Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
Új hozzászólás Aktív témák
-
KPepe
senior tag
Na, elég érdekesre sikeredett a Barbarian Invasion - demo természetesen. Az első történelmi csatát lenyomtam, háát...
Valahogy átjutottam az Onager-ekhez, ledaráltam az őröket, meghalt az ellenséges király, aztán nyertem. Mondom folytatom a csatát, levadászok mindenkit - ahogy szoktam.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Fél perc múlva egyszerre az összes egységem megfutott a vezért kivéve
Kicsit vártam, amíg elhúz mindenki, aztán kilökte a képet, hogy Clear victory. Mondom rendben 
Mellesleg mi volt a feladat lényege, mert nem jöttem rá többszöri elolvasás után sem. Saxonok hódítanak, aztán a britek próbálják megállítani őket? De aztán a többi rész nekem tök értelmetlen volt, hogy ki kinek a szövetségese, meg mit kell tenni a csatában
-
lord levi
csendes tag
Nah hát én imádom a romet!Ez abbol látszik hogy 16 különbőző néppel toltam végig.Valaki tod 20000 embert beállítqani a saját csatában????(anélkül hogy piros lenne a szám).Énnekem 8000-remn irja ki de elmegy lazán 10000-en is.
-
KPepe
senior tag
válasz
R3ĐßuŁŁ
üzenetére
üdv!
Ezt azt hiszem, konkrétan rtr-re igaz, de ez alapján értelem szerűen megtalálod alapjátékban is azt a könyvtárat, amelyikben át kell írni a descr_strat.txt-t.
Bővebben: link -
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz
becksim
üzenetére
Csoki! Megcsináltam a Brutus-házzal a birodalmi hadjárat(50 vár elfoglalása+legyél róma ura) de csak karthágo,egyiptom,parthia,görögök,gallok,germánok,brittekk,szeleukida birodalommal tudok lenni! Akkor csak ezekkel lehet lenni?Vagy ha a pl a gallokkal megyek akkor lehet mással is?

-
console
aktív tag
nagyon tetszik a játék...
örülnék, ha valaki egy ehhez hasonló grafikás csatajelenetet szolgáltatna egy Heroes 2 vagy 3-as alapú stratégiához... fantasy figurákkal... nyamm.
a Warhammer Dark Omen-t bitangul szeretem, de sajnos újrajátszhatatlan... mindig ugyanazok a csaták, ugyanazok az ellenségek... de a játék isteni!
remélem valaki elkezd foglalkozni a témával... többszáz map lenne + mapeditor... sárkányok, vámpírok, orkok, goblinok, mágusok... fejlődések, fegyver/páncélfejlesztések... plusz minimum ilyen grafika..
na az már game volna! -
becksim
aktív tag
válasz
littlemole
üzenetére
Nekem a kedvencem az az itáliai zsoldos egység aminek már van pilumja, de még hoplonnal védekezik. Azt nem tom, hogy pontosan mikor terjedt el a nagyobb és hosszukás scutum, de az biztos, hogy nagyon sokáig még inkább ovális volt, nem négyszögletes, ahogy az alapban van.
-
littlemole
őstag
válasz
becksim
üzenetére
Na igen. 20 arany ba kerül az íjász egység fenntartása a lovasíjász meg kemény 30.
A nehézlovasság fenntartása 500 ami a legdrágább, bár az ára is borsos 1200.
Mondanom se kell hogy mindenkit szénné nyilazok.
A trák nyalogosok viszont használhatóak. Nekik már 200 a fenntartásuk.
Akkor bízzunk benne hogy kijavítják a következőben. Remélem a mostani mentéseimmel is jó lesz és nem kell újrakezdenem. -
becksim
aktív tag
válasz
littlemole
üzenetére
Hogy milyenek voltak a ruhák, főleg abban a korai időszakban, azt nemigen lehet tudni. Nagyon kevés ruha és pajzs maradt fent épségben (mivel fából-bőrből készültek), összesen kb 5-6ot találtak viszonylag jó minőségűt. Ezeken egyiken se olyan a minta, amit mindenhol láthatunk, az a hadriánus oszlopáról van.
A színeket főleg nehéz meghatározni, mert a legtöbb forrás síremlékekről meg domborművekről származik, ami ''fekete-fehér''
Az biztos, hogy a 6.0-ás római skinek közelebb álnak a valósághoz, mint az eredetiek, amik lényegében késői légiós cuccban mutatják már a korai egységeket is. -
becksim
aktív tag
válasz
littlemole
üzenetére
A Szarmaták el lettek b@szva, fel van cserélve az elsődleges/másodlagos fegyver a nehézlovasságnál.
A fenntartási költségek is irreálisan alacsonak, de erre már van egy javítás az RTR fórumon. A jelenlegi ''árak'' mellett idővel elözönlik európát, mint a mongolok...
A 6.1 ben azt igérik rendberakják ezt a szerencsétlen frakciót... -
littlemole
őstag
Ekezdtem a rómaiakkal de nekem valahogy az új Római egységek grafikája nem jön be annyira. Jobban szerettem a másik típusút.
Valóságban is ilyenek voltak a ruháik mint a 6.0 ban?
Most a szarmatákkal nyomom mert akartam már egy kis változatosságot is.
Vannak dolgok amik nem igazából jók. Hogy ezek bugok e vagy szándékos nem tudom.
A szarmaták vezetői harcban semmit nem érnek. Íj van a kezükben, de nem lőnek vele távolról. Ha meg közelharcba bonyolódnak, akkor csak molyolnak és nem csinálnak semmit, az ellenség akkor hal meg ha legázolom a lóval.
( szigorúan csak akkor ha menekülnek)
A lovasíjászaik nagyon jók.
Próbáltam még a egy másik keleti néppel is de valahogy bénán jön ki amikor a nehézlovassággal le akarnám gázolni az ellenfelet és lándzsára csak az utolsó pillanatban váltanak ( ami rendszerint késő ), és addig íj van a kezükben. Úgyhogy ezekről a népekről lemondtam.
A zene hihetetlenül jó a 6.0 ban.

-
becksim
aktív tag
Ha valakinek eredeti a gágmája, de nem multizik, léci dobjon meg egy maillel!
Sógoromnak kéne egy key, hogy tudjunk multizni! -
becksim
aktív tag
válasz
R3ĐßuŁŁ
üzenetére
Attól, hogy ''megölsz'' valakit, még nem lesz játszható. A sikeres római hadjárat után mindenki aktiv lesz akivel az eredeti játékban lehet lenni.
Make all factions playabel ''mod''-ot tedd fel (1 file) és mindenkivel tudsz játszani. (mondjuk ha visszaolvasol, többször is megtaláltad volna a választ)
De inkább az RTR 6.0 ajánlom, sokkal jobb mint az alapgém!
A kiirtás pedig gyakorlatilag pénzkidobás, rabszolgázni kell, nem irtani. -
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz
Csiborbogár
üzenetére
Nem kell az egész világot elfoglalni csak 50 várat és rómát!

-
R3ĐßuŁŁ
őstag
És még azt hogy volt olyan frakció akit megöltem és lehetett vele lenni és volt olyan amelyikkel nem.pl:elfoglaltam galliát és lehetett vele lenni de viszont megöltem numídiát és nem lehetett vele lenni (a birodalmi hadjáratban)

-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Csokki. Nem tudjátok mér van az, hogy néhány váram mínuszba van?

-
Arcsi
tag
Kipróbáltam a demót, nagyon jónak tűnik, de sajna ahogy elkezdődik a csata lefagy. A sima játék ugyanezt csinálja, nem jövök rá hogy miért. Van valami ötletetek?
5.7-es catalyst van fenn, 9550extreme, 512ram, 2600+sempron. Eddig nem volt gond, elkezdett fagyni, újratelepítettem xp-t, azóta szarakszik.
Légyszi mondjatok valami okosat!
Függő lettem, nem bírom már sokáiga gamma nélkül
-
becksim
aktív tag
Én most 6.0ázok a illérekkel, RTR-ben érdemes igazán kipróbálni a barbár frakciókat, mert végre nekik is van rendesen épület és egység.
A 6.0 hálistennek kb olyan nehéz, mint az 5.5 ös roma mod volt, szóval tessék felkötni a gatyókat!
Sztem érdemes kipróbálni a kieg demóját is, nem kell hozzá az eredeti gáma, szóval lehet 6.0 mellett futtatni! -
Dade
tag
válasz
Csiborbogár
üzenetére
Az igazat megvallva nekem is hiányoznának a fejlettebb egységek és épületek,ezért részesítem előnyben a római frakciókat.

Próbáltátok már az RTR 6.0-át?
Tegnap felraktam,kipróbáltam de még nem szoktam hozzá,hogy 10 körön belül betámad valamelyik ellenségem.
Van még mit csiszolni a tudásomon.
Dade -
KPepe
senior tag
válasz
Csiborbogár
üzenetére
Az egész világ nem is kell, mindössze Róma, és 50 tartomány.
Szerintem pedig azért kerüljük a ''barbár'' népeket, mert elég nehéz normális gazdasággal is a játék, nem még azzal is kínlódni
-
Csiborbogár
őstag
Szev!
Ugye csak a szemem csal,hogy mindenki csak római, görög, és efféle fejlett népekkel nyomul? Én a britonokkal most vettem be Rómát... Igaz még csak most kezdtem a játékot, és még csak közepes nehézségi szinten vagyok. A briton városok még nem fejlődtek tovább 6000 lélekszámnál. 60 év alatt nem engedett nagyobb fokozatba. Igaz lázadás sem volt egy városban sem!
Ja és a rómaiakkal nyomulva nekem 20BC körül kiírta,hogy nyertem, pedig nem volt az enyém az egész világ. -
Dade
tag
Üdv!
Egy jó hír,gondolom sokakat érdekel!
Bővebben: link
Dade -
badbrother
aktív tag
Egy városba teszed a két embert, vagyis legalább egy helyre, aztán drag and drop módszerrel áthúzod az egyikrööl a tanácsadókat egyenként a másik karakterre.
Ehhez meg kell nyitnod az egyik tulajdonságlapját, ahol látszanak a tanácsadók, megragadod a kívántat, és a másik karakter kis képére húzod, azt hiszem ott el is kell engedni. Ha jól csináltad, akkor bal oldalt leesik egy üzenet, amiben tudósít az új tanácsadóról, ha sokat pakolsz át egyszerre, akkor ezekkel nem kell foglalkoznod, jobb click-kel csukd be ööket.
[Szerkesztve] -
Dade
tag
válasz
badbrother
üzenetére
Üdv !
Olyan embereket próbálok kormányzóvá tenni,akik nem csak a csatában jeleskednek,hanem inkább a menedzsment/befolyás értékeik a jobbak.
A csatákhoz már megvannak a ''verőembereim''.
Szinte minden nagyobb nagyvárosban felépítettem már az akadémiát/scriptoriumot/főiskolát úgyhogy már csak tanulniuk kell.
Tényleg,tanácsadókat hogyan tudok cserélni?
Dade -
badbrother
aktív tag
Az nem baj, ha kezdetben nincs képzettsége, csak fiatal legyen, hogy sokáig éljen még. Legalább egy városban ki kell építeni az oktatási épületeket, és itt pihentetni a karaktereket néhány évig, szinte körönként kapnak egy-egy tanácsadót, és képzettséget.
A másik út az, hogy sokat foglalkoztatod ööket, csaták stb. De ilyenkor általában csak a hadvezéri képességei nöönek, nem tud jobban igazgatni egy várost. A városigazgatási képességeket/képzettségeket csak oktatással, vagy sok-sok évi kormányzósággal lehet fejleszteni. esetleg tanácsadók cserélgetésével. -
Dade
tag
válasz
Calibos
üzenetére
Helló !
Nos, én végigolvastam az összes hozzászólást (akkor még ''csak'' 1043-at)
de ezekszerint figyelmetlen voltam.
Nem tudtam elképzelni mit csinálhatok rosszul.
Nem gondoltam volna,hogy minél távolabb van egy város a fővárosomtól akkor annál nagyobb a korrupció.
Sajnos elég kevés jóképességű ember akar beházasodni a családomba, néha kénytelen vagyok képzettség nélküli figurákat alkalmazni.
Dade -
Arcsi
tag
A barbarian invasion kiegről van aktuális megjelenés infótok?
-
becksim
aktív tag
Igen, eliveg ugy kell feltenni. Én tegnap jöttem haza a nyaralásból, és persze nem birtam ki, rögtön leszedtem, és rádobtam az 5.5 ös roma modra. És működik rendesen, reméltem is, mert elvileg az 5.5ös roma mod már a 6.0 római egységeit tartalmazta.
Még csak ismerkedem a 6.0-val, de kiba jónak tűnik, rengeteg az uj unit, és gyönyörűek!
Szerintem megnézhetik magukat a CA-sok, mert valszeg ennél szarabb lesz a kiegészítő!
No, mék is gámázni... csak még azt nem tom kikkel legyek...
-
Szőrös
veterán
feltette vki ezt a 6.0-ás rtr-t ? nekem nem igazán müxik , az egér kurzor csíkot húz a menüben és totál maszatos les az egész kép. feltettem rtw-t majd 1.2-es patch és rá rtr 6.0 ez így jó nem ?
-
Calibos
addikt
Nekem is nagyon sok pénzt visz el a korrupció.
szóval pár embernek megfogadtam a jó tanácsát és a hozzászólások 85%-át elolvastam. Engem is lecsesztek, mert nem olvastam át 1000 hozzászólást
Újból kezdtem a játékot.
Sokat segít ha olyan kormányzod van, akinek jó tulajdonságai vannak. Én kiválasztottam egy fiatal kormányzót akinek már 16 évesen is jók voltak a tulajdonságai. Vele kezdtem el hódítani, szándékosan vele foglaltattam el majdnem minden várost és a nagyobb csatákat is vele vívtam meg. Így automatikusan fejlődtek a karakter pontjai, sok tanácsadó csatlakozott hozzá. Amikkor megöregedett pihentettem egy városba mivel a kísérőit át akartam ruházni egy fiatalabb családtagra, meglepődve veszem észre, amint beraktam a városba, a jövedelem, 890-ről egyből felugrott 1300valamennyire…
Korrupció akkor is magas ha egy város nagyon messze van a fővárosodtól…különösen Carthago hajlamos erre.
Idővel a fővárosod kivételével minden város lázadozni kezd, tők mindegy hogy 3 egység városi-őr vagy 15 légió urban akármicsoda, akkor is fellázadnak csak pár körrel később. A legtöbb városban elég 2-3 városi-őr. Carthago ez alól kivétel…
Az épületek fejlesztése egy ideig segít, sajnos ahogy telnek a körök nincs más választásod mint kinyírni a lakosságot. Az egész gazdaság-elégedettség folyamat, nagyon bonyolult. Szerény véleményem szerint a játék fejlesztői ezen a területen kicsit jobban oda figyelhettek volna… -
Arcsi
tag
Van már valami új infó a barbarian invasion kiegészítésről? Képeket már találtam, de elég ellentmodásos adatokat találtam a megjelenéséről, augusztustól októberig kb

Ráadásul ha tegnap jött volna ki, már az is késő lenne, rá vagyok kattanva.
Ja, amúgy ne töltsétek le a gamecopyworld-ről a crackelt exéket, nekem fullra befagyasztotta a gépemet, két vinyó ment utána a kukába
Normális crack exét tud valaki? emilben is jöhetne...
Kösi! -
Sidaries
őstag
válasz
Csiborbogár
üzenetére
Nyírd ki a többi rómait. Kitört a polgárháború. Innen jó a játék.

-
Dade
tag
Üdv !
Segítséget szeretnék tőletek kéni több kérdésben:
1. Hogyan lehetne csökkenteni elfogadható mértékre a korrupciót?
A városi őrök számát kéne növelnem,vagy esetleg egy olyan kormányzót kéne keresnem aki nem annyira korrupt?
2. Van pár városom ami elég frankón adózik, 15-25000 a népessége, de csak alacsony adónál nem lázadoznak. Szinte minden épület fel van építve,a kereskedelem,utak,piacok kiépítve. Már a hadsereget is ''megnyírbáltam''.
3. Hogyan lehetne csökkenteni a városokban felgyülemlett szenny mértékét?
Már minden közegészségügyi épületet felépítettem,de néha ennek ellenére is dögvész pusztít.
Dade -
Csiborbogár
őstag
Help! Help! Help!
BC60-ban vagyok. A szenátus 2-3 fordulónként leöleti velem az uralkodómat, mert ha nem, akkor megtámad az összes római és azok szövetségesei. Megpróbáltam elfoglalni Rómát, ami sikerült is (Urban cohors állat!), de nem engedett utána senkivel sem szövetséget kötni. Ha nem öletem le az uralkodót, és megtámad, békét akkor sem köt velem egyikük sem! Fél világ az enyém, de a másik fele pár tartomány kivételével a többi római családé.
Szal segítsetek!
-
KPepe
senior tag
válasz
littlemole
üzenetére
Kösz, már jön lefele, reggelre meglessz.

Becksim rosszkor húzott el. Bár még mindig jobb, mintha a megjelenés napján ment volna nyaralni, lehet idegesebb lenne, így legalább nem tud róla![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
littlemole
őstag
Total Realism
KPepe
senior tag
válasz
littlemole
üzenetére
Hát nagyon nem találom. Linket nem tennél be?
-
littlemole
őstag
Végre itt van a 6.0

Indulhat a hódítás. -
becksim
aktív tag
No, én most elhúzok egy hétre a balcsira, remélem mire visszatérünk RTR 6-tal folytathatjuk a gámát!
-
Calibos
addikt
válasz
Csiborbogár
üzenetére
. Numidiakat kereskedőpartnernek tartogatom. Inkább a Sciipiok bajlódjanak velük, na meg a egyiptomiakat nem akarom szomszédnak.
-
Calibos
addikt
válasz
Csiborbogár
üzenetére
Valamilyen kereskedelmi eszköz lehetnek, ha az egérrel rámész és csinálsz egy jobbklikket add róla infot.
Hoplitákat egy dologra tartom csak jónak! Város védésre, illetve a kapukörzésére jók. De nyílt csata terepen nagyon hasznavehetetlenek. Mire elérnek hozzám, 3-4 íjász egységgel az őrületbe kergetem őket. Könnyű lovassággal hirtelen oldalba kapom őket…aztán pánikszerűen menekülnek.
Na ha várost támadok akkor hopliták ellen van ám szopás, ahol hopliták vannak a városban, legalább 3 íjász egységet, vagy többet, vettek be. Különben kész öngyilkosság ellenük megindulni.
Tegnap előtt, egy 2200 fős ellenséget, aminek a 40 százaléka hoplita volt egy jóval kisebb hadsereggel szétaláztam. Igaz hogy 5-6 íjászt vetettem be...na meg volt 2 Onangerem. -
Calibos
addikt
válasz
Csiborbogár
üzenetére
Carthagot én is elfoglalom még az elején kell mert a sciipiok is akarják maguknak. Carthágon kívül mást nem nagyon szoktam, délen az egyiptomiak miatt nem terjeszkedek.
-
Csiborbogár
őstag
Szev!
Most kezdtem el játszani ezzel a játékkal.
Age of Empires 2 őrült voltam... Azt imádtam, de látom erre már nem fogok jelzőt találni. Eszméletlen összetett játék. Még nem kereskedtem, de eztán fogok.
Hiába folytattok egyfrontos háborút, ha annak az egynek van több szövetségese, legalább egy téged is meg fog támadni. Én minden ötödik várost okkupálok, a többit kiirtom, vagy elhurcolom. Azt az ötödiket kell felfejleszteni, (kikötő kőfal, stb.) benne nagy hadsereget tartani konzullal. A többiben 3-4egységet elég tartani.
Szerencsére lehet vidéken is toborozni, főleg a hoppliták hasznosak. Ha egy ellenséggel harcolsz,legalább 3 hadsereggel kell 3 irányból támadnod, ha gyorsan végezni akarsz vele. Blokád a kikötőbe stb. Karthágot már a legelején ki kell végezned, az első20-25 fordulóban. Benne kiváló fejlettséget, és minél hamarabb indulsz annál kevesebb katonát találsz. Remek támaszpont lesz. -
Calibos
addikt
Na akkor össze foglalom:
Térkép eladással eleinte elég szép summákat lehet össze szedni, és a tűzszünetért is lehet pofátlanul nagy összegeket elkérni( görögöktől). Én pofátlanul, akit lehet, lehúzok
Ha csak egy fronton folytatok háborút és több kereskedelmi egyezményem van elég szép summák, folynak be a kasszába.
Ameddig a gallokat meghódítom, addig elvagyok, nincsenek ellenségeim. Britekkel vigyázni kell, sunyi egy népség…
Na de azon gondolkodom, mi van ha már elfoglaltam Európát, kénytelen vagyok terjeszkedni kelet és dél felé…kivel fogok akkor kereskedni???
Szenátus hülyeségei miatt jól jövedelmező kereskedelmi egyességeket kell felbontanom…
Miből lesz akkor bevételem?
Húúú azt hiszem hogy rome függőségben szenvedek…
-
Calibos
addikt
Valaki tudna nekem a következőben segíteni?
Pénzügyi jelentéseknél van egy olyan kiadás, hogy korrupció.
Szóval ez nálam a sereg fenntartása mellett elég magas.
Lehet ez ellen tenni valamit? -
Calibos
addikt
Ki tudja hogy hol lehet megvenni a játékot, unoka tesomnak vissza kéne adnom.
Milyen árban mozog mostanában? -
becksim
aktív tag
-
kismanus
tag
Nagyon elment ettől a játéktól a kedvem, mert mindenféle ok nélkül hihetetlen módon visszaesik a bevételem egyik körről a másikra. A görögökkel nyomultam és mikor már bevettem szinte teljes Itáliát hirtelen szinte az összes városom elkezdett óriási minuszokat termelni. Hiába fejlesztettem semmit nem használt. A visszaesés után szinte minden városban kb. 1500-2000 dénárral kevesebb folyt be mint korábban. Még azzal a trükkel is próbálkoztam, hogy fellázítom a városokat és lemészároltatom a népességet.
Valami ötletetek van, hogy mitől lehet ez?
-
Calibos
addikt
Húúú, még mindig okoz ez a játék meglepetéseket …
Idáig nem is gondoltam hogy a diplomáciával is ennyi pénzt lehet szerezni, komolyan mondom mint ha kínai piacon, úgy kell alkudoznom egy térkép eladása miatt.
Valamelyik népnek ajánlgattam a térképet, erre mondja hogy ad érte 680aranyat, a végén sikerült eladnom neki 4500 aranyért.

-
KPepe
senior tag
válasz
Calibos
üzenetére
Na, nekem ilyen talán egyszer volt alapjátékban, hogy egy általam ostromlott városhoz pehhjére túl közel merészkedett egy brutii sereg, kapásból támadtam is

Sokmindent nem kellet csinálnom, mert a brutik rohanva, mint az őrült, bemasíroztaak a városba, én meg nem akartam futással megölni az embereimet. Mire beértem, szerencsétlenek 2/3-át levágták
A maradéknak meg besegítettem nagy kegyesen, és csekély véráldozatokkal nyertem, a város az enyém lett 
Azért nem árt, ha a szövetséges sem erősödik meg túlságosan, mert egyszer az ellenségeddé kell, hogy váljon. Hát én is így gondolkoztam a brutikról, hadd hulljanak![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
KPepe
senior tag
válasz
Calibos
üzenetére
Nekem alapjátékban a vége felé mindig a nemzetségem vezetőjét akarták likvidáltatni, ha nem tettem, akkor polgárháború.
De ilyent, hogy pénzt vesznek el...
Valószínűleg a korai időben lóvé megvonás, polgárháború allowed időben pedig háború a juss.
Na, megint okosabba lettünk
-
Calibos
addikt
válasz
badbrother
üzenetére
Értem, ezt nem tudtam, azt hiszem nagyon is jól jön ez lehetősség.
az a baj hogy túl kevés kormányzom. már kénytelen vagyok lefizetni mindenféle söpredéket. -
Calibos
addikt
Azonkívül hogy a szenátus szívat ezerrel a egyiptomiakkal rendesen szívok
Nem győzőm a lovassági után pótlást küldeni ellenük. Így is már kétszer elüldöztek.
Nem gondoltam volna de a magyarosítás ellenére rengeteget kell gondolkodni és mindent lépést 3x is meggondolni mielőtt cselekednék. -
Calibos
addikt
Na szóval, megfogadtam a tanácsokat.
és azóta rendszeresen +100.000 körül van pénzem. A szemét szenátus egyszer elvett tőlem 50.000 aranyat. Kiírton a szemeket, kötöttem szövetséget az egyik kis néppel, Egyiptom mint ellenség, a segítségem nélkül elfoglalta volna szövetségesem az utolsó városát. Erre a szenátus megbüntet mert behatoltam a szövetséges területre…
[Szerkesztve] -
badbrother
aktív tag
válasz
Calibos
üzenetére
Arra is érdemes figyelni, hogy ha várhatóan elfoglalsz majd egy nagy lélekszámú települést, akkor a rabszolgákat elosztja a kormányzóval rendelkezöö városok között. Ha tehát van egy olyan város aminek jól jönne egy kis hirtelen szaporulat, mert modjuk, csak ott tudsz elit légiósokat toborozni, de már teljesen elfogyott a nép, vagy szeretnéd ha gyorsan elérne a következöö szintre, ahol jobb épületeket építhetsz. Akkor a csata (elfoglalás) elöött minden más városból kiviszed a kormányzókat csak abban az egyben hagyod bennt, így az összes rabszolga oda áramlik növelve a népességet. Aztán utána mindenkit visszatehetsz a városába.
A kör közbeni pénzcsökken´stöl nem kel megijedni, csak az az állás számít ami a kör végén van. -
Zebu
addikt
Újra itt

Ah felraktam 1-2 realism cuccot rá és kifeküdtem a gép előtt. Benehezült rendesen
-
Calibos
addikt
válasz
becksim
üzenetére
Hello
Kölcsönbe kaptam a játékot hogy próbáljam ki és hát megtetszett.
Olvasgattam hozzászólásokat, vagy úgy 100at, de annyi időm nincs hogy mindent átolvassak.
Na azt hiszem hogy következő hibákat követtem el
1. túl nagy a hadseregem
2. diplomáciával nem foglalkoztam,
3. városok többségét birtokba vettem
3a. vagy kiirtottam a lakosságot
3b. egyszer nyomtam csak az enslave opcióra.
Köszi a segítséget -
KPepe
senior tag
válasz
Calibos
üzenetére
üdv!
Az első időkben próbáld meg eladni a térképedet, akár 5000 dénárt is lehet keresni vele alkalmanként.
Aztán épülj utakat, kereskedőt, kikötőt, és köss kereskedelmi szerződéseket. Eleinte mindenből a legkisebbeket, aztán lehet lassan fejleszteni.
Próbáld meg a lehető legmagasabb adókat behajtani, nem baj, ha a kedélyállapotot jelző fejecske kékül a dühtől. Ráérsz visszavenni ha már komolyan lázadással fenyegetnek. Ha épülsz templomot, vagy csatornát, felmegy a népszerűségi bónusz a településeken, ami magasabb adó kivetését teszi lehetővé.
Valamint hódíts! Az elfoglalt városok lakosságát érdemes lemészárolni, vagy rabszolgának elhurcolni, mert ebből is tudsz pénzt szerezni.
Valamit még akartam javasolni, de nem jut eszembe
Ja megvan. Ha mínuszban van egy-egy település, az azért is lehet, mert a hadsereg fentartása eloszlik a provinciák között arányosan a lakossággal. Tehát egy 3000-es városra hárulhat akkora teher, hogy hiába a magas adók, mínuszban lessz a jövedelem. Ezt megnézheted, ha kezded berakni a ''gyártósorba'' a katonákat, az adott város jövedelme növekszik, a többié csökken. Ezt a minap vettem észre rtr5.4.1-ben.
Tényleg, te mod-al játszol, vagy alap game? -
becksim
aktív tag
válasz
Calibos
üzenetére
Csáó!
Nem is birom megszámolni, hogy hanyadik vagy, aki a mínuszos városok ügyében telefonál. Ez a készítők legnagyobb baklövése, úgy látszik...
UTOLJÁTA MONJUK EL, TESSÉK FIGYELNI:
A mínuszos város is pluszban termel pénzt, sőt, általában az termeli a többet! A nagy hagysereg fenntartása az, ami mínuszossá teszi a nagyobb lélekszámú városokat, ugyanis a teljes haderő fenntartására fordítandó pénzt a progi levonja a városok bevételéből, LAKOSSÁGARÁNYOSAN. Kisváros, kis minusz, nagyváros nagy minusz.
Hogy mi a megoldás:
1. kisebb haderő.
2. kereskedelem fejlesztése (trade rights kötése szomszédokkal, kikötö, trade épületek, utak) és a
3 farming is elég jól hoz a konyhára.
4. Nép boldogítása mindenféle épületekkel, kormányzóval, és emelett magas adó. Elfoglalt városokat nem kiirtani, hanem elhurcolni, mert a hullák nem adóznak! -
Calibos
addikt
Úgy 3 napja játszom a játékkal, azt hiszem hogy a legkönnyebb fokozaton. Rómaiakkal vagyok, a csatákkal nincsenek gondjaim viszont állandóan drasztikusan fogy a pénzem a legkisebb költekezés mellett is. Bizonyos városokban állandóan minuszban van a bevételem.
Tudna nekem segíteni valaki? Hogyan lehetne hatékonyan pénzhez jutni?
-
becksim
aktív tag
válasz
littlemole
üzenetére
Tuti szebb lesz, mint a hivatalos kieg

-
littlemole
őstag
Én a 6.0 total realism modot várom már nagyon. Vágyom már egy kis hódításra.

-
Arcsi
tag
Na mindegy, már megtaláltam, elvileg augusztus...
-
becksim
aktív tag
Kijött a legújabb First Triumvirate Mod rtr5.4-hez! (TFT 1.5)
Kinek éppen campaign-szünete van, próbálja ki!
becksim
aktív tag
A készülő kiegészítő erről fog szólni, címe ''barbarian invasion''. Leszen éjszakai csaták és 3 új barbár frakció.
KPepe
senior tag
Végig gondolva, ha nem támadok, akkor úgy járok, mint ToRR3nt3, mert előbb-utóbb védekezésbe kell átmennem, és akkor az állóháború felemészt. Csak nehéz támadni.
Meg most néztem meg a Római Birodalom bukását, fél órás dokumentum film. Az jutott eszembe, hogy csinálhatnának egy olyan modot, ami már a Birodalom végnapjait tárná elénk. Feladat a túlélés, a limesek tartása. Lennének benne hun betörések valahogy úgy, mint a Medievalban a tatár invázió 1230-ban. Szóval megjelennek a határon a fullos seregek
Nem tudni, lessz folytatása a TW sorozatnak?
Szerk.: Jé, elcsíptem az 1000. hsz-t
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE B650 EAGLE AX + bontatlan 32GB 6000MHz hűtőbordás DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- iPhone 16 Pro 128GB gyári független akku 91%
- ACER F5-771G 17" full HD i5 7200U 16GB DDR4 RAM 1TB SSD GTX 950M
- Dell G15 5511 i7-11800H RTX 3050Ti 16 GB RAM 15,6" Full HD 120Hz
- Lenovo Legion Pro 5 Új RTX 5070 / i9-14900HX / 32GB DDR5 / 1TB NVMe
- Lenovo ThinkPad T470,14",HD,i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,Win11
- 27% - ÚJ Dell Alienware AW2725DF QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / Adaptive-Sync
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/64GB fekete / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kicsit vártam, amíg elhúz mindenki, aztán kilökte a képet, hogy Clear victory. Mondom rendben 

Nem tudtam elképzelni mit csinálhatok rosszul.