- Telekom mobilszolgáltatások
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic V2 - origami
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na ilyen kombinációra nem gondoltam, pedig adja magát
Köszi a felvilágosítást
Hasonló élmény volt nekem is az első PC-m a zöld Herculessel. Annyival előrébb voltam, hogy ezen penge 720x350 felbontás is adott volt
https://www.youtube.com/watch?v=BEkDRa--YaY -
sidi
aktív tag
-
válasz
Hieronymus #9 üzenetére
A CGA-ról nekem a 4 színű paletta jut eszembe, hivatalosan nem is tud többet grafikus módban. Az más kérdés mit ügyeskedtek ki belőle 30-40 évvel később.
@sidi, köszi, szerintem is Hercules lehetett.
-
sidi
aktív tag
Köszönöm az írást, nagyon jó volt olvasni
Nekem zöld Philips CGA monitorral, de 386SX volt az első gép. Ezt a zöld-fekete színvilágot kifejezetten szerettem, DOS-ra jó volt, később én is rácsodálkoztam, hogy ezek a játékok színesek -
Hieronymus
veterán
Nem véletlenül.
Az akkori kártyák Hercules néven futottak és hatalmas 720 × 350 felbontással. A kártya bemutatásakor 499 dollárt kértek el egy darabért.A színes változat első körben a CGA volt 320 × 200 felbontással, 16 szín megjelenítése volt lehetséges Szó szerint borzalmas volt, de színes volt a kijelző.
A következő generáció az EGA lett. A 640 × 350 felbontás és 16 szín már jónak tűnt.
Nem sokkal később jelent meg a VGA. Ez a megoldás már örök életű maradt, legalább is a nevében.
A szegény ember budget megoldása a monoVGA monitor volt. Immár szinte végtelen szürke árnyalatban lehetett nézni a monitort. A Herculest váltották ezek a monitorok a még a cégeknél egy részénél is, mert a munkához nem kellettek a színek. -
-
-
Volt olyan korszak is Az majd egy másik bejegyzésben
-
-
updog
őstag
Valahogy ez most durván beütött, hogy ez a játék színes volt
Anno kizárólag monokróm monitorokon játszottam vele, az maradt meg hogy fekete-fehér (néha zöld
).
-
Zsír cucc a gép
Amúgy az F1GP-ben ha ahang minőségét leveszed, az is hozhat gyorsulást, legalábbis nekem mintha hozott volna
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Onkyo Integra A-8450 Amlifier
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P52s - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest