- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- iOS alkalmazások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Tigerclaw #52 üzenetére
az igaz, hogy a falvak le vannak maradva, viszont a városok meg már szépen lehagyták a kelet-európai blokkot, és lassan felzárkóznak a nyugati, amerikai szinthez. csak hogy egy példát mondjak: Shanghaiban jelenleg 11 metróvonal üzemel. ez 8 éven belül meg fog duplázódni úgy, hogy közben a jelenlegieket is bővítik. otthon hány éve épül az a csofadt négyes? közben meg a hármast lassan bezárják, olyan elavult. és mi tartjuk magunkat fejlett országnak...?
lehet példálózni a lemaradt falvakkal, meg el lehet bújni a nagy szavak mögé, hogy itt statisztikát hamisítanak, meg levegőbe beszélnek. viszont a valóság nem ezt igazolja. azt próbáld meg megérteni, hogy még Shanghai is, ami egyébként Kína legdrágább városa, olcsóbb Budapestnél (az ingatlanpiacot leszámítva), pedig fejlettségben messze előrébb van már. és ehhez képest azok a déli városok (Shenzhen, Zhuhai, Dongguan), ahol a Foxconn üzemek működnek sokkal olcsóbbak. egy betanított munkásnak, akinek semmilyen iskolai végzettsége nincs szinte, nem ért igazán semmihez, annak az a bérezés kiemelkedő. otthon szerinted mennyit keres egy 8 általános végzett jegykezelő..? még ha csak a nagyvárosok piacát nézzük, ahol mellesleg sokkal magasabb az átlag bérezés, akkor is százmilliós tömegekkel kell számolni.
és ha még mindig ilyen 5 éves tervekkel próbálsz példálózni, akkor szerintem érdemes volna kicsit utána nézned, hogy mi történt úgy az elmúlt 20-30 évben ezen a kontinensen. köszi. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz #16820480 #51 üzenetére
Azt vedd figyelembe, hogy Kína belpiaca független a világpiactól, mesterséges árakkal. A sokat emlegetett Foxconnos álommunka, ami miatt százezrek hagyták ott a falvaikat, otthonaikat, munkásszállóba költözve, 63 ezer Ft átszámolva. Ha ez az álomfizetés náluk, akkor milyen lehet az átlagfizetés és mennyit kereshet az otthon maradt földműves, vagy bányász. Azt se felejtsd el, hogy azokat a belföldi statisztikákat kb. annyira lehet komolyan venni mint a volt kommunista országok statisztikáit. Az 5 éves terv ismerős talán. A cégeknek akik nem az erőforrások miatt mennek oda, az számít, hogy az 1,4 milliárd között bőven akad pármillió milliomos és jobb keresetű, ami egy átlagos fejlett és gazdag EU-s ország piacához képest még mindig több.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
törölt tag
válasz Tigerclaw #49 üzenetére
hát, belőled sem lenne jó befektető, attól tartok. "az egyik legszegényebb Ázsiai ország" konkrétan a világ legnagyobb mobilszolgáltatójának az otthona, és mára a legnagyobb számítógéppiac, okostelefon piac is egyben, és több internet előfizetés van lassan, mint Európa egész lakossága (csecsemőtől nyugdíjasig). ha egy ekkora piac nem oszt nem szoroz, akkor mégis mi igen?
-
zsoltesz9309
csendes tag
válasz Quasi_modo #22 üzenetére
Egy nokiás,aki nem örül a microsoftnak .Amúgy sajnos tényleg a kínaik lesznek a fő célpontok a cégeknél pár éven belül.....
Tévedni emberi dolog. A számítógépet hibáztatni még emberibb. PS4-PSN:zsoltesz21
-
Tigerclaw
nagyúr
Szvsz nem oszt nem szoroz, hogy az az egyik legszegényebb Ázsiai országban melyik prémium telefon OS-e az elterjedtebb. Gyakorlatilag nem reprezentatív még az országon belül se. Pár hónapja olvastam, hogy egy Kínai fiatal eladta az egyik veséjét egy zugsebésznek, hogy iPad-ot vegyen a pénzből.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
-
nicu71
addikt
Szerintem,hihető ez a hír.Eddig a MS néma kussban volt az elterjedtségről illetően,mert nem volt finoman szólva sikertörténet a wp7.Nemrég jelent meg Kínában,kb akkor amikor az első kínai nyelvű appokat felfedeztem a marketplace-n.És ha már beindult a dolog,akkor legyen már szabad egy kicsit dicsekedni,elvégre ez az első komolyabb fegyvertény.Hajrá.
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
törölt tag
így van, nem reprezentatív, ellenben te, aki a közelében nem jártál valószínűleg ennek az országnak, teljes mértékben hiszel a MS házi statisztikájának
nyilván a legjobb statisztikát mindenki maga hamisítja, de tényleg kíváncsi lennék rá, hogy ezt miből hozták ki. olyanra tippelnék, hogy a kínai boltoknak leszállított raktárkészletet állították szembe mondjuk a hivatalos forrásból értékesített szifonokkal. ez utóbbi viszon töredéke a valós számnak, mivel errefelé (Európával és Észak-Amerikával ellentétben) szinte senki nem vesz szolgáltatónál telefont. -
Blyan
félisten
válasz #16820480 #33 üzenetére
Az arányaiban nem lett jobb a dolog, sőt rosszabb.
Mert hogy Te mennyi ember kezében láttál WP7-et és iPhone-t egy 24milliós városban az még kevésbé reprezentatív.
Még az alig (vagy kevesebb) két milliós Budapesten sem látok pl napi 2 iPhone-nál többet... (jó, lehet nem figyelek eléggé, bevallom nem más telefonjait nézegetem) akkor az jelenti most, hogy alig van itt ilyen? Vagy mégsem?[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
törölt tag
válasz RaveForce #30 üzenetére
hát, ha ios fut rajta, akkor nem lehet olyan szar hamisítvány
Blyan: lemaradtál 60 ével ezelőtt 25 millióan laknak nagyjából itt a városban, és olyan 1,4mrd lesz az ország lakossága. persze, nem reprezentatív, csak arra próbáltam célozni, hogy ha valahol szárnyra kéne kapjon, akkor nyilván nem a vidéki földműves tömegek körében fog, hanem a nagyobb városok fogyasztói közt esélyesebb.
=Mentor=: igen, a Palm is ezt játszotta, hogy igazából nem is akarják eladni a terméket, nem azért van, csak úgy megcsinálták, mert az jó, és tökéletes lett. az, hogy veszik-e, már nem lényeg.
[ Szerkesztve ]
-
=Mentor=
őstag
Ugyan kérem, hisz a PH okoskái megmondták, hogy a WP óriási bukás, hogy jön ahhoz bárki is, hogy ennek az ellenkezőjét támassza alá? :XDD
(#5) mrlujoak: Az MS nem is törekszik arra, mivel ahhoz el kéne árasztani a piacot olcsó kacatokkal.. Ha pár éven belül sikerül 15-20%-ot elérniük globálisan azt már maximálisan sikerként fogják értékelni.
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
válasz #16820480 #29 üzenetére
Lehet, de azért a kínai lakosság összszámához képest eléggé elhanyagolható, akármennyire is modern nagyvárosban laksz, nem?
Mennyi lehet az arány... 8-9 millió (nagyvárost számoltam) az 1,1 milliárdhoz? Beláthatod, hogy nem túl reprezentatív.
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
RaveForce
veterán
válasz #16820480 #29 üzenetére
meg tudsz különböztetni 1-1,5 méterről egy igazi szifont egy hamistíványtól? igen, én is.
elég szar hamisitvány lehet
„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
törölt tag
bocs, de te meg tudsz különböztetni 1-1,5 méterről egy igazi szifont egy hamistíványtól? igen, én is. namost itt úgy néz ki a leltár, ha felszállok a metróra, hogy szifon, szifon, szifon, szifon, sgs2, szifon, valami érintős Nokia, szifon, szifon... nem statisztika értékű, de ha csak az okostelefonok piacát nézzük, akkor én inkább azon lennék meglepve, ha nem olyan 50-50%-hoz közeli lenne az android-ios mutató.
egyébként az ország legnagyobb és modernebb városában lakom, itt ez a helyzet. de biztos a sok vidéki földműves vásárolta fel azt a több millió wp7-es Nokiát, és azért nem látni egyet sem -
Meg ott van egy kinn élő megbízható ismerősöm szava, miszerint az emberek kezében az iPhone nagyon is gyakori, még ha nem is a hivatalos forrásból vették. WP7-ből meg egy darabot látott hónapok alatt.
Ne haragudj, de ezen röhögő görcsöt kaptam. Ennyi erővel meg a nagyanyám nem látott még okos telefont ergó ezek nem is léteznek Magyarországon.
A másik meg az, h azt honnan tudja az ismerősöd h azok nem hamisított iPhone-ok. Vagy megkérdezte az összes tulajt h eredeti-e a cucc?De csak úgy egyáltalán ebből a megbízható forrásból/statisztikából kiindulni...
[ Szerkesztve ]
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Воланд
titán
az se rossz, mert tavaly ev vegen meg ez volt. szep kis novekedes negy honap alatt.
"Végülis nem én akarom elhitetni a világgal, hogy a WP7 a harmadik ökoszisztéma, a mobilvilág alappillére, és hogy jelenleg egyáltalán számításba kell venni. Nyilván a Canalys számai hazudnak."
tudom en, szerinted szimplan szar az egesz ugy, ahogy van.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
A hét százalékuk egy dolog, de például a Canalys szerint 19% az iOS része, ami azért nem ugyanazt az arányt adja Végülis nem én akarom elhitetni a világgal, hogy a WP7 a harmadik ökoszisztéma, a mobilvilág alappillére, és hogy jelenleg egyáltalán számításba kell venni. Nyilván a Canalys számai hazudnak.
Meg ott van egy kinn élő megbízható ismerősöm szava, miszerint az emberek kezében az iPhone nagyon is gyakori, még ha nem is a hivatalos forrásból vették. WP7-ből meg egy darabot látott hónapok alatt.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
Воланд
titán
jah, akkor biztos az ms hazudik, ertem en...
statcounter: van ahol mar megjelent, de ket szazalekos globalis reszesedessel meg nem fog felkerulni.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
btudos
nagyúr
válasz Quasi_modo #13 üzenetére
Ez most nem arról szól, hogy a WP olyan jó mint az iPhone, mert még nem az... Ez arról szólt, hogy a jelenlegi értékesítések alapján a WP előrébb jár Kínában... Szvsz egyébként is baromság amit írsz, tekintve hogy csak a Lumia 610 mondható újnak a Windows Phone-os készülékek közül...
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Mondjuk a 7%-ot eddig csak a Microsoft állította, majd nem lenne rossz, ha valami független elemző banda is rábólintana.
Kínáról egyébként azt állít bárki, amit nem sajnál.
A másik amire kíváncsi lennék, hogy a StatCounteren mikor kezd el megjelenni a WP érdemben. (Nem csak a kínain persze.)
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
Воланд
titán
válasz Quasi_modo #13 üzenetére
mi az, hogy új almas tipus nincs? a 4s az mi, matchbox?
-
Воланд
titán
válasz Quasi_modo #9 üzenetére
aruld mar el nekem, hogy a 7%-os reszesedest, amit kb masfel honap alatt ert el, hogy a fenebe lehet barhogy ertelmezni?
-
btudos
nagyúr
Mert WP-s telefont olyan marha rég árulnak Kínában... Ha már belekötünk a statisztikákba, legalább olyan helyen kössünk bele, ahol jogos, ez pont nem volt az, mivel csak pár hónapja érhetőek el hivatalosan hivatalosan WP alapú készülékek Kínában...
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
RaveForce
veterán
na ez most meglepett. mik vannak
„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
hunter84
aktív tag
-
Blyan
félisten
Nem túl sok különböző WP7-et árulnak kínában - szóval ha kettő-háromnál nem több, akkor nem igazán értem a kifakadást ( tekintve, hogy 3 aktív iPhone modell létezik).
Az Androidhuszár az Mr elveszettvilágoknak szólt, mert rögtön jött ződkuka részesedést bizonygatni. Sorry.
[ Szerkesztve ]
-
hunter84
aktív tag
Olvasd már el még egyszer, mielőtt androidhuszárkodsz, te szerencsétlen.
Csakhogy itt WP7 vs. iPhone összehasonlítás van, nem Lumia 610C vs. iPhone!
Más WP modelleket már régebb óta árusítanak legális forrásból, szolgáltatónál, míg iPhone-t csak szürkeimportból, aminek a részesedését is csak becsülik.
[ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
...és azért ezt se felejtsük el:
"Az Android jelenleg a kínai piac 69 százalékát uralja, ennek behozására nem sok esély látszik."
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
-
hunter84
aktív tag
Na de az iPhone-t nem is árulják hivatalosan (vagy csak nemrég óta)! Ez mégis milyen összehasonlítás már, a francba is, de felhúzom magam a népbutításon!
-
Blyan
félisten
És egy HTC Titan a képen. Azért lehetett volna találni egy Lumia 610C-t(de akár C nélkülit is) is, nem?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest