- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Yettel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mobil flották
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
Új hozzászólás Aktív témák
-
Badboy02
csendes tag

-
Badboy02
csendes tag

-
Badboy02
csendes tag

-
Badboy02
csendes tag
Up

-
Badboy02
csendes tag
up

-
Badboy02
csendes tag
Üdv!
Aláírásomban szereplő konfig azt csinálja, hogy bekapcsolás után leáll, pedig beindulnak a vinyók meg a cd/dvd-k.. Aztán még 1-2 szer probálkozok, és láss csodát valami utón-módon beindul. A mem-teszt és a vinyók, dvd-k felismerése után ezt a szöveget irja ki: ''System is running in Fail-Safe State. Please recheck-Bios CMOS setup''..
Ezután beállítom a biosba, a Load Fail-safe default-ot és azt hittem ezzel kész is, de
..
Köv. indításnál ugyanez az eset. Bekapcsolás előtt a hangfalakat bekapcsoltam és furcsa ''sziréna-szerű'' hangot hallok..

Kérlek segítsen valaki!! -
SDR
csendes tag
Sziasztok!
A gépem az elmúlt hetekben változó rendszerességgel, de átlagban kb naponta 1x-2x fogja magát és leáll. (nem kapcsol ki teljesen, de csak ki és bekapcsolással lehet újra üzemképessé tenni)
A rendszereszközök Eseménynaplója/rendszer alatt a következő bejegyzéseket találtam:
Esemény típusa: Információ
Esemény forrása: Save Dump
Esemény kategóriája: Nincs
Esemény azonosítója: 1001
Dátum: 2006.03.15.
Idő: 10:28:33
Felhasználó: -
Számítógép: A
Leírás:
Az operációs rendszer hibakeresés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt: 0x100000d1 (0x0200000c, 0x00000002, 0x00000000, 0xf489d7a8). A memóriakép mentve a következő fájlba: C:\WINDOWS\Minidump\Mini031506-01.dmp.
További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
Esemény forrása: EventLog
Esemény azonosítója: 6005
Leírás:
Az Eseménynapló szolgáltatás elindult.
További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
Esemény forrása: EventLog
Esemény azonosítója: 6009
Leírás:
Microsoft (R) Windows (R) 5.01. 2600 Szervizcsomag 2 Uniprocessor Free.
rendszer:
AMD Athlon 64 3200
ASUS NForce4 A8N-E
Geforce PCX 6600 256 videokártya
Kingmax 2x512 MB DDR RAM
Samsung SATA vinyó
Chieftec 350W HCP 350A táp
WinXP SP2
Van vmi ötletetek, javaslatotok, hogy mitől lehet ez? köszi!
[Szerkesztve] -
Zoli bácsi
őstag
Két integrált háló kari van a lapon. Egy az NF4-es hálókari, arról megy még a régi, mikrohullámú net. Másik integrált a marwell, erre rádugtam az adsl modemet, de mivel csak valszeg holnap aktiválják, letiltottam ezt a hálókártyát. De most hogy engedélyeztem, és az említett beállítást kikapcsoltam a biosban, helyreállt a rend. (kopp-kopp-kopp) Volt gigabyte lapom, nem ez az első. A 8knxp lapnál, ha windows telepítéskor le volt tiltva a hálókártya, majd később engedélyeztem, windows betöltődéskor mindig újraindult a gép, bármit csináltam. Ha engedélyezve volt a hálókari win installkor, akkor később már letilthattam-engedélyezhettem, semmi baj nem volt. Úgylátszik a gigabyte lapok háklisak az integrált hálókártyákra, vagy rám.

-
HolloW
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Van a gépben egy integrált háló kari és egy Marwell Gigabit LAN ?
Lehet hibás a integrált és az zavart be.
''onboard lan boot rom'' = Lehet ez a funkció azt csinálja, ha engedélyezve van, hogyha nincsen háló karid az integrálton kívül akkor bekapcsolja. Csak tipp
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Végiggondoltam mit változtattam 2 napja. Van egy olyan funkció a biosban, hogy ''onboard lan boot rom''. Nem tudom mi ez, de a múltkor engedélyeztem. Ezenkívül letiltottam a marwell hálókártyát, zavarta a szememet az óra melletti ikonja. A bios opciót most disabledre tettem, a hálókarit engedélyeztem. Már 3,5 órája megy a masina, és még nem állt le. Lehet hogy ez volt a gond..? Ha jár valaki erre, aki meg tudja mondani mire jó a fentebb említett Bios opció, és okozhatott-e leállást a bekapcsolása, megköszönném. Az Integrated periferials (lehet nem helyesen írom) menüpont alatt van.
-
Bullet_
tag
Nekem is voltak ilyen gondjaim.. ráadásul egy vadonatúj géppel.. hazahoztam... örömittasan kezdenék játszani és restartol.. naponta jártam a szervizbe.. volt itt tápcsere meg minden... de végül kiderült h. a proci szar... kicserélték és azóta jó...
-
HolloW
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nekem a 300-as Codegány tápom szokta ezt csinálni, sztem a Te tápod hibás, pedig a márka általában garantálja a minőséget. Csődőt mond a logika
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Zoli bácsi
őstag
Sziasztok! 2 napja furcsa dolgokat csinál a gépem. 1-2 óra folyamatos üzem után hirtelen leáll, mintha áramszünet lenne. Előtte szünetmentes táp van, tehát áramingadozás kizárva. Nem terheléskor következik be, tegnap este neteztem, ma pedig a képernyőkímélő futott amikor egy pillanat alatt leállt. Utána bekapcsolva gond nélkül működik megint egy darabig. Semmi más változás nem történt a konfigon, mint hogy a marwell integrált hálókártyára rádugtam egy ADSL modemet, de az is ki van kapcsolva, a matáv majd talán holnap aktiválja a szolgáltatást. Én tápegység hibára gondolok. Véleményetek? Leállás után azonnal lekaptam a gép oldalát, cpu hűtő hideg, VGA éppen langyos, északi híd tűzforró, de mindig az volt, pedig a ház oldaláról egy 9cm-es venti fújja rá a levegőt. Ja, és a tápegység épp hogy langyos. Konfig az adataimnál. 1 alaplapot már cseréltek gariba, remélem nem az sz*rik be megint.....
-
Dávidxxx
aktív tag
Amd Athlon 1800+ XP. 512 SDram. Jelenleg egy geforce 2 mx 440-es video kártyával mert az elözönek (radeon 9500) leállt a ventilátora. Lehet hogy ezér indult újra rendszeresen a gép?
De a gond még a Gefore-os kártyával is fennáll, bár lehet hogy kicsit erős neki a Half-life2? De azért el kéne indulnia nem? Mit csináljak? Már renszer újratelepités is volt! -
Dávidxxx
aktív tag
Lehet attól hogy a jelenlegi videó kárty nem birja? (Geforce Mx440) A radeonak leállt a ventilátora... Lehet h emiatt zuhant le mindig?
-
Lajtorja
aktív tag
Hülyeség hogy tuti vírus... régebben is csinálta? Hw gond vagy szarul van állítva vmi biosban. Milíen gép? Mikori?
-
Dávidxxx
aktív tag
Megtörtént, semmi.
A messenger veszélyes? (virusok szempontjából) -
Dávidxxx
aktív tag
Elég egy egyyszerű reinstall?
-
dj.saabe
aktív tag
hát az tuti virus !!! Nekem is volt ilyen hogy a Windows súlyos hiba után állt helyre de nekem ezt a windows inditásakor irt vagy 3x egymás után és ennyi kicsit zavart de ettőkfüggetlenül minden jól ment amikor már elegem volt más bajokkal együt reinstall windows és szvsz
-
Dávidxxx
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy hatalmas problémám: A gépet lecsapta az áram újrainditottam majd pár nap óta múlva elég furcsa dolgokat csinál(lehet h virus és nem a leállás miatt van). Legtöbbször amikor elinditok egy játékot fogja magát és újraindul majd azt írja h a Windows sulyos meghibásodás után állt helyre. Elöször az aliens vs predator 2-nél volt ez. Máskor tökéletesen futott (de volt olyan hogy egy játék demo telepitöjénél fagyot ki renszeresen, (azóta is)). Mitöl lehet? Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- War Thunder - MMO Combat Game
- Mindenféle környezeti behatásnak ellenállnak az ASUS új TUF tápjai
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Futás, futópályák
- Milyen asztali médialejátszót?
- Október 6-án jelenik meg a Star Wars: Galactic Racer
- További aktív témák...
- Honor Magic8 Lite 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MSI Ventus2x 16GB RTX 5060Ti Új videokártya,3év garanciával.
- 16" MacBook Pro M5 MAX 18C/40C/48GB/2TB - BONTATLAN ÚJ (BOLTI ÁRA: 2.1M FT) // BESZÁMÍTÁS: OK
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 8/128GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- GAMER PC! i7-10700F / RTX 3070 / B460-Plus / 16GB DDR4 / SSD 512GB / BeszámítOK!
- 27% - Gamemax GAMER PC! 7500F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD /
- Behringer B-CONTROL BCF2000 USB/MIDI kontroller
- AKCIÓ!!! KÉK! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - KÉK!
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4770K / GTX 1060 6GB /16GB RAM /250SSD + 500GB SSHD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)