- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemethati
senior tag
Kb 10 oldal elolvasása után már nem is fog zavarni hogy eltűnt a vicser.
Ha már a legelején lefordítják akkor még furcsa se lenne, nem tudom lehet most találták meg az idevágó szót.
Meg is fogom rendelni, lesz mit olvasnom a buszon melóba menet -
Morden24
nagyúr
Pratchett az szintén fantasy (jó, nyilván nem a komolyabb fajtából), nekem sem volt konkrétan bajom vele, csak számomra valami miatt (valószínűleg megszokás, mert rengeteg magyar fantasy írótól olvastam könyveket, és abból szerencsére egy jó adag egész minőségi volt) ilyen téma terén közelebb áll a magyar. Könnyen lehet, hogy azért, mert sok évnyi pen and paper fantasy szerepjáték miatt (amit nyilván magyarul toltunk) egyszerűen ehhez szoktam hozzá.
-
Én Salvatore műveit angolul olvasom, és semmi bajom az angol fantasyvel. Halvány már az emlék, de egy ismerősömmel beszélgetve azért néha eléggé benéztem a magyar változatokon.
Meg persze ott vannak a perzsekények...
-
BloodyEddie
őstag
A kis Vajákos... Ez tényleg furán hangzik. Mondjuk a "Viccser" se lett volna sokkal elegánsabb.
-
Morden24
nagyúr
Én (főként Douglas Adams, Pratchett és Poe miatt) elég sok könnyűirodalmat olvastam angolul, viszont a fantasy környezethez valahogy mindig úgy találtam, hogy jobban illik a magyar nyelv (ofkorsz ehhez igényes fordítás is kell, ha honosított műről van szó) - ellentétben pl. a sci-fivel, ahol bizonyos gyakran használt kifejezések egyszerűen nem akarnak megfelelően hangzani a fülemnek.
Na mindegy, a lényeg, hogy relatíve régen olvastam színvonalasabb fantasy művet, és erősen gondolkodom a Vajákon. Jó lenne valami kis review a kiadás után, hogy mégis milyenre sikerül a fordítás, mert szívem szerint úgy venném meg, de ha nem üti meg a szintet, akkor marad az angol nálam is.
-
kapeti07
senior tag
A VAJÁK-ból az "A" le van húzva. Akkor ez most VJÁK ?!?
-
Rexdemon
aktív tag
"szólt a vaják"
Ezt még szokni kell
Nekem meg van angolul a könyv, tudom ajánlani mindenkinek, teljesen élvezhető, hangulatos olvasmány. Tudom,h meg leszek köpködve, de én talán bűvharcosnak hívtam volna a witchert, ami sokkal pátoszosabb, mint kéne, de kb, illik a "fogalkozás" körbeírására, jobban tetszene, mint a vaják, akinek semmi köze sem a majákhoz, sem a valákhoz.
Ezzel együtt még lehet jó a fordítás, én drukkolok,h sikert arasson.
-
fi:zi'k
nagyúr
Még lehet be is szerzem.
A gerincen lévő római egyes a folytatásra utal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Steam Deck
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Linux kezdőknek
- Milyen processzort vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest