Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BluesBreaker

csendes tag

válasz lazydog #220 üzenetére

bár igazad lenne, de tévedsz, mert minden reinstallt a SP1 és SP2 telepítésével kezdek és csak azután a drivereket...

Szóval fent van mind2:(

• BluesBreaker

csendes tag

Sziasztok!

A HDD-s kálváriám bizonyos részleteit már sikerült megoldanom a Ti segítségetekkel, de most vmi egészen aberált dolgot művelt a gépem!

HDD konfig:

Maxtor 40GB-os: rajta
    1. partíción: WinXP prof. (szóval system meg a stuffja)
    2. partíción: adataim (munkám, zenéim, tehát az életem! :( )
    3. partíción: alkalmazások munkámhoz, programok

Mivel a 3.ra már nem tudtam írni egy jó ideje (nem sikerült a késleltetett írás, és sem az új kábel, sem a BIOS UDMA átállítás nem segített) és mivel a 1.-n folyton elfogyott a hely (vmelyik program teleírta, nemtom máig melyik:)) és ezért nem futottak az alkalmazásaim, mert azt írták ki ''scratch disk is full'', szóval mivel döglődött ez a vinyó vettem egy 150GB-os SATA-s samsungot. Bekötöttem, gyorsan csináltam 3 partíciót rajta, (adatok,OS,Applications) és csináltam Norton Ghost-tal egy imagefile-t a nemSATA-s vinyóm 2. partíciójáról, mert éreztem a Maxtor már az utolsókat rúgja...

Nah, hazajövök 2 napja, gépem azt írja Boot failure, adjak bootdisket, vagy XP CD-t. Nem pánikoltam, gondoltam, megvan mindenem az imagefileban ami érdekel, induljon hát a reinstall a fényes, új vinyómra.

Meg is történt. (az mondjuk már ekkora aggasztott hogy a BIOS-ban sem látta a régi Maxtor vinyómat) Win perszer nem látta a régi vinyómat. Nembaj, gondoltam akkor állítsuk vissza Ghost-tal a Maxtorom 2. partícióját: Erre, kiderül hogy nem .gho kiterjesztéssel hanem vmi .is2V-vel mentette el amikor készítettem az imagefile-t. Gondoltam, megviccelem átírom .gho-ra(utolsó esély? - gondoltam). Hát így meg bevette ugyan a restrore centere a Ghostnak de azt mondta nem valid image file. Mondom ''anyád!'' :(

Szóval jelenleg 2 bajom is vóna:

Miért nem ismeri fel a Norton Ghost azt az imagefile-t amit vele készítettem (jó nem pont vele, mert akkor még a régi Maxtor vinyóról futott az alkalmazás). És mi az hogy csak így eltűnik a vinyóm egyik estéről másnap reggelre?

Sőt tegnap este bebootolt a régiről, ekkor nem látta az intézőben a Samsungom partícióit amit azelőtt simán, majd 5 perc után magát rebootolta, ekkor már az újról ahol meg nem látom a régi partícióit...

Vmi össze van akadva? De akkor miért csak most a 3. heti vinyószinbiózis után jön ez elő?

Ezer köszönet, annak aki végigolvasta kisregényem és van vmi javaslata, 5lete!

Új hozzászólás Aktív témák