Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Eagle25

csendes tag

Sziasztok!

Vásároltam egy 16GB-os SD kártyát, kint Kínában, egy Jashow nevű Kínai piacon. :(
    (2 hónapig voltam kint és kifogytam a helyből a fényképezőgépben.)
    Ez egy SanDisk Mikro SD HC-s kártya és SD adapterrel használtam (amit vele együtt kaptam), egy Fujifilm finepix S1600-gépben.
    Amikor fotóztam még vissza tudtam nézni a képeket.
    Aztán később feltűnt hogy ha elég sokat lapozok vissza, akkor ott már azt írja ki a fényképezőgép a képekre hogy olvasási hiba.
    Olyan képekre is amelyeket előzőleg/korábban még vissza tudtam nézni, csak virtuálisan látszottak.
    Nagyon nem aggódtam mert ha előzőleg rajta volt, akkor ott kell hogy legyen "csak a fényképező nem tudja olvasni".
    Azért szereztem máshonnan még egy kártyát azzal már nem volt ilyen gond.

De itthon amikor kártya olvasóba került a szóban forgó kártya csak az első néhány kép volt látható, a többit hiába másoltam át, mert megnyithatatlanok a filok, tehát megvannak, van nevük, van méretük.

A párom szerint már egyszer csinált ilyet ez a fényképezőgép, tehát nem biztos hogy az sd kártya a ludas, de szerintem jó esély van rá. Viszont az adatok sérülten kerültek rá.

Kérdéseim:
    Milyen program tudna segíteni? Amely SD kártyát bitenként ki tud olvasni és le tudja menteni róla az adatokat?
    Én azt sejtem hogy valamilyen bit vagy crc hiba miatt "elcsúsztak" a filok ezért nem olvashatóak, és ezért nem ismeri föl a formátumukat.
    Szóval mi az amivel biztosan vissza lehet állítani, SD kártyáról sérült adatokat?

Az SD kártya nem lényeg akár tönkre is mehet a műveletbe, az az 1-2 GB fotó ami fontos lenne róla.

Előre is köszönöm a válaszokat.

Új hozzászólás Aktív témák