Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!

Új hozzászólás Aktív témák

• royking

csendes tag

Sziasztok!
    Segítségeteket kérem S-ATA ügyben (is?).
    Nemrég egy kóbor áramingadozás bekapcsolt állapotban érte a gépemet. A videokártya szép csíkokat rakott a monitorra, a gép kifagyott.
    Utána a gép egyre csökkenő időközönként resetelt, a végén már csak a bios jött be, azon kívül resetelt.
    Tápot cseréltem, ez megjavította a resetelést. A videokártyám azonban a 3D alkalmazásoknál, illetve üzemmódváltásokkor megint csíkozással fagyasztja ki a gépet. Jelenleg csak 2D-ben hardveres gyorsítás nélkül AGP1x-en megy. Újraraktam az Xp-t. A helyzet ugyanaz. Úgy néz ki, ez is cserés.

Ami azonban idevág: a vinyóm is szaraxik azóta. Ez egy Hitachi 80GB-os S-ATA-s vinyó. Többször megmértem a sebességét, és a ~30 MB/s helyett olyan 6-7 MB/s az olvasási ill az írási sebessége. Ez nagyon alacsony egy S-ATÁhoz képest.
    Lehet ez is az áramingadozás következménye? Ez is el fog romlani?

(egyébként a gépem túláramvédős dugaljban van)
    Egyéb paraméterek:ASUS p4p800se alaplap, 256 Mb samsung DDR (333-on megy), p4 2.6 os Celeron D, Aureal Vortex2, Pinnacle PCTV pro, egy FireWire kártya, Sapphire Radeon 8500Le , 350W-os táp

Köszi a segítséget!

Royking

Új hozzászólás Aktív témák