Új hozzászólás Aktív témák

• ArthurShelby

addikt

válasz Lami66 #15313 üzenetére

Akkor érted meg mi értelme van és miért fontos a gdpr, amikor olyan országban élsz, ahol nincs.

Kínában, amerikában, vagy ausztráliában full más. Pl ausztráloknál aláírsz egy random emberrel egy bérleti szerződést, és másnap már hív az ottani vodafone (és az összes többi otthoni/rezsi szolgáltató), hogy szerződjél le velük, úgy, hogy már minden adatot tudnak rólad. Valahol nagyon kényelmes, de ugyanakkor ijesztő is.
    Vagy ugyanúgy ott vannak az internetes sütik.

bárhol készülhet rólam videófelvétel, amit aztán bárki felrakhat a netre
    Ez nincs így. Egy társasház osztatlan közös tulajdonában lévő folyosójára sem tehetsz kamerát, amit egyébként csak te használsz, és ráccsal 50 éve el van neked kerítve.
    Ugyanígy egy privát beszélgetést sem rögzíthetsz jogilag. A térfigyelő kamerákat sem kezelheti bárki, csak a jogilag illetékes. De ha közzéteszed az autó menetrögzítő felvételét azon sem lehet rendszám.

Nem azt mondom, hogy én szent vagyok és így minden jó, de én úgy látom, hogy rosszabb lenne (túl sok mindem elszabadulna), ha nem lenne gdpr.

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

Új hozzászólás Aktív témák