Keresés

Aktív témák

• hunpeng

csendes tag

Mi az a SoftQuadro hack? Quadro kártyát tudok csinálni a GF4-ből? És az átalakítás reverzibilis? És tényleg teljes értékű Quadro lehet belőle?

• hunpeng

csendes tag

Köszönöm a hozzászólásokat, akkor valszeg 2.6C vagy 2.8C lesz belőle, Gigabyte alaplappal (Intel lapot nem sok árlistában találtam, ahol igen, ott meg drága) a RAM meg ahogy majd a pénztárcám alakul, de min. 1 GB

T4: van bőven high-poly modelling, meg animácijó is rendesen, Föld textúrából
    csak néhány rétegnyi 10 megásom van, de ha már ezt min. 1024-ben le kell renderelni, akkor a mostani gépemen sok percbe telik, no meg ha a bolyó előtt még kószál egy-két nem is annyira high-poly űrhajó meg műhold, mégha ál-tükrőződésekkel is, semmi raytracing, akkor már nagy baj. Múltkor egy db. űrhajóval, meg a Föld a háttérben, semmi extra egy 4 másodperces animot több, mint 4 óráig számolt :) És a tervezett videó lenne 2 perc ;) Persze kompozitálással
    biztosan lehetne rajta segíteni, csak nincs Combustionom, pénzem sincs rá, no meg warez forrásom sincs hozzá, meg hát ugye a warez csúnya dolog, no de milliós szoftvereket nem lehet otthonra megvenni egy átlangembernek ;)

Binsz: No igen, és Mac-éknél tényleg nincs 3d cucc. A videókártya nem csak a viewportnál számít? Bár ott se ártana egy újabb, igaz a mostani se rossz, GF4 Ti4600 128MB RAM, másfél éve vettem 150-ért, akkor atom volt :) De azóta megfogadtam, hogy videokártyára 60 ezernél többet soha ki nem fogok adni, persze ha tényleg kell a munkához, akkor igen.

• hunpeng

csendes tag

Sziasztok!

Nem nagyon vagyok annyira benne a hardver témában mostanában, ezért szeretném a segítségeteket kérni. Bocsesz, ha volt már ilyen téma, de szerintem így konkrétan még nem. A helyzet az, hogy komolyabb amatőr szinten 3d grafikázok, főleg 3ds max és Maya -val, no meg egy kis Photoshop is akad néha és hát videoeditálás is. És szeretném kérdezni, hogy ilyenre milyen konfig alkalmas a legjobban, persze az ésszerűség határain belül.
    Nekem most egy AthlonXP 1700+ van 512 RAM-mal, de ez egy ''kicsit'' kevésnek bizonyul. Az Intel platformot nem nagyon ismerem, lehet, hogy ilyenre jobb, mint az AMD? Előre mondom, hogy TUNING KIZÁRVA, stabil működés nagyon fontos! És AMD-ből 2800+ Barton -ra és 1 GB Samsung RAM -ra gondoltam, bár lehet, hogy még kéne egy giga? Vagy Intelesnél milyen és mennyi?

Előre is köszönöm a segítséget és a hozzászólásokat!

Aktív témák