Keresés

Aktív témák

• djyangce

tag

válasz karib #3 üzenetére

Két gyors procira megoldás lehetne (ha már szóba hoztam az Iwill-t, megnéztem őket):

DVD266u-RN (VIA Apollo Pro266T + ATA100 IDE RAID +10/100 LAN)

illetve vastag pénztárcájúaknak...
    DX400-SN (i860 for dual P4-XEON, onboard vga/audio/SCSI(64 bit Ultra3)/intel LAN; 2x64bit PCI + 3x32bit PCI Slot és persze a standard ATA100). - Ehhez nem ártana egy lottóötös.

Visszaszálva a silány valóság mezejére...
    Persze a legjobb egy P4+DDR volna, csakhát a pénztárcám asszem közbe fog szólni.

Amúgy bocsásd meg műveltségi hiányomat, de mi lesz pontosan az i845-D? Dual?

• djyangce

tag

válasz karib #3 üzenetére

Megnéztem. A P4 1,5GHz egy PIII933MHz árával azonos nagyjából. Tehát ez eddig OK. Csakhogy ez valahol 40e+ÁFA fölött mozog jócskán. Az nekem most egy kicsit sok. Kezdetnek egy db Celeron kerülne bele, de gondoltam, ha majd eltelik egy kis idő és majd le akarom cserélni, bagóért lehet PIII-asokat venni, no meg DDRRAM-otis (uszkve másfél-két év múlva). Vagyis olcsó pénzért lenne egy viszonylag teljesítőképes szerverem (és csak a procit kellene lecserélnem, minden más maradna). A két procit meg valószínűleg ki tudom használni, mivel a Linux ezt azért díjazza, és az apache is több példányban fut (ez jól is jön, ha a soktíz apache folyamatosan phpvel dolgozik).
    Ezen kívül nekem az volna fontos, hogy a rendszer stabil legyen (a fentiekből talán érthető). i815 rulz, most is egy olyanon dolgozom (még két-három hónapig, aztán kellene a gép, hogy ne legyen a kliens és a szerver ugyanazon a P200MMX-en), de ott van az a fránya 512MB-os memóriakorlát. Ez ugyan nem kevés, de egy memóriába cache-elt nagyobbacska adatbázis és néhány tíz (száz) apache szál könnyen betölti ezt a helyet is. Vagyis 1GB kapacitás alatt sajnos nem lehet (ez mondjuk nem csak a szervernél jön jól, de mondjuk ha fut egy-két vmware, annak se árt egy kis RAM redundacia).
    Stabilitás végett a tuningot sem preferálom.

Ha pedig már P4-re van pénzem, akkor inkább megvárom, hogy RDRAM-ra is legyen (egyszercsak annak is le fog esni az ára, vagy nem?) :-)))

Aktív témák