- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- 8300 mAh, maradhat?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberslider
őstag
válasz
pilgrimking #2742 üzenetére
Az, hogy feltetted az alaplapi chipset driverrel együtt az ide/sata drivert is. Ha azt nem teszed fel, tehát marad sima ms (úgy is jó) akkor nem jelenik meg az az ikon, amivel egyébként semmi baj, hiszen a sata ilyen!
De ha téged annyira zavar, akkor szedd le nyugodtan. -
Cyberslider
őstag
Lehet nem bír felpörögni a winyó elég idő alatt ahhoz, hogy a bios érzékelje. Ha ez nem sikerül, nem ismeri fel, ha igen, akkor felismeri.....
A sziszegő hang nemtom micsoda.. De egy biztos, codegen tápra én nem bíznám ezt a rendszert..... Vegyél egy jó tápot, megéri a pénzt.
Más táppal (haver,szomszéd) ki kéne próbálni. -
Cyberslider
őstag
A régebbi intel 478-as lapok hogy kezelik a nagyobb SATA winyókat? (865 chipset) egyik ismerősöm alaplapja nem kezelt megfelelően egy 320-as seagate-et, egyszerüen kifagyott a formatnál, ill. a partícionálásnál is, mikor hogy.. Dosban a pqmagic meg write errort jelzett,szal meg volt szakadva az egész. Itthon a winyó kiválóan működik, ua. a kábellel.... Jumper bent volt sataI módban persze....
Szal 99% hogy a lap vezérlője a ludas, de meg tudnátok nyugtatni, hogy a többi lap nem ilyen, és ez max. vmi bios frissítés elmaradására fogható? (a lapnak a legujabb biosa lett feltéve....) -
Cyberslider
őstag
Hallottam 1-2 dolgot arról,hogy az IDE driverek az nvidianál nincsenek a helyzet magaslatán, pl dvd íráshoz stb, nem is ajánlatos feltenni, hiszen az ms drivere is lekezeli.
KN8-as lapom van, és a SATA drivert feltettem, így kapcsolható az NCQ, korrektül kijelzi, stb. (Persze az ide driverrel együtt lehet csak feltenni,na mindegy)
Viszont alapból az MS driver is kezeli a SATA-t, bár kissé furán jelenik meg az eszközkezelőben. (Egy csomó ide eszközként)
Kérdés, ajánlott feltenni az nvidia drivert, vagy jobb az ms? Csinált valaki tesztet? Melyik a gyorsabb/jobb?
Másik, az óra melett így kidob egy ikont, hw biztonságos eltávolítása (mint az usbknél) ezt el lehet valahogy tüntetni? -
Cyberslider
őstag
válasz
mucsácsó #1171 üzenetére
Csak nézd meg,mi van a hdd-re írva jumper ügyileg,azért ne kavarodjatok ebbe bele! Csak bizonyos sataII-es winyóknál van jumper,és találkoztam már olyannal,hogy sataII-re volt állítva gyárilag,az enyémek meg pl. I-re...
Ez gyártófüggő,mint ahogy az is,hogy a jumpert hová kell rakni.
Most járt a kezemben egy 250-es samsung pont,és ott a 3. részbe kellett tenni,és NEM volt benne (sataII-n volt,fagyott is xp-n,mert az alaplap meg I-es volt.) de ezt ne vegyétek kp-nek! Hova kell: azt jelzik a matricán.
Amelyik winyó sataI-es,oda nem kell semmiféle jumper! (a 120gb-osak valszeg még csak sataI-esek) -
Cyberslider
őstag
válasz
mucsácsó #1163 üzenetére
Ja,ez egy VIA vezérlő. A RAID mappában lévő részt tedd át egy floppyra,aztán másik winyó le, bootolj xp cd-ről,és nyomogasd ezerrel az F6-ot amikor bejön a ''kék képernyő''
Ott alul látni fogod,hogy írja,de nem sokáig,szal figyelj.
Akkor be fogja olvasni a floppyról a vezérlőt,és értelemszerűen válaszd ki! Vmi gombot,asszem T lehet,hogy meg kell nyomni,oda alulra kiírja.
Ha ez megvan,tovább fog menni,és látni fogod a partíciós részt,ott partícionáld (töröld,ha kell) aztán formázd meg. Ne máshol,úgy tuti jó lesz.
Előtte pedig a BIOS-ban ellenőrizd,hogy a SATA vezérlő engedélyezve legyen (gondolom úgy van,hiszen akkor egyáltalán nem látná) raid módban,és akkor oké lesz!
Elvileg jó a SP2 nélküli win is,mert ez még nem olyan nagy winyó.
Na most megyek dolgozni,szal én már csak délután leszek. Sok sikert. -
Cyberslider
őstag
Igen. Biztos,hogy ez lesz a probléma. Az alaplaphoz tartozó SATA drivert kell feltenni egy kisfloppyra,vagy megnézni milyen vezérlő van a lapon (pl. silicon image,stb) és a gyártó honlapján megkeresni a raid drivert hozzá.
De legjobb az alaplap honlapján a drivers részen megkeresni.
Ezt mindenképp be kell adni a telepítőnek először.
Ajánlatos még BIOS frissitést is végezni,ha régi,lehetnek inkompatibilitások.
Ha kispesttől nemmessze vagytok esetleg tudok 3D-ben segíteni ingyen -
Cyberslider
őstag
válasz
mucsácsó #1157 üzenetére
Szerintem tuti a Seagate-en van a bootsector,hiszen arról tölti be a rendszerindító menüt is,oda tette be a másik xp-t,ha meg kiveszed,a menü se indul el,ergo nincs bootsector. Vagy a biost is meg kéne nézni,próbálkozik-e sata boot-al..?
Jumper nem kell a SATA-ra,az már nem olyan,hacsak nem sata II-es,mert ott már megint van jumper,de a 120-as sztem még nem olyan. Ugyanis itt jumperrel oldaották meg a választást,kérdés,kinek milyen vezérlője van az alaplapon.
Még mindíg nem értem,miért nem jelenik meg a SATA a biosban. Nem lehet,hogy ott megjelenik,csak a telepítőnél nincs? Mert azt ugye tudod,hogy SATA winyókhoz a vezérlő miatt a telepítőnél mikor bejön,először F6-ot kell nyomni (alul ki is írja,a speckó vezérlő miatt),és floppy-n beadni a sata drivert,ugyanis az XP telepítő nem ismeri fel a SATA vezérlőt,és így nem találja meg a merevlemezt.... Nem lehet,hogy ez a baj?
Szóval szerintem a telepítés lett elrontva. -
Cyberslider
őstag
válasz
mucsácsó #1155 üzenetére
Hogyhogy eltünik a biosból? Ott mindíg ki kéne írnia a SATA merevlemezt,hiszen fizikailag ott van....Ha nincs rajta semmilyen partíció akkor is.
Hogy tettétek fel az XP-t az új winyóra? Seagate nélkül?
Ott vannak az új winyón a rendszerindító fileok?
Hogy lett partícionálva? XP alatt? Dinamikus a kötet,vagy alapvető?
Aktív a partíció az új winyón?
Szóval jól meg kéne nézni,hol vannak a rendszerindító fileok,lehet csak a seagate-en,és mivel az aktív,és ott a bootsector,onnan hívja meg az új winyón lévő rendszert is!
De csak tippelgetek.... -
Cyberslider
őstag
Van egy kis gondom
Vettem 2db seagate 320gb-s winyót (7200.10,az új merőleges adatrögzítésűt).
Alaplapom Abit NF7-S , feltéve minden driver,friss installal,régivel is másik winyóról indított rendszeren is ugyanaz a helyzet:
A két winyó között másolásnál zip,rar,de exe is,mert util is volt, hibázik. Konkrétan CRC hibákat ír ki,és leállítja a csomagolást,abban az esetben,ha egyikről a másikra másoltam át,és ott indítanám / csomagolnám ki a file-t.
Átmásolva a hagyományos winyómra jól kicsomagolhatóak,cserélgettem összevissza,de mindíg ugyanaz lett,amint egymás közt másoltam őket.
A rendszer ami fut alatta amúgy rendben van,nem jelez hibát,a másikra nem telepítettem redszert,azt külön nem tudom tesztelni,1 300gb-os partíció van rajta.
Ha egyazon winyón másolgatom ide oda a fileokat,akkor jó.
Mi lehet a baj??? Nem tudom eldönteni,melyik lehet rossz,esetleg a kábel? Dehát abból meg csak kettő van,és hiába cserélem ki.
Vagy talán kompatibilitási gondok a vezérlővel?...
Ezek a crc hibák mire szoktak utalni????
[Szerkesztve] -
Cyberslider
őstag
Nekem egy olyan gondom van,hogy XP-nél (amd 64, alaplap KN8 ultra) a SATA vezérlőn lévő hitachi SATA-II tip. merevlemez az everesten udma6 (ata-133) módban jelenik meg. Ez normális? De nem is ez a lényeg..
Az eszközkezelőnél feltettem a szükséges drivereket,tehát van egy NF4 SATA controller,és ott generation 1 (1.5G) szerepel.
Ez így normális????
Ugyanis a merevlemez ugytudom SATAII-es,és az alaplap is !! (3gb/s) Akkro az 2. generation kellene,hogy legyen!
Természetesen F6-al megadtam a floppyt a telepítéskor.......
Lecseréltem a cd-s driverre,onnantól kezdve már másfajta, SATA vezérlőt írt ki a rendszereszközöknél (gondolom régebbi driver) ,de ez a probléma továbbra is fennáll:
Az eseménynaplóban minden indítás után a következő kép tárul a szemem elé:
Aki tud segíccsen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gumi és felni topik
- Napelem
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Analóg fényképezés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gitáros topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- További aktív témák...
- Acer Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SSD-k / HDD-k ( 256gb, 500gb, 1TB-1.5 TB )
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest