- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
laca500
aktív tag
válasz
Dimitryj #4296 üzenetére
Köszi, közben megoldottam.
Tök véletlen jöttem rá.
Nem a nagy hosszú szürke részre kell kattintani a jobb egérgombbal, hanem a picire amiben a kis sárga háromszög van. Itt már felajánlja a vissza állítást. Meg is csináltam, az adatok is megmaradtak. Aztán mégis elcsesztem. Zavarta az a 99MB-os particio amit törölni akartam. Illetve töröltem is, de ezzel az összes adat elszállt. -
laca500
aktív tag
Sziasztok.
Lenne egy kis problémám az egyik samu vincsimmel.
Szétszedtem a régi gépem és vettem új alaplapot, procit, memóriát.
A régi gépből maradt 2db. samu 1GB-os, 1db. samu 1,5GB-os, 1db. samu 750GB-os vincsi és egy OCZ 128GB SSD.
Feltettem az SSD-re a win8-at.
Mindegyik vinyót látja csak az egyik 1GB-sal nem lehet semmit csinálni. A lemezkezelőben megjelenik ugyan, de egy sárga háromszögben egy felkiáltó jel van és nem lehet még formázni sem. A 2-es lemezről van szó. A régi gépben működött és nem volt vele semmi ilyen probléma. Átrakom egy másikba és ez lesz vele? Nem értem.Az AIDA64-ben is látszik, de ez azt írja róla, hogy a kötet típusa LDM és nem NTFS.
Mit lehet ezzel kezdeni?
Fogalmam nincs miért lett ez. Elméletileg tele van filmekkel. Megtudom valahogy menteni? -
laca500
aktív tag
Akkor több ötletem már nincs, lehet, hogy tényleg megadta magát. Most végül is már kezdem megszokni, hogy indításnál belépek a bios menübe és, ha látja a vincsit akkor engedem a boot-t, ha nem akkor meg újra kikapcs-bekapcs. Azért mégegyszer köszi a segítséget és bocsi a sok láma kérdésért.
-
laca500
aktív tag
Azt sajna nem tudom, hogy melyik DM. Ezt a számot tudom biztosra: 6B200M0
Azon gondolkodtam, ahogy a lapokat olvastam, hogy szóba került a juper. Nem lehet, hogy esetleg rosszul van jumperelve? Tulajdonképp még sosem néztem meg. Ahogy kaptam, úgy lett betéve a gépembe.
[Szerkesztve] -
laca500
aktív tag
Más gépbe még nem próbáltam, én is azt gyanítom, hogy a lemezzel lesz a gond.
Kb másfél éves. Úgy 1 éve kaptam egyik ismerősömtől. eleinte nem volt vele ilyen gondom. Úgy rémlik az első bios frissítés óta vacakol, de ez még nem jelenti azt, hogy nem rossz.
Tulajdonképp az a furcsa, hogy egyszer felismeri, máskor meg nem. -
laca500
aktív tag
Hali.
Köszi a segítséget.
Megnéztem a linkeket és amit tudtam azt kipróbáltam. Igaz nem a legjobb angolos vagyok.
Nem igazán értettem mindent, épp ezért, persze ha nem gond és van időd rá, akkor megkérnélek, hogy olyan szájbarágósan lépésről-lépésre esetleg egy priviben, vagy hsz- ben leírnád mit is kéne csinálnom.? 1-2 dolgot, amit az oldalon írt letöltöttem, de firmware az nincs sehol. Már reggeltem is az oldalra, hátha úgy rátalálok.
Azt még az előbiekhez hozzátenném, hogy nem SATA 2-es hanem csak 1-es a vincsim. Igaz a alaplapom kezeli a SATA 2-t is. Mondjuk 5 indításból 3 szor elindúl a vinyóm és minden tökéletesen működik. A gond az ott kezdődik, hagy amikor nem indúl, akkor a biosban sem látszik. Egyáltalán nem látja a bios. Mint ha nem is létezne. Pedig az alaplapon a legfrissebb bios van fent. Ezek a firmware dolgok pedig kínaiul vannak nekem.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
laca500
aktív tag
Szia.
Gondoltam, hogy ezen, mármint a menetközbeni kábel dugdosáson, többen megbotránkoznak. De hát mit csináljak, máshogyan nem lehet életet lehelni a vinyóba!?
Köszi az ötleteket, majdnem mindegyiket kipróbáltam, de semmi nem javult. A RAID is ki van kapcsolva a biosban. Talán még ez a firmware dolog lehet érdekes. Megpróbálom valahonnan beszerezni, bár igazából ilyet még nem csináltam. Az is érdekes lehet, hogy az alaplapom nem fér meg a Maxtor vinyóval. Az igazság az, hogy amennyire szerettem az ASUS lapokat, mostanában pont annyira kezd elegem lenni belőllük. Talán cserélnem kellene. Még van rá 2 év gari, valahogy ki kellene használnom, és lecserélni egy Abit, vagy egy MSI lapra.
Ma például azt csinálta, hogy töbszöri ki- be kapcs után elindult a vinyóm. Aztán egy darabig megint semmi. Most éppen 2-3 szor, csak úgy próba képp, ki kapcsoltam és szépen elindúlt mind a két vinyóm. Már kezdtem örülni, de aztán megint semmi. Minden maradt a régi.
Gabix76.
Köszi a linket.
Próbáltam én utánna olvasni, de az első 25-30 oldal után feladtam. Több mint 1900 hsz-t kellett volna végigolvasni. Azért még egyszer köszi.
Akkor végül is ez lehet a megoldás, hogy a firmware-t lecserélni ? Vagy esetleg van valami más is ? Olvassak meg előréb a megadott linknél ?
[Szerkesztve] -
laca500
aktív tag
Sziasztok.
Az lenne a problémám, hogy betettem a gépembe egy 200 GB SATA Maxtor vinyot a 120 GB ATA Maxtor vinyó mellé. A rendszer a 120-son van. Minden szépen és jól működik mindaddig, amíg nincs leállítva a rendszer. A teljes leállítás után hiába indítom a gépet nem találja a 200-as Sata vinyót, még csak fel sem pörgeti. Bootoláskor, a windows boot képénél lefagy a gép. Most jön a csoda. Ha lehúzom a kábeleket a 200-as Sata vinyóról, akkor simán be bootol és működik minden rendesen. A 120-as ATA -val nincs semmi gond. Ha így, menetközben, benyúlok a házba és feldugom a kábeleket a vinyóra, egyből felpörög és kiírja, hogy új szoftvert talát, ami után működni kezd tökéletesen. Mindaddig míg ismételtewn le nem állítom a gépet. Ha leállítás helyett az újraindításra kattintok, akkor semmi gond, szépen újraindúl a gép és működik a vinyó.
Valakinek valami ötlete? Mi lehet a gond?
Konfigom:
Asus A8N-E alaplap
AMD 3000+ 64 bit venice 939 proci
Leadtek 6600GT PCI-E video kártya
ATA 120 Maxtor vinyó
SATA 200 Maxtor vinyó
1 GB Samsung 400 Mhz MEM
360W táp
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Környezetvédelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Milyen egeret válasszak?
- Éjszakai műszak
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 990 EVO Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Western Digital Red Plus 3.5 4TB 5400rpm 256MB SATA (WD40EFPX)
- Samsung PM9A1, PM9F1 (980 PRO) 1TB Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest