- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
InfiniteReality
őstag
válasz
james008bond #17835 üzenetére
Nem feltétlenül kikapcsolni kell a képjavitásokat, hanem elpiszkálni kicsit a beállitásokat. Nyilván vanak jobb, rosszabb eljárások. Alapból be van kapcsolva valamire, ami nem feltétlenül a legmegfelelőbb. Lehet hogy nem birja a hardver, lehet más oka van. A beállitások azért vannak, hogy elpiszkáljuk őket a legmegfelelőbbre.
A TV-k gyári beállitásai amúgyis általában rosszak, a szinek túl erősek, kontraszt, fényerő a maximumon stb.
A mozgásjavitást tedd 10-3 állásba és nézdmeg úgy jobb lett-e. -
InfiniteReality
őstag
A TV a számitógépnek csak akkor "adja oda" az összes beállítási lehetőséget, ha nem az 1-es bemenetre kötöd HDMI kábellel hanem bármelyik másik HDMI bemenetre. De ez csak akkor működik, ha nem DVI-ból alakitod át HDMI-vé a jelet. Átalakitás esetén mindenképp az 1-es HDMI-t kell használni sajnos
-
InfiniteReality
őstag
válasz
nightshadow #17805 üzenetére
A "silky smooth" jobboldalin is megakad 1-1 pillanatra. A baloldali Samsungon módositani kell a képjavító eljárást és jó lesz, nem lesz judder.
És marha jó hogy lehúzza a Samsungot ahelyett hogy piszkálná kicsit a beállításokat. -
InfiniteReality
őstag
-
InfiniteReality
őstag
Akkor "szegény" MM-re rájár a rúd. Sulinetes időben sokan visszáruztattak számitógépeket kibelezve (nem volt benne a ram, a proci, a winyó...) és nyomtatókat (a dobozban tégla volt)...
Mondjuk ők is lámák hogy pl a nyomtatót nem nézték meg, de ha a gépet is megnézhették volna. Néhány után tanultak az esetből. Ebben az országban mindenki átb. mindenkit... tisztelet a kivételnek!
-
InfiniteReality
őstag
3 napon belül nem köteles visszavenni, csak akkor ha a termék hibás. Ha csak nem tetszik valamiért, vagy mégsem felel meg, nem vagy köteles visszavenni.
Ha pedig a termék hibás, a kereskedőnek mindegy hogy 3 napon belül hozod-e vissza vagy ott helyben próbálta ki. Azt ő már nem fogja újra eladni. Neked kicseréli / visszaadja a lóvét ő pedig (mivel 3 napon belüli) visszáruzhatja...
-
InfiniteReality
őstag
válasz
sityupityu #17775 üzenetére
A képakadáson lehet igazitani a mozgás javitás átállitásával (10-3 beállitásra). Próbáld meg.
-
InfiniteReality
őstag
A filmek 24 képkocka / másodperccel mennek. A TV 60Hz-el frissít, de akármekkora is a frissítés, Te csak 24 képkockát látsz másodpercenként. Az SVP progi (és a drágább TV-k) megcsinálják azt a trükköt, hogy a meglévő képkockák közé interpolációs eljárással annyit szúrnak be, hogy a lejátszott képkockák száma megegyezzen a frissitési frekvenciával (tehát 60 képkockát fogsz látni másodpercenként).
Ez 60 "valós" képkocka, nem sötét képkockák és nem is a meglévőek lejátszása többször (aminek sok értelme nem lenne, hiszen az LCD amúgysem vibrál).
Ennek következtében finomabb lesz a mozgás, mert a meglévő képkockák közötti átmeneteket is látod, megjelenik a képen. Nyilván ezek utólag "generált" nem teljesen hibátlan képkockák, de ezt nem nagyon észrevenni, ha jó a kiszámoló algoritmus.
Annyit látsz csak, hogy a mozgás nagyon folyamatos, szinte lefolyik a tartalom a képernyőről. Másik jótékony hatása, hogy élesebbnek látod a képet (mivel több képkockát látsz, illetve egy képkockát így kevesebb ideig látsz.
A mozikép azért nem vibrál annyira, mert a 24 képkocka / másodperces filmet 72 képkockával játsszák le (minden képkockát 3x egymás után villantanak fel, ráadásul közöttük mindig elsötétül a kép egy rövid időre). Ettől még nem lesz folyamatosabb a mozgás, de egy kicsit élesebbnek látod a képet, és nem látod annyira vibrálónak a képet. -
InfiniteReality
őstag
válasz
sityupityu #17754 üzenetére
Ha van erős géped, felteszed rá az SVP-t és nincs képakadás
Amúgymeg a felhősödés nem olyan zavaró, mint az a fényképeken látszik...
Hosszú záridővel fényképezve egy homogén fekete képernyőt persze hogy foltos lesz... amikor nézed nem látszik (ha meg nagyon látszik, hibás a készülék, ki kell cseréltetni). -
InfiniteReality
őstag
Attól, hogy a meglévő képkockák közé beszúrok egy feketét, még nem látok 2x annyi képkockát (a filmből). A szemnek azt a hibáját / tulajdonságát használja ki ez a dolog, hogy mivel egy adott képkockát rövidebb ideig látunk, így azt élesebbnek látjuk. Valamint ugyanemiatt úgy érzékeljük(!), hogy a kép folyamatosabb.
De ettől még az agyunkba nem jut több információ, mivel nem keletkezik plusz képkocka, aminek tartalma is lenne.
Az SVP valamint a drága TV-k úgy érnek el jobb érzést mozgásoknál, hogy képkockákat interpolálnak a meglévőek közé. Ettől több információ jut el a nézőhöz, hiszen a plusz képkocka tényleges információt hordoz (köztes állapotot), nem feketeséget. -
InfiniteReality
őstag
És fáj is tőle a fejem mint az állat. Szerintem a LED háttérvilágitás ki-be kapcsolása nem számolható bele a "Hz-be" (ezt sajnos nem tudom másképp kifejezni), hisz ezalatt nem csinál semmit az elektronika a képpel, csak kikapcsolja a háttérvilágitást.
A mozgóképfelbontás pedig a valóságban nem lesz tőle jobb (nem látsz több képkockát, mivel nem lesz több képkocka tőle), viszont a szem illetve az egy egy tulajdonságát kihasználva, úgy ÉRZED hogy jobb. Aléá tudom támasztani, hogy tényleg mintha(!) finomabb lenne a mozgás tőle, viszont kegyetlenül megfájdul a fejem ha bekapcsolom ezt az effektet. Alig 1 perc alatt. Nem látom, de ezekszerint "érzékelem" a villogást.
Egyébként a LED Motion Plus nem csak a filmeknél, a játékoknál is mintha finomabbá tenné a mozgást, de ott előidéz egyfajta judder effektet is, azaz 1-2 frame időnként kiesik (mivel pont akkor jelenne meg, amikor kikapcsolódik a háttérvilágitás), úgyhogy nálam ki van kapcsolva ez az opció.
Filmeknél a mozgás elsimitására SVP-t használok, TV-nél meg eleve finomabb a kép, mint egy 24 frame/sec-es filmnél.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
csimpok #17717 üzenetére
Ahogy igy olvasgattam sokaknak az a 10-3 egyedi mozgásjavítás jött be, függetlenül attól hogy az jár a legkisebb rendszerterheléssel a TV számára. Jópáran akik nem szeretik a "szappanopera" effektet a mozifilmeknél, ebben a beállitásban leltek megnyugvást és a szemük számára kellemes képet
-
InfiniteReality
őstag
válasz
sityupityu #17704 üzenetére
Akkor (ha van erős géped) vegyél egy D5000-est és tedd fel az SVP-t. Igaz, csak a PC-n lejátszott filmekkel, de megcsinálja a "folyós" mozgást
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Dani Pécs #17692 üzenetére
Az hogy 1 képen egy db TV-n ilyen jelenség van, nem jelenti azt hogy mind sz*r. Ezekből a képekből nem szabad sokmindent leszűrni. Nekem az a készülék hibásnak tűnik, bár ennek megállapitásához élőben is látni kéne. Egy fényképezőgéppel fényképezve egy kijelzőt időnként meglepő dolgokat láthatunk (főleg nagy záridővel), amit szabad szemmel lehet észre sem veszünk.
(Amúgy szerintem a felhősödés látható a képen, de a nagy záridő miatt lehet ilyen erős és ennyire kék). -
InfiniteReality
őstag
Nekem van egy régi LCD monitorom (LG L1950B) nagyon szép képe van, hibátlan, de már érezhetően kisebb a fényere mint újkorában. 4-5 éves szegényke és volt használva rendesen.
A LED-es háttérvilágitás előnyét abban látom, hogy "fehérebb", illetve kevesebbet fogyaszt. Bár az EDGE LED-nél ott a felhősödés jelensége, engem nem zavar, a mértéke nem túl nagy. Ezek tudatában nem látom hátrányát a LED-nek a fénycsöveshez képest...
-
InfiniteReality
őstag
A hozzászólásokból én azt olvastam ki, hogy jobb ha a Samsung TV-je mellett döntesz. Ha egy sima, lapos, jó képminőségű TV-re van szükséged, ami kiváltja a régit, ez egy tökéletes választás. Továbbá ha semmi extra nem kell, "csak egy TV" szintén ez a jó választás. A Samsung mellett szól még a sok bemenet, az LG-t nem ismerem. Az általad leirt másik termék az LG azért nem annyira ajánlott, mert nem LED-es, tehát nem egy olyan új és időtálló technológia mint a LED.
A LED-ek önmagukból kifolyólag tartósabbak mint a fénycsöves megvilágitás, továbbá nem kell számolni az előregedésből adódó fényerőcsökkenéssel sem. -
InfiniteReality
őstag
válasz
PLaci58 #17644 üzenetére
A 60Hz-es lejátszást elősegítő szoftvert pont azért ajánlgattam, mert jobb úgy nézni bármit (nem csak a 24 képkockás filmeket). Ettől még nem szaggat, nem rángat a TV. Ezt azért emeltem ki, mert valaki beleolvas a fórumba, ezt látja a D5000-ről és máris nem veszi meg. Sok ember nem is olvassa el a hozzászólásokat tovább, tehát a kiigazitásodat sem
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Sztlaci #17643 üzenetére
Ha kikapcsolod a frame interpolation eljárást, nem fog akadni a kép. A többi képjavitó funkció kiszámolására egy gyengébb hardver is képes. A frame interpolation az, ami eszi a hardvert.
Minél "jobb" a használt eljárás, azaz minél kevesebb képhibát eredményez, annál erősebb hardver kell alá.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Ed Parker #17628 üzenetére
Ezzel az SVP-vel is "megakad", de ez észrevehetetlen. Ez pedig azért van, mert a 23.976 frame/sec-et az egyszerűség kedvéért 24-nek veszi, illetve ha nem veszi annak, akkorsem a TV frissítésére (60Hz) húzza fel pontosan, hanem csak 59 egész valamennyire.
Van az SVP-ben egy opció, hogy "frame blending to screen refresh rate", de ha ezt bekapcsolom reménytelenül megnő a hardverigénye. Ez van.
Valószinű a TV-kben viszonylag gyenge hardver van, ami épphogy elviszi azt az eljárást, amivel az adott TV javítja a képet. Illetve a TV-k sem pont 60Hz-re húzzák fel a képet... gyenge hardveren pedig ez hosszabb megakadást eredményezhet.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
PLaci58 #17593 üzenetére
Ez egy akkora hülyeség hogy az nemigaz, már bocsánat. Azért mert nem valódi 100Hz-es a TV, ugyan miért szaggatna a kép?!
A D5000-es Samsung bár csak 50Hz-es (nem valódi 100Hz), a kép NEM SZAGGAT és NEM RÁNGAT!
Ezt muszáj volt kiemelnem mert csomóan mindig ezzel jönnek.
A valódi 100 vagy nagyobb "Hz-es" TV-nél, ha van frame interpolation, a mozgás valóban finomabb, "folyósabb" lesz, de ettől még az 50Hz-es TV-knél nem szaggat a kép...
-
InfiniteReality
őstag
válasz
InfiniteReality #17543 üzenetére
Bocsánat, van náluk, de ha a TV tudja a DVB-C-t, akkor nem kell hozzá.
-
InfiniteReality
őstag
A legtöbb mozifilm nem 16:9-es hanem 2.35:1 vagy 2.85:1 (a pontos számokban nem vagyok biztos). Azaz lényegesen szélesebb mint a TV. A tényleg 16:9-es film kitölti a képernyőt, a szélesebb értelemszerűen nem.
Az 1080p 24Hz beállítás arra való, hogy megszüntesse a "judder" effektet, az ne legyenek akadozások a filmben. Ebben a beállításban az eszköz 24 Hz-en hajtja a TV-t és igy az szinkronban lesz a filmek FPS rátájával (ami eredetileg ugye 24).
Ha 60Hz-en nézel 24 képkockás filmet, előfordulhat a judder effekt.A filmek "szaggatott" mozgását ez nem küszöböli ki, csak "judder"-t szünteti meg.
Szaggatott mozgás kiküszöbölésére a film képkocái közé kell interpolálni újabbakat, így a kijelző eredeti frissitésének megfelelő FPS rátával fog menni a film (elvileg ez 60Hz). Ezt a drágább TV-k megoldják "chipőből" vagy az SVP nevű szoftver képes rá, ha elég erős hardver birtokosa vagy (sok ram, erős CPU, erős videokártya).
-
InfiniteReality
őstag
válasz
16gaborm #17501 üzenetére
A videokártya és a TV közé vegyél "rendes" kábelt. Nem kell 10.000 Ft-ba kerüljön, de ne is 1-2000 ft-os legyen. Valahol középtájt legyen a legolcsóbb és a legdrágább között.
Amire figyelj szerintem:
- A kábel legyen merev
- Vastag (ekkor szinte biztos hogy árnyékolt is)
- Aranyozott csatlakozós
- És legyen rajta ferritgyűrű
- Ránézésre látszódjon rajta h minőség (egymás mellé téve egy olcsó gagyival könnyű eldönteniA többi marketingmarhaság, úgymint duplaárnyékolás, gázzal töltött burkolat stb felesleges.
A STB és a TV közé gyakorlatilag mindegy milyen kábelt veszel, legjobb esetben is max 1080i jöhet rajta, azt pedig a legolcsóbb kábel is átviszi.
-
InfiniteReality
őstag
A UPC-hez mindenképp kell settop box (adják a megfelelő előfizetéshez), hiába tudja a TV a DVB-C-t lekezelni.
A képerány beállítása egyszerű, ha nem akar az ember elnyújtott figurákat nézni (normál TV képarányát a szélesvásznon), a D5000 beállítható úgy, hogy a 16:9 szélesvásznúba jelenik meg, a 4:3 pedig rendesen (igaz, nem tölti ki a teljes képet ekkor).
-
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Polllen #17350 üzenetére
Ha D4000-es TV-ről van szó, megnéztem a FAQ-t, és amit ott kiír fent az a bemenő jel adata, nem a megjelenítésé. Elképzelhető, hogy PC bemeneten engedi a nagyobb felbontást mint a TV sajájta, majd lekonvertálja.
Hogyan van összekötve a TV-vel a gép? DSUB? DVI->HDMI? HDMI->HDMI? Melyik bemenetre van kötve?
-
InfiniteReality
őstag
válasz
gyugyo79 #17345 üzenetére
Ha a HDCP jel hiánya vagy a hang a probléma, D sorozatnál a PC bemenetnek kinevezett (nálam D5000-en a HDMI1) csatiba kell dugni és úgy megnézni.
Mivel DVI->HDMI átalakitásnál nincs hangjel, így a TV az ilyen jelet csak ezen a bemeneten képes fogadni. Lehet ezen a bemeneten "megeszi" a DSUB->HDMI konverter jelét is...
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Lesliegold #17341 üzenetére
Nemtudom arra képes-e, alapból ugyanis nincs a MT-ben torrentkliens. Nem arra találták ki. A RouterOS (a RB-k saját linux alapú oprendszere - egyébként letölthető és PC-re vagy más vasra is feltehető) egy nagyon jól konfigurálható, sokrétű szolgáltatásokkal rendelkező cucc. Kisebb netszolgáltatók a gerinchálózatukon használják, de otthon is jó szolgálatot tehet.
WIFI-s netszolgáltatók nagy kedvence, mert van egy saját(!!!) wifis protokollja, amivel 10+ kliensre is lehet párhuzamosan(!!!) mondjuk HD-s youtube videókat lejátszani (5-6 felett a normál WIFI megdöglik folyamatos adatátvitel esetén).
Amúgy bizonyos mértékben a RouterOS is fizetős, sajna.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Baltazor #17336 üzenetére
Lehet van ahhoz a Toshibához dokkoló vagy port replicator, amin elképzelhető, hogy van DVI kimenet. Nem olcsó mulatság, de úgy kapod a legjobb eredményt (és talán olcsóbb mint egy DSUB-HDMI konverter ami ugyebár aktiv eszköz).
Legjobb megoldás ez lenne, mert nem kell aktiv eszköz konvertáljon (ha ugyanis létezik a fenti eszköz a géphez, egy speciális csatlakozón át biztosan ki van vezetve a HD3650ből a DVI jel is).
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Lesliegold #17328 üzenetére
És ha valakinek ennél is komolyabb és emellett minőségibb router kell + szeret szöszölni a beállításokkal, akkor MikroTik! Például az MT 750G-ben 600 MHz-es proci van (GL-ben 400MHz) és tud mindent.
Bővebb infó:
http://routerboard.com
http://mikrotik.com
http://wlan-ok.huWEB-es felületen, SSH és egy saját .EXE programmal (winbox) is lehet piszkálni. Ezutóbbi nagyon komoly felületet nyújt a beállítások módosítására.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Gabesz1019 #17320 üzenetére
Akkor nem késő
Köszi.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Gabesz1019 #17318 üzenetére
Én még fel se adtam, remélem nem késő
-
InfiniteReality
őstag
válasz
zs2994 #17300 üzenetére
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
Ha van még kérdésed, kérdezz konkrétat, s válaszolunk
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Csabesz75 #17290 üzenetére
A Linksys jobb minőség, de a TP-Link 3 antennás, ami igenis számít. Főleg akkor generál jó lefedettséget, ha az antennákat úgy forgatod el és állitod be, hogy 45 fokban mindegyiket egymáshoz képest. Tesztelve, bevált. Elképesztő eredményeket értünk el, az eddigi 2 antennás ősrégi Linksysekhez (WAP54G) képest. Igaz itt csak AP-król van szó, de WIFI tekintetében nincs nagy különbség router és AP között. Mindenképp jobb a 3 antennás megoldás.
-
InfiniteReality
őstag
-
InfiniteReality
őstag
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Csabesz75 #17275 üzenetére
A WIFI nem egy olyan megbízható és stabil kapcsolat, mint a kábeles. Nem a routerre ráirt szám (max sávszél) a kicsi, hanem a vételi körülmények miatt lehet olyan gyenge a WIFI jel (vagy annyi hiba van benne), hogy nem tudja folyamatosan produkálni a kellő sebességet.
Próbálgasd áthelyezni a routert, esetleg lecserélni egy N-es, 3 antennásra (a több antenna miatt képes jobban lefedni az adott területet).
Ha ez segít, marad a kábel... az a tuti
-
InfiniteReality
őstag
Vicces hogy mindenhol összetévesztik ezt a Hz-et a képfrissitéssel. Leginkább a TV-k mellé kirakott kis tájékoztatókon illetve az azokhoz megírt magyarázó brossúrán (tegnap a tescoban láttam
Hz - képfrissités, minél nagyobb ez a szám, annál többször frissíti a kijelzőn a képet. Jelenleg 50, 100, 200, 400, és 600Hz-es modellek léteznek
)
Megjegyzem, a plazma TV-ken eddig mindig láttam "villódzást", tipustól függetlenül.
-
InfiniteReality
őstag
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
Tényleg nem könnyű megtalálni sajnos. Bocsi
Kellene valami jól látható helyen szerepelnie ennek a cikknek, merthogy onnan a cikkből el lehet jutni a fórumra, de visszafelé? Ez még senkinek nem jutott eszébe?
-
InfiniteReality
őstag
Gondnak nem gond, de 100Hz vagy újabb TV-ken a mozgás folyamatosabb (van akinek ez bejön, van akinek nem). LCD-n eleve nem fogsz vibrálást érzékelni.
Kérlek olvasd el a topichoz tartozó cikket, ott leírja erre a "kamu 100Hz" kérdésre a választ egyik fórumtárs, aki nagyon sok infót összeszedett.
A folyamatos mozgás eléréséhez egyébként nem feltélenül kell venni drágább TV-t, elég ha erős géped van hozzá. Szoftveresen is megoldható ugyanaz.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
PLaci58 #17222 üzenetére
1K-s kábelen még nem láttam olyan feliratokat, 5K-s kábelen igen. Én 3 méteres kábelt vettem. Volt 2000-ért az volt a legolcsóbb, ránézésre is hulladék minőség.
Volt még 4-5000 ezerért, látszólag is jobb. Amit én vettem az 7000-be került (Hama, vastag, merev, árnyékolt, aranyozott, ferritgyűrű és ennyi) és rajta vannak a fenti feliratok kivéve a 3D-t. A legdrágább ebből a méretből valami 10ezer felett volt aminél azt volt a különbség, hogy dulpa árnyékolása van, a feje hajlitható oldalra, gázzal volt töltve a kábel burkolata és még kitudja mi. Na ezeket éreztem feleslegesnek és ezért nem dobtam ki rá több mint 10ezret.
Ezek alapján igyekeztem másoknak is tanácsot adni (a középáras kábellel nem fog mellényúlni).
Persze a felirat csak felirat, hozzászólásomban az egyéb minőségre utaló jelzőket ezért kapcsolja össze 'ÉS' a közép árral 'ÉS' a feliratokkal. Így vásárolva nem fog mellényúlni senki (szerintem). Míg ha megveszi a 600-1000 Ft-os kábelt, lehet hogy nem fogja megkapni azt a képminőséget, amire a rendszere képes lenne.
Másik topicban már kitárgyaltuk, hogy a gyengébb minőségű kábelen nem fog átmenni annyi adat, mint a jobb minőségűn. Igaz a HDMI digitális, de a közeg analóg, s van sávszélessége. A gyengébb tyúkbélen is létrejöhet a kapcsolat és HDMI 1.0, 1.1-nek megfelelő sávszélességen el is fog kommunikálni, de bizonyos dolgokhoz több adatot kell átvinni. Amire a gyengébb kábel már nem feltétlenül képes.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
Petyás #17223 üzenetére
Anynet megy a D5000-esen is. Az pont az, hogy bedugod és felismeri a netet (router mögött próbáltam, kapott IP-t, ki is ment a netre nézelődni firmware után).
Allshare az hogy ha a gépre teszel egy spec programot és azzal megosztasz filmeket, a TV látja és le is játssza őket.
Alapból kezel USB-s winyókat és lejátssza őket a TV.
A D5500 hogy SmartTV a menüje, más az elrendezés, van benne böngésző, de pl Skype az nincs. Pontosabbat sajnos nemtudok mondani.
Én nem használnék TVn böngészőt, arra ott a számítógép vagy a laptop. -
InfiniteReality
őstag
5000-esem van, és ha nem keresem a szememmel, észre sem vehető! Egyedül a nagyon sötét jeleneteknél látható (amikor fullsötét a kép a TV kikapcsolja arra a rövid időre a háttérvilágitást). De mint mondtam, nem zavaró (legalábbis nálam).
Gondolom túl nagy eltérések nem lehetnek. Ha pedig NAGYON látható (értsd: nem csak sötét képen is világosabb illetve fehér foltok vannak a képernyőn), akkor pedig 3 napon belüli csere. A boltban vagy kibontathatod és kipróbáltathatod megvásárlás elött, vagy nem. Hogy őszinte legyek, én se szivesen csomagolnék ki egy ilyen TV-t tudva, nem biztos hogy megveszik. Mert utána a következő vásárló meg azért nem viszi el mert bontott...
Az 5000 és az 5500 között elvileg csak az a különbség, hogy az 5500-asnak más a menüje, több funkciója van (megkapta a magasabb tipusok SmartTV rendszerét és a szolgáltatások egy részét). Ezt leszámitva ugyanaz mint a D5000.
-
InfiniteReality
őstag
Egyetértek. Olyat válasz ami adott méretből nem a legdrágább de nem is a legolcsóbb. Lehetőleg vastag legyen, nem árt ha aranyozott és van rajta ferritgyűrű. Minden más egyéb (úgy mint gázzal töltött burkolat, dupla árnyékolás stb) erősen marketing maszlag csak. Ha nincs ráírva hogy HDMI 1.4, de a fentieknek megfelel + találsz rajta olyan feliratot vagy feliratokat, hogy:
- 4000+ vagy 4k+ resolution
- 3D
- deep colors
- High Speed...akkor nyugodtan megveheted, a kábel minősége kielégítő lesz. Annyi hogy a 3D-hez elvileg muszáj az 1.4-es kábel, tehát a 3D felirat önmagában is garancia a minőségre (valamint arra, hogy a többi "feature"-t is tudja).
-
-
InfiniteReality
őstag
válasz
candyman83 #17192 üzenetére
A D5000-esemet pont ennyiért vettem a 220V boltban a nyugatvég áruházban (Westend)
Bocs a "reklámért".
-
InfiniteReality
őstag
válasz
kalmancsehi #17087 üzenetére
Gyakorlatilag mindegy milyen képet küldesz rá egy TV falon, a TV-k alapbeállitása többnyire túlkontrasztos, túlszinezett. Én is kipróbáltam MKV-val de nem sok értelme volt.
Inkább csak nézegesd kicsit, tetszik-e a képe, s ha tetszik vedd megErős géppel lehet igazitani a mozgások finomságán, amit a drágább TV-k eleve tudnak. A D5000 elég "fapados" nincs benne 3D, böngésző, csiribirizabszalma. Egyszerűen egy jó képminőségű TV ami monitornak is alkamas és nem is túl drága.
Élettartamról nem tudok nyilatkozni, de technikailag a LED-ek tovább kell birják mint a fénycső. Ismert jelenség a fénycsöves megvilágítású LCD-knél, hogy évek alatt a háttérvilágitás ereje csökken. LED-nél ilyen nincs.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
kalmancsehi #17079 üzenetére
D5000-ről csak jót tudok mondani. A Clouding nem olyan nagy cucc, ha nem keresed direkt a szemeddel. Csak fullsötét képnél látszik nagyon, amúgy nem zavaró. A panel lottóról nem tudok nyilatkozni, meg se néztem milyen van az enyémben
Majd megnézem mikor felkerül a falra, nincs kedvem leemelni az asztalról.
Játszani jó, képminősége nagyon szép (miután kicsit igazítasz a gyári túlkontrasztos, túlszinezett értékeken).
Az up/downscaling játéknál egész jó, kipróbáltam többféle felbontásban is. Viszont filmnél (ha PC-t használsz forrásként), elég nagy a valószinüsége, hogy a videokártyád / a lejátszóprogram fogja felkonvertálni a filmet, így érdemes ezek minőségére is odafigyelni
-
InfiniteReality
őstag
Nemtudom kinek újdonság, de felmerült már kérdésként, tehát meg tudom erősíteni, a D5000 (és nyilván az újabbak is) tudják a 24p-t. Azaz képesek 24 Hz-en frissíteni a képet, ha olyan jelet kapnak (én ehelyett inkább SVP-t használok
).
-
InfiniteReality
őstag
válasz
engine88 #17039 üzenetére
Játéknál a "trágya képminőség" szerintem azt jelenti, hogy annak bizony olyannak kell lennie. Filmeknél van értelme a képjavító eljárásoknak, játéknál nem sok. Bár egy kicsit plasztikusabb lesz a játék képe, de ez egyben hátrány is (sok részlet elvész).
Én mostanában játéknál mindig átállítom Game Mode-ra. Azt hiányolom csak, hogy a távirányitóval nem lehet ezt 1 gomb megnyomásával váltogatni...
-
InfiniteReality
őstag
válasz
balage. #16978 üzenetére
Szerintem egy TV falon nézd meg, milyen a képe a többihez képest, és így dönts. Illetve olvasd el az ehhez a fórumhoz tartozó leírást a D szériáról, sok segítséget megad.
A D5000-sről annyit lehet elmondani, hogy nem "valódi" 100Hz-es, "csak" 50, de ettől függetlenül nagyon szép képe van, játékra is alkalmas (én monitornak is azt használom), filmeket is szépen jeleniti meg. Megéri az árát szerintem.
-
InfiniteReality
őstag
Tévedés, kicsit jobban olvass utána. A +D és a nagyobb felbontások, valamint a "mélyebb" szinek átviteléhez olyan kábel kell, aminek kicsit nagyobb a sávszélessége, mert a többlet adatot 2 csatornán viszi át a HDMI. Pont mint a DVI dual-link.
A legolcsóbb vacak kábelen csak az 1080i megy át, az 1080p már nem.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
InfiniteReality #16882 üzenetére
Viszont a színek meg szebbek lesznek a képjavítók visszakapcsolásával. Vagy csak kikapcsolt áramkörök mellett tovább kellene igazítani a színeken.
Mindenesetre a backlight 14 és 20 között óriási különbség van a fogyasztás tekintetében. Talán ez befolyásolja legjobban.
Az előző hozzászólásomban kicsit rosszúl írtam, nem a fényerőt állítgattam, hanem a backlight-ot (háttérvilágitás erőssége).
-
InfiniteReality
őstag
Érdekes megfigyelni, hogy a D5000-esben lévő képjavító áramkörök mennyi apró részlettől "kímélnek meg" minket. Ha game mode-ba rakjuk a TV-t kikapcsolja az összes képjavítót. Így jelentősen csökken a bemeneti késés (mondjuk én nem nagyon érzem a különbséget) és részletgazdagabb lesz a kép. Érdekes, hogy filmeknél is ez a szitu.
Viszont maga a Windows képe pocsék lesz, különösen a betűk. Pl pont itt a fórumban a szürke háttér elött fekete betűk alig olvashatóak. Elszürkülnek, illetve fehér "köd" jelenik meg körülöttük. Game mode-ot kikapcsolva szép és olvasható lesz az egész.
Kicsit próbálkoztam a beállításokkal is. Ha a kontrasztot leveszem 80-ról 70-re, a fényerőt pedig 14-ről max-ra veszem, ugyan kiégeti a szemem, de megszünik a felhősödés a betűk körül és egész olvasható lesz a kép. Szóval érdekes, amit a képjavító áramkör művel a képpel.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest