Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• nord_

veterán

válasz hibavissza #44 üzenetére

Nem igazán értek egyet.

- Hordozhatóság:
    itt a kérdés az az, hogy mi a lótúróért nézzek úgy ki, mint egy karácsonyfa egy családi nyaraláson, amikor fele- vagy harmadakkora fotóscucc is bőven elég a nyakamba a gyerek és a hátizsák mellé? Cipeltem én Nikon D300-at böszme obikkal a horvát kánikulában, oszt mégse csináltam alapérzékenységen jobb képeket a naplementés tengerparton, mint előtte vagy utána kisebb kategóriájú vázakkal. :D

- AF-sebesség:
    pl. Pana GF1-re mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy lassú lenne.

- Magas érzékenység
    Egyrészt elég hardcore pixelvadászatot kell ahhoz végezni, hogy 800-ig ne tudd használni az mft gépeket.
    Másrészt. Kíváncsiságból megnéztem az ExposurePlottal: a képeim 95 százaléka ISO800-nál alacsonyabb érzékenységen készült. Biztos nem a felszerelés gátolt, mert azért a D300-ra sok mindent lehetne mondani, csak azt nem, hogy 800-ig lehet csak használni. ;)
    Aki nem alulvilágított sportcsarnokokban fotóz sportot, hanem egyszerűen hobbistaként, amatőrként kedvtelésből lődöz, bizony még az elitista-szemlélettel megvert APS-C-s vázak tulajai is elismerik, hogy a mikro4/3 is megfelelő.

---

DE. Ez a topik egy APS-C méretű érzékelővel szerelt vázról szól, kvázi ugyanolyan méretűről, mint ami az 500D-ben van. Hogy a lótúróba kerül egyáltalán szóba a magas érzékenység, mint hátrány? :P

Új hozzászólás Aktív témák