Új hozzászólás Aktív témák
-
Solten
őstag
Nah, nem gondoltam volna hogy droidos teloert majd tobben allnak sorba jenkifoldon: [link]
-
zolomon17
senior tag
Úgy lenne ez lehetséges, hogy pl. egy vékony textilen keresztül még simán felold
Így ha a minta az anyagon van, de ugyanakkor a képernyő kapacitív szenzorai érzékelik az ujjad a textil másik oldalán, akkor már át is lehetne verni, de ennél azért okosabb a cucc.
Mondjuk nem tudom, hogy kinek érne meg ekkora szopást, hogy belenézzen valaki más telefonjában, de biztos nem az átlag PH! user van a Moszad-MI6-KGB homlokterében
-
Pjotr
senior tag
Az inkább érdekes, hogy egy irányban átmegy a fény a lyukon, de gondolom hasonló mint a fóliázott üveg, aminek egyik oldala tükör.
-
somogyib
őstag
válasz
tibcsi0407 #18 üzenetére
Annyira nem vagyok képben technológiailag, de szerintem egy thermo sensor beépítése nem kerülne olyan sokba.
-
somogyib
őstag
válasz
tibcsi0407 #18 üzenetére
Volt szerencsém a rendőrségen találkozni különböző ujjlenyomatolvasókkal (nem bűnügyi, hanem informatikai szempontból voltam ott
).
Ott kb. 3 különböző hatékonyságú olvasó volt, de ha jól emlékszem, nem a leolvasási technológia különbözött, hanem a feldolgozási algoritmus (vizsgált pontok mennyisége, meg ilyesmik). Volt ami csak hardverkulccsal működött, mert valami "nem publikus" algoritmust használt (és állítólag az volt a leghatékonyabb).
Szóval sok mindentől függ ez a beazonosítási dolog, nem csak a leolvasótól.
-
somogyib
őstag
válasz
tibcsi0407 #10 üzenetére
Az átverhetőség elkerülése akkor lenne hatékonyabb ha a telefonokban is olyan érzékelők lennének, amik azt is vizsgálják, hogy bőrfelülettel van-e dolguk. Tudtommal vannak ilyenek amik hőmérséklet, bőrszínspektrum és egyéb további vizsgálatokat vetnek be. Persze minél több a vizsgálat, annál lassúbb a feloldás.
-
zolomon17
senior tag
Kipróbáltam: nem vered át másolattal
Egyrész aránylag jó ujjlenyomat leképezést csak festékkel tudsz csinálni, az meg sok esetben az optika által leolvasott lenyomat inverze. Csináltam fotót is egy belépő szintű DSLR Nikon-nal, ott sem old fel. Ujjal meg gyári fólia ide vagy oda, a másodperc tört része
Az ultrahangban az lehet majd a buli, hogy nagyobb területen olvas, most a 6T-n csak egy nagyon fix részre tudod tenni az ujjad - pont mint a klasszikus fizikai olvasó esetében.
-
tibcsi0407
félisten
-
1eske
tag
válasz
tibcsi0407 #12 üzenetére
Milyen telegram csoportról van szó?
-
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #10 üzenetére
De jelenleg a képernyő alatti sok esetben optikai... Tehát ha akkor a sima előlapi/hátlapi átverhető volt, akkor most a kb ugyanazt a technikát használó kijelzőbe épített is átverhető. Ismétlem jelenleg.
-
tibcsi0407
félisten
Igen, de a hagyományos leolvasók már ultrahangosak, azt hiszem. A képernyő alatti megint optikai, viszont jövőre meg jön a képernyő alatti ultrahangos. Na ugye az szerintem térben tapogatja le, tehát érzi, hogy van mélysége is az ujjlenyomatnak, míg egy kép csak 2 dimenziós.
De lehet tévedek -
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #6 üzenetére
Dátumot figyeld.
[link] -
marcarc
senior tag
Majd megtudjuk, mert gondolom lesz ilyen teszt. Miért ne lenne. XD
-
marcarc
senior tag
Ugyanannyira mint a többi. A technológia nem rosszabb mint azelőtt volt, az implementació más. Fénnyel megvilágítja az ujj egyedet, amit egy optika leképez és összeveti a tárolt mintákkal. Ugyanannyira egyedi az ujjlenyomatod, csak az elemzés tart tovább. Megjegyzem, mindennapi használatban gyakorlatilag észrevehetetlen, hogy lassabb lenne. Másodpercek töredéke továbbra is az azonosítás.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
fornettisuti #2 üzenetére
Maga a kialakítás megoldása és annak "robbantott ábrája" eddig valahogy kimaradt nálam, így nem is igazán gondoltam ezelőtt végig, hogy miképpen működhet egyáltalán a kijelző alá épített optikai ujjlenyomat-olvasó.
-
konczy3
senior tag
Amúgy mennyire biztonságos ez az ujjlenyomat olvasó? Nekem mondjuk tök mindegy, nem tárolok rajta nemzetbiztonsági dolgokat, csak érdekességképpen kérdezem.
-
Mr.Silkó
veterán
Érdekes videók. Meglepő – legalábbis számomra –, hogy a kijelző alá épített ujjlenyomat-olvasó gyakorlatilag jórészt egy apró kamerából áll.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB fekete, szép állapotban
- iPhone 15 Pro 128GB Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4355
- iPhone 11 Pro 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4354
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest