”.( a kettő egy árban van) Mellesleg - szerinte - az OPPO is az, pedig itthon 3 is van (egy az enyém) és teljesen meg vagyunk elégedve velük.
Itt olvasgattam, és nem igazán értem, hogy miért állítja a sonyról, hogy rossz. Szerinte a hardver rossz a software bugos és lassú. Én próbáltam, az kiállított modellt, de kellemes sebességűnek találtam Nekem volt sony-m, de még kb 2012-ben a sony Xperia U (vagy az S). annál a hívásfogadásnál tényleg voltak gondok.
Most mi a helyzet . Nyugodt szívvel ajánlanátok egy Xperia 10-et (V vagy VI) több, akár 5-6 éves használatra? -
arecibo
tag
Köszi!
Megvan a vas, tényleg ég és föld a 10 III hoz képest. Majd bővebb tesztek írok. A LED sajnos hiányzik, de vannak alternatívák helyette. Pl https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://aodnotify.en.uptodown.com/android&ved=2ahUKEwj3-9-pkKeHAxVyhf0HHfKfBC8QFnoECBsQAQ&usg=AOvVaw2baR5rI9cRkstOJAsXb13b
Eddig meglepően jó. -
arecibo
tag
Üdv!
Elég jó áron jutnék egy ilyen masinához (100 alatt). Xperia 10 III-at váltana. Érdemes?
-
flash-
veterán
"ó hír a 200 ezer forintos ársávban ritka zoomkamera megléte (54 mm, f/2,2, PD-autofókusz), rossz viszont a mezei, 2x-es nagyítás 8 megapixelen – ennél eséllyel jobbat tudna a főkamera szenzorzoommal, ha rámentek volna, és akkor lehetett volna a teleobjektív 3x-os. Akárhogy is: nappal jó a részletesség, elég sok kontraszttal, este viszont gyenge, mert 1/4,4”-en túl apró a lapka – a 7a simán lepipálja szenzorzoomban."
ezt hogy értsem? tehát az optikai zoom miatt akkor ezt ne vegyem meg, mert egy szenzorzoomos telefonnal se járok rosszabbul?
-
melodie
tag
Használja valaki 2 Sim kártyával esetleg? Üzemidőt mennyire csökkenti? Nano-SIM:Yettel eSIM :Vodafone
-
Teringettét
csendes tag
válasz
FireKeeper #193 üzenetére
Csodálkozom, hogy ezt írod. Én is a napokban szereztem be egy ilyen készüléket és épp ellenkezőleg, ledöbbentem, mennyire éles fényképeket csinál még rossz fényviszonyok között is. Persze, nem tudom, te milyen kondíciók között próbáltad, én a szobámban kattintgattam lámpafénynél.
-
FireKeeper
nagyúr
nemrég lettem kicsit kényszerből xperia 10 V tulaj (10 IV beadta a kulcsot és jobb híján erre cseréltem). be kell vallanom elég ambivalens benyomásom lett a héten, mivel épp nyaralok. brutál milyen különbség van a nappali és a sötét/éjszakai fotók minősége között... jó fényben a főkamerával egészen kiváló képek születtek, viszont este ez egy zajos, életlen, össze-vissza exponáló foshalmaz. kicsit fel is húz ez mert a nappali fotók meglepően jó minőségén felhypeoltam magam, aztán este jött a hatalmas csalódás. sőt ami a slusszpoén hogy az éjszakai módot bekapcsolva SOKKAL rosszabb fényképeket tudtam csinálni mint automatán. remélem ezt a 10 VI-ban tudják javítani...
-
sifarr
senior tag
Volt esetleg gond nálad?
Igen, nem működött hiába próbáltam mindent. Azután megreklamáltam, visszaírt a Telekom, hogy náluk minden rendben. Nálam viszont továbbra sem. Feladtam.
Kb. 1 hét múlva hívtak, hogy mégis megoldották, indítsam újra a mobilt. Azóta minden OK.
Szóval nem nálam, nem a mobillal volt a gond.
Azért köszi a választ! -
sifarr
senior tag
Használja valaki a készüléket Telekom hálózaton? Működik a VoLTE (4G Hang)?
-
-
Noukoum
veterán
Sziasztok!
Vásároltam egy ilyet készüléket és mivel nem olyan régen jelent meg, a topik is inaktív valamint teszt se sok van róla az interneten ezért gondoltam megosztom az első benyomásokat azoknak akik esetleg ilyet szeretnének vásárolni.
Alapvetően flaghipeket, flagship killereket használok napi szinten (iPhone SE 2020, Samsung S21 FE) ezért ezekhez tudom hasonlítani, de ismerem az alsókategóriás és csúcstelefonokat is. Nincs nálam a készülék még 24 órája se, így nyilván a benyomásaim még változhatnak hosszabb távon.A készülék anyaghasználata teljesen rendben van, közelről tényleg gagyi műanyagnak tűnik de ez nem érződik fogásnál, használat közben. Tok nélkül használom. Nem látszódnak az ujjlenyomatok! Se a hátlapon, se az oldalakon!
A mérete nagyon kellemes, főleg kisebb kezűeknek. Nagy kezűek bajban lesznek gépelésnél a keskeny kijelző miatt. Egyébként elsőre fura, de nagyon jó ez a 21:9. Aki azonban sok 16:9-es videót néz (sorozatok, youtube videók, twitch stb.) annak valószínűleg jobb egy szélesebb telefon más képaránnyal. Nagyon könnyű a készülék. Mindig kérdés szokott lenni hogy most a Sony telefonok kompaktok vagy nem kompaktok... Átlagos androidos péklapátokhoz képest igenis kompakt méretűek!A kijelző remek, hiába gyengébb mint a csúcskategóriás oled panekel így is nagyon jó használni. A max fényerő egy picit alatta van az én igényeimnek. Ez csak tűző napnál számít nyáron, egyébként nyilván tökéletesen elég. Képfrissítés 60hz de ezt a hardvernél.
A készülék teljesítménye papíron nagyon alacsony az árkategóriájában. Ez érződik is az animációknál, dadognak. Viszont minden gyorsan működik, nincs akadozó billentyűzet vagy ilyenek. Csak nem folyik ki az ember szeme a folyamatosságból. Már csak a képfrissítés miatt sem. Akik nagy grafikai igényű játékokat akarnak játszani vagy videót vágni azok felejtsék el ezt a telefont, átlagfelhasználóknak viszont bátran ajánlom. Jó használni, nem kap idegösszeroppanást az ember tőle. Telefonálás, üzenet, email, egy kis fotó, bankolás, zenehallgatás na ezekre tökéletes! És nem melegszik, mobilneten sem! Plusz amikor elkezdtem letöltelteni a telefonra 50 alkalmazást egyszerre az áruházból akkor sem szarta össze magát a telefon... Ami jó jel.Kamerák... Átlagosak. Laikusként ha minőséget akarunk akkor főkamera, nappal teljesen jó képeket lő. Többinél le kell adnunk a minőségből, de semmi tragédia. Éjszakait nem tudom, de szürkületben próbáltam hát nem túl rózsás a helyzet mind a három hátlapinál. Előlapi kamera nagyon gyenge, de aki nem akar szelfikirály lenni annak funkcióját ellátja. Videóknál elsőnek is van 1080p60 fps! Másodszor igen nincs 4k, én nem látom olyan nagy szükségét, kivétel ha valaki 4k tv-re rakja ki a videókat. Jó videókat készít, de semmi extra. Éjszakait nem próbáltam, valószínűleg kevesebb fénynél ugyanaz a helyzet mint fotóknál. Gyereket, kisállatot nem ezzel fotóznék, ahhoz kell a flagship, flagship killer szint. Nem volt időm tesztelni, de valószínűleg a point and shoot se az igazi.
Akkumulátor 50%-on vettem ki a dobozból, beállítottam (újként, nem másoltam a régi telefonról át semmit) összesen 4 órán keresztül nyomkodtam végig, otthon wifin alacsony fényerőn és 25%-ra merítettem le. Egy nap alatt sima 8-10 óra képernyőidőt hozna, mobilnettel, navigációval, játékkal is. Akik nagyon sokat használják a telefonjukat nekik 2 nap, akik csak sokat úgy 3 nap üzemidő... Akik meg keveset használják azoknak 3-5 nap, vagy kitudja mennyi. Brutális. Cserébe a töltés 80% után nagyon belassul, 2 óra egy teljes feltöltés. Viszont 80%-ig viszonylag gyorsan tölt. Valódi gyorstöltés hiánya miatt ellenben nem is kell a boltba rohanni gyorstöltőért, egy éjszaka alatt bármilyen adapterrel feltölt.
Szoftver gyári android sonys verzió. Ennek van előnye, hátránya, mindenképpen funkciókban szegény. Amit én kapásból hiányoltam: nem hogy nincs duplakoppal való képernyőlezárás, de még duplakoppal való képernyőfeldoldást sem találtam. Nem tudtam megváltoztatni a navigációs gombok sorrendjét. A gyári billentyűzet (gboard) maximális mérete kicsi pedig hely lenne hogy növeljem a méretet. Apróság van 2 db gyári bloatware (facebook, linkedin) amit nem lehet letörölni csak tiltani. Plusz a klímánkat nem tudtam wifin összepárosítani a telefonnal (alkalmazáson keresztül). Viszont maga a rendszer letisztult, jól használható. Az értesítések egyből megjönnek, messenger, gmail, sms minden! Ezt főleg a kínai telefonokban csalódottaknak mondanám.Extrák: félrenéztem, nincs dual nano sim, csak 1 nano sim és egy e-sim. Ezt jó tudni vásárlás előtt. A rezgőmotor erős, de nem túl jó. Valószínűleg ebben jóval gyengébb mint az árkategóriája. Nincs aod, de értesítési led sincs. Remélhetőleg utóbbit visszarakják az új szériákba. A kézzel kivehető sim tálca nagyon hasznos funkció és jópofa. A hátlapi kamerakivágás alig áll ki a hátlapból, alig billeg asztalon és kézben használni is sokkal jobb így. Maga a telefon négyzetes kialakítása furcsa, de pár óra alatt megszokja az ember nincs vele gond. Az oldalsó kávák picit vastagok, amik fektetett módban videónézés közben zavaróak. Vaku egytónusú, nem lehet változatni a fényerősséget. Hátlapja tele van szemetelve jelekkel, szöveggel (ez tényleg csak kukacodkodás, szép a hátlap és amúgy is mindenki tokban használja). Ujjlenyomat olvasója kiválóan működik, kényelmesebb mint a képernyőbe épített verziók. Töltés közben nem írja ki mennyi idő van még hátra, be kell hozzá menni a beállításokban. A sztereó hangszórók jók, csúcskategóriától azért bőven elmarad. Egymás mellé téve ordít a különbség. De teljesen használhatók. Ja és tényleg rezeg, vibrál vagy mit csinál a hátlap amikor szól a hangszórón a zene. Engem nem zavar, ha nem olvasok róla a neten lehet észre sem veszem. A bluetooth konkrétan szakadozik az airpodsommal... Remélem csak az én fülhallgatómat nem szereti és más eszközzel rendben lesz, mert ez elég ház. Ez az egyetlen komoly negatívum amit tudok mondani. A szoftverről sok rosszat hallottam, hibák stb. ezért úgy gondoltam hagyom rajta a 13-as androidot... Csak hogy hozzám már 14-essel jutott, de nincs semmi baja. Volt elérhető frissítés, ráküldtem azóta is minden rendben. Kellemes meglepetés.
Konklúzió: egyelőre nagyon rendben van a készülék!
Utóirat: ha esetleg tud valaki működő gcam-ről, akkor a linket hozzá megoszthatná, köszönöm! -
contaxg
veterán
válasz
mrlujoak #186 üzenetére
Ja ja igen..
Igen ezt tettem én is. Meglátjuk!
Eredetileg magamnak vettem a telefont, de a párom céges iPhone12-je alkalmatlan arra, hogy napi sok órát intézzen ügyeket, mert merül mint a franc. Ezért az enyém lett az övé és vica-versa. Nem igazán értem mitől ájulnak be az emberek az i-től. Mint telefon szerintem köröket ver rá. Ami OK az az ApplePay meg a kamera (szoftvere), de egyébként egy nagy nulla. -
contaxg
veterán
Ezzel a jelenséggel találkozott valaki?
Vagyis a záróképernyő a telefon nyitása után nem tűnik el. -
Crafter32
őstag
A Z1 is nagyon menő volt anno.
-
mrlujoak
veterán
Ma befutott egy kicsivel több, mint 400MB-os frissítés.
December 1 lett biztonsági frissítés.
68.1.A.2.170 -
mrlujoak
veterán
...egy kis nosztalgia...
Az első, és a jelenlegi.
22 év van közöttük.Mivel 22 évesek lettünk a J6-tal, sétáltunk egyet, vásároltunk ezt-azt (igen Sony boltban is), és fotózkodtunk...
-
mrlujoak
veterán
Nem jelentkezett ilyen vagy hasonló hiba.
Ha egy teljes visszaállítást nem szeretnél emiatt, akkor lehet érdemes lenne az 'archoz emeléssel felveszed a hívást' vezérlést bekapcsolni, így ha jelentkezik a hiba (és nem jössz rá mi okozhatja) akkor úgy is fel tudod venni...
Beállítások > Rendszer > Kézmozdulatok > Intelligens híváskezelés. -
contaxg
veterán
Bejövő hívásnál nem jelenik meg néha a telefon ikon és ezért elég nehézkes a hívások kezelése... más is tapasztalt ilyet?
-
tony_snow
tag
Koszi, ennek orulok:). Gondoltam, hogy a magas nyito ara miatt ilyen "szigoruak" vele, es remeltem, hogy azert normalisan hasznalhato a 695. A kinai markak nyilvan sokkal olcsobban adnak jobb hardware-t, de nem mindenki akar kinai telefont, ilyen-olyan okbol kifolyolag. Ok, most a samsung is jobb hardware-t ad, de vannak olyan sarokpontjai ennek a telefonnak, hogy valakinek ez a legidealisabb valasztas.
Foliahoz nem tudok hozzaszolni, bizom ennek az uvegnek a karcallosagaban, es szerencsere esni sem szoktak nalam a telok. Tokot azert vettem, egy gagyi alzas atlatszot, nem akartam fekete spigent venni ra, tul szep a zold szin.
-
mrlujoak
veterán
Nem használok sem tokot, sem kijelzővédőt.
Az előd (Xperia 10 II) esetében sem, és 2 és fél év használat során nem került számottevő karc a kijelzőre. Jó, vigyáztam is rá, és csak néha esett kis magasságból asztalra, vagy épp műszerfali tartóból (a tapadókoronggal együtt) az ülés fémsínjára, és padlókárpitjára.Legutoljára még az XA2 Ultra kapott tőlem fóliát, ott olyan mértékben ívelődött a széleinél, hogy lágy fólia került rá. Aztán az Xperia 10 Plus már szintén nem kapott semmit.
-
contaxg
veterán
válasz
tony_snow #170 üzenetére
Nálunk egy iPhone 12-t váltott mert a párom annyit telefonál napközben, hogy volt amikor délután már töltőn volt. Az eddigi adatokból kb 3 naponként megy majd töltőre a teló.
Egyébként nem panaszkodik lassulásról, de egy nő mindig másképpen közelít ehhez. Én látom, hogy néha megakad egy pillanatra, de konkrétan leszarom. Mindent megcsinál amit kell és nincs "homokóra". Ha összeteszem a két telót és egyszerre nyittatom meg az Indexet, nem látok különbséget. Szóval egy picit túl van fújva ez a dolog szerintem.
Viszont én is kérdeznék... kijelzővédő témában ki mit használ? Vettem egyet az Alzától de csak a kijelző közepén simult fel a széleken nem. Ment 3800 forint a kukába.
Az óbudai Auchanban tudnak valami nedves fólia megoldást, de at mondta a srác hogy ez a karcok ellen OK, de a törésre jobb az edzett üveg. -
tony_snow
tag
válasz
FireKeeper #171 üzenetére
Ezt orommel hallom
. Egyelore a dobozaban pihen, majd par nap mulva beuzemelem.
-
tony_snow
tag
válasz
mrlujoak #169 üzenetére
Koszi az beszamolot.
Most vettem egy ilyen telot 130-as akcioban. Kizarolag a hosszu uzemido (navigaciohoz) volt a szempont, illetve a vizallosag. Kicsit aggodva olvastam, hogy mennyire gyenge a sd695, de remelem azert egy google maps el fog menni rajta zokkenomentesen. Nagyon gondolkodtam, hogy ez, vagy samsung a34 legyen, egy arban vannak most. Az erosebb, jo az uzemideje, de ez kisebb es megjobb az uzemideje, igy vegul ezt valasztottam, remelem jol dontottem. -
mrlujoak
veterán
...no, egy kis infó az android 14 és a modell akkukezelésével kapcsolatban.
Ugye múlt hét csütörtökön megérkezett a 14 (2023.11.16) és péntek éjjel töltöttem fel.
Szombat reggel 8-kor vettem le a töltőről, ma (szerda) reggelre (9 óra) 50%-ra merült.
Ez több mint kielégítő 2 aktív simmel...
Ebben a 4 napban (igen ez 4*24 óra) az 50% fogyást 2óra 44 perc SoT, 2 óra 27 perc youtube music hallgatása jellemezte.
Miután a kímélő teszt lefutott, jön a mennyi az annyi teszt, amikor gyötröm, azaz a max SoT adatra megyek rá -
mrlujoak
veterán
Simán lehet ezzel is 2-3 évre tervezni, hiszen megkapja majd jövő év végén az android 15-öt is ami ugye majd azután egy évvel fog elavulttá válni, ha jön a 16...
Addig meg a biztonsági frissítések is jönnek, szóval simán okés a készülék 2-3 éves intervallumra még a frissítések tekintetében is. -
ttt1
őstag
válasz
FireKeeper #166 üzenetére
Azért jobb lett volna erősebb, mert ezt is 2 3 évre tervezném, mivel ez is 2 éves múlt.
-
ttt1
őstag
Most a nagy black friday keretében 130 e ft. Ennyit megér a készülék? A52S-t váltana, de nem tudom lenne-e "előrelépés"?
-
mrlujoak
veterán
válasz
Daywalkerke #162 üzenetére
"hogy ezek szerint ha 1db fizikai SIM + 1db microSD kártya van a mobilba rakva akkor ezek mellé még lehet aktiválni 1db e-SIM-et is?"
Igen. 1 db fizikai SIM (nanoSIM) és egy microSD tehető a készülékbe, emellett a második SIM az eSIM. -
Tarisznyarák
tag
válasz
Daywalkerke #162 üzenetére
Egy sim kártya és egy e-sim megy együtt. 2 db sim kártya nem rakható bele a nálunk áerult modellbe
-
Daywalkerke
aktív tag
Köszönöm a részletes válaszokat az érdeklődésemre.
Egy olyan kérdése lenne még ismerősömnek, hogy mivel neki a jelenlegi mobiljába 2db SIM + 1 db microSD kártya van, de ezen Sony mobilba csak vagy 2db SIM vagy 1 SIM és egy microSD rakható és a gsmarena-n megtalálható specifikációk alapjám ez a mobil az e-sim funkciót is támogatja, így a kérdés az lenne, hogy ezek szerint ha 1db fizikai SIM + 1db microSD kártya van a mobilba rakva akkor ezek mellé még lehet aktiválni 1db e-SIM-et is?Off: Német amazon oldalon a mobil most 279€ és a magyarországi boltok által adott 2 év helyett az Amazon 3 év garanciát ad ( [link] ), amihez még kb. 5€ a szállítási költség Magyarországra egy német ismerősöm szerint, így a jelenlegi 380Ft körüli € árfolyamon kb. 108e Ft-os áron meg lehet venni, a kérdés viszont, hogy Magyarországon mely cég intézi az Xperia mobilok garanciális ügyeit, mert gondolom az Amazon hivatalos Sony garanciával árulja az Xperia mobilokat, így ha esetleg gond lenne egy Amazon-ról rendelt Xperia mobillal akkor azt bizonyára be lehetne vinni a garancia időn belül a hivatalos magyar Xperia szervizbe.
-
Crafter32
őstag
Ha egésznap úton az ember akkor fontos az üzemidő. Pixel mellett szól a kategória legjobb kamerái.
-
Crafter32
őstag
130 ezer az jó ár. Kb pixel 6a van most ennyiért. A Pixel 7a már 170 ezer.
Nehéz eldönteni mi a jó választás. Sony mellett szól, hogy biztos garancia van mellé. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Daywalkerke #155 üzenetére
nekem 10 IV van, nagyon jól működik az ujjlenyomat olvasó, annyi a trükk hogy mikor felveszed a mintát, több szögben megdöntve kell beolvasni, nem csak ugyanabban a pozícióban nyomkodod (de gondolom ez mindegyikre igaz). szerintem ez az oldalsó, bekapcsológombba integrált megoldás a legjobb az alternatívák között.
-
contaxg
veterán
válasz
Többször kell felvenni mintát egy bizonyos ujjról. Ez nálam ugrászerűen javította a felismerést.
-
szitiszem
újonc
válasz
Évek óta használok 10 majd 10 II -t, tokban strapabíró telefon.
Az ujjlenyomat-olvasója keskeny.
Tok nélkül állítottam be az ujjlenyomataim mintáit, aztán idővel mindig jó ötletnek tűnt betenni valamit a telefon mögé a tokba (egy bankkártyát, bérletpapírt, papírpénzt) és utána csodálkozni, hogy elcsúszott az érzékelő a nyíláshoz képest és nem old fel rendesen 🙂 aztán bringázom és vizes a kezem és nem old fel .. vagy máskor túlságosan száraz és azért nem.
Leginkább a jobb mutatóujjal esik kézre az olvasója, azzal azért mindig történik valami.
Úgyhogy az évek alatt hozzászoktam, hogy gyakran kell kóddal feloldani.
Nem tudom más mobiloknál ez mennyire lenne másként, de szerintem teszi a dolgát ahogy kell.
Több ujjat is beállítottam, néha azokkal sikerül még a kódkérés előtt.
Ez a 129eFt- ár nem rossz érte. -
Daywalkerke
aktív tag
Sziasztok!
Ismerősöm gondolkodik egy ilyen mobil vételén mert alza és mediamarkt-ban most 129e Ft, viszont elég sok helyen olvasott róla, hogy az ujjlenyomatolvasója eléggé megbízhatatlan, ezért érdeklődnék azoktól akiknek már van ilyen mobiljuk, hogy valóban sok gond van a mobil ezen funkciójával vagy már esetleg ez javult a legutóbbi frissítésekkel amiket kiadtak a mobilra?
-
Tarisznyarák
tag
289 Eur német MM/Saturn.
-
vasi79
aktív tag
eMAG-on 140 alatt az ára.
-
Tarisznyarák
tag
Lehet én is ilyet veszek Pixel 8 helyett. Kb fele ár, a zsályazöld, akkuidő és jack dugasz erős érvek. Na meg a Z5 compact volt eddig a kedvenc telefonom.
-
vasi79
aktív tag
Üdv! AOD-vel vagy intelligens AOD-vel hogyan alakul a SOT böngészéssel, Fb-kal?
-
pengwin
addikt
És mit jelent az IP65/68 védelem?
Most akkor melyik szabványnak felel meg?
-
zsdulka
csendes tag
válasz
Teringettét #140 üzenetére
Köszönöm, akkor valószínűleg az lehetett, viszont 10 V volt a tábláján.
Mivel alig van különbség köztük, így simán benéztem. -
zsdulka
csendes tag
-
zsdulka
csendes tag
Sziasztok akik ilyet használnak azokhoz lenne pár kérdésem,
(Nyomkodtam egy kicsit a Media marktban de az kevés volt.)-az előlapon található led tud e értesítéseket jelezni ha igen miket?
-van always on display vagy csak a lezárási képernyő?
-jól tudom hogy nincs arcfelismerés feloldás?
-vannak e témák vagy csak ez az stock Android felület?
-van e a Sony nak Áruháza vagy csak a play áruházból tudok letölteni?
-aki ilyet használ milyen tokkal használja? Elég szegényes a kínálat.Köszönöm a válaszokat előre is.
-
-
janeszgol
félisten
válasz
Luck Dragon #134 üzenetére
Ha egyformák lennénk, most lenne egy S23U-d.
-
-
-
csp01
tag
Alzán 170 ezer. Annyiért jó vétel?
-
Lehetne babrálni a beállításokkal de ezek teljesen automatán készültek, nem nagyon van két egyforma készülék hogy ugyan olyan képet készítsen. Rengeteg olyan képem van fényképezőgéppel készített is ami ugyan azok a képek mint amiket feltőltöttem, azok között sincs egy egyforma, mert nem egy időbe készítettem, más a Fuji, Olympus, Panasonic,... stb. képei. Talán az étkezőben készített képeket lehetne összehasonlítani, de még ott is ha állványra teszem mert eltérés lehet. A legtöbb ember csak előveszi bármilyen is a telefonja és fényképez mindegy hogy milyen a kép nem azt nézi, nem babrál a beállításokba. A maximalisták babrálnak vele, és összehasonlítják a képeket. A pillanatot kell elkapni. Én már rengeteg embernek mondtam legaláb az optikákat törőljék meg fényképezés előtt, meg a kijelzőn bökjenek a fényképezendő témára hogy oda élesítsen.
-
válasz
janeszgol #126 üzenetére
Nekem a szemeim mást mondanak, és nálam egyértelműen a Sony nyeri a kültéri versenyt. A Samsung részletei például a fáktól balra a földön olyan jól mutatnak? Nekem az inkább zavaró túlélesítés. És tucatnyi példát lehetne még hozni, csak minek? Engem nem zavar, ha Nálad a Samsung nyer.
Még korábban mentettem le őket, sima 1440p-s screenshotok, ezeket összevetve is egyértelmű a Sony győzelme nálam. Ezért mondom, hogy ízlés dolga. Nekem a felül lévő kép tetszik jobban, Neked meg ezek szerint az alsó.MrPetya19: Azt nem is néztem, de nem hiszem, hogy bárhogyan is befolyásolná a véleményem.
-
kisscidar
csendes tag
Sziasztok!
Olvastam itt fórumon, hogy hangos a vibramotorja a készüléknek. Engem az nem zavar. Arra lennék kíváncsi, hogy zsebben érződik e rendesen a rezgés,mert zajos környezetben dolgozom és nekem nagyon fontos ez a része. Aki aktív használója ossza meg velem a tapasztalatait. Előre is köszönöm. -
Függ a fényviszonoktól is, a szobába is vagy be süt a nap, vagy felkapcsolom a világítást, a fürdőszobába ott fix vak sötétbe. Ezeket a képeket az összes telefonommal elkészítettem, csak úgy összehasonlítás véget. Szokatlan még a telefon mérete, az eddigi 6.8-as méretek után.
-
-
Noukoum
veterán
válasz
Luck Dragon #119 üzenetére
Ez nem a Samsung A54. És az adaptív kiejlző ugyanúgy megeszi a hardvert, Snapdragon 695-nél nem biztos, hogy a legjobb ötlet.
-
Tény, hogy nagyobb energiát emészt fel, de gördülékenyebnek hat a rendszer használata.
Plusz ha adaptív lenne, akkor csak akkor lenne nagyobb Hz ha azt ki is aknázná az adott applikáció/rendszer. Így mindig a legkisebb lenne 1/30/60Hz attól függ. Az ,hogy drágább lenne, nem feltétlen, A54-et hivatalos helyről akcióban 142E vettem, jóval olcsóbban, mint ezt a modellt tudnám és abban megtalálható az adaptív kijelző. -
Noukoum
veterán
válasz
Luck Dragon #117 üzenetére
Nagyobb képfrissítés aminek nagyobb a hardverigénye, több energiát fogyaszt cserébe folyékonyabban pörög a tiktok? Gondolom a panel is drágább.
Persze nagyon látványos, de egyáltalán nem funkcionális. -
Persze ez szubjektív, de a legnagobb problémája szerintem az, hogy nem adaptív és nem nagyobb Hz-el rendelkező kijelzőt kapott, mert ebben az ár sávban az A54 bőven jobb helyzetben van. Bár mindegyik PWM-el van küzdése és Xiaomi/poco eszközök ezen a téren jobbak.
Ettől függetlenül az üzemidőre nagyon irigy vagyok , de így is fényugrás számomra az A54 üzemideje az IPhone SE után. -
Noukoum
veterán
válasz
mrlujoak #106 üzenetére
Elképesztő mennyire funkcionális lett mind a 10 V, mind a 1 V. Persze nem lesz tömegtelefon, ugyanakkor azért sokaknak van igényük a hasznos értékekre, ha tovább mennek ezen az úton akkor még bármi lehet.
Ennek a telefonnak konkrétan egy komoly negatívuma van: lehagyták az értesítési ledet. Remélhetőleg kapnak elég visszajelzést és következő szériára már visszateszik.
-
-
mrlujoak
veterán
Szia!
Igen, elérhető a lezárt telefonnál a legördülő menü, aminek egyes elemei feloldás nélkül is kapcsolhatók, mint pl a bluetooth ki/be vagy épp a zseblámpa.
A hotspot kapcsolásához viszont már kell a feloldás.
Hogy ez kikapcsolható-e, nos bevallom őszintén, fogalmam sincs.évek óta így haználom az androidos telóim... -
contaxg
veterán
Sziasztok! Ha valakinek van már ilyen telőja lenne kedves megnézni hogy lezárt telefonnál elérhető-e a gyors beállítások legördülő menü? Illetve ez kikapcsolható, hogy ne lehessen kapcsolgatni lezárt telónál semmit?
-
-
Damos
tag
válasz
mrlujoak #108 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ.
Gyakorlatilag csak a Samsung és a Sony közül tudok választani, mert iPhone nem fér bele a keretbe, kínai márkák pedig a céges policy miatt egyáltalán nem játszanak (sajnos).
Nekem tényleg csak a kiemelkedő üzemidő és a hívás minősége számít.
A privát telefonomnál azért bőven vannak még elvárásaim, de most ugye céges felhasználásról van szó.
-
mrlujoak
veterán
Nagyon király az üzemidő, tegnap délutáni irományom óta most tettem fel kb 10 perce töltőre a telefont, 33% és 7 óra 34 perc SoT mellett. Persze ezt 2 nap 16 óra alatt hoztam össze.
(reggel 50% töltöttség mellett állt 5 ó 27perc SoT-mal)
Ez nekem nagyon de nagyon megfelelő üzemidő.
A hanghívásoknál sem találtam kivetnivalót, mindenkit tisztán hllottam, még a 2G-n keresztüli hívásokat is. (anyuék mobiljai csak 2G-n lógnak) -
Damos
tag
válasz
mrlujoak #106 üzenetére
Szia,
A céges telefonom egy Galaxy A40, megérett a cserére. A főnököm azt mondta, hogy 200 ezer Ft a keret. Én jelenleg a Galaxy A54 felé hajlok (160 ezer Ft Sestore-ból).
Mivel céges felhasználásra kell, nem érdekel a kamera minősége, a lényeg a hosszú üzemidő, mert egész nap telefonálok, szinte megállás nélkül.
Volt Xperia Z-m, nagyon szerettem. Xperia X-et is használtam, de ez nagyon gyorsan gazdát cserélt a gyatra üzemidő miatt.
Lényeg a lényeg, arra lennék kíváncsi, hogy a nagy átlaghoz viszonyítva milyen a hívás minősége, mennyire tisztán hallható a másik fél, és hogy az én hangom milyen minőségű a másik oldalról hallgatva.
10+ óra SoT az nagyon jól hangzik, telefonáláson kívül amire munkaidőben használom, az a Skype és a Viber.
Kedvem támadt nosztalgiázni, ezért jött képbe a 10 V.
-
mrlujoak
veterán
Majd' 3 hét használat után kijelenthetem, hogy fantasztikus az üzemideje a modellnek!
Szó szerint napokig nem kell töltenem, ha nyúzom, akkor meg röhögve hoz 12 órás SoT-t.
Pedig 2 Sim-mel megy (egy fizikai, és egy e-sim), útközben 5G-n, beltéren 4G, vagy otthon wifi-n.
2 dolog ami nem tetszik benne. Hangos a vibramotor, és a hiányzó nitification led miatt fantom led villogásaim vannak, azaz bármikor megcsillan valami a kijelzőn azt hiszem a nem létező led villant...
Ami az Xperia 10 II után feltűnő változás, az a készülék fogása. Mivel az lekerekítettebb, így ez másabb érzetet ad. Sokkal könnyebbnek érződik, pedig 8 grammal még nehezebb is az utód...
A másik, hogy sokkal gyorsabb az autofókusz, és jóval erősebb a hátlapi led villanó mind zseblámpa, mind "vaku" szerepben.
Az előlapi sztereó hang hát nagyon hiányzott, mert a Z széria annak idején elkényelmesített. Kellemesen öblös és erőteljes a hangja, így azt mondom remek.
Jelen állás szerint a mai munkanap végén 61% az akkum, de nem ma reggel, hanem tegnap reggel vettem le a töltőrőlÍgy is egy laza 4 ó 42 perces SoT van benne, szóval nagyon nagyon elégedett vagyok vele.
A 10 II is szép üzemidőt hozott a maga 3600 mAh-s akkujával, de ez... Szuper.
Ja, nemmellesleg zsályazöldben gyönyörű. -
Zoltán12
friss újonc
Nekem van 10 V és csak jókat tudok mondani róla. Minőségi termék a Sonyhoz méltóan, jó a készülék fogása, nagyon kényelmes, pont megfelelő méretű, könnyű, erős fényű és szép a kijelző, brutál hosszú az üzemidő, nem fagy és nem akad, simán megy minden. Sajnos eléggé lehúzós ez a teszt és kissé elfogult is negatív irányba. A tesztelő inkább a negatívumokon lovagol és azt emeli ki ahelyett, hogy a pozitívumokat emelné ki és mutatná be. Akinek nem jön be a mozis képarány az eleve nem vesz Sony mobilt bár mindenki számára könnyen megszokható szerintem, aki pedig vesz őt meg nem érdeklik a kijelző hátrányai csak az előnyei mert hát előnyei is vannak bőven persze erről már nem esik szó. A sebességen sem érződik, hogy kevés lenne. Mindig megemlítem, hogy nem minden a hardver. Egy csúcshardverrel is akadhat fagyhat a telefon ha a gyártója nem fordított kellő időt és energiát az optimalizálásra. A Sony pedig ebben is jó, egy gyengébb hardverből is többet ki tud hozni mint más. Én elégedett vagyok vele és ajánlom mindenkinek akinek nem csak egy átlagos mindenki kezében látható készülék kell. A fényképező az teljesen alap, de aki profi fotókat akar készíteni egy telefonnal annak ott az 1 V viszont egy átlag felhasználónak bőven elég a 10 V is.
-
A kamera szoftveresen tényleg nem feltétlenül a legjobb, de a samsung után a hardvere hatalmas előrelépés volt, és az se zavart hogy néha esetleg kellett utólag szerkeszteni a képeket.
A wifi dologra én is úgy jöttem rá hogy külföldi fórumokon rákérdeztem és akkor kaptam a válaszokat, hogy ja igen, az se tökéletes.
Igazából a nagyon nyúlánk kialakítástól eltekintve nagyon tetszett. -
janeszgol
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
ma Öreg receptből dolgozik az új 200 ezres Xperia – van elég trükk a tarsolyában?
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 16 Plus / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Iphone 12 Black 64Gb független 87% akku
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest