Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
forgonati
üzenetére
A színes vázak+obik elsősorban a japó piacra lettek szánva, az ottani sikeréről pedig csak annyit, hogy amikor először kijött ilyen vázzal a Pentax a hazai piacon többet eladtak belőle, mint a fekete vázból

35-ös obi:Ha igaza pletyka, hogy egy lebutított FA 35/2, akkor elég jó képminőség várható tőle.
-
madgie
titán
Csak az első oldalt néztem végig, de itt egy kép sincs, amelyikben részlet is lenne. A képsorozatban főleg nem, a fa konkrétan úgy fest, mintha egy öt éves moblitelós kép lenne. Totál alkalmatlan példa, bár igen, azt meg lehet nézni, milyen és mennyi színes petty lesz a képen

-
MaUser
addikt
válasz
forgonati
üzenetére
A lényeg az, hogy az akkori DxO magas ISO-nál kb. két stoppnyit vert rá az akkori Adobe Raw konverterre ránézésre mind zajszűrés, mind részletgazdagság terén. Azóta az Adobe nagyot lépett előre, de még mindig állkeresős eredményeket tudnak kihozni a DxO-nál. Nyilván most, hogy ilyen algoritmust futtass egy fényképezőben nem lehetséges, de idővel az lesz. Bár elsőnek inkább tegye közkincsé a .jpg motorját az Oly a többi gyártónak-
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Watchdog
aktív tag
[ISO sorozat]
Az utolsó két lépcső nem véletlenül van kiterjesztett módban, de a 6400 bizony még használható... -
MaUser
addikt
válasz
forgonati
üzenetére
Valamikor jó az, valamelyik DxO-s video-ban mutatta a DxO egyik fejlesztője mit ki lehet hozni még ennél magasabb iso-nál is egy D3-ból. Hát állvakargatós volt eléggé, ahogy a sötét (talán velencei) éjszakában nem elmosott embereket látsz a nagy záridő miatt, hanem mintha nappal fényképezték volna.

-
Fryskitt
addikt
Biztos nem rossz gép, de szerencsére nem kell azon gondolkodnom, hogy lecseréljem a K-x-et.

-
nord_
veterán
-
forgonati
őstag
Ezt az állatot. 2:03-nál hogy eldobta már szegény gépet. Aztán meg letépte az LCD-t... Pedig az elején, ahogy lerajzolta a gépet, és szépen rárakosgatta a csavarokat, még azt hittem, lesz belőle valami... De jó valakinek hogy van pénze tönkretenni egyilyen drága gépet. Nekem sose lesz ilyenem.
Johnjon!
Igazad van, ez kiment a fejemből. A Japók elég hülyék ahhoz hogy ilyet kitaláljanak. -
forgonati
őstag
ISO 25600? Nemár... Az még rendben hogy pl. egy D3-nál felmennek ISO6400-ig, de az egy vérprofi fullframe gép. De itt, nem tudom, de szerintem annyira fölösleges, és picit mintha kezdene elcsúszni a dolog a kompaktoknál már jól ismert (és annyira fölösleges) esztelen megapixel és ISO növelés felé. Én, ennél a gépnél max ISO1600-ig mennék fel jó szivvel, már ISO3200 is csak akkor ha tényleg nagyon muszáj. De ISO25600? Hát izé.
Ez a szivárvány szineiben pompázó objektiv meg valami rossz vicc? Az, hogy a gyártók kiadnak táccsos ultrakompaktokat ilyen szinekben, az még OK, mert annak van vásárlói köre, azt megveszi a szőke cicababa, vagy a 15 éves gyerekek, vagy divatmajmok. De egy tükrösnél, citromsárga objektiv? Egy olyan ember akit érdekel a fotózás komolyabb szinten, és drága pénzért megvesz egy ilyen gépet, az nem hinném hogy pink objektivvel égetné magát szénné. OK, lehet hogy akad a nagyvilágban pár ilyen ember, de a Pentax ezekből biztos nem fog sokat eladni. Pár raklappal rájuk fog rohadni az fix. Nem tudom, de ezzel az én szememben kicsit komolyatalanná válik a Pentax. Talán mégsem kéne ezt.
-
Mk48
csendes tag
A harmincötösnek se sok értelmét látom, bár árkategóriában nem rossz. Elég sok üveg van ezen gyútáv környékén a jelenlegi kínálatban is(FA31Limited, DA35 macro, DA40 Limited, FA43 Limited), aztán meg a nagy nihil. Inkább a nagytelékre erősítenének rá. (400-600mm) Meg a műanyag bajonett se szívderítő.
Kis mélységélességes videózáshoz se kell feltétlenül cserélhető obis drága kamera, egyik barátom megmutatta a jól működő megoldást.
-
Mivel "a médiában dolgozom" sokat kell retusálnom, komoly gépek után is... ISO 400-800 feletti kép már zajos, akkor inkább venne jobb obit+ rendes vakut... jah, hogy az pénz?
Ehhez az is hozzátartozik, h az állvány sokaknak "égő", és "alacsony záridő+magas iso= éles kép" a recept mindenre nekik... mert majd a srácok úgyis megoldják
Persze otthonra mindegy, hiszen a 10+ Mpixeles képet úgysem látja 100%-on, de nyomtatásra nem fain, főleg ha még vágni is kell.
Lehet, h régimódi vagyok, de hiszek a jó bevilágításban. A jól beállított (vagy a jól elkapott spontán) fények egészen "átrajzolják" a képet.
Ez a gép sem annyira hobbifotós kategória, szerintem ez a kvázi-végtelenbe hajló iso nem volt létkérdés. A színes obi más, egy pride-day-re ennélkül ki sem engednék fotóst...
-
brutte
aktív tag
undorítóan néznek ki.. FullHD kéne..
-
Darkness1
aktív tag
-
BEE
addikt
Én nem örülök az új 35ösnek !
Ezen a gyutávon van a 31-es, a 35 makró, a 40-es Limited, a 43-as,
de időnként előkerül még a 35/2 is.
Itt a nagy tolongás, máshol meg nincs semmi.
BEE
-
Mk48
csendes tag
a piac egyik legkönnyebb tagja a maga 124 grammos tömegével
A 40/2.8 limited csak 90g, van még mit fogynia az új 35-ösnek :-).
-
ISO 25600??? pfff... végre, de kellett (ISO 800 felett már nem nagyon van normális kép szerintem, géptől függetlenül.)! És piros obival kombózva nagyon jó képeket készít!!

Ettől eltekintve a Pentax jó, nagyon jó. Gondolom ez is hozza a korábbi Pentaxok minőségét, csak bele került pár marketingelem a leírásba

-
Angel1981
veterán
Szép!
De személy szerint maradok a Nikon-nál. -
madgie
titán
-
Ijk
nagyúr
"...valamint az ISO 25-től 600-ig emelhető érzékenység."
Mármint, hogy iso25600-ig emelhető. -
lujó55
addikt
Soha nem használtam még Pentax-ot, nem tudom mennyire jó és időtálló a termékük, de ez a bőr hatású kasztni megtetszett!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5410 - 14", Core i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- White STRIX Gaming PC! 7800X3D / RTX 4080 Super / 48GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000W Gold! BeszámítOK!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming X RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LENOVO ThinkPad T14s Gen 2 touchscreen - i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3702
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

sztem nagyon meggyőző!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)