- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- iOS alkalmazások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
válasz
#16939776 #96 üzenetére
"fix" órajelet BIOS/UEFI-ben lehet beállítani, attól hogy Windows-ban nem használod az energiagazdálkodást, az órajelet még nem fixáltad... a feladatütemezőhöz pedig nem tudsz nyúlni, az kernel-szintű, és még mindig több köze van az optimális működéshez, mint neked vagy nekem. Ez a "lila gőze sincs" nagyon szar duma.
Én legalább annyi időt töltök YouTube-on, Netflixen vagy síma szöveges cikkeket olvasva neten, mint játékkal, te ezek szerint célhardverként használod... váljon egészségedre! -
Kansas
addikt
válasz
#16939776 #93 üzenetére
"Egy "rendes" játékos gép fix órajelekkel megy"
Akkor nekem azóta nincs rendes játékgépem, mióta bevezették az energiatakarékos állapotokat a procikban... eszem ágában nincs lemondani róluk."Ha élesben eltávolítod a rendszerből, majd lekapcsolod a VGA-t" nem feltétlenül szükséges, elég, ha azt csinálja, mint a notik.
Desktop gépet soha nem altatok, mindig lekapcsolom, ha már nem használom, ki lehet bírni, míg bebootol(UEFI fast boottal nincs fél perc sem). Konzolt például igen, mert a PS4 a PC-mhez képest tetves lassan bootol még SSHD-ről is. Laptopot meg hibernálok, mióta egy kollégám altatott laptopja a hátizsákban feléledt és forráspontig fűtötte a vastagon kibélelt rekeszét, miközben nullára szívta az akkut.
-
Kansas
addikt
Én nem feltétlenül akarom, hogy együtt menjenek, inkább afféle "Switchable graphics"-szerű setup érdekelne, amilyet a két GPU-s laptopok többsége tud(Intel+NV, Intel+AMD, AMD+NV).
Mert az nonszensz, hogy egy valamire való játékos gép simán bekajál 100W körül kis terhelés mellett is(a PH! 3080-as teszt gépe üresjáratban is!), mégha ennyit lead néma csöndben(bár félpasszív CPU-hűtőről nem igazán hallottam), akkor is.
Csak a könnyű terhelésekre nem akarok külön gépet fenntartani - most véletlenül épp van egy elfekvő mITX Athlon 5350(AM1) konfigom, azt lehet hogy befogom ilyenre, de még ha túlélne is egy pár napos próbaidőt, túl macerás, sokkal jobb lenne, ha a fő gépem tudna spórolósan menni - a tavalyi rendszer 60W-ja már jobb(üresjárat az is, terhelés alatt gyanítom megy feljebb jócskán), de nem hiszem, hogy ne lehetne azt még megfelezni...De befejezem már a nyavalygást, itt hardcore gamerek vannak akik ballisztikus ívben tojnak a fogyasztásra... legalább is mióta kijött a 3080
-
Kansas
addikt
Nézd, az a helyzet, hogy SLI/CF témakörben 100%-ban egyetértek veled, ezért sem volt nekem soha egyik sem
Amit nem bánnék az az, ha desktopon is össze lehetne hozni a laptopokhoz hasonló hibrid módot, ha van IGP-d(esetleg valami olcsó második VGA-d, mint pl. GT710
), akkor alapból netezés, filmezés, stb közben a kevesebbet fogyasztó gyengébb kártyát lehetne használni, játékban, 3D grafikában és egyéb komoly terhelés alatt meg működésbe lehetne hozni a "nagyfiút/nagylányt"(ízlés szerint).
Tehát afféle VGA big.LITTLE setupot...
Erre a DX12 multi-gpu alkalmas lehetne, némi kernel-szintű támogatás(VGA kártya áramtalanításhoz) mellett... -
Kansas
addikt
Nem fordított logika, egyenes, csak tán nem emlékszel rá, hogy volt idő, mikor még az volt a mondás, hogy ha van egy közepes videokártyád(pl Geforce 7600GS), mikor kezd nem elég lenni a teljesítménye, vehetsz belőle még egyet olcsóbban/használtan, és akkor még egy jó ideig el lehet vele lenni, és anyagilag is jobban jöttél ki, mintha negyobbra/újabbra váltottál volna. Ugyanez volt érvényben pl a játékok egy részében a GF6600GT(akkoriban népkártya) és GF6800GT esetében, a két kicsi együtt pár játékban(pl Halo) eléggé elpáholta a 6800GT-t
Akkoriban egy 6800GT árából(90e Ft) két 6600GT-t lehetett kapni...Ma már ez nem igaz, pl. két 3070 jóval többe kerül egy 3080-nál, és még a teljesítménykülönbség is nagyobbnak tűnik köztük, mint amit SLI-vel be lehetne hozni...
-
Kansas
addikt
Szerintem neked valamiért becsípődött a multi gpu mánia
SLI, CF értelmetlen, már fénykorában is az volt, nem csak szerintem, de tesztelők és mint látszik, a gyártók szerint is.
A DX12 multi-gpu érdekes lehet még, de nem gondolom, hogy sok játék vagy alkalmazás fogja támogatni, azon egyszerű okból, hogy két kártya árából kapsz olyat, ami többet tud, mint az a kettő összeadva - kivéve az abszolút csúcsot, de annak az ára meg durván elszállt anélkül is... és akkor még extra programozói erőfeszítést is ighényel.
Ne keverd a vásárlóközönséget az értelemmel... csak attól nem lesz valaminek értelme, hogy van olyan akit rá lehet venni, hogy megvegye...Annak látom értelmét, hogy a második kártyát(pl. IGP-t) más(pl. compute: AI, fizika, stb) feladatokra fogják be...
-
Kansas
addikt
Igen, minden attól függ, te mire és hogyan használod a géped.
Én pl nem játszok egyik RTX-et támogató játékkal sem, tehát jelenleg(!) számomra az RTX-nek az értéke kereken nulla. Azt nem néztem, hogy a kedvenc játékaimi támogatják e az SLI-t, CF-et vagy az új multi-GPU-t, de csak ezért nem fogok drágább alaplapot venni(bár asszem a mostani lapom pont támogatja, de pl egy B550 nem, ahogy a korábbi B350 sem).Neked ezek szerint volt értelme az SLI-nek, de ha összeszámolod, mi minden kell hozzá hogy jól működjön:
- 2 egyforma kártya(+100% ár)
- megfelelő alaplap
- profil driverben
- játék támogatás
... sokaknak nem áll össze ez a 4 -
Kansas
addikt
Szerinted akik eddig SLI-t használtak, aszerint szedték le/tették fel az SLI hidat, hogy épp olyan játékkal játszanak-e, ami támogatja? Én nem használtam se SLI-t se CF-et(nem láttam értelmét), de kizártnak tartom. Az alighanem driver bug lesz... lehet, drivercsere segít rajta... ja, persze, NV-nél nincs olyan, hogy szar driver, akkor csak rebootolgasson a kedves user és babráljon az SLI híddal(tudtommal nem hot-swap)...
"sli-hez meg nem lesz profil nem látod?"
Látom, hogy te nem látod: "a következő év elejétől már a régebbi kártyákhoz sem adnak majd ki új SLI profilt" Érted, új profil nem lesz, a meglevők nem tűnnek el a semmiben azonnal(később nem kizárt, bár legacy driverben akár vissza is térhetnek) -
Kansas
addikt
Nem hiszem, hogy bármit elérnél az SlI kíd levételével azon túl, hogy elveszted a meglevő SLI-profilok használatának a lehetőségét.
Mert az újfajta multi gpu működéshez SLI híd ugyan nem kell, viszont a programnak támogatnia kell a technológiát. Magyarul amelyik program nem olyan módon van megírva, hogy támogassa, azon nem fog menni, ha viszont még van SLI profil a játékhoz, azt elvileg továbbra is tudod használni.@DonToni: kukába ne vágd ki, esetleg érdemes lesz eladni, és az árából venni egy 3070-et, ha kapható lesz, vagy egy 3080-at, némi ráfizetéssel, és akkor nem kell foglalkoznod ilyen úri huncutságokkal, mint SLI profil s driverben vagy direktz támogatás a programban...
-
Kansas
addikt
válasz
DextyPremium #48 üzenetére
NVlink-et támogatja... kövezzetek meg, de én eddig azt hittem, hogy az NVlink és az SLI nem ugyanaz
-
Kansas
addikt
Az i7-7800X procid(ha még az van) 28 PCIe sávot támogat maximum, abból nem fog kijönni a x16+x16, de egy több sávot támogató procira cserélve neked legalább esélyed van rá, konzumer procik és lapok csak az x8+x8-at támogatják - bár lehet valami extraspéci überhigh-end lap, amire tettek extra PCIe vezérlőt, hogy a slotok egymás közt is 16 sávon tudjanak kommunikálni, de a proci felé akkor se lesz több sáv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Önerő nélkül - RÉSZLETFIZETÉS.BANKMENTES.KAMATMENTES. XIAOMI G34WQi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest