Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pengwin

addikt

válasz vzozo #82 üzenetére

Minden országban van valami helyi adó, amit az önkormányzat felé kell fizetni.
    Nálunk helyi iparűzési adó van, a németeknél bevallom nem tudom hogyan hívják. Közben utánanéztem, és szerintem a Gewerbesteuer pont ugyanezt a szerepet tölti be: a helyi önkormányzatnak jár, és ők határozhatják meg a mértékét (szövetségilegszabályozott keretek között).

Egyébként az előző németországi MS székház nem Münchenben volt, vagyis nem fizetett semmit Münchennek, ezután lehet, hogy fog. A közelsége még gyakorlatilag azt is garantálja, hogy a munkaerőt is viheti magával a Microsoft, 17Km miatt kevesen fogják otthagyni a céget.

De nem azt írtam, hogy adókedvezményt kaptak, hanem hogy ilyen telephely vándorlást mindig jutalmaznak valamivel: VAGY adókedvezménnyel/kedvezöbb adózási feltételekkel, VAGY közbeszerzési szerződésekkel. Utóbbi itt már biztosan megvan, de ettől még persze előfordulhat, hogy mindkét dolgot megkapta az MS.

• pengwin

addikt

válasz YASKATIR #63 üzenetére

Igen, 2014 óta polgármester, és teljesen más irányvonalat képvisel mint az elődje, hiába maradt a hatalom párton belül. Azt se hagyd figyelmen kívül, hogy az SPD ezelőtt a választás előtt lépett koalícióra szövetségi szinten a CSU/CDU-val, ennek pedig a párt irányvonalát tekintve voltak következményei. Az "új" polgármester alporgármestere is CSU-s...
    És attól, hogy én "új"-nak hívtam, még nem erre kéne koncentrálnod... mellesleg tényleg új a várost 10+ évig vezető elődjéhez képest.

Egyébként az új polgármester 2014 óta folyamatosan szapulta a LiMux rendszert mint az elődje elhibázott politikai döntését.
    2014-ben azzal indított, hogy Microsoft fan.
    Emellett sikerült Münchenbe csábítania a MS németországi székhelyét... az ilyet mindenhol vaskos adókedvezményekkel vagy zsíros közbeszerzési megbízásokkal érik el.
    A LiMux projekt többszörös költsége, amivel sokan dobálóznak a témában, egy darab tanulmányon alapszik. Amit a HP csinált. A Microsoft megbízásából. Ja, és csak részben hozták nyilvánosságra.

Ezek után szerintem érdemes lenne elgondolkodni kicsit a váltás mögött meghúzódó hátsó szándékokról, nem pedig lesöpörni az egészet azzal, hogy "áááá, ezt a pártja úgysem hagyná..." ;)

(#75) angyalpc2
    "Ha szar, alapvető standardokat fel sem használhatsz(by MS)"
    Parancsolsz? Mégis mióta számítanak szabványosnak a MS cuccai, amik:
    - vagy zártak és így más nem tudja őket implementálni
    - vagy nyíltak de maga a Microsoft nem követi a saját magának megírt formátumot

(#78) t72killer
    Én úgy érzem nagyon sokat fejlődtek az asztali Linux disztrók az utóbbi 5 évben.
    Nem tartom magam vallásos Linux-hívőnek, használtam Win7/8/8.1-et is ez alatt az 5 év alatt, a 8.1-essel nagyon meg voltam elégedve desktopon és 2-in-1 gépen is, de a mostani Ubuntu-Kubuntu vonal még ennél is jobban bejön. A céges Win10-es notebookom nagyon erős kontrasztot nyújt.

(#80) Dilikutya
    Tudom hogyan kell (kéne...) ennek működnie, találkoztam már vele én is. Az is vicces, amikor egy-egy azonos tipusszámú és hardverű gépet szállítanak 3 fajta LAN-kártyával. Aztán találd ki, melyik driver kell a 3 gyártóé közül...
    Nyilván linuxon is lehet probléma (azért tipikusan egzotikusabb hardverelemekkel), de azért sok driver ott van a kernel mellett.

• pengwin

addikt

válasz #21078528 #21 üzenetére

Nem kéne sajátot barkácsolni... simán használhattak volna OpenSUSE-t, Ubuntu LTS-t vagy CentOS-t alapnak, amit pár hozzáértő rendszergazda tud menedzselni hálózaton keresztül... szintén ingyenes, nyílt szoftverek segítségével.
    Pár script, esetleg egy módosított ISO (amit SUSE Studióval akár te is össze tudsz hozni), és máris kész a Münchenre szabott disztró!
    Ha valaki ért hozzá, akkor Linuxon is nagyon jó lehetőségek vannak nagy deploymentek menedzselésére, sokkal kevesebb faxnival, mint a MS Active Directory-ja.

(#45) YASKATIR
    A döntés pusztán politikai volt.
    Új polgármester, csak ez nem gázszerelő, hanem a MS németországi főnökének a komája.
    Azt is tudták, melyik Microsoft-függő cégtől kell kutatást rendelni, amivel ki lehet mutatni: 50mll€ MS-ra váltás és még ugyanennyi pénz kifizetése a következő 4-5 év támogatásért jobb üzlet Münchennek, mint folytatni a 14 év alatt kb. 15mll€-t felemésztő LiMux projektet.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés