- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pítőr
aktív tag
-
Pítőr
aktív tag
válasz
atti_2010 #61 üzenetére
Én is így gondolkodtam, hogy majd várok még 1-2 hónapot, aztán megveszem a leggyengébb 4 magos Trinity-t, hogy a kis 6670-emet kihasználjam! De sajnos egyenlőre úgy néz ki, hogy az a kategória, amit én kinéztem magamnak (A6-5400), csak nyáron, vagy ősszel jön, már a 3650-is drága nekem, amik meg első körben megjelennek, mind felette lesznek, úgyhogy asszem beruházok egy a6-3500-ra, vagy egy a6-3620-ra, ha pár héten belül megjelenik!
-
Prof
addikt
Ha jóval gyengébb géped van (mondjuk p4 vagy gyenge core2) és van jó VGA kártyád akkor szerintem igen. Feltéve hogy nem vagy az évente cserélek processzort fanatikus.
Pont az ennek a procinak az előnye, hogy különösebben nem kell rá beruházni mert 80 dollár, a drágább procikon csak haszon több nem hogy az ára
Viszont ha nincs drágább VGA karid (és nem is akarsz fullhdban mindennel magas részletesség mellett játszani) és tudsz várni még 2-3 hónapot, akkor szerintem várd meg a Trinity-t. (bár megvárnám a valós teszteredményeket azért, hogy mit tudnak, mennyiért CPU erőben ehhez képest)
FM2 valamivel hosszabb életű lesz, de hótziher hogy 5 év múlva nem fogsz bele sokkal jobb procit kapni mint idén egy A8-A10-es trinity.Egy ezzel egyárú A4 meg nem fog annyit tudni, mint egy ilyen mert az csak 1 magos lesz (2 szállal).
Szerintem az ilyen halott platform dolgokkal a normál felhasználonak nem kell foglalkoznia ha 5-10 évre veszi a gépet, 4-5év múlva az eggyel újabb 2x-es árú termék is már elavult lesz.
-
kiss8672
csendes tag
Szerintetek érdemes lesz a kõzeljövôbe egy ilyenre befektetni? AMD párti voltam mindig is.
-
datatomm
tag
Fura elgondolás, mivel az FM1-et direkt arra hozták létre, hogy az integrált proci kerüljön bele.
-
Pítőr
aktív tag
-
MZperX75
addikt
válasz
atti_2010 #49 üzenetére
90-es azt hiszem max!
Nekem nem kell nagyobb ,ha Llano X4+320sp vagy 400sp+HDD+lap max fogyija beleférne 65W-ba annak örülnék a legjobban(nem kell a procinak még 2-2.5ghz-nél sem több,azzonnal cserélném a Brazost.
De csak Trinity lesz ebből azt hiszem,egy miniITX lapban 4Giga 1866-os ram(talán egy 64SDD-vel)
plusz külső HDD -vel(az utobbi 10W-ot is zabál)
Kell ma fenének külön sokat zabáló VGA kari
(1024X768-.ban a LIano-n is prímán szépen futna projektoron a játékok)
Még ezzel a kis E-350-el is elvagyok projin. -
04ahgy
nagyúr
"A többi Socket FM1-es Athlon II X4-hez hasonlóan az új duó is csak az OEM-ek számára érhető el."
Simán kapni dobozos verziókat hazai kiskerekben.
HGyu
-
MZperX75
addikt
válasz
atti_2010 #45 üzenetére
Tudod mit,inkább egy 95% hatásfokú paneltáp,és legyen 32W
Az egyik fórumtárs65W-os paneltáppal miniITX-es lapocskában hajtott egy , Llano A6-3500 protkót kicsit alulfeszelve SSD-vel !
A max fogyasztás nem érte el a 65W-ot 58körül volt azt hiszem
De ha gondolod kikeresem a tesztet!
Kíváncsi lennék A8-3820(65W) alulfeszelve úgy 2-2.3Ghz-en X4,hogy mennyit kajálna,csak amikor a teszt készült,még nem létezett 3820-as. -
pakriksz
őstag
-
atti_2010
nagyúr
De 100W IGP -vel és ebbe nem működik az IGP ami az IDLE fogyasztást meglöki egy kicsit mert nem lehet teljesen lekapcsolni (úgy halkan megsúgom hogy IDLE is 40W fogyaszt működő IGP-vel) kíváncsi lennék hogy a régi X4 -ből melyik képes erre, de a LOAD jóval 100W alatt marad.
-
-
atti_2010
nagyúr
ezek tényleg elcseszett llanok, és nem sima 4 magosok, ugyan is a "régi" eleve 4 magosnak gyártott igp nélküli x4-ek-nek jobb a fogyasztása
Erre egy konkrét tesztet ha mutatnál. Ne azt nézd hogy milyen osztályba sorolták hanem a valós fogyasztást, de meg ha azt is nézed az IGP nélküli X4 a 95W van sorolva ez meg a 100W-ba, de nem fogyaszt annyit.
Crias
Ezt én értem csak te azt írtad hogy a trinityből kevesebb selejt keletkezik és így később adhatnák ezeket a procikat én ezt úgy értelmeztem hogy ő nekik "jó lenne ezeket a procikat gyártani/eladni minél előbb".
Nem, csak arról volt szó hogy minek árulják ezeket ha jön a Trinity, én pedig azt válaszoltam hogy a selejtes Trinityk még messze vannak és addig miért ne árulhatnák .
-
Crias
senior tag
válasz
atti_2010 #33 üzenetére
Jah sorry a cikkben az volt egymás után hogy felhagy a 45nm-el utánna meg hogy 32nm-en jönnek ki az újabb procik.
Az APU gyártásakor selejt is keletkezik, ezeket adják el mivel megmarad a 4 magos proci amit kár lenne kidobni.
Ezt én értem csak te azt írtad hogy a trinityből kevesebb selejt keletkezik és így később adhatnák ezeket a procikat én ezt úgy értelmeztem hogy ő nekik "jó lenne ezeket a procikat gyártani/eladni minél előbb".
Összességében az a nem tiszta hogy minek még +2 fajta procit bedobni egy haldokló foglalatba, bár az a 100mhz-es emelés nem nagy cucc és ebből is +pénzt szereznek...Mind1 inkább a Trinity-vel haladjanak már
-
pakriksz
őstag
ezek tényleg elcseszett llanok, és nem sima 4 magosok, ugyan is a "régi" eleve 4 magosnak gyártott igp nélküli x4-ek-nek jobb a fogyasztása. Érdekes hogy az igp-t nem tudják úgy lekapcsolni hogy ne fogyasszon. pl az én 645-ös eleve igp nélküli x4-em 3,1 ghz-n kevesebbet fogyaszt mint ezek 2,8-on... Szóval ez a selejt llano csak akkor éri meg ha tényleg erősen selejt áron adják, különben meg jobb egy "régi" x4
-
atti_2010
nagyúr
felesleges csökkenteni 32 nm-re legalábbis az én meglátásom szerint,
A Llanot 32 nm gyártják.
És ez miért lenne jó az amd-nek? Mármint selejtet gyártani ez nekik veszteség, nekik pont az lenne a legjobb ha nem lenne selejtes APU nem?
Az APU gyártásakor selejt is keletkezik, ezeket adják el mivel megmarad a 4 magos proci amit kár lenne kidobni.
-
Crias
senior tag
válasz
atti_2010 #23 üzenetére
Én megfordítanám a kérdést.
Miért jó újabb selejteket legyártatni?
Lassan tényleg itt a Trinity, ami ha megérkezik akkor az fm1-et úgy ahogy van el kellene felejteni, felesleges csökkenteni 32 nm-re legalábbis az én meglátásom szerint, bár mivel úgyis marad még egy ideig a Llano is.... összeségében itt én is valami gubancot érzek.Ezen kívül valószínű a Trinitynek sokkal jobb kihozatala lesz és akkor még később lehetne árulni.
És ez miért lenne jó az amd-nek? Mármint selejtet gyártani ez nekik veszteség, nekik pont az lenne a legjobb ha nem lenne selejtes APU nem? -
atti_2010
nagyúr
-
-
Prof
addikt
válasz
atti_2010 #23 üzenetére
Mondasz valamit bár nekem az jött le, hogy áprilisban már jön az asztali Trinity (A10-5700-ra leszek kíváncsi ár/érték/fogyasztás arányban) is ha már most gyártják a mobilt. (az már csak 2 hónap).
Mindenesetre végre egy jó ár/teljesítmény arányú nem zabagép proci, pont amiért az AMD sokan szeretik. Gyakorlatilag a 631-es jobban sikerült darabjai ezek.
Aki nem fanatikus fps huszár, de akar egy olcsó új gépet amivel minden elmegy szépen annak jó választás szerintem. -
atti_2010
nagyúr
Mert ugyanezt lassan kiadhatnák Trinity-vel letiltott GPU-val Mond már el mikor lesz a Trinityből annyi selejt hogy árulni lehessen? Még ha rendes időben is jelenik meg hamarabb mint Július , Augusztus biztosan nem, és miért ne adnák el ezeket ha megveszik? Ezen kívül valószínű a Trinitynek sokkal jobb kihozatala lesz és akkor még később lehetne árulni.
-
Prof
addikt
Hmm, Trinity megjelenés előtt ilyennel kijönni kicsit aggasztó. Lehet csúszás lesz ebből a Trinity releaseből?
Mert ugyanezt lassan kiadhatnák Trinity-vel letiltott GPU-val.
Bár az Buldozer rivális lenne olcsón és megint egy jó kis ár/teljesítmény arányú AMD procit kapnánk. -
atti_2010
nagyúr
Ezt:[link] érdemes megnézni, pláne az ár/érték arányát.
-
atti_2010
nagyúr
-
atti_2010
nagyúr
válasz
benedekco #17 üzenetére
Ez megvan. Csak reméltem, hogy ha oem, akkor gyártanak majd mellé spec lapot, hogy ne kelljen külső vga.
Ennek semmi értelme, ha nem akarnak használni külső VGA-t akkor egy teljes értékű APU-t raknak bele és kész, ez olyan OEM gépekbe jó ahol egy kicsit többet akarnak mint ami az APU-ból kihozható, pl 7670,7750,7770,7790 stb diszkrét VGA-val.
-
-
djculture
félisten
Ahhoz képest hogy oem-nél érhető csak el, jó pár webshopban is kapható volt az előző kettő is.
-
-
gyiku
nagyúr
ez a kep rendes felbontasban megtalalhato valahol?
-
65 watt 27, ghz, 100 watt 2,8 ghz. Na ez a vicc.
-
Ez most mit jelent? Az, hogy alaplapon ott lehet a vga csati, de kell külső vga? Vagy azt, hogy FM1 mellett is lehet az északi hídban igp?
Ezt nem lehetne megcsinálni amúgy? Mármint, hogy északi hídban és a prociban is ott az IGP aztán ezek mennének Crossfire üzemmódban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- Windows 11
- Parkside szerszám kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Szólánc.
- Arena Breakout: Infinite
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest