Hirdetés
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- MediaTek Helio G50-nel futott be a Tecno új belépő ajánlata
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz Rp526 #103022 üzenetére
Csak szerinted...
A HDMI szabványok nem a kábelekre vonatkoznak. Nincs 1.4-es vagy 2.0-ás kábel.
Olvasnivaló.Az igaz, hogy megjelent egy új kategória, a "Premium High Speed HDMI Cable", de a "High-speed with Ethernet" is elég 4K-hoz. Még egyszer, a többi csak parasztvakítás, aminek sokan bedőlnek.
-
Celtis
veterán
válasz Extracsaba #103105 üzenetére
Ha nem te okoztad ezt valamilyen gondatlan mechanikai behatással, akkor semmi okod aggodalomra. Rossz a tv. 3 napon belül vissza kell vennie az eladónak. Ne itt kérdezősködj, hanem hívd az emag ügyfélszolgálatot.
-
Celtis
veterán
válasz Extracsaba #103113 üzenetére
Marhaság. A vak is látja, hogy ez a kijelző fizikailag sérült.
Ne bohóckodjatok már itt az üzleti móddal meg szerviz menüvel. -
Celtis
veterán
válasz Extracsaba #103113 üzenetére
Egyszerűbb lenne, ha leírnád hogy valójában mi történt a TV-vel, mert elég nehéz elhinni, hogy szólt a zene és egyszer csak ilyen lett a képe.
-
Celtis
veterán
válasz Extracsaba #103116 üzenetére
Ezt távirányítóval max úgy tudod elérni, ha hozzávágod a kijelzőhöz.
Valamiért az az érzésem, hogy az igazság nincs minden részletében kifejtve. Volt valami előjele, hallottál vagy láttál valamit? Amikor elkezdtél játszani a távirányítóval, nyilván valami más képtartalom is megjelent. Vagy úgy nyomkodtad, hogy nem is nézted a TV-t? -
Celtis
veterán
válasz Zoli83 #103141 üzenetére
A local dimming különbségnek pont sportnál az égvilágon semmi jelentősége nincs. Lehet, hogy egyébként is kikapcsolnád.
Tehát szerintem a KS7000-rel sokkal jobban jársz, az a 12 centi számít ám.VISZONT!
A legnagyobb kínja ezeknek az LCD-knek, hogy csíkos, foltos képük. Ezt jellemzően nem veszed észre, kivéve pont focinál és forma-1-nél, de főleg a focinál. Ha nem egyenletes a háttérvilágítás, amikor a kamera követi az eseményt és gyorsan svenkel, az egybefüggő focipályán szinte előugranak ezek a foltok. Mintha koszos lenne a képernyő. Így is hívják: Dirty Screen Effect.
Én ettől kapok agybajt. Rettenetesen zavar. Ha visszaolvasol, láthatod, hogy egy komoly Sony TV-t ezért cseréltem vissza és a nálam járt 65KS7000 is szenvedett ettől a hibától. Mondjuk a nálam járt 60KS7000 elfogadható volt ebből a szempontból. Pont ezért fázom most újra 65-öst választani. -
Celtis
veterán
válasz belan #103279 üzenetére
A fogyasztásnál jóval fontosabb a jó betekintési szög.
Úgyis fogalmazhatnánk, hogy az OLED szinte minden paraméterében lényegesen jobb, mint az LCD, kivéve az árát (na jó max fényerőben nem, de én pl úgyis megvagyok ha nem süti ki a szememet a TV.) Ha egy árban lennének, nem is lehetne eladni LCD-t szerintem. -
Celtis
veterán
Na, lehet, hogy tényleg 3 a magyar igazság. Most üzemeltem be az utóbbi hetekben vásárolt 3. KS7000-t, és kivételesen jónak tűnik. Se csík, se folt. Az áráról nem is beszélve. Egy kisebb TV árát takarítottam meg ezzel, hogy a korábbiakat visszavittem
-
Celtis
veterán
válasz Hmmm1 #103563 üzenetére
Olvass vissza. Leírtam részletesen a sztorimat a különböző hibás KS7000-rekkel.
Ez sem tökéletes, focimeccsen azért kiérződik egy kis DSE, de még együtt lehet vele élni. A feketét még annyira nem néztem, de szerintem felhősödik rendesen, de az kevésbé érdekel. Ennyi pénzért jó vétel.Mozgás megjelenítésnél alapból az auto motion elmosódás csökkentést 3-asra vettem.
Az tűnt fel, hogy időnként szaggat a kép. Lehet, hogy a forrás miatt volt (HTPCs Sat TV), de korábban ilyen nem volt. Miután teljesen kikapcsoltam ezt a motion okosságot, nem vettem észre szaggatást többet. -
Celtis
veterán
válasz neojohn #103610 üzenetére
Ugyan nem tudom miért lehet feltétlenül szükséges a quantom dot, de neked legyen mondva.
A 8000-es háttérvilágításban tud többet (local dimming). Általában azt lehet mondani, hogy nem éri meg a felárat. Minimális a különbség.
Nézz körül az Iponnál A 60-as KS7000 olcsóbb mint az 55-ös. 363ezer. A nagyobb TV több élményt ad. Ez az igazi különbség.Az íveltet itt még szerintem nem ajánlotta senki. Könnyen lehet, hogy jövőre kikopik mint a 3D.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz DragoonFly #103619 üzenetére
Ezt a TV nem tudja letölteni a netről? Vagy csak később lesz ott elérhető?
-
Celtis
veterán
Azért ez a KS7000 példány is messze van a tökéletestől. Baromi felhős, de jobbat úgysem kapok ennyiért, meg tök fekete képet amúgy sem nézek gyakran.
-
Celtis
veterán
válasz Hmmm1 #103664 üzenetére
Érdekes, hogy a korábbi 60-asnak az egyik pontban a brutális bevilágítása mellett (összeszerelési hiba lehetett) másutt is voltak ilyen egyenetlenségei a feketében.
A 65-ös meg olyan homogén feketét produkált, hogy csak na. Viszont ott a világos részek voltak foltosak.
Ezen megint a világos felületek elég homogének (focimeccs szódával elmegy), de a fekete megint felhős. Mondjuk csak akkor észrevehető, ha valami kis kiterjedésű világos felület van a tök fekete képernyőn. Tipikusan vége főcím és stáblista. Ez viszont annyira nem érdekel. Szerintem ebből a technológiából ilyen spórolási faktorral - mint pl. a gyurmagolyókkal felragasztott hátlap - sokkal többet nem lehet kihozni. -
Celtis
veterán
válasz Hmmm1 #103666 üzenetére
De ha a bejövő jelben nem folyamatos a mozgás, azzal mit kezdjen a TV? Most néztem 4K youtube videókat. Pár úgy döcög, hogy fáj nézni. A többség viszont sima. Ez nem a TV hibája.
Nézd meg a videót, amit belinkeltem. Ott látod, hogy mi a rossz, és az sem akad. Hát még a KS7000, ami jól kezeli a 24p-t.
-
Celtis
veterán
válasz Imi1981 #103674 üzenetére
Ugyanúgy volt beállítva az összes TV. Alacsony local dimminggel. Nem arra gondolok felhősödés alatt, hogy csak részben van megvilágítva a háttér, tehát egy felirat esetén annak a szélességében van egy világosabb sáv.
Arra gondolok, hogy ami meg van világítva, de amúgy fekete lenne, az nem egyenletes, hanem itt-ott foltos. De nem vészes egyébként. -
-
Celtis
veterán
válasz Hmmm1 #103732 üzenetére
A mozgás felbontásnak (elmosódás) és a 24p helyes megjelenítésnek (judder free) semmi köze egymáshoz.
A 24p judder free arról szól, hogy mind a 24 képkocka ugyanannyi ideig jelenik meg a képernyőn. Ha egyik kicsit hosszabb a másik kicsit rövidebb, akkor egyenetlen lesz a mozgás, de nem szakadozik.
Egyszer már belinkeltem a részletes magyarázatot szemléltető videóval.
Egyébként moziban is tisztán látható a 24p darabossága.Az elmosódás meg arról szól, hogy a mozgó részletek nem élesek, elhomályosodnak. Itt van elmagyarázva.
Légy szíves most már olvass is, ne csak kérdezz.
-
Celtis
veterán
válasz Hmmm1 #103738 üzenetére
Milyen kép töredezik összevissza, miről beszélsz?
Pont amit belinkeltem ott van lassítva is, hogy mit jelent ez a jelenség, hogy megértsd. Utána egymás mellett két TV-n párhuzamosan ugyanaz a jelenet. az egyik helyesen játssza le a 24p-t a másik judderrel. Ha jól értelmezem az Rtings tesztjeit, akkor a KU6000 nem tud judder free 24p-t. (Mjad PuMbA kijavít ha nem így van.)Szóval a videón a bal oldali a KU6000, a jobb meg a KS7000. Mit akarsz még?
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz mézespálinka #103916 üzenetére
Mivel a panel fizikai felbontása adott (4K), felskálázás nélkül csak a képernyő közepén egy kis téglalapban látnád a kisebb felbontású videókat.
Magyarul nem kikapcsolható. -
Celtis
veterán
válasz Rp526 #103923 üzenetére
Ha normál nézési távolságból egyáltalán látod a 8 millió pixel közül hiányzó egy (vagy két) darabot, és zavar, akkor vidd vissza. Arra viszont készülj fel, hogy visszakapod a pénzed és viszlát. Nem fogják kicserélni ha elfogyott a készlet.
Én pontosan így jártam az MM ügyfélszolgálattal. Hiába jártam a nyakukra, hogy a hibás TV helyett adjanak valamit hasonló áron, rá se bagóztak. -
Celtis
veterán
válasz Tommy525 #103932 üzenetére
Az Auto motion plus-t tedd egyedire és told fel mind a két csuszkát maximumra, a LED tiszta mozgást meg próbálgasd, hogy melyik állásban felel meg jobban. Bekapcsolva kevésbé mosódik el, de érzékeny szeműek vibrálást tapasztalhatnak.
Valószínűleg a méretet nem szoktad még meg, mert kizárt, hogy az a Philips ilyen paraméterekben jobb legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest