Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 12T - egytucat
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
Dragon8200 #159304 üzenetére
Ahogy írod, szerviz.
-
Celtis
veterán
Alapvetően nem a fizikai távirányítóra gondoltam, hanem a csatlakoztatott készülék irányításának a módjára. Ez lehet a CEC (HDMI kábelen) vagy az univerzális távirányító funkció, amikor maga a tv távirányító infrán vezérli a boxot (már ha jól értem).
Ha nincs a fizikai távirányítón műsorújság gomb, akkor persze nehéz lesz előhozni. Ebből a szempontból a hagyományos, sokgombos távirányító lehet, hogy megoldás lesz.
Maga a táv működni fog a tv-vel, de nem biztos, hogy a guide gomb azt fogja csinálni, amit szeretnél. Magam is tapasztaltam, hogy tv függő a CEC-en támogatott gombok köre. Volt egy régi Sony tv-m, az mindent elküldött CEC-en, a "Guide" gombot is. A helyette vásárolt LG nagyjából csak a navigáció és hangerő gombnyomásokat küldi, még a számgombokat sem. Sajnos ezzel nem lehet mit kezdeni -
Celtis
veterán
válasz
RandomName #159278 üzenetére
Inkább valami jogi oka lehet. Maga a tv tudja, de szerviz menüben le van tiltva.
-
Celtis
veterán
válasz
coolpet #159269 üzenetére
Nem arra gondolok, hogy elmegy az áram, csak jön valami tüske.
Nekem a monitorom csinál néha ilyet, ha az egyik közelben lévő halogén izzót kapcsolom.
Illetve ARC-on fordultak elő pillanatnyi hang kiesések hasonló esetben.
De ezeknél mind a HDMI kapcsolódásnak is szerepe volt szerintem. Úgy értem azon ment be a zavar. Tudom misztikusan hangzik, de most ne menjünk bele...Ha elég gyakran jelentkezik a probléma, akkor próbáld meg, hogy HDMI-n nem csatlakoztatsz semmit, csak LAN vagy még inkább wifi és streaming forrás. Ebből talán kiderül valami. Arra számítok, hogy így nem fog elsötétülni.
-
Celtis
veterán
válasz
coolpet #159266 üzenetére
Ha a két tv-n egyszerre történik ez (le tudod ellenőrizni?) akkor lehet külső hálózati zavar akár. Egy pillanatnyi feszültségingadozás is okozhat ilyet, akár egy lámpa fel vagy lekapcsolása. Figyled, hogy történik-e ezekben a pillanatokban valami a lakásban.
Az a hang valami tök más lesz, esetleg a lejátszó app hibája.
-
Celtis
veterán
válasz
kereszthury #159261 üzenetére
A YT-on keress rá a "samsung tv horizontal lines fix" -re. Lesz egy csomó videó.
Ha ez a helyzet, az kijelző hiba, de némi szerencsével a kijelzőre menő szalagkábel egyes érintkezőinek leragasztásával ideig-óráig javítható.Mondjuk egy élmény lesz a 75-ös tv-t szerelni.
-
Celtis
veterán
Nem mindegy, hogy univerzális távirányító vagy CEC funkció, ami vezérli a boxot. Utóbbi esetben lehet, hogy másik típust kiválasztva működik az a gomb is. De CEC esetén nem tudsz belenyúlni a gombok működésébe. Nekem a régi (10éves) Sony-m elküldte CEC-en a guide gombot is, a mostani LG-m a szám gombokat sem.
-
Celtis
veterán
válasz
Pityu. #159197 üzenetére
Pedig jó módszerrel próbáltad.
De mivel alap LCD tv-ről van szó, a háttérvilágítás jól láthatóan átszűrődik fekete képtartalom esetén is. Kapcsold be sötétben a tv-t. Ha szürkén világít a képernyő, akkor a háttér jó. ha tök sötét marad, akkor rossz.Ha hátteres, akkor meg tudod javítani?
-
Celtis
veterán
válasz
Soulfly842 #159178 üzenetére
A tv nem látja a windows smb fájlmegosztást. DLNA média megosztást kell beállítani, ahogy csináltad is.
-
Celtis
veterán
válasz
csonkadavid #159153 üzenetére
Eleve alulra szereltem fel a kamerát, mert felül nagyon bután néz ki. De ugyanolyan relatív pozícióban van a képernyőhöz képest, tehát mindegy, hogy alul van vagy felül.
Ha előrébb és messzebb raknám a képernyőtől, akkor kevésbé torzulnának a színek és látná a kamera az egész felületet, ez igaz. Viszont ez nálam nem adja ki esztétikusan és mivel mozgatható a tv konzol, a pozíció sem lenne stabil.
Jelenleg Solid módban használom, alacsony szaturációval. Nem mondom, hogy hibátlan, de már egész hazsnálható. Egy matt takaróban gondolkodom, mert persze a képtartalom átlagolása nem jó.
Ja, a support hetek óta rá se bagózik a panaszomra. Nem egy korrekt társulat.De köszönöm az ötletet. Lehet, hogy kipróbálom.
-
Celtis
veterán
válasz
Roland861010 #159121 üzenetére
Ilyen govee T2-t használok. Nem vagyok elégedett vele. Talán OLED-del jobbam működne a jobb betekintési szög miatt. Illetve ha csak a konzolhoz kell, akkor talán egy HDMI-s rendszer is megfelelne neked.
A govee-t kipróbáltam statikus háttérfény módban és arra jutottam, hogy filmnézéshez szükséges a háttér fényerejének változtatása a képtartalom függvényében. Különben vagy a sötét jeleneteknél zavaróan erős a háttérfény vagy pont a vakítóan világos képtartalmaknál lesz láthatatlan és hatástalan.
-
Celtis
veterán
válasz
Poccc97 #159119 üzenetére
Azt senki nem tudja, hogy a te ízlésed szerint mi a jó és szép. Az rtings nagyjából korrekt beállításokat szokot javasolni.
Ha a motion alatt azt érted, hogy az ismerősödnél folyamatosabb a filmben a mozgás, akkor az egyrészt pont azért is lehet, mert gyengébb a tv-je (ez ilyen fura dolog) másrészt a mozgás beállításokban a judder vagy magyarul talán torzításcsökkentés nevű csúszkával tudod ezt elérni.
Focimeccsen a ladba élességét pedig ugyanott a másik csúszkával elmosódáscsökkentés(?) tudod javítani.(Remélem jó elnevezéseket írtam, már nem láttam egy ideje)
-
Celtis
veterán
válasz
Soulfly842 #159093 üzenetére
Akkor remélhetőleg majd az újjal is elégedett leszel.
-
Celtis
veterán
válasz
Soulfly842 #159091 üzenetére
Az AU két évvel régebbi modell. Kérdés, hogy az újabb jobb vagy még inkább olcsósított. Mindkettő abszolút belépő kategória. Sokat ne várj tőlük. Lehet a 10 éves tv-d képminőségét nem érik el.
-
Celtis
veterán
válasz
Soulfly842 #159067 üzenetére
Honnan vetted, hogy az USB2 miatt csúszott el a hang? Mi köze hozzá?
Az USB2 sebessége bőven elég a legnagyobb sávszélességű filmhez is. -
Celtis
veterán
válasz
bigyoka1981 #159052 üzenetére
Aha. Ez nem segít?
-
Celtis
veterán
válasz
bigyoka1981 #159050 üzenetére
Bolti módban minden maximumra van tekerve. Továbbá bármit elállítasz, az egy idő után visszaáll. Teljesen alkalmatlan otthoni használatra.
Ha neked ezek a természetellenes túlszaturált színek és a brutális fényerő tetszenek, azt otthoni módban ugyanúgy be tudod állítani. A kiemelt képmód lesz a barátod. -
Celtis
veterán
válasz
bigyoka1981 #159046 üzenetére
Furdal a kíváncsiság, mi a fenének akarja valaki bekapcsolni a bolti üzemmódot?
-
Celtis
veterán
válasz
AldoWinnfiel #159040 üzenetére
Áramtalanítás egy fél percre.
-
Celtis
veterán
válasz
Roland861010 #158975 üzenetére
Majd nézd meg a képernyő tisztaságát. Nekem anno full tenyérlenyomat volt körben, ahogy a hátlapot visszarakták.
Ha dzsuvás, küldheted is vissza takarításra. -
-
Celtis
veterán
válasz
MaDDoXX #158902 üzenetére
Nyilván az MM eladókat folyamatosqn tákoztatják a szervizek a meghibásodási statisztikákról.
Esetleg nem samsung feliratos pólóban volt az "eladó"?
Amúgy is hülyeségeket mondanak. Enegm majdnem egy mosogatógépről beszéltek le, hogy nincs rá elég garancia, különösen a vízkárra. Aztán kiderült, hogy a jótállás 10 év, a vízkárra meg élettartam biztosítás van. Pedig ezek olyan paraméterek, amit ő is tudhatna, és nem meghibásodási, amiről fingja sem lehet.
BTW a TCL miniledes tv-ket most piszok jó áron szórják ki 5 év garancia kiterjesztéssel.
-
Celtis
veterán
Általában vagy a tv vagy az adott készülék HDMI CEC menüjében külön beállítható, hogy a bekapcsolás engedélyzette legyen-e vagy sem.
Persze ha nem CEC-en, hanem univerzális távirányítóként vezérli a készülékeket, akkor ez nem beállítható.Mások vagyunk, neked idegesítő, hogy az erősítő bekapcsol a tv-vel, nekem meg elengedhetetlen. Valahogy nem vágyom hallani a tv doboz hangját.
-
-
Celtis
veterán
válasz
Krystal_s #158829 üzenetére
Attól tartok, hogy a képminőség szempontjából leginkább elhanyagolható részlet miatt aggódsz. Nem okoz ez semmiféle képromlást egy átlagos készüléknél.
A tv adás minőségét leginkább a szolgáltató határozza meg. Ha fontos a minőség, szerintem a MindigTV földi adása a legjobb. Másfelől a HD tv adások nem fullHD felbontással rendelkeznek, tehát egy fullHD tv-nek is fel kell skáláznia, de ezt nem egy átlag tv műsoron fogják észrevenni, különösen nem egy 46-50-es tv-n 3-5 méter távolságból.Ha amúgy sem samsungot akarnak, akkor inkább a milyen tv-t vegyek topikban érdeklődj.
-
Celtis
veterán
válasz
ρσгτσ #158809 üzenetére
Ez nem a második tv csereutalványa?
Jut eszembe, amikor anno a KS7000-be beleugrottam, akkor az első kettő hibás volt, és viszza kellett vinnem őket az MM-ba. Akkor még nagyon örültem, mert mentek lefelé az árak és a végén jóval olcsóbban jutottam az eredetileg kiválasztott tv-hez. Aztán jött a feketeleves.
Azóta azt hiszem, hogy ez egy jel volt. Már az első, de legkésőbb a második selejt után el kellett volna engednem a típust. -
Celtis
veterán
válasz
Roland861010 #158805 üzenetére
Pl. onnan, hogy megszűnt a hiba.
-
Celtis
veterán
válasz
Maksifül #158802 üzenetére
A vevő a hibás termékkel az azt értékesítő kereskedőhöz vagy közvetlenül a szervizhez fordulhat, alapesetben javítást várhat el. Olykor azonban rögtön kiderül, hogy az árucikk nem javítható. A felesleges költségek és az időhúzás elkerülése érdekében az új előírások szerint az első meghibásodás esetén nem javítható termékeket a vállalkozás 8 napon belül köteles cserélni. Ha a cserére nincs lehetőség, azonos határidővel a vételárat kell visszafizetni a vevőnek.
Ha a termék hibája szervizben orvosolható, 15 napon belüli javításra kell törekedni. Ha ez mégsem tartható, a vevőt legkésőbb a tizenötödik napon értesíteni kell arról, hogy előreláthatóan meddig kell még várnia. Ha 30 napon belül sem sikerül megjavítani a hibás terméket, akkor 8 napon belül ki kell cserélni azt, vagy vissza kell fizetni a vételárat. A kereskedő szintén cserélni köteles a terméket, ha azt a jótállási ideje alatt már háromszor javítani kellett. Ebben az esetben is pénzvisszafizetéssel váltható ki a pl. készlethiány miatt ellehetetlenülő csere.
Azt én teszem hozzá, hogy a vételár levásárlásra nem kötelezhető a vevő. Emiatt nem kell "trükközni". -
Celtis
veterán
válasz
Mia-ú #158642 üzenetére
Az androidos Philips tv-n a Főmenü > Beállítások > Eszközpreferenciák->Elérhetőség menüben van lehetőség csökkent látó- vagy hallóképességű személyeket segítő speciális funkciók aktiválására. Tudtommal a betűméretet is be tudod ott állítani.
Lehet, hogy valójában az igényeidnek tökéletesen megfelelő tv-d van, csak még nem jöttél rá hogyan kell használni.
-
-
Celtis
veterán
válasz
Roland861010 #158619 üzenetére
Tetszik, nem tetszik a kijavítás az elsődleges, ha egyáltalán a tv készülékben van a hiba oka.
-
Celtis
veterán
válasz
B.Ricsike #158576 üzenetére
Kijelző panel csere. Kérj ajánlatot a márkaszerviztől. Sok más opció nincs, hacsak az ebay-en nem találsz kijelzőt és ki nem cseréled magad. A készülék árával összemérhetőre tippelem a javítás árát, de ne legyen igazam. Jó esetben csak a fele.
Legközelebb köss biztosítást. -
Celtis
veterán
válasz
Bandeee82 #158524 üzenetére
Volt bizony.
Ami egyedi vagy személyes adat, azt kitakartam.Ha kapsz egy ilyet, akkor nyugodtan odaadhatod nekik az átvételi igazolást, ert ez is igazolja, hogy náluk van a készülék.
Ha esetleg majd az egész után felhívnak, hogy kárpótlásul valami ajándékot szeretnének küldeni neked, akkor hajtsd el őket a k. nénikéjükbe. Még az is egy utolsó szemétség a részükről. Nekem egy szemtakarót küldtek ezek a parasztok. Még nekem volt költség, hogy visszaküldjem egy kedves levél kíséretében.
-
Celtis
veterán
válasz
ρσгτσ #158511 üzenetére
Az Oktogon szervizzel volt tapasztalatom. Nincs dobozuk. De megjegyzést tettek rá, hogy miért nem tartottam meg én.
Amúgy elviszik doboz nélkül. Hacsak nem a konyhaasztalon javítják.
Nekem első körben volt egy ilyen alaplapcserém. A tv hátulját úgy pattintotta vissza a szerelő, hogy vastagon végigtapogatta körbe a kijelzőt. Soha nem tudtam letakarítani a zsíros mancsnyomokat.Ehhez képest, amikor utána a Sony shopban egy kicsomagolt tv-t vettem, el is olvadtam, amikor az eladó cérnakesztyűt vett mielőtt nekiáltt mozgatni és dobozba rakni a tv-t.
-
Celtis
veterán
válasz
MaxxDamage #158495 üzenetére
Általában így néznek ki.
-
Celtis
veterán
válasz
MaxxDamage #158479 üzenetére
Szerintem a táv hülyéskedik. Többféle módon is ellenőrizheted. pl.
- vedd ki ideiglenesen a távirányítóból az elemet.
- amikor villog a tv-n a LED, a telefon kamerájával nézd meg a távirányító orrát. Ha az ad, akkor látod a villogását a kijelzőn. -
Celtis
veterán
válasz
uffneked #158472 üzenetére
Hát ez az. Milyen alapon?
Itt a sztori -
Celtis
veterán
válasz
Bandeee82 #158425 üzenetére
Ha ragaszkodsz a csereutalványhoz, az nyilván még el fog húzódni, ha ezeken a gyökereken múlik. Utána viszont egy sokkal jobb érzés lesz.
A helyedben küldenék egy újabb emailt még ma. Hivatkozva a fogyasztóvédelmi jogszabályokra és arra, hogy a hiba bejelentésétől már 60 nap is eltelt, felszólítod őket, hogy részedre a csereutalványt haladéktalanul küldjék meg. Amennyiben ez 5 munkanapon belül nem kapod meg, akkor a bejelentés teszel a fogyasztóvédelmi hatóságnál fogyasztóvédelmi jogszabálysértés miatt.
És ha nem válaszolnak érdemben, akkor ténylegesen meg is tenni a bejelentést. A békéltetést meg felejtsd el.
-
Celtis
veterán
válasz
Bandeee82 #158422 üzenetére
Nem akarnak majd adni csereutalványt arra hivatkozva, hogy átvetted a megjavított tv-t.
Messze nem vagyok jogász, de az átvételi elismervényre írd rá, hogy fenntartod az igényedet a téged megillető csereutalványra.
A tisztább megoldás, ha megtagadod a készülék átvételét. -
Celtis
veterán
válasz
Bandeee82 #158368 üzenetére
A békéltetőtől mit akarsz? Az vita rendező fórum. Ráadásul mire elkezdenek foglalkozni az ügyeddel, már rég visszakaptad a tv-t.
A fogyasztóvédelemnél kell panaszt tenni a törvénysértés miatt.BTW, ha pénzt akarsz látni, akkor tagadd meg a javított készülék átvételét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SoundBlaster X-Fi
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Automata kávégépek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- The First Berserker: Khazan
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Router gondok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest