Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 - alap
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Android szakmai topik
- One mobilszolgáltatások
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
Új hozzászólás Aktív témák
-
pojzon
tag
Sziasztok!
Erre nincs véletlen valakinek tippje?

-
doberman
senior tag
-
elttiL
senior tag
Értem (asszem). Az xbmc a netről lekapja a borítókat, imbd osztályt, szereplőket, műfajt stb. a nas-omon levő filmekhez, és ez alapján lehet kiválasztani, hogy mit is nézzek meg. (ezek az adatok jelennek meg kicsit nyögvenyelősen, meg az ebben görgetés) Ezeket teljesen automatice szedte le az openelec....
Csak egy helyen (nappali) szeretnék ilyet csinálni, nem szempont hogy más helyiségben is is nézhessem. a htpc-ről. (megj.: a nas-on levő dolgokat egyébként is a belső hálón bárhonnan elérhetem, nálam csak az egy darab tv kiszolgálása a cél). -
korcsi
veterán
Hálózaton van egy linuxos fájlszerver, ott van a fájlrendszere induláshoz az SD kártyán csak 7MByte cucc van. Borítók nincsenek, még nem jutottam el odáig, hogy megosszam azokat is szerverről, de majd meglépem azt is. Az adatbázis mysql szerveren keresztül érhető el, így minden eszköz ugyanazt az állapotot látja (elkezdett, megnézett videók stb.)
-
elttiL
senior tag
-
elttiL
senior tag
Üdv!
Hozzájutottam egy 32"-os hdready tv-hez, illetve kipróbálásra van nálam egy raspberry pi. Nosza, tettem fel egy xbmc-t azz rpi-re éspróbálgattam. Szépen betallóztam a nas-om filmek könyvtárát és meglepődtem, milyen klafa lett. Csak dög lassú. Helyette kis mini itx lap+cpu elég lenne hogy zökkenő mentesen fusson azu xbmc? Pl.: Intel D201GLY integrált cpu-val elég lenne? Bár mondjuk ennek csak d-sub vga-ja van. hdmi-s lapot nem akarok venni (annyit nem költenék), esetleg egy dvi kimenetes lap, dvi to hdmi átalakítóval.
Szerintetek? -
Rick4
félisten
Ez tényleg picit más, itt a tuner és az xbmc egyben van, nálam viszont egy szobával arrébb van egy másik eszköz, emiatt lassulhat a csativáltás. Viszont a műholdvevő a upc direct csatikat fogja, ehhez képest nincs más forrás csak a mindigtv, ami egész más csatornakínálattal rendelkezik, ergo mindenképp a műholdvevőn keresztül kell jöjjön az adás. Na még nyomozok... Köszi
-
Rick4
félisten
Szevasztok Urak!
Belekeveredtem én is ebben az xbmc dologba, mivel semmi okosat nem hozott a kereső, így inkább kérdezek, hátha valaki előttem jár ebben. Adott a gépem, ami egy xbmc-nek biztosan elég, felpakoltam rá, van egy vu+ solo2 műholdvevő beltérim, amivel az xbmc pvr pluginja kommunikál, átszívja a csatilistát, epg-t, és lehet tévézni a gépen. Nem vagyok elragadtatva a tempótól, mivel egy csatornaváltás 3-4-5 másodperc.
A tévézés jelenleg is megoldott, w7 alatt a műholdvevő belső ip-jén a webes felületen mindent tudok állítani, plusz egy ikonra kattintva kérhetek egy streamet a gépre, amivel a vlc kiválóan elboldogul. It egy csativáltás kb 2 másodperc, ami teljesen elfogadható. Mivel a gépen ez a program lassabb, mint a jól bevált módszer, így nem biztos hogy itt erőltetném, azonban ez a dolog érdekes lehet egy tévéokosítóval, egy androidos mini pc-vel, illetve gondolkodom még rpi-ben is. A kérdés az lenne, a kis készülékkel, raspberryvel kapcsolatban van valakinek tapasztalata, mennyire fogja a gépet, és mennyire akadós? -
pojzon
tag
Sziasztok!
Elnézést kérek, ha már volt, de egy olyan problémám akadt, hogy a legfrissebb stabil verziónál eltűnt az a funkció, hogy a gyors lista görgetés alatt a jobb alsó sarokban megjelent az a betű, ahol éppen a görgetés tartott. Ez szépen muzsikált az eggyel előbbi verzióban, de ez most nincs.
A kérdés, hogy hogyan lehetne ezt a funkciót vissza varázsolni? Egy Windowsos masinán fut a program.
Köszönöm előre is!
-
cintula187
addikt
Így se jó. Tuti valami bagatell pipálási hiba pedig.
-
doriath
tag
válasz
cintula187
üzenetére
Bocsi, nem voltam, hát nem tudom, lehet hülye felvetés, de nem próbálnád meg egy másik skinnel lefuttatni, láttam már olyat, hogy bizonyos funkció egyikben ment, másikban nem, pl dobd fel az AEON NOX-ot, attól még utána átállíthatod arra amire szeretnéd.
-
doriath
tag
válasz
cintula187
üzenetére
És mi a scrapered? Az jól működik?
-
cintula187
addikt
Nem jó.
Ílyenek a beállításaim.
Itt a thumbnál a távoli képen semmi nem töltődik be.
-
doriath
tag
válasz
cintula187
üzenetére
A beállításoknál a videó résznél csináltál médiatár tisztítását? Ez kiszedi azokat, amik nincsenek, és ilyenkor ha újra indítod az xbmc-t és be van állítva hogy indításkor scrapeljen, akkor meg kell hogy találja.
-
cintula187
addikt
Azt meg tudja valaki mondani, hogy az epizód részleteket hogy lehet újra betöltetni? A médiatár frissítésénél nem csinálja.
-
wmati
addikt
válasz
UsagiYojimbo
üzenetére
Köszi a segítséget bocs hogy nem írtam.
-
UsagiYojimbo
tag
Az <xbmc>/userdata/keymaps/remote.xml fájlban van a táv gombjainak funkcióhoz rendelése.
A CEC (LG-nél SimpLink) esetében csak a táv egyes gombjai élnek, (a többi a gazdakészüléket, pl: TV-t vezérli, másoknak nincs értelme,) azokat kell kikeresni a fájlban, és a megfelelő funkcióra átírni. -
wmati
addikt
Más is használ XBMc -hez simplinkes távirányítót ? Ha igen akkor esetleg lehet változtatni ezeknek a beállítás ? Melyik gomb micsoda stb .
-
csomi1977
aktív tag
Sziasztok !
2 év után lecseréltem a Brazost Kabinire.Újra raktam a Windows 7-et meg az XBMC-t.Most minden kiegészitőre program futtatási hibát ir ki.Valakinek van ötlete? Még a youtube kiegészitőre is hibát ir.
-
misx
senior tag
Egész jó kis szoftver ez, legalább a régi laptopomat fel tudtam használni a TV-hez médialejátszóként (USB-s távirányítóm is van hozzá), így nem kell az új gépet nyaggatni filmezéskor.
-
doberman
senior tag
válasz
PapaMaci
üzenetére
bevallom őszintén talán 1x próbáltam ki, de nem nyerte meg a tetszésemet. inkább építettem egy ezzel egy HTPC-t.. és eleinte XBMCbuntut maj mostanában OpenElec-et használok - teljes megelégedésre...
-
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
Kis segítséget kérnék!
Van egy Media Center -es távirányítóm. Azt meg lehet oldani valahogy, hogyha megnyomom a dedikált gombját, akkor ne az, hanem az XBMC induljon? -
cintula187
addikt
Sziasztok! Hely felszabaitás miatt kitöröltem a thumbnail könyvtár tartalmát.
Igy most pl. a sorozatok gyüjteménynél nincsenek képek.
van rá mod hogy leszedje ujra a hiányzo adatokat?médiatár frissitésére nem hozza vissza a képeket.
köszi
-
szinimini
senior tag
Sziasztok,
XBMC alatt a filmen kétszer volt látható a felirat két oldalt.
Ezt hogy tudom normális módra állítani?
Frekvencia helyes lejátszást mi alapján állítsam és hol érem ezt el?
Egyéb beállítást végre hajtsak rajta,hogy 2D és 3D filmek is megfelelő minőségben játszam le?
Köszi -
Menotti
aktív tag
-
doberman
senior tag
szervusztok.
építgetek egy új htpc-t, de beleszaladtam egy problémába:
az alaplap Asrock E350M1. eddig xbmcbuntut használtam, de most a telepítője már rögtön az elején "behal" egy modprobe üzenettel. az image az xbmcbuntu-12.2.Intel-AMD.iso.
az OpenELEC Stable - Fusion x86_64 Version:3.2.2 szépen felmegy, csak éppen semmilyen kiegészítő nem jelenik meg...
igazából xbmcbuntut használnék legszívesebben csak éppen nem telepszik.. esetleg a amd-fusion miatt?mind kettőt pendrivéről próbáltam telepíteni - openelec sikerült is- , az xbmc telepítőt a Lili usb creator-ral készítettem, nem jelzett hibát...
van ötlete valakinek? ( esetleg arra, hogy pl az openelec alá hogy lehet bevarázsolni a megszokott kiegészítőimet - youtube, nasa.. stb..
-
Hoffy86
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy már volt előttem is aki ilyen problémával találkozott előre is elnézést, de a segítségeteket kérném:
A minap összeraktam egy HTPC otthonra Samsung TV-vel összekötve. A TV Full HD, a gépben meg mini-ITX alaplap amibe egy 2 magos A6-5400K proci (tartalmazza a "videókártyát"). 4GB RAM stb. Külön videókártya nincsen. A probléma a 1080p-s filmeknél jelentkezik, ahol ugyanis be-be szaggat a kép, vagy megáll, ahogy tetszik. Minden este amikor tehetem azzal szórakozok, hogy jó legyen, de eddig semmi.... SD filmeknél nincsen baj. ATI driver a legújabb.
Mit tanácsoltok? Esetleg tudtok-e valami olyan beállítást ami biztosan jó XBMC-ben, gondolok itt a szinkronizációra, képfrissítésre, DXVA2-re stb.
Köszönöm előre is.
-
pethYeti
addikt
Van olyan téma/skin ami kevésbé takarja ki lejátszás közben a feliratot, ha mozgatom az egeret?
-
w73istvan
csendes tag
Van arra lehetőség, hogy a Filmek menü alatt, több meghajtó tartalma (filmjei) megjelenjen? Nem olyan rég használom az Xbmc-t, de nem sikerült rájönnöm, hogyan oldható meg.
-
GreenAtis
tag
Hi.
Vettem egy gépet egy MSI WindBox DE200-at. (Intel Atom 330, 2gb ram, HD4330). Médiacenternek akarom használni XMBC-vel. Van benne egy AMD(ATI) HD4330-as VGA. Windows 7 Home Premium-al használnám, mivel ez járt a géphez. Felraktam elsőnek egy 64biteset, ment is szépen a gép (máramenyire egy Atom képes), az egyetlen egy probléma az volt hogy ha DVXA be volt kapcsolva akkor az olyan videók amiket ugy játszottak le nem adtak képet csak egy zöld képernyőt. Próbálkoztam Media Player Home Cinema-val is azzal is ugyanaz a helyzet ha a DXVA be van kapcsolva akkor zöld képernyő, ha ki volt kapcsolva akkor volt rendesen kép, de akkor meg ugye az Atom kevés a HD-hez. Sőt még a youtube videók is csak zöld képernyőt adtak. Gondoltam lehet a 64bites win miatt lehet a dolog, azt ledurtam, és felraktam egy 32bites-t, elvégre 2gb rammal elég az is. Felraktam a géphez kapott lemezről a drivert, és ment is minden szépen egy napig kb. Azóta megint csak zöld képernyő van. Windows próbálta frissíteni a VGA drivert azt nem engedtem neki, mondom a gyárival működik, de ennek ellenére is előjött a zöld képernyős probléma (ha ablakba nézném akkor zöld ablakos). Ugyanúgy minden lejátszóban jelentkezik, és youtube-on is (Mind Flash, és mind HTML5 alapon). Mondom veszteni nem tudok felraktam a legfrissebb VGA drivert de az sem oldotta meg a dolgot. Mit javasoltok mit tegyek? Mi lehet a probléma? A gépen csak az XBMC-nek kéne menni, meg háttérbe ez osztana a hálózatra egy HDD-t, és intézné a letöltéseket. Remélem tudtok segíteni mert én már kezdem feladni a dolgot.
Üdv.
Attila -
bacsisza
csendes tag
Sziasztok!
Már rég óta használom az XBMC-t most vettem hozzá egy hangkártyát így optikán küldöm ki a házimozira a hangot. Viszont MP3 fájlnál, vagy olyan filmnél amire mp3 van rákeverve nem ad ki hangot, minden másnál jó csak mp3 nál nem, de windowson elindítva már van mp3 nak hangja szóval tuti xbmc vel van valami gond.
12.2 es verzióm van. át tettem már 2.0 ra a hangkimenetet de nem történt változás.
Esetleg van valami ötletetek? -
UsagiYojimbo
tag
válasz
mhmpista
üzenetére
A Transmission azt hiszem csak MAC-en, Linuxon fut; Windowson inkább a mikroTorrentet javaslom (konyhanyelven uTorrent). Pici, egyszerű és gyors.
Az add-onokat nem próbáltam... -
mhmpista
aktív tag
válasz
UsagiYojimbo
üzenetére
Tehat Transmissiont kell keresnem? Ezt az XBMCn belul mint addon telepitem illetve a pcre magat a programot? Rendben megprobalom.
2. Es tudsz- e megfelelo lejatszot, illetve valami leirast hogy is tudnam bekonfiguralni?
Sry a lama kerdesekert. De tenyleg 1 hete telepitettem fel eddig "dupla katt athuz", lejatszasi modot kovettem. -
UsagiYojimbo
tag
válasz
mhmpista
üzenetére
1. Az XBMC nem torrent program. Van pár kiegészítő, amelyekkel más torrentklienseket lehet vezérlni, pl mikroTorrentet vagy Transmissiont. Ezekhez azonban kell maga a torrentkliens, az XBMC addonja csak egy felületet ad a kezelésükre.
2. Keresni kell egy megfelelő lejátszót, és bekonfigurálni hogy ha a fájlnévben ott a "3D" szöveg, akkor az induljon el.
-
mhmpista
aktív tag
Sziasztok!
Nem reg tettem fel az XBMCt a gepemre. Nagyon tetszik, kar hogy eddig kimaradt az eletembol.
Telefonnal android appal kapcsoltam ossze es ugy iranyitom.
Szoval tokre megvagyok vele elegedve, mindossze 2 kerdesem lenne.
Remelem valaki tudja a megoldast.1. Azt hallottam lehet vele torrentezni. Errol magyarul nem nagyon talaltam infot. Ez lehetseges? Megoldhato?
2. Lehet-e 3DBD isot sikerult valakinek megoldani XBMCvel? Van valakinek ezzel tapasztalata? Mkvt termeszetesen siman lejatsza, de szeretne mind2 szemem fullhd kepet kapni ha lehetseges
Nalam valamiert a powerdvd 11-13 kepe is szetesik ha 3DBDt jatszom le vele. Nem tudom miert de elegge nezhetetlen.
Szoval valojaban valami masik lajatszo is megtenne, de a powerdvd kiesett, vagy nem tudom lehet videokartya beallitas hianyzik? A tunet a kovetkezo: mintha pixel csoportok ott ragadnanak a kepen, es nem eleg gyorsan frissulnenek es olyan pixeles kep szetesos hatasa van. Nem tudom ertheto e de a lenyeg hogy nezhetetlen.
Mar kabelt is csereltem mert arra gyanakodtam de most eleg jo HDMI kabelem van es ezzel is ugyanaz a tunet.Minden mas eleg jol muxik.

-
Mercutio_
félisten
válasz
UsagiYojimbo
üzenetére

Elsőre a megoldás: Nyomjuk le az erősítőn az automatikus bejövőjel keresést, ő majd megtalálja és máris lesz hang

-
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Az létezik, hogy unetbootin-nel pendrive-ra kiírt bootolós XBMC Live 12.0 és 12.2 Realtek ALC887-es lapnál rendesen kezeli az SPDIF kimenetet, míg ALC662-es lap esetén bár kiválaszthatom az SPDIF-et, de nem megy ki jel az erősítőre

Az első lap már nincs meg, így nem tudom megnézni van-e más eltérés is
Ja és ilyen pendrive-os megoldásnál amikor Live-ként futtatom van rá valamilyen egyszerű W7-en nevelkedett user által is megvalósítható mód, hogy megjegyezze a beállításokat? (nyelv, kimenet, stb.)

-
Bálint OS
tag
Sziasztok!
Most vettem egy SCALEO E típusú HTPC-t és olvastam előtte a geeks.hu-n az XBMC-ről viszont azt senki nem írta hogy melyik gyorsabb ha saját kernelre épülő XBCT raknék rá vagy csak simán a win7-es verzióját szedném le és azt használnám.(igazából melyik amelyik nem kevésbé eszi a vasat mert a Windows Media Center nálam nagyon fogja a gépet meg nem is szeretem.)
U.I.: valakinek esetleg vannak driverei a SCALEO E hez mert nincs sok support a neten és még azt sem tudtam kideríteni milyen procikat támogat.Aki azt írja hogy a google a barátod annak mondom hogy már egy hete keresek és nem találtam eddig semmi hasznosat.
-
csomi1977
aktív tag
Sziasztok
Nem tudom mi történt,de felraktam új filmeket az xbmcbe és nem hajlandó a médiatár beirni a film infokat.Megtalálja a port.hu-n ,ki irja a magyar címet,nyomok egy entert elindul a frissités,ki irja hogy 100% majd nem történik semmi.
-
rigo88
aktív tag
tapasztalat raring 13.04 + xbmc-vel?
vagy maradjak az eddig is jól működő 12.10 quantalnál? -
csomi1977
aktív tag
Sziasztok
Vettem egy Asrock E350fm1 alaplapot.Kiprobáltam rajta a live openelecet,minden ment simán.Felraktam de a kiegészitők közül semmit nem látok amiket pluszban le lehet tölteni. Valakinek van tippje?
-
cintula187
addikt
Van hang normalizálás beállìtás XBMC- ben valahol?
-
betyarr
veterán
xmbc-t valahogy fel lehet varázsolni rendszergazdai jogosultságok nélkül?találtam egy régebbi portable appot,települ,de nem indul el.
win7 x86. -
Mercutio_
félisten
Megoldva, én voltam figyelmetlen, fent van, csak nem live néven az aktuális ISO
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Az létezik, hogy XBMC Live 2010 óta nincs fejlesztve?
Ha pendrive-ról szeretném futtatni a rendszert és nem vagyok linux guru van valami megoldás, hogy egy olyan verzióm legyen pen-en, ami kihasználja az Ivy magos procik HW-s képességeit? -
san2000
tag
Szia.
-
Menotti
aktív tag
Sziasztok
Felraktam a Xbmc-t .A filmeknél minden rendben,szépen megcsinálta (Aeon nox;Port.hu).Van szöveg,
banner,poster,fanart,minden ok. A sorozatoknál(The tvdb) se banner,se poster,se fanart,csak a szöveg.Nem tudok rájönni hol rontom el a dolgot.Ehez szeretnék segítséget kérni...
Előre is köszönöm.. -
wopi
aktív tag
Elnézést kifutottam a szerkesztési időből!
Mellékesen pedig... Tudom, ne hasonlítgassak, de az, hogy viszonylag lassan működik az egész, minek lehet a hibája? Gondolok itt arra pl, hogy a főmenü néha picit lassan tölt be. Nézegettem a windows media centert, ott viszont ez sokkal gördülékenyebb. Minek tudható ez be? XBMCbuntu felületen ez egy árnyalattal gyorsabb volt, viszont ott voltak egyéb problémák. A windows rendszer fogná ennyire vissza?
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap előtt tettem fel az xbmc 12-es, végleges, windowsos verzióját. A Youtube plugint leszámítva megfelelően működött tegnap estig, viszont ma délelőtt elindítva nincs hang... Beállításokat nem piszkáltam, kilépve az xbmc-ből teljesen jó. Ilyesmi még a 11-es verziónál tapasztaltam, akkor is amikor az xbmcbuntut próbálgattam. Miért lehet ez?
Youtube-os hibákra nincsen még semmi végleges megoldás? Gondolom ismert, hogy mi vele a bajom. Nem lép be, vagy ha épp belép nem játszik le, hibákat dob. Ahogy olvastam, ezzel nem vagyok egyedül.
Másik problémám, amit említetek Ti is, hogy pl egy port.hu scrabbert nem lehet feltenni a 12-re... Remélem ez hamarosan megoldódik.Kár még ennyire erőltetni ezt a 12-es verziót?!
Szép napot!

-
doriath
tag
Üdv!
Tapasztalt-e már valaki hasonlót?
Kb 2 hete kezdődött a történet, hogy a felugró menü estén akár műfajok, akár filmek, akár fájlokban keresek a tartalmakra, a C gombos menü és a jobb klikkes menü esetén is randomba befagy az XBMC 11-es. Nem tudom mi történt vele, fél évig tökéletes volt. Sajnos a log fájlba semmi nem kerül a fagyás miatt. Utána bezárom, mert a Win7 felajánlja ugye, hogy a program nem válaszol...
Áttérnék simán a 12-re, de attól kapok agyfaszt, hogy minden beállítást kezdhetek előröl, vagy tud valaki valami 11-ről 12-re megoldást, hogy a már elkészül lejátszási listák, borítók, beállítások stb megmaradjanak.
Ja igen, a felszínem AEON Nox.
Köszönettel!
-
syler123
veterán
Nekem a sima windowsos xbmc12 nem megy, nálad meg működik? Érdekes.
-
doberman
senior tag
csak a lényeget nem írtam ide:
xbmcbuntu 12-vel vannak a fent említett gondjaim.. -
doberman
senior tag
szervusztok.
próbálgatom az új 12-est, de gondjaim támadtak: a hálózaton gyönyörűen megtalálom a nast, megy is a filmlejátszás. de nem találok semmilyen netes plugint pl youtube. az működő 10-ben felajánlj mindenféle plugint de itt a 12-es ben nem találok ilyesmit. igazából semmilyen netes tartalmat nem tudok beállítani.
visszahelyezve a 10-est tartalmazó hdd-t azonnal van minden.mi a titok nyitja?
-
Tallér2222
csendes tag
Sziasztok!
Egy unásig ismételt kérdést szeretnék feltenni nektek! (De a válasz azért jól jönne)
Na jelenleg win 7 használok egy asus Pundit P1 AH2 vason ( AMD 2gb ram)
És természetesen xbmc-t
Az érdekelne, hogy win 7 nek tudtok e egy olyan kiherélt werzióját lehetőleg 64 bitest ami a lehető leg kevesebb ramot eszi meg.
Vagy valami alternatívát hogy ne 40 Gb keljen adnom neki!
Előre is köszönöm!
-
Askformore
senior tag
Sziasztok! Szeretnék venni egy kütyüt a tv mellé, amin csak az xbmc fut, és távirányítóval rendelkezik, valamint lejátsza gondolkodás nélkül a full hd filmeket. Igazából gondolom egy médialejátszó lenne erre a legjobb, csak nem tudom, hogy arra fel tudom-e varázsolni az xbmc-t.. illetve ha htpc-t raknék össze, akkor pedig a távirányító és az ár kérdése ami érdekes. Segítsetek légyszi!
-
pmikloska
aktív tag
válasz
pmikloska
üzenetére
Úgy emlékszem, hogy Linux alatt lehet olyat is csinálni, hogy egy listázás eredményét egy fájlba irányítom. Aztán azt meg tudnám nyitni, el tudnám olvasni.Ez sikerült, >toperedmenye.txt
De nem fut. Az elképzelhető, hogy nem a teljes listát írta a fájlomba? Mert a képernyőt teljes méretűre téve sem láttam az alját, itt a txt-ben pedig elég rövidnek tűnik a futó programok listája.
Ráadásul az mc sincs fent, rákerestem a Synaptics-ban, és legnagyobb meglepetésemre nem találja, így nem is tudom feltenni.
Hogy lehet az, hogy nincs a csomagkezelőben? -
pmikloska
aktív tag
válasz
doberman
üzenetére
No, megnéztem a top-ot, de nem tudok az aljára menni, így nem látom, hogy mennyi parancs fut még. Hogy lehet az aljára menni? Úgy emlékszem, hogy Linux alatt lehet olyat is csinálni, hogy egy listázás eredményét egy fájlba irányítom. Aztán azt meg tudnám nyitni, el tudnám olvasni.
-
doberman
senior tag
válasz
pmikloska
üzenetére
azt kellene leellenőrizni, hogy fut-e?
parancssor top parancs... kilistázza a futó programokat. kilépés ctrl-c.ha nem látod a listában akkor meg kellene nézni van-e indító script: mc indít. és meg nézni létezik-e:
/etc/init.d/ -ben tvheadend ....ha igen akkor még meg nézni a /etc/config/ tvheadend configjában milyen portra van beállítva.. elvileg a default port 9981.
tehát ha van indító script akkor ki kell adni parancssorban : /etc/init.d/tvheadend start
utána másik számítógépről: http://xbmc.ip.cim:9981
és máris a tvheadend beállító felületén találod magad..... :-) -
pmikloska
aktív tag
válasz
pmikloska
üzenetére
A tvheadend is fent van a rendszeren alapból. Megnyitottam a csomagkezelőt, rákerestem, és akkor láttam meg, hogy fent van. De hogy lehet konfigurálni? Mert most azt kéne. És az XBMC-nek mi köze is ehhez? Onnan fog futni? Úh, nagyon amatőr vagyok, bocs a hülye kérdésekért.
-
pmikloska
aktív tag
-
doberman
senior tag
válasz
pmikloska
üzenetére
találtam egy Link -et ahol ugyan a kártyás mindig tv-t taglalják de van benne támpont.
lsusb parancsnak kellene működnie. márcsak az a kérdés, hogy telepítéskor került-e föl kernel támogatás a stick chip-sethez...
ja ha engedélyezed az ssh elérést akkor nem kell a tv előtt görnyedve, hanem hálózaton keresztül másik gépről is molesztálhatod... :-)
-
pmikloska
aktív tag
válasz
pmikloska
üzenetére
Nos, tényleg úgy van, beléptem ebben a nagyon alap Ubuntuba, és most jönnek a DE-k:
A Wi-Fi adatokat hiába adom meg rendben, mégsem csatlakozik valamiért.Megoldva. A képernyőfelbontást nem tudom átállítani, mert valami nagyon alap képernyőnek nézi (1024x768) a tévét, mivel az nem küld információkat magáról. Manuálisan átállítani persze nem tudom. Gondolom valami parancssoros megoldással kell megcsinálni. Nekem 1366x768-as kell. Igazából nem is kéne, mert képernyőn nem is akarom használni, csak a streamelés miatt kell ugye az egész, de addig is jobb lenne látni a kép alját is.
Az eszközöket még nem sikerült megtalálnom, hogy látja-e egyáltalán a tunert. 
-
doberman
senior tag
válasz
pmikloska
üzenetére
ahhoz, hogy streamel-je, ahhoz kell egy program... de először is tudni kellene, hogy az ubuntu látja-e
tehát ne az xbmc felületére lépj be hanem az ubuntura... derítsd ki hardveresen látja-e ( lsusb ?)
ha igen akkor kellene egy program, vagy plugin az xbmc alá ami használatba is veszi....
a tvheadend ha jól tudom portolva az ubi alá, ha fel megy rá akkor viszont van egy kezelő felülete ami böngésző alól megszólitható és nagyon részletesen beállítható grafikus felületen.... valahol itt lehet a megoldás, de remélem előkerül egy guru aki konkrétumokat is tud mondani. -
pmikloska
aktív tag
válasz
doberman
üzenetére
Az a baj, hogy a tuner már eleve csatlakoztatva volt, amikor telepítettem.
Ezek szerint abban nem tudsz segíteni, hogy az XBMC streamelje nekem az adást?
Lehet, hogy a végén routert kell vennem, de előbb szeretném a PC-vel megoldani, hogy lássam, mennyire nézhető máshonnan. -
doberman
senior tag
válasz
pmikloska
üzenetére
pont ilyen tunerem van nekem is, de nekem a routerbe van dugva - onnan a tvheadend streameli...
azt már én is észrevettem, hogy utólag nem tudok hozzáadni hw-t, de én még a 10-es xbmc-t használom.
(így jártam a MS médiacenter távirányítóval is... viszont ha már telepítéskor csatlakoztatva van akkor használatba veszi...)szerintem telepítsd úgy, hogy legyen csatlakoztatva. hátha.
- viszont már várom az új 12-es Éden-t, még mindig "csak" RC3" állapotban van, én kivárom... -
pmikloska
aktív tag
válasz
pmikloska
üzenetére
Nos, fent van az XBMCbuntu. A Wi-Fi hálózatom rejtett SSID-vel működik, így a telepítéskor nem látta, és nem is tudtam hozzáadni. Utólag pedig a hálózatoknál nincs Wi-Fi lehetőség.
Aztán: a DVB-T tunert direkt beledugtam, hátha felismeri, de egyelőre azt sem tudom, hogy mi van vele.
Hogy lehetne ezeket megoldani? -
pmikloska
aktív tag
válasz
doberman
üzenetére
Közben rájöttem, hogy a lemezzel lehetett valami baj. Kiírtam egy pendrive-ra, és most megy.
Tudom, hogy a router lenne az igazi megoldás, de nem biztos, hogy most egy új routert szeretnék venni, ezen még gondolkozom. De addig is megvalósítanám egy PC-vel. Ha fent lesz az XBMC, tudnál navigálni? Egy ilyen tv tunerem van (a legalsó és egyben a legújabb verziója ezeknek), ezt szeretném beüzemelni rajta, és streamelni az adást, nézni nem is akarom, csak annyi lenne a cél, hogy megnyomja valaki a gépen a bekapcsoló gombot, elindul a gép, és innentől máshonnan nézhetem a tv adásokat. -
pmikloska
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném feltenni egy AOpen Barebone PC-re (Mobile P4 3.06 GHz, 1 GB DDR2, 80 GB HDD, int. VGA) az XMBCbuntu verziótját. Egyetlen célom, hogy egy USB stick DVB-T vevő által fogott MinDig TV adásokat streameltessem a netre, hogy távolról is tudjam nézni a magyar műsorokat.
DE! A 11-es XMBCbuntu lemez megáll a gép inulásakor, és kisebb várakozás után egy hibatáblázatot ad csak, nem tudom feltenni.
Segítsetek nekem legyetek szívesek, hogy megvalósíthassam a tervemet. -
Directors
senior tag
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Szeretne egyik ismerősöm vásárolni egy HTPC egységet.
Mi a véleményetek erről a herkentyűről? [link] -
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Mióta kb egy hónapja megújult a Youtube, a régi, Chrome-ban üzemelő XBMC-Youtube plugin - amivel ki tudom tenni az XBMC-re a videót - nem akar működni. Nem is találok olyat, ami menne az új Youtube-al. Tudtok ajánlani valamit?
Boldog karácsonyt!

Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Dell notebook topic
- iPhone topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Tesla topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Dell XPS 9720 - i7 12th gen 27% ÁFÁS!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4195, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ez jóóó... légegér.. (csak most kerestem rá, tényleg létezik.. nahát..
)
.