Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
ja, en is probaltam feltenni hackOS-t de megfexik a telepitoje a gepen

Sztem eleg nagy melo lenne a Zalmanak hogy soksok hw-n mukodjon. -
VaniliásRönk
nagyúr
Az Apple gép mellett sokaknak az a legnagyobb érv, hogy így kapnak OSX-et is, a hardware-eladások visszaesnének és boldog boldogtalan tört OSX-et használna. Arról nem beszélve, hogy sokkal változatosabb hardware-környezetben kéne érvényesülnie a OS-nek, ami könnyen problémákat szülhet, aztán szertefoszlik a mítosz, hogy az OSX mindenek felett...
-
BRinyo
aktív tag
Kis hibákat az apple gépek is garantálnak. Kellemetlen tud lenni, ha pl lejár egy imac 1 éves garanciája, tönkremegy benne ezután a dvdíró, és könnyen azt mondják: 60e Ft lesz a csere. De ezt még ki lehet kerülni, nemúgy, mint egy alaplapmeghibásodást. Akkor mindjárt egy 6jegyű összegről lesz szó. PC-n használva sem rosszabb a felhasználói élmény. Sőt, én támogatom a dobozos X86 OS X kiadását is. Ha rajtam múlna, rég lehetne kapni...
-
BRinyo
aktív tag
Mivel apple logós a gép, így legegyszerűbben azt kell mondjam, az apple hibája. (remélem elég egzakt) Ő tervezte a készüléket és ő is adta ki. De ez már nem az első hibájuk. Minden szériában van valami hiba - hol kissebb, hol nagyobb.
Dell, HP, IBM, acer és egyéb márkák esetében miért nem olvashatunk ennyi hibáról? A 8600M chip-pel persze sokan bedőltek, NV-nek köszönhetően. Ott is kb az apple volt az utolsó a nagy cégek közül, aki megoldást kínált a problémára, de a lényeg, van megoldás. Persze egy tulajdonost nemigen fog érdekelni, hogy kinek a hibájából szar a gépe. Ha van rá megoldás, még akkor is meg lehet érteni, hogy morgolódik az ember. Ráadásul itt most egy önmagát mindenki másnál szebbnek és jobbnak beállító gyártó esetéről van szó. Volt apple gépem nem 1, éveken át, szerencsére engem elkerültek a meghibásodások. Sokakat ismerek, akiket meg nem.
A gépeiket csupán 3 dolog képes eladni: Mac OS, design és marketing. -
_Toka_
senior tag
Határozd meg egzakt módon, hogy hol is kellene meghúzni a határt felelősség szempontjából! Molekuláris szinten elég lesz, vagy menjünk lejjebb atomi szintig, esetleg még lejjebb, hogy meghatározzuk a felelősséget? Tulképp ugye nem is a Naprendszerünkben készültek az összetevők...
Nos, ne vicceljünk már! Én veszek egy notit, amihez Apple adja a nevét. Ő áll kapcsolatban a beszállítóival, majd ő megvizsgálja a felelősséget alacsonyabb szinten. Ott ki is osztja a szerepeket, hidd el. A user is tud dönteni.
Másrészt igazából elvárható tőlem, mint user-től, hogy egyáltalán azt tudjam, milyen VGA is van gépemben?
-
dezz
nagyúr
Hú, de pörög a hsz számláló, holott már az elején belinkelt írásból is kiderül, hogy talán egyik sem hibázott, legalábbis nem akkorát.
"the fans are intended to run at 2,000rpm until default conditions, and then spool up to 3,500 when high-temperature conditions kick in. [...] That said, the MacBook Pro is having a little trouble getting it up, so to speak, and remains at about 2,050rpm"
Tehát, nem fix 2000 rpm-re van tervezve, hanem hőfokszabályzottra. Az előzetes teszteket nyilván ilyen körülmények között végezték. Később valószínűleg módosítottak még a (VGA?) BIOS-on, miáltal észrevétlenül bugos lett a ventiszabályzás. És úgy látszik, ez nem derült ki a szúrópróba szerű gyártósori teszteknél.
-
westlake
félisten
mar megbocsassanak a mac fanok, de ennel meg egy 5 eves hewlett-packad notebook alaplapja is sokkal jobban megtervezett!
ne csodalkozzon senki, ha egy ilyen tulzsufolt lap barmelyik melegedo alkatresze tulhevul. -
Puma K
nagyúr
"Reméljük az Apple hamarosan nyilvánosan reagál a felhasználók panaszaira."
Jól egymásra mutogatnak és az Apple meg ATI-ra vált. Vagy nem.

-
BRinyo
aktív tag
Az ifixit oldalán bárki megtekintheti az apple gépek belső világának képeit. Már az újakról is van fenn kép - erre alapozva mondtam a samsung-hynix teóriám. Persze koránt sem biztos, hogy ez okozza a gondot. Azt viszont néztem az apple fórumon, hogy tucatnyi ilyen problémás gép van, míg más márkáknál nem nagyon találtam hasonló problémákat...
-
kiváncsi vagyok nVidia leszedeti-e a cikket a ph!-ról

vagy eddig már nem ér el a kezük? ;)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az Apple notik full integrált megoldások. Az információk szerint az NV kiemelt figyelmet fordít az Applenek, így külön gyártósor is van nekik rendelve a TSMC-nél. Ezenkívül ők kapják meg először a továbbfejlesztett GPU lapkákat.
Persze ez még nem jelent semmit, de ha friss fejlesztés volt GPU vonalon az NV-nél, akkor lehet, hogy az volt a hibás ... majd az Apple közlemény mindent megvilágít ... hacsak nem söprik a szőnyeg alá.

-
Sweet Lou 6
addikt
Nesze neked Apple!

-
BRinyo
aktív tag
Szóval akkor bevehetjük a buliba a méltán híres samsung szidalmazását is.

Ugyanis a 15ösben hynix memóriák laknak.
Ha memória okozza a képen látható hibát, akkor akár mérget is mernék venni arra, hogy ha hynix-re cserélnék a videoram chipjeit, akkor ez a probléma nem valószínű, hogy megismétlődne. De azért megvárjuk, mit lép az apple a következő hetek-hónapok során az üggyel kapcsolatban. -
westlake
félisten
az nvidia nem gyart memoriat.. termeszetesen az is lehet, hogy a hutes tervezesekor valamit elszamoltak, es mondjuk a hutofelulet nem er hozza rendesen a gpu-hoz, ami ezaltal tulheviti a memoriakat.. az en notebook-om videokartyajanak (ati hd 2600) a memoriain egy aluminium lap van, ami nem kapcsolodik a gpu hutesehez..
-
brd
nagyúr
Ha ez melegedési hiba, akkor az eppl a szánalmas (nem vette figyelembe -vagy gőgösen leszarta- az envídia ajánlásait; hasonló hiba, mint pl. az XBOX-é), ha a chip hibás, akkor az envídia (szart ad el) a hibás. Min vitatkoztok?

(...ha meg a VGA memória a hibás, akkor azt kell tudni, hogy azt ki rakta mellé, vagyis az envídia adja így a chip-et, vagy az eppl szerkeszti oda?) -
tzsolesz
nagyúr
Nagyon úgy fest, hogy ezt bizony akkor az Apple baxta el.
Ezt már csak statisztikai számításokból szűrtem ki. Kétszer csak nem követ el ekkora szerencsétlenséget az NV. Annyira nem megy már neki jól. Vagy még is?

-
Devid_81
félisten
Jujujj, megint baj van

-
joey04
titán
Szerintem az Apple a hibás. Hogy miért? Én elfogadom, hogy drágábbak az Apple gépek mint a többi "mezei" gép (nem a szintén prémium kategóriás Dell gépekre gondolok) de ezért cserébe elvárnám azt, hogy olyan ellenőrzésen essen át minden termék, hogy ilyen ne fordulhasson elő. Persze, semmi sem tökéletes, de az előző MBP esetében is voltak gondok az NV kártyákkal pl. vagy a régi MB sárgulás, repedés stb. Air-rel is gondok vannak. ok, hogy cserélik, de ennyi hiba egy ilyen prémium gyártótól nekem sok. az csak hab a tortán, hogy 1 év garival adják a termékeiket(még úgy is,hogy pár hibát garin túl is javítanak), vagy hogy az imac mellől kispórolják a filléres távirányítót.
Amit leírtam, az érvényes pl a Dellre is. Ők ennyire nincsenek porondon, így nem tudom náluk van-e ennyi ilyesfajta baki (a szerviz az tudom, hogy példás) ha igen, akkor nekik is jár egy seggberúgás.
Kár ezért a sok bakiért, mert amióta Intel és nVIDIA (tudom, most szarok) párti lett az Apple szimpatikusabbak a gépeik, csak a hozzáállás nem.
-
westlake
félisten
javitsatok ki, ha tevedek, de a cikk UJ gepekrol szol

"Az Apple fórumán fellelhető visszajelzések alapján komoly gondok vannak az új, 17 hüvelykes kijelzővel ellátott Macbook Pro notebookokkal."
ha nem esne le a dolog magatol:
a hiba nem hetek, vagy honapok utan jon elo, hanem azonnal! magyarul valami gyarilag hibas (vagy a hutes nem megfelelo), nem pedig a hasznalat hatasara megy tonkre.. -
CsodaPOK
senior tag
Hajaj, HP notimban 9600M van, remélem nem kell kezdemen aggódni...

-
Zenty
őstag
ha jól rémlik a sima macbookba is voltak melegedési problémák.
de más gyár notebookjaiba ( ahol nv vga van) érdekes nincsenek ilyenen gondok...
Az apple felelőssége hogy a saját egyedi gépei is megfelelően működjön a cucc. Az nvidia csak az alapot adja, de nem foghatja a kezét végig az applenek... -
Bluegene
addikt
hol és mennyiért lehet venni egy diszkrét notis VGA-t? ugyanúgy ki lehet cserélni mint egy asztali gépben lévőt? sajnos sehol se találtam
-
Gyuri27
félisten
Ehhez nem lehet mit hozzá szólni.
Viszont nem tudom sírjak vagy nevessek.
-
Ulkesh
őstag
"Az apple mar akkor (a g3-asok idejen) kinaban gyartatta a gepeit, amikor a tobbi gyarto meg irorszagban es mexikoban."
Az Apple a mai napig gyárt Írországban gépeket. Mindkét gépem (iMac, Mac Pro) ott készült (Cork).
"Azota rossz az apple gepek hardverenek minosege amiota Wozniak elment a cegtol, o volt az utolso jo mernokuk."

Akkor az Apple II volt szerinted az utolsó jó gépük?
"A fenti hiba okozoja pedig valoszinuleg tulmelegedes es/vagy tul magas orajel, ami az apple eseten szeriahibanak is tekintheto."
Ezzel egyetértünk, bár felmerül a kérdés, hogy ugyanez a chipset és GPU páros a 15"-os modell esetén kisebb házban hiba nélkül működik.
Én inkább arra tippelnék, hogy kifogtak egy-két raklapnyi hibás videóramot, ami terhelés alatt hibázik.
A következő kérdés az, hogy az adott gyár minőségellenőrzése a szar, vagy a diagnosztikai rendszer, ami átenged ilyen hibával terméket. Az utóbbi lenne a gázos, de nagyon, az előbbivel nem lehet mit tenni, ahol emberek dolgoznak, ott hibák is előfordulnak, elég, ha egy napig nem végezték megfelelően a munkájukat és máris 2-3000 hibás gép kikerül a piacra. -
Egzee
őstag
Én ATi-s vagyok, de most remélem nem az Nv hibája... Csórikámékra úgy rájár a rúd...
-
Metalfan
senior tag
A partnerektől kiszivárgott információk alapján az NVIDIA már rég megszabadult a hibás chipektől
Igen? És hogyan szabadult meg? Belepakoltatta az újabb gépekbe?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
^Clown
addikt
Hát ez érdekes balhé. Valahogy mindig az nVidia kerül ilyen helyzetbe, nem is értem... Nem baj, majd kapnak a gépek új bios-t, amivel pörögni fog a ventillátor (meg búgni, mint az istennyila), probléma megoldva.
Ahogyan ezt a 8-as szériánál tették.
-
azbest
félisten
Az nv korábbi problémájánál sem derült ki a bibi, míg el nem értek bizonyos kort a vele készült gépek. Amíg nem tudunk többet a hiba okáról, addig felesleges bűnbakot választani.
Sok problémának az a kiváltó oka, hogy környezetbarátság címszó alatt silányabb minőségű anyagokat kell használni, aztán meg lehet csodálkozni, hogy széthullanak a hardverek a nem megfelelő tűrésű anyagok miatt. Nem tudom, hogy mi a jobb: több ártalmasabb anyag, de tartósabb termék vagy kevesebb darabonkénti ártalmas anyag, de több szemétre kerülő termék. A kapitalizmus az utóbbit jobban szereti.
-
einstein
senior tag
Ahogy leírták már páran egyértelműen az Apple az, aki felelősségre vonható.
Mielőtt eladsz valamit a végfelhasználók felé, a te felelősséged, hogy közel 100%-ra leteszteld, nem az alkatrészgyártóé. Az üzleti életben ez így megy, a balhé mindig azé aki a terméket végül értékesíti... Írtak már példát az autóiparból, de ez kb minden eszköznél így működik.Ráadásul az apple-k esetében pont nem kis adag felárat fizet a felhasználó a minőségért cserébe. Ezek után engem nem érdekel ki mit baszott el. Miért adták el hibásan?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Semmi lényeges. Az Anand kirakta a GTS 250 cikket, ahol lefikázta az NV-t, hogy miért csak keresztapák dolgoznak a cégnél, meg nem ajánlott minősítést kapott a GTS 250. Az NV bepörgött és ultimátumot küldtek, hogy fogalmazzák át a cikk lehúzó részeit, és kedvezőbb színben tüntessék fel a GeForce-ot.

-
azbest
félisten
Ha jól emlékszem a korábbi probléma abból adódott, hogy a hőingadozás miatt döglöttek a chipek, ehhez pedig el kellett telni némi időnek. Egy ilyen hibát azért nehéz kiszűrni, hisz nem tesztelhetik hónapokig a gépeket kiadás előtt.
A túlmelegedés mint közvetlen hibaforrás, gondolom már az első bekapcsolás után jelentkezhet. Igaz a hűtés koszolódása is közrejátszhat, ha nagyon a határon táncolnak.
Ha megint a hőingadozás miatt sérül a hardver, akkor inkább az nvidia sara. Ha a túl magas hőmérséklet miatt, akkor pedig inkább az apple sara. szerintem.
-
Bluegene
addikt
1.hány százalékban hibásodnak meg a chipek? (gondolom az atik is csak kevésbé) és hány év alatt? kábé
2.a gef 9300Gs széria érintett? Msi notebook
3.illetve lehet-e órajel visszavétellel javítani a helyzeten?(rivatuner)
4. mennyibe kerül kicserélni egy újra?(ha már lejárt a gari)
azért mert most készülünk Gef 9300GS-sel szerelt laptopot venni(sajna olyanban, ami tetszik, nincs atis)
-
negyedes
addikt
Hmmm ha az nv hibaja akkor nagyott alkotott mar megint a 9 szeriaval
, ha Apple akkor, hat nem irok semmit
.
Ha a tulmelegedes okozza akkor hasonlit az Alienware mx15 hibajara. -
M@trixfan
addikt
Na ez persze hamarabb kikerül hírnek mint az új Nehalem Xeon Mac Pro vagy az új Mini

Én csak azt nem értem, hogy miért a 17"-os géppel van baj amikor abban elvileg több hely van hűtésre meg mindenre... Nem tudom van-e rendes chipset az Ati-nak, de ha van akkor jobb lett volna pihentetni ezt az nVidia vonalat. Ráadásul Os X alá az Ati csinál driver-t míg nv kártyáknál az Apple-nek kell megírni. Ugye nem kell mondanom melyik driver optimálisabb OS X alatt...

Ha enyhe fordulatszám emeléssel vagy hamarabb bekapcsoló hűtéssel megoldható és nem chipset hiba akkor minden oké lesz. Alu Macbook-ban hangosabb a HDD mint az egész rendszer hűtése használat közben és nem igen melegszik, bőven van hűtés tartalék.
Túlárazásos hülyeségbe nem megyek bele, azonban ez már ba*dmeg kategória az Apple-nél mobil nv vezérlőkkel. Ha már egyszer baj volt vele akkor minimum hatványozottan kellett volna tesztelni ha már nem pihentetik. Ha hibás a chpset, ha a hűtést kell hangolni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igazság szerint ha bármi módon rábizonyosodik, hogy a GeForce chip a hunyó, még ha csak az elégtelen hűtés miatt (ami ugye tökéletesen az Apple "érdeme"), akkor is az NV viszi el a közvéleményben a balhét. Egy Apple fanatikus nem fogja a kedvenc cégét lehúzni. Szépen leverik a dühüket az NV-n. Ez egy ilyen világ.

-
-
westlake
félisten
..es az nvidianak nem kellene letesztelnie a cuccat? eleg erdekesen gondolkodsz.. ha az altalad emlitett eset all fenn, akkor mindket brand hibazott.. teny, hogy ebben az esetben az apple-nek kell elvinnie a balhet (a nyilvanossaggal szemben), de ettol meg az nvidia is ugyanugy felelossegre vonhato..
-
Vitus
őstag
Ez nem az nvidia hibája semmiképpen sem még akkor sem ha az ő cucca a hibás. Az Apple minőségtesztjén átment és eladta. Ha a hűtés elégtelen akkor is az Apple a hibás. Szerintem nem is a graf vezérlő hibája, hanem a panelé.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Honnan tudod, hogy a 17 hüvelykes Apple Pro milyen revíziójú NV chipeket kapott? Mi a bizonyíték arra, hogy erről a gyártósorról más is rendelt? ... Semmi
Gyakorlatilag senki sem tud semmit, ami viszont nagy baj, hogy az NV nem készítette el a dokumentációt a múlt év nyarán kikerült hibás termékekre vonatkozóan. Ez hibás piacpolitikai döntés, hacsak nincs valami takargatni való.
Senki sem állítja, hogy az NV lapkák a hibásak. Itt csak elégedetlenkedő felhasználók vannak, akik bűnbakot akarnak. Ehhez megfelel a múlt évben kiderült NV-s szériahiba. Nem véletlen reagált azonnal a szóvivő. Az NV is látja, hogy a cég részvényárai zuhanórepülésben vannak, az általános megítélés rendkívül szar, a PC-s VGA piac részesedések pedig komoly mértékben esnek. Emellett most már az Apple felhasználók is a Radeon grafikus chipekért sírnak. Szvsz eljött az idő az NV-nél az átszervezésre, mert ez az állapot nem mehet tovább.
Ja és még valami ... hátha az NV olvassa. Nem megoldás a nevesebb médiákat és újságírókat befenyíteni. A HardOCP-s és az Anandtech-es balhé csak rontott a helyzeten.
-
sghc_toma
senior tag
azt lehet tudni, hogy a múltkori esetben az quadro kártyák is érintettek voltak-e, vagy csak a geforce-ok? elvileg ugye az fx570m tökugyanz, mint a 8600m gt, szóval gondolom igen..
-
westlake
félisten
válasz
t72killer
üzenetére
azert ne keverjuk mar a szezont a fazonnal.. a forumon azt irjak, hogy ez memoria tulmelegedesi hiba (a megjeleno grafikai hibak is erre utalnak).. a memoria tulemelegedesnek mi koze az nvidiahoz? (gyarhoz, vagy gpu-hoz, teljesen mindegy).. valoszinuleg a apple hibazta el a hutes tervezeset..

persze nincs kizarva, hogy a hutes hiabajabol a gpu heviti tul a memoriakat, de ez meg akkor sem az nvidia hibaja.. olyat meg teljesen felesleges irni, hogy ati vonalon talahattak volna alacsonyabb hotermelesu megoldast.. ez pure flame
#40: mint irtak, mas gyartok notebookjaiban tokeletesen uzemelnek ezek a vga-k
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az NVIDIA-nak kell kitesztelnie, hogy milyen hűtést igénylenek a lapkák. Ezután tesz ajánlatot az Apple mérnököknek a ventilátor sebességére. Most itt felmerül a kérdés, hogy az Apple betartotta-e az ajánlást, vagy nem. Ha betartotta, akkor az NVIDIA hibája, ha nem, akkor a zöldek mossák kezeiket. Persze az már szarabb dolog, hogy Apple fanatikusok, nem az almásokat fogják szidalmazni, hanem az NV-t.
-
X Factor
addikt
Én egyedül a usereket használom, nem kevés pénzt kiadnak ilyen gépre, akkor már az ember akarva akaratlanul elvárja h. e fajta probléma ne legyen vele, és mégis...
-
kvp777
tag
válasz
vehement69
üzenetére
Az apple mar akkor (a g3-asok idejen) kinaban gyartatta a gepeit, amikor a tobbi gyarto meg irorszagban es mexikoban. Azota rossz az apple gepek hardverenek minosege amiota Wozniak elment a cegtol, o volt az utolso jo mernokuk.
A fenti hiba okozoja pedig valoszinuleg tulmelegedes es/vagy tul magas orajel, ami az apple eseten szeriahibanak is tekintheto. Gyakorlatilag ott tartunk, hogy manapsag mar egy olcso (es gagyi) asus rendszer is sokkal jobb minoseget biztosit. Mondjuk ez koszonheto annak, hogy az azsiai gyartok a sajatmarkas termekeikbe teszik a jo minosegu alkatreszeket es a masoknak gyartott rendszerek kapjak a maradekot.
-
Lenry
félisten
válasz
vehement69
üzenetére
miért az nvidia hibája, ha ha az apple b*szik normális hűtést csinálni a chipeknek?

-
vehement69
senior tag
hát igen, Steve Jobs mindig is hűtésmániás volt, pontosabban mindenáron halknak kell lennie a gépnek, ebből adódtak már problémák pl a véleményem szerinti leggyönyörűbb ipari remekmű, a G4 Cube esetében.. Mindenesetre azért gyanakodnék az nVIDIA-ra, mert akkor a rendszermemória is túlmelegedne
Meg a MacBook-okban (nem a Pro széria) is 9400M van, lehet a 9600-as második rendszerrel van a problem. És azzal is egyetértek, hogy szégyen az, amit mostanában az Apple művel minőség terén sokszor.. Leszakadó-elkopó Air zsanér és társai.. Reméljük visszatér a régi legendás minőség
És végre elfelejtik az nVIDIA-t.. -
bteebi
veterán
Na ja. Nesze neked Mac
. Itt igazából (szerintem legalábbis) nem az a kérdés, hogy milyen hardver okozza a hibát, hanem az, hogy ez piacra kerülhetett...
Persze időnként előfordul(hat), de azért gázos - pláne egy olyan agyonhype-olt minőségmániás cégnél, mint az Alma
. Az meg külön gáz szerintem, hogy a MacBook Pro-val történik mindez... -
BRinyo
aktív tag
"Több felhasználó feltételezi, hogy újra előkerültek a múlt év nyarán kiselejtezett NVIDIA lapkák, melyek komoly problémákat okoztak a vásárlóknak. "
Senkit ne zavarjon, hogy a tavalyi problémák a 8600 körül voltak, amiket 65nm-en gyártottak, gondolom más technológiával, ez meg ránézésre videómemóriahiba... -
speedyx86
tag
Kíváncsi vagyok lesz-e flame, ha kiderül, hogy az nvidia hibátlan cuccot adott, csak almáék képtelenek lehűteni...
Lásd: MSI-ben jól megy. -
Oliverda
félisten
Megérdemlik egymást. Főleg ha almásék voltak annyira okosak hogy a tavalyi fiaskó után továbbra is az nV szuper chipjeit pakolják a díszdobozaikba.
-
kisninja
őstag
Ramhiba túlmelegszik.
-
lewisfm
aktív tag
Nekem volt egy gépem, ahol az az NVidia chipset volt benne, ami pont rossz szériás volt, sajnos. Az vége az lett, hogy a az NVidia chipset chipje megrepedt, s égési nyomok is vannak rajta. Sajnos a gép már nem volt garanciális, ezért a notebookot alkatrészenként adtam el.
Most egyébként egy Geforce 9400M -el szerelt notebookom van, de nem apple, hanem MSI. Kezdjek aggódni?
Egyébként ez a Geforce 9400M úgy néz ki, hogy áll egy chipset-be integrált 9100M-ből (= IGP, ami teljesítményét tekintve vetekszik az intel IGP-el) és van egy dedikált VGA, egy 9300M mellé társítva, s hibrid SLI-ben mennek. A második VGA ráadásul le is kapcsolható. -
twollah
nagyúr
En tulmelegedesre tippelek.
-
joi29
őstag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
-Nem egészen mert a 8-ok 80nm-ek, a 9-ek pedig 65nm-en lettek legyártva.
-Viszont a belső felépítésük ugyanolyan egy~két apróságot leszámítva,
a GS és GT modellek között.
-
-
hemaka
nagyúr
Persze most nem akarok egyik oldalra sem állni, de azért egyet értek veled, mert ennyi pénzért az ember már elvárná(jogosan), hogy ne kelljen szervízbe hurcolásznia a notebook-ját.
Persze az ominózus Apple gyár, szállásáról készült fotók után valahogy nem szimpatizálok velük. -
Mr.Csizmás
titán
Na, nvidia...
így jár aki eladja a lelkét a zöldeknek, lásd almáék ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mephi666
nagyúr
1-2 driverrel én is jártam így, hogy időnként bevillogtak itt-ott pixelek (azért közel nem ennyire, mint itt a képen) és elment a kép is néha-néha 1másodpercre... aztán csak reboot segített rajta... utána meg minden frankón ment akár napokig is... vagy valami kontakt-gond van valahol, vagy isten tudja... ma szétkapom a gépet és kap egy full takarítást, mert reggel valamitől elkezdett zörögni a vga-n a venti... mem-gond szerintem itt apple-nél sem esélyes, mert az elvileg előjönne folyamatosan, ha az adott memcímeket használná a kártya... gpu-val is ilyesmi a helyzet... undorítóak az ilyen: "egyszer jó, egyszer nem" kaliberű problémák, amiket 1-1 reset is megold általában...
-
Móci
addikt
Na megvan a mai nvidia hírünk is...
Azért kíváncsi leszek, hogy ugyanaz lesz e, mint a 8-as szériánál, vagy ez a gpu már szépen fog muzsikálni. Leszámítva persze ezt.
Ha megint hibás sorozatot raktak a laptopokba, az azért elég szar ügy, a cég hírnevének nem fog jót tenni.
Végül is csak egy pro, minőségi cucc, mi a francért tesztelni, foglalkozni vele? Vagy itt is a dobjuk össze gyorsan elv érvényesült? -
Zenty
őstag
újabban az applenél mindig van valami gebasz, és vicc hogy pont a legdrágább cuccnál..
Ha már a macekeket aranyba mérik talán elvártható lenne, hogy jobban gyúrjanak a minőség-ellenőrzésre -
kariad
senior tag
Csak nem dobják ki a hibás dolgokat elvégre környezet tudatosak a cégek.
Írány az újrahasznosítás!!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bermi
aktív tag
kiváncsian várom a fejleményeket,
nem tagadom, hiéna módon, ha a nvidia a hunyó, akkor újra ráhuzzúk a vizes lepedőt
-
Psych0
őstag
Deszar. Pont egy kétforintos macbook pro. Az apple mindig a minőséggel magyaráza az árat. Ezt hogy fogják megmagyarázni.
-
[lAyCsI]
addikt
eléggé VGA memóriagyanús szaga van...
bár nemtom a GPU is generálhat-e ilyen jellegű hibát
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Macbook Pro 14" M1 Pro - 2022 gyártás, 10 GPU, 14 CPU, 32 GB / 1 TERA - garancia (102)
- Asus 15.6,core i3 5005(4x2,0Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,,Win.11,Jó akku
- MacBook Pro 15 A1707 (2017) asztroszürke és Apple Magic Mouse A1296 Olvasd el figyelmesen kérlek
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 32C GPU / 36 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- AKCIÓ! Asus ROG Z790 i9 13900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian LI LANCOOL 207 ROG 750W
- AKCIÓ! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 27% Számlával! ASUS ROG Loki 1000W 80 PLUS Platinum SFX Tápegység!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nekem fogalmam sincs, hogy milyen vga van az emlitett notikban..

, ha Apple akkor, hat nem irok semmit